Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234880 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Guns N' Roses

Dla każdego kto lubi ciężkie brzmienia ;-)

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez Velvet » 06 Gru 2006, 22:19

Czyli co sądzicie o tej grupie rockowej? Tak sie składa, że to mój ulubiony zespół. ;p
Zachwyca mnie głos Axl'a Rose, genialne riffy i solówki gitarowe Slasha w takich piosenkach jak np. "Sweet Child o' Mine", "November Rain".
Grupa wyrobiła swój styl i przeszła do historii rocka. Szkoda, że skład zespołu często ulegał zmianie, lecz na pewno ten, który występował w latach 1985-1990 najlepiej pozostanie w pamięci fanów.
Jeśli ktos nie zna (niedopuszczalne ;p) polecam szybsze kawałki: "Sweet Child o'Mine", "Welcome To The Jungle" oraz jedną z najlepszych rockowych ballad - "November Rain".

Awatar użytkownika
Velvet

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez Salami » 09 Mar 2011, 19:54

Podoba mi się welcome in the jungle, don't cry i knocking on heaven's door. I to chyba wszystko, ale szczerze mówiąc niewiele słuchałam.
A jeśli Boga nie ma, a jedynym Szatanem jest ten,
który przekonał wszystkich, że on naprawdę istnieje?

Awatar użytkownika
Salami
Kumpel

• Pochwały:26

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 09 Mar 2011, 19:54

Awatar użytkownika
mgirl

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez ziomalbart » 18 Kwi 2011, 23:59

ja zakochalem sie w GN'R kiedy uslyszalem piosenke knocking on heaven ' s door :)))
do nieba nie chodze, bo jest mi nie po drodze..... :D

Awatar użytkownika
ziomalbart

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez TerryTerror » 07 Maj 2011, 12:37

Lubię, szczególnie Paradise City. Ale słucham tylko starszych kawałków te nowe to nie to samo.
A world that sends you reeling
From decimated dreams,
Your misery and hate will kill us all.

Awatar użytkownika
TerryTerror

• Pochwały:1

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez Pirat » 07 Maj 2011, 20:37

TerryTerror napisał:y. Ale słucham tylko starszych kawałków te nowe to nie to samo.

pewnie, że nie to samo, mieli robić Appetite II?

Swoją drogą ciekawe co z następca ChD, mówiło się że to pierwsza część z trylogii płyt, które mają być wydane do 2012roku. Oj coś czuję, że znowu trzeba będzie czekać 15lat..
Image

Awatar użytkownika
Pirat
Moderator

• Pochwały:8

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez Spaceman » 07 Maj 2011, 23:18

Pirat napisał:pewnie, że nie to samo, mieli robić Appetite II?

a dlaczego nie, skoro jest to prawdopodobnie najlepszy debiut w historii rocka, dzieło, gdzie nie ma zbędnych dźwięków? Gunsi to zespół hardrockowy, nie muszą być na siłę odkrywczy, ważne, żeby mieli świeżość.

a jeśli chodzi o sam band, to uwielbiam, pudlowa kapela, która przetrwała próbę czasu i przeszła do absolutnej klasyki :)

Awatar użytkownika
Spaceman

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 07 Maj 2011, 23:18

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez Pirat » 07 Maj 2011, 23:32

Spaceman napisał:a dlaczego nie, skoro jest to prawdopodobnie najlepszy debiut w historii rocka, dzieło, gdzie nie ma zbędnych dźwięków?

gdzież by doszła muzyka gdyby muzycy zamiast się rozwijać powielaliby schemat z debiutu? Zamiast the dark side of the moon Floydów mielibyśmy the piper at the gates of dawn VI, zamiast blood sugar sex magic RHCP byłoby the rhcp V, nie byłoby sierżanta pieprza gdyby Beatlesi trwali przy brzmieniu z debiutu.
No i gdyby Gunsi trwali cały czas przy brzmieniu AFD nie mielibyśmy genialnego Use your illusion.
Spaceman napisał:Gunsi to zespół hardrockowy, nie muszą być na siłę odkrywczy, ważne, żeby mieli świeżość.

Zatem odkopywanie po 20latach starego brzmienia byłoby świeże?
Image

Awatar użytkownika
Pirat
Moderator

Re: Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez Spaceman » 07 Maj 2011, 23:52

nie napisałem, że mają kopiować te albumy, tylko pozostać w pewnym sensie wierni stylowi, a nie pchać się w NIEUDOLNE eksperymenty z elektroniką, itd. jeśli chodzi o świeżość, to nie chodzi mi o brzmienie jako takie, ale fakt, że hard rock jest na tyle energetycznym gatunkiem, że naprawdę nie ma potrzeby kombinowania na chama, aby zachować jego moc. przykład? AC/DC. praktycznie od 30 lat grają to samo, a ciągle słychać w tym świeżość. a jeśli Axlowi naprawdę zależy na zaspokajaniu swoich artystycznych zapędów, to niech nie robi tego pod szyldem G N' R. oczywiście są, zespoły, radykalnie zmieniający styl (jak The Cure), nie bronię artystom się rozwijać... ale niech nie zapominają przy tym, że fajnie by było, gdyby efektów tych eksperymentów dało się słuchać

Awatar użytkownika
Spaceman

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez Pirat » 08 Maj 2011, 00:09

Spaceman napisał:nie napisałem, że mają kopiować te albumy, tylko pozostać w pewnym sensie wierni stylowi,
właściwie nowe style powstawały dzięki temu, że muzycy odchodzili od swoich stylów.
Beatlesi graliby ciągle rock n' roll i nie byłoby rocka psychodelicznego
Spaceman napisał:a nie pchać się w NIEUDOLNE eksperymenty z elektroniką, itd.

nieudolne to dość subiektywne słowo. Chociaż riad n' the bedouins jest nieudolnym romansem z elektroniką, lepsza była wersja demo, gdzie jakość nagrania co prawda była żałosna, ale surowa aranżacja brzmiała lepiej. Ale takie prostitute, czy twat są jak najbardziej udanymi utworami. Ciężko byłoby z nich wywalić elektronikę, smyczki i klawisze tak żeby utwory te brzmiały dobrze.
Spaceman napisał:jeśli chodzi o świeżość, to nie chodzi mi o brzmienie jako takie, ale fakt, że hard rock jest na tyle energetycznym gatunkiem, że naprawdę nie ma potrzeby kombinowania na chama, aby zachować jego moc. przykład? AC/DC. praktycznie od 30 lat grają to samo, a ciągle słychać w tym świeżość.

i znów jest to subiektywne, bo np dla mnie ChD ma świeższe brzmienie od black ice. Choć i tak uważam, że album jest dobry.
Spaceman napisał:a jeśli Axlowi naprawdę zależy na zaspokajaniu swoich artystycznych zapędów, to niech nie robi tego pod szyldem G N' R.
i to jest jedyna/najcięższa rzecz, którą można mu zarzucić. Ale szczerze mówiąc czy zespół będzie się nazywał "A" czy "Y" nie jest dla mnie istotne, bo i tak wiem, że to nie jest ten sam zespół.
Image

Awatar użytkownika
Pirat
Moderator

Re: Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez Spaceman » 08 Maj 2011, 00:14

Oooo, tu od razu muszę powiedzieć, że bardzo podoba mi się Twoje podejście, widać, że nie mam do czynienia z kretynem :). i prawdą jest co mówisz, że wszystko to jest subiektywne, bo ja podchodzę do tego, jako wielki fan Appetite, więc bardzo odpowiadałaby mi podobna płyta. a wadą Chinese Democracy jest to, że chyba powstawała za długo, przez co jest trochę przeprodukowana i jakoś nie bardzo pasuje mi jej brzmienie.

Awatar użytkownika
Spaceman

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez riley » 23 Paź 2011, 15:44

ich kocham, świetny wokal, genialne solo Slasha, wpada w ucho i wgl. chociaz jestem dziewczyna to uwielbiam hard rock. ale kurcze, szkoda że teraz cisną jakies wypociny . .. ;(

riley

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez erni3112 » 01 Lis 2011, 13:18

Kocham, kocham, kocham wokal Axl'a Rose'a po prostu jest zajebisty taki specyficzny

Awatar użytkownika
erni3112

• Miejscowość:Kielce

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 01 Lis 2011, 18:54

erni3112 napisał:Kocham, kocham, kocham wokal Axl'a Rose'a po prostu jest zajebisty taki specyficzny

Chyba był specyficzny kiedyś, a teraz to nie najlepiej brzmi. Może mam stare wiadomości, ale widziałem ostatnie koncerty i kiepściutko.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez Cinnamon » 18 Lis 2011, 20:55

Uwielbiam ten zespół i ich starsze kawałki, te z czasów Slasha, Izzy'ego i Duffa.
Jednak nie wybrałabym się na ich koncert teraz, bo wiem, że strasznie bym się zawiodła i szkoda byłoby mi wydanej kasy. Głos Axla już nie ten, przepity nie brzmi najlepiej.

Awatar użytkownika
Cinnamon

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez christine » 18 Lis 2011, 21:07

Uwielbiam. Może i dzisiaj się wypalili, ale co trwa wiecznie?
"On patrzył w moje oczy i w milczeniu mówił mi, że przez piekło szedł"

Awatar użytkownika
christine

Guns N' Roses

Nieprzeczytany postprzez hanna_anna » 18 Lis 2011, 21:39

Zespól który bardzo lubię i szanuje. Duzo wspomnień związanych z większością utworów tej grupy.
Οἶδα οὐδὲν εἰδώς

Awatar użytkownika
hanna_anna

• Pochwały:9

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry