Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234879 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Gra jest dobra, ponieważ...

Forum dla wytrwałych graczy i nie tylko :] Rozmawiamy tutaj o wszelakich grach, czy to na PC, PS2, czy GBA.

Postprzez BartHeq » 16 Wrz 2008, 11:46

Co waszym zdaniem decyduje o tym, czy gra jest dobra/kiepska? Multiplayer? Muzyka? Grafika? Coś innego?

Dla mnie najważniejsza jest... Fabuła. Historia opowiedziana w grze. To właśnie fabuła motywuje do działania. To ona sprawia, że chcę ratować świat. Dlatego uwielbiam gry fabularne (nie rpg, gry z dużym naciskiem na fabułę). Dobra fabuła to 1/3 sukcesu gry. Jak wy uważacie?
lol wut

Awatar użytkownika
BartHeq

• Miejscowość:Przymiłowice
  • Pochwały:1

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez Nineku » 16 Wrz 2008, 11:58

Fabuła wiele mówi o grze, przede wszystkim musi mnie wciągnąć.
Później jest kompatybilność ze sprzętem, jeśli nawet przy słabych wymaganiach odczuję dyskomfort, lecą kolejne minusy. W ten sposób choćby, szybko Assasin Creed odstawiłam.
Muzyka? Byle klimatyczna do gry. Do dziś miło wspominam Diablo II pod tym względem.
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:60

Postprzez mgirl » 16 Wrz 2008, 11:58

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez Irra » 16 Wrz 2008, 12:13

Fabuła o czym już wspomniane było, grywalność, nowatorstwo, dźwięk, a grafika na samym końcu. Choć taka smutna prawda, że grą ostatnio interesuję się właśnie poprzez grafikę- jedynie kilka tytułów przyciągnęło moją uwagę bez oszałamiającej grafiki patrząc na czas od może 2lat, ale bynajmniej nie świadczy to o tym iż grafika plasuje się na 1 miejscu u mnie.
"It's an insane world, and I'm proud to be a part of it"-Bill Hicks

"Wiem jedno. Kiedy marzenia upadają, trzeba w nie wierzyć jeszcze bardziej."-Mała Czarna

Awatar użytkownika
Irra

Re: Gra jest dobra, ponieważ...

Postprzez BartHeq » 16 Wrz 2008, 12:31

Cóż, dla mnie grafika jest ważna. Ale od razu zaznaczam: poprzednie zdanie nie oznacza że Crysis jest najlepszy na świecie. Chodzi o styk grafiki. M.in. dlatego wolę Diablo II od Dungeon Siege'a. Muzyka też jest ważna, ważniejsza niż grafika. O wiele ważniejsza. Muzyka tworzy klimat, atmosferę.
lol wut

Awatar użytkownika
BartHeq

Postprzez Bishamoth » 16 Wrz 2008, 13:44

Klimat, grywalnosc, ciaglosc fabuly, dobra rzeznia, zagadkowe questy nad, ktorymi mozna poglowkowac z godzine.
Grafika w tym momencie nie gra zadnej roli, gdyz gry, ktore teraz wychodza maja jej az za nadto. Przyzwyczailem sie do pikseli widocznych tak wyraznie, ze mozna by je zliczyc bezproblemowo. Diablo, Shogo, Quake etc. Do takiej grafiki sie przyzwyczailem.
Muzyka pelni tez wazna role z prostego powodu. Gdy muzyka jest monotonna to nawet przy dobrej fabule mozna sie szybko znudzic (nie biore pod uwage mozliwosci odpalenia wlasnej muzyki, a kreatywnosc tworcow gry).
Image

Szatan się tym forum interesi Image

"Złośliwość rzeczy martwych" -niestety martwy nie jestem :twisted:

Awatar użytkownika
Bishamoth
Moderator

• Pochwały:38

Postprzez Vegeta » 18 Wrz 2008, 11:06

Grafika na pierwszym miejscu ( po to mam silny komputer, żeby udźwignąć pięknie zaprojektowane gry np Crysis :-))
Grywalność (czyli coś, co nie pozwala mi skończyć grać)
I długość gry :-)

Ważne żeby mieć świetną rozrywkę z grania
GAARA
Image Image Image Image
Pustynny pogrzeb...
Image

Awatar użytkownika
Vegeta

• Miejscowość:Zielona Góra
Użytkownik zbanowany

Postprzez mgirl » 18 Wrz 2008, 11:06

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez pawlik.11 » 18 Wrz 2008, 11:25

Dla mnie grafika i fabuła bo komu gra z super fabułą ja można normalnie przez płot przejśc jakby go nie było
Intel Core 2 Duo E7300 2,67GHZ
Nvidia GeForce 9500 gt 1gb ddr3
4 Gb Ram
640gb hdd
Windows Xp professional sp3

Awatar użytkownika
pawlik.11

Postprzez BartHeq » 18 Wrz 2008, 11:47

pawlik.11 napisał:Dla mnie grafika i fabuła bo komu gra z super fabułą ja można normalnie przez płot przejśc jakby go nie było

Im lepsza grafika tym gra trudniejsza? Oryginalne.
Graliście chłopaki kiedyś w Diablo? HoMM III? Nie? Naprawdę? Polecam zagrać.
lol wut

Awatar użytkownika
BartHeq

Postprzez Barci » 18 Wrz 2008, 12:13

Diablo 2 i Herosy to klasyka a co do tematu to gra bez fabuły to nie gra ale tez wazny jest system sterowania czy tez sposob rozwijania postaci w grach fabularnych nie klade wiekszego nacisku na grafike poprstu nie jezeli gra mnie wciagnie nie wazne czy widac piksele czy nie !!!
Ustawilem na stoliku armie malych zolnierzykow
Skierowalem ich lufa do slonca
W radiu diabli nadali
Komunikat z centrali, ze piec sekund zostalo do konca
Obwiazalem sie drutem, zjadlem jablko zatrute
Rece sobie porznalem w trzy pizdy(?)

Awatar użytkownika
Barci

• Miejscowość:Koniec świata i jeszcze dalej
Użytkownik zbanowany

Postprzez Weronika » 18 Wrz 2008, 12:42

hmmm myślę że fabuła przede wszystkim
+dużo opcji/możliwości
+grafika!
...czasem trzeba zamilknąć, żeby zostać wysłuchanym ...
Jedenaste przykazanie: Nie cudzosłów!
Image

Awatar użytkownika
Weronika
Przyjaciel

• Miejscowość:exStolica
  • Pochwały:10

Postprzez Kicek0 » 20 Wrz 2008, 07:35

Klimat.
Gra może wymiatać pod każdym względem, ale zapamiętam ją tylko dzięki klimatowi.

Gothic, Assassins Creed, Gears Of War, Crime Cities (zna ktoś? pamięta ktoś? - najlepsza polska gra ever...) czy wreszcie... Fifa 99! Nie wiem jak wy, ale ja tę grę zapamiętam do końca życia bo do dziś wspominam piosenkę na początku i ten klimat futbolu pomimo, że nie lubię piłki nożnej... Eh, stare czasy...

PS: Widzę, że sporo osób odpowiada, że grafika.
Jakie to żałosne...
Zima.
A latem zapominam.

Awatar użytkownika
Kicek0

• Pochwały:10

Postprzez Nineku » 20 Wrz 2008, 09:29

Ponieważ po spędzeniu kilka nocy nad nią,wciąż nie ma się dosyć.
Amen
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Pochwały:60

Postprzez NoMercy » 20 Wrz 2008, 12:55

Oczywiście tak jak ty napisałeś dla mnie tez najważniejsza jest fabuła! Musi mnie cholernie wciągnąć, musi również mieć dosyć możliwości czy opcji. Poza tym świetna, klimatowa muzyka. Grafika też jest dla mnie ważna ale nie zwracam aż tak bardzo na nią uwagi.
''Ja będę wierzyć, będę grzeszyć, będę cudze dusze leczyć i kaleczyć. Jest we mnie tyle samo ukojenia co wkurwienia, Ja zmieniając się nie zmieniam.''

Awatar użytkownika
NoMercy

Postprzez BartHeq » 21 Wrz 2008, 10:03

Teraz zauważyłem jak ważna jest grafika. Grafika, obok grywalności i muzyki, to jeden z najważniejszych czynników decydujących o ... jakości gry. Pewnie sobie myślicie: "Co to za kolejny baran, dla którego liczy się tylko grafa?". Pozwólcie, że wytłumaczę.

Graliście kiedyś w Another World? Gra jest starsza ode mnie. 100 % 2D. Same sprity, kiepska rozdzielczość. Ale tam jest piękna grafika... Te widoki... Piękne i stare. Dlatego ważna jest dla mnie grafika. Mi nie chodzi o anty-aliasyngi, super-mega-hiper cienie czy rozdzielczość 5000 x 4000. Zagrajcie w Another World, pierwsza scena(bohater wychodzi z jeziora), widok za herosem jest oszałamiający.
Drugi przykład to Heroes of Might and Magic III. Gały odpadają. Ten przepych (może niepotrzebny), te kolory i życie tętniące na mapach...

Ale i tak klimat i fabuła są najważniejsze!
lol wut

Awatar użytkownika
BartHeq

Postprzez basias » 18 Lip 2010, 22:11

Dla mnie ważni są ludzie z którymi gram... musi to byc gra umozliwiajaca kontakt z innymi graczami - wspolna gra, rozmowy, zabawa - to mnie pociąga... :D

basias

Użytkownik zbanowany

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry