Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210461 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

gdzie studiujecie

Wszystko na temat studenckiego, często pieskiego życia ;)

gdzie studiujecie

Nieprzeczytany postprzez rita » 06 Sie 2006, 14:27

Wiem, ze sa na forum osoby, które już sa na studiach.
Chciałam żebyście się podzielili doświadczeniami z uczelni z innymi forumowiczami ^_^
Gdzie studiujecie, co i czy nie załujecie tego wyboru?

To moze będe pierwsza :wink:

gdzie:Studiuję w Poznaniu na Uniwersytecie Adama Mickiewicza
kierunek: chemia
nauka: szczerze mówiąc, jest cięzko! dużo nauki, ciągłe kolokwia( praktycznie w każdy dzień i jak jest jedno dziennie to można się cieszyć), na pierwszym roku straszny przesiew
ludzie:moja grupa jest rewelacyjna,świetnie tez dogadujemy się z innymi z roku! co jakiś czas organizujemy ze znajomymi wspólne wypady na piwko i karaoke :rotfl:

a jak u Was? :mrgreen:
To co było kiedyś dzisiaj już się nie odstanie .

Awatar użytkownika
rita

• Miejscowość:poznań

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Sebo » 15 Sie 2006, 12:51

gdzie Wrocław Wyższa Szkoła Bankowa
kierunek Zarządzanie i Marketing specjalizacja Zarządzanie i Organizacja w biznesie
nauka może być jest ciężko strasznie dużo osób zrezygnowało po pierwszym semestrze i jeszcze więcej po drugim no ale w końcu szkoła ma renome ;)
ludzie w sumie studia zaoczne i dużo starszych osób koło 30 lat i więcej ale ogólnie grupa jest spoko :)
Love, passion, music......Trance!!!!!
Trance..Not Just Music - It's a state of mind
Image

Awatar użytkownika
Sebo
Przyjaciel

• Miejscowość:Wrocław/Legnica
  • Pochwały:22

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 15 Sie 2006, 12:51

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez dajfit » 12 Lis 2006, 13:18

gdzie Politechnika Opolska
kierunek Budownictwo
nauka jestem dopiero na I semestrze, narazie jest spoko, jak bede na II semestrze, to napisze cos wiecej :)
ludzie duzo spoko ludzi, poznalem juz dosc duzo osob i mam z tymi osobami dobre kontakty jak narazie 8)
"Lepiej grzeszyć,a później żałować,niż żałować,że się nie zgrzeszyło..."

Awatar użytkownika
dajfit

• Miejscowość:Opole

Nieprzeczytany postprzez Yo_Joe » 15 Lis 2006, 18:28

gdzie: Politechnika Śląska w Gliwicach
kierunek: automatyka i robotyka
nauka: jakoś idzie
ludzie: chujowi, czasem wyjątki

Awatar użytkownika
Yo_Joe

Nieprzeczytany postprzez noir » 15 Lis 2006, 18:35

Popieram pomysl z watkiem. Znajdzie sie ktos z informatyki na polibudzie i opisze wrazenia? Prawdopodobnie bede tam startowal, wiec takie info bedzie dla mnie szczegolnie cenne.
Strony WWW Poznań - projektowanie stron i aplikacji internetowych, optymalizacja, pozycjonowanie i marketing w sieci.

Blog o web designie, tworzeniu stron, optymalizacji stron.

Awatar użytkownika
noir

• Miejscowość:Poznań

Nieprzeczytany postprzez fr3ak » 27 Lis 2006, 01:08

gdzie Szczecin Wyzsza Szkola Administracji Publicznej
kierunek Administracja Publiczna
nauka Jest dobrze, jak narazie same wyklady z cwiczen tylko systematyka automatyzacji prac biurowych i jeszcze j.ang i j.niem takze przyjemnie az chce sie chodzic - jak narazie :)
ludzie w grupie 50 dziewczyn :> ! W pare osob stworzylismy juz silna ekipe :)
Don't spank me... oO

Awatar użytkownika
fr3ak

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 27 Lis 2006, 01:08

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez noir » 27 Lis 2006, 21:17

ludzie w grupie 50 dziewczyn

Fuksiarz! Wole nie myslec, co mnie czeka na polibudzie. Nawet jezeli cudem zablakaja sie jakies bialoglowy to znane porzekadlo nie daje mi nadziei:

Dziewczyny dziela sie na: boskie, piekne, ladne, srednie, brzydkie i... te z polibudy

Powiedzcie, ze to tylko stereotyp ;-)
Strony WWW Poznań - projektowanie stron i aplikacji internetowych, optymalizacja, pozycjonowanie i marketing w sieci.

Awatar użytkownika
noir

Nieprzeczytany postprzez Kyp » 06 Gru 2006, 00:19

Gdzie: Wyższa Szkoła Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa w Poznaniu
Kierunek: Politologia, zaoczne, licencjat, rok I
Nauka: No cóż... jak na każdych studiach nie ma lekko. Mimo wszystko staram się nie narzekać ponieważ studiuje w końcu to co lubię i co mnie interesuje...
Ludzie: Hmmm... poznałem na roku moją ukochaną, więc jestem po prostu wniebowzięty i nikt ani nic się nie liczy więcej ;) A na poważnie reszta ludzi jest w porządku. Na dodatek spotkałem parę życzliwych osób z wyższych lat, którzy są nie tylko świetną kompanią przy piwie, lecz także służą notatkami lub pytaniami i odpowiedziami na egzaminy.

Od razu wyjaśniam, że mimo że studiuje politologię nie zamierzam zostać Prawą ręką Lepera czy Lewą Giertycha... jako specjalizacje wybiorę dziennikarstwo. :twisted:

Awatar użytkownika
Kyp

Nieprzeczytany postprzez noir » 06 Gru 2006, 00:28

Zycze powodzenia. Wreszcie ktos ze stolicy pyrlandii! ;-)

Swoja droga zastanawia mnie wysyp "dziennikarskich" profili w liceach. Co drugie liceum ma takowe. Wszyscy, ktorzy maja ze scislymi przedmiotami pewne klopoty chetnie wybieraja taki "fajny" profil. Tyle, ze marzenia o zostaniu dziennikarzem/ka wiekszosc chyba powinna odrzucic. Plonne nadzeje. Szanse wg. mnie maja jedynie ci, ktorzy rzeczywiscie sa w tym dobrzy i maja racjonalne podstawy, zeby parac sie tym fachem.

A tak nawiasem, to jakie liceum skonczyles jezeli to nie tajemnica? ;-)

Awatar użytkownika
noir

Nieprzeczytany postprzez alina » 07 Gru 2006, 00:25

gdzie: Wrocław - Uniwersytet Wrocławski
kierunek: Politologia <dzienne>
Nauka: w sumie to jest bardzo dużo czytania, na zajęcia trzeba być zawsze przygotowanym, żeby nie załapać się na konsultacje, no ale można się było tego spodziewać, z wiadomościami z polityki trzeba być na bieżąco, no ale odpowiada mi to, w końcu studiuję to, co chciałam, i tam, gdzie zawsze chciałam, niektóre przedmioty mogą zaskakiwać, np. technologia informacyjna lub ekonomia, no ale daje radę, byle do sesji, która już niestety tuż tuż
Ludzie: 3/5 to chłopcy :) grupa mi się udała, ludzie właściwie z całej Polski i jedna Ukrainka z Lwowa, zgrana, wesoła i wyróżniająca się trochę paczka, która patrzy na świat z lekkim dystansem, no prawie co tydzień wyskakujemy gdzieś na piwo itp. starsze roczniki również ok, chętnie służą notatkami, skryptami, opowiadają o egzaminach na pierwszym roku. Wrocław to prawdziwie studenckie miasto, da się to odczuć, na prawdę warto tu studiować :)

Awatar użytkownika
alina

• Miejscowość:łowoszów, olesno, wrocław

Nieprzeczytany postprzez Erill » 12 Gru 2006, 00:04

gdzie: Wrocław SWPS <Szkoła wyższa psychologii spolecznej>
kierunek: psychologia, I rok, zaocznie
nauka: No calkiem sporo jej jest. Na cwiczenia kazde nalezy byc przygotowanym bo a udzial merytoryczny sa dodatkowe pukty i zawsze mozna sie spodziewac quizow apropo tego z czego beda zajecia. Na wykladach kazdych tez calkiem sporo jest. Atutem jest to, ze 90% tego wszytskiego jest szalenie ciekawa i bardzo fajnie sie tego uczy, choc czasem nie tak latwo wchodza detale.
ludzie:no wiekszosc to dziewczyny. Humanistyczny kierunek chyba dlatego. I jest bardzo duza rozpietosc wiekowa. Studia zaoczne maja to do siebie, ze zrzeszaja ludzi ktorzy maja juz rodziny, prace, jakos poukladany swiatopolgad choc jest tez grupa mlodszych i jest to bardzo fajnie zrozniocowanie.

A w kwestii samej szkoly polecialabym kazdemu kto mysli o tym kierunku, fakt, faktem jest droga ale przynajmniej wiadomo za co sie placi i jest to warte swojej ceny. Bardzo dobra kadra dydaktyczna, bardzo fajnie przedstawiany material, sposob prowadzenia zajec i przystepnosc prowadzacych. super :)
Langusta żywi się wyłącznie owocami morza. Lecz gdyby mogła... jadłaby dżem.

Awatar użytkownika
Erill

• Miejscowość:Wroc.Love

Nieprzeczytany postprzez AKi angel :) » 20 Sty 2007, 18:11

gdzie: Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
kierunek: Informatyka i Ekonometria I rok
nauka: jest coraz cieżej bo zbliża sie sesja to normalne a w trakcie trwania semestru bywało róznie, z przewagą luzów!! najcięzej jest z WDI (wstep do informatyki) zwlaszcza dla osob ktore wczesnie nie programowaly :D
ludzie: na roku mam 70 osob (50 dziennych, 20 wieczorowych)
nie ma widocznej przewagi facetow lub dziewczyn
podzieleni jestesmy na dwie grupy: obie sa w mniejszym lub wiekszym stopniu ze soba zzyte
jeden kolega jest delikatnie mowiac nadpobudliwy a jak to powiedzial jeden z profesorow "psychiczny" i ogolnie sa z niego niezle smiechy
I lose control when you look me like this... :P

Awatar użytkownika
AKi angel :)

• Miejscowość:zależy skąd pytasz

Nieprzeczytany postprzez Pawel_LBL » 25 Sty 2007, 11:25

gdzie: WSSP w Lublinie
kierunek: Informatyka i Ekonometria II rok
nauka: wesoło nie jest na zajęciach informatycznych jakoś sobie radze gorzej jest z resztą
ludzie: jestem na prywatnej uczelni więc raczej spotykam się z ludźmi z roku tylko w wekendy na zjazdach jest kilka konkretnych osob co mozna pogadac
Image

Hip Hop Forever

Awatar użytkownika
Pawel_LBL

• Miejscowość:LUBLIN

Nieprzeczytany postprzez Szymon- » 28 Sty 2007, 11:32

gdzie - Wyższa Szkoła Zarządzania i Finansów we Wrocławiu
kierunek - Informatyka i Ekonometria (informatyka ekonomiczna)
nauka - matura to pikus w porownaniu ze studiami :D sporo matmy, ekonomii, programowania etc... niebawem sesja <strach>
ludzie - malo dziewczyn na roku :/ a ziomale w porzadku.

Awatar użytkownika
Szymon-

• Miejscowość:Ostrzeszów

Nieprzeczytany postprzez Spider1982 » 01 Lut 2007, 16:18

[fquote]dzie:Studiuję w Poznaniu na Uniwersytecie Adama Mickiewicza
kierunek: chemia
nauka: szczerze mówiąc, jest cięzko! dużo nauki, ciągłe kolokwia( praktycznie w każdy dzień i jak jest jedno dziennie to można się cieszyć), na pierwszym roku straszny przesiew
ludzie:moja grupa jest rewelacyjna,świetnie tez dogadujemy się z innymi z roku! co jakiś czas organizujemy ze znajomymi wspólne wypady na piwko i karaoke [/fquote]
Uniwerek Sląski
Kierunek Politologia
nauka : :lol: :lol:
ludzie pozytywnie zakreceni
W antryju na byfyju stoi szolka pełna tyju

Awatar użytkownika
Spider1982

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry