Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234879 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Gdzie byście kupili samochód

Dział dla pasjonatów 4 kółek i jednośladów. Jeśli kochasz konie mechaniczne, to z pewnością znajdziesz tu coś dla siebie ;)

Nieprzeczytany postprzez emiemi » 10 Lis 2009, 18:48

Mam pytanie takiej natury: jako kobieta nie znająca się na samochodach zamierzam dokonać zakupu jakiegoś niezbyt drogiego auta. Nosiłam się z zamiarem zakupu auta na aukcjach ale jednak coś mnie powstrzymuje. Czy uważacie że lepiej kupić auto na aukcjach internetowych czy też na jakichś profesjonalnych serwisach giełdowych na przykład http://www.autogielda.pl. Jestem ogólnie w temacie aut zielona ale chyba, a przynajmniej wydaje mi się że takie serwisy typowo samochodowe to jednak lepsze wyjście niż aukcje. Co sądzicie ?

emiemi

Użytkownik zbanowany

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez nakamilo99 » 02 Lut 2012, 13:47

Nie ma znaczenia na jakiej aukcji kupisz bo i tak przed kupnem koniecznie trzeba auto obejrzeć. Praktycznie tylko samobójcy kupują w ciemno :D

nakamilo99

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 02 Lut 2012, 13:47

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez vetus » 02 Lut 2012, 14:23

nakamilo99 napisał:Praktycznie tylko samobójcy kupują w ciemno

Bez przesady, NIKT nie kupuje auta w ciemno.
Ludzie mnie denerwują.

Awatar użytkownika
vetus

• Pochwały:25

Nieprzeczytany postprzez MiR » 05 Lut 2012, 19:51

Na pewno nie kupiłbym auta w komisie.
Staram się być dobrym człowiekiem... a moje efekty pozostawiam ocenie innym...

Awatar użytkownika
MiR

• Pochwały:2

Nieprzeczytany postprzez manu_sek » 17 Lut 2012, 20:29

Jeśli chcesz kupić samochód, to polecam http://top-ogloszenia.net/Ogloszenia-Mo ... obowe-7-59
Dużo ciekawych ogłoszeń motoryzacyjnych :)

manu_sek

Nieprzeczytany postprzez Lalunaa » 18 Lut 2012, 22:44

Najlepszym miejscem do zakupu samochodu, jest najzwyczajniej w świecie salon samochodowy. Nigdy więcej nie kupię używanego auta!! Na naprawy wydałam więcej niż ono było warte, a niestety przegląd i sprawdzenie samochodu przed zakupem nigdy nie gwarantuje 100% bezpieczeństwa, bo nie da się sprawdzić np. takich rzeczy jak uszczelka pod głowicą, pompowtryski, koło zamachowe itp...

Chyba, że wstawi się go na 3 dni i zupełnie rozbierze na części pierwsze, co oczywiście nie ma najmniejszego sensu...
http://www.youtube.com/user/SkodaAutoPolska Nowe oblicze Skody! Wrrrr!!!

Lalunaa

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 18 Lut 2012, 22:44

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Marko » 05 Mar 2012, 21:20

Salon samochodowy jest dobrym miejscem do zakupu nowego auta. Moja starsza siostra zaczeła od ogłoszeń w prasie. Mały wybór. Giełda odpada bo mało czasu na zastanowienie. Poszukała w necie na darmowych ogloszeniach w swoim mieście. Pojechała z mechanikiem ojca i jest zadowolona z matiza :D

Awatar użytkownika
Marko

Nieprzeczytany postprzez mwk1 » 10 Mar 2012, 23:14

Ja już kupowałem kilka samochodów i zawsze robiłem tak. Szukałem na allegro auto w moim województwie. Tylko i wyłącznie świeżo sprowadzone i lekko bite. Dlaczego lekko bite? Dobrego samochodu nikt nie sprzedaje - a jeżeli jest już lekko uderzony, to możliwe, że ktoś właśnie z tego powodu sprzedaje. Samochód najlepiej, żeby był już po opłatach - mniejsze prawdopodobieństwo, że nas oszukają - że będzie brakowało jakiegoś papierka potrzebnego do rejestracji albo że cofną rocznik, w innych krajach jest data pierwszej rejestracji, w Polsce produkcji. Więc jeśli samochód został kupiony na początku roku, to może być rok produkcji wcześniejszy, a o tym sprzedawcy często zapominają powiedzieć. Gdy jedziemy oglądać samochód, silnik powinien być zimny - jeśli silnik był grzany, to możemy spokojnie odjechać i głowy sobie nie zawracać. Patrzy się jak odpala, czy dymi na czarno przy zapalaniu lub przy wyższych obrotach. Przy dieslach, czy nie ma przedmuchów - gdy wyjmiemy miarkę od oleju, nie powinno z tego otworu się dymić. Jak wysoko bierze sprzęgło - im wyżej, tym lepiej. Zawsze można je później opuścić, podnieść już się nie da jak jest zużyte. Czy zawieszenie nie klekocze na dziurach i czy skrzynia ładnie wciąga biegi. Najlepiej, żeby przebieg był udokumentowany i napisany na fakturze. I nie pozwalajcie na coś takiego, aby faktura była wystawiana między Wami, a na przykład osobą zza granicy. Sprzedawca powie: "po co pośrednicy?" i może preferować pisać umowę bezpośrednio na kupującego, nie uwzględniając siebie. A później, jeśli z tym autem będzie coś nie tak - na przykład będzie kradzione - to powie, że on tego auta w ogóle na oczy nie widział. Przebieg łatwo ocenić po wnętrzu - kierownica, fotele, nakładki od pedałów. A co to tego, czy auto nie było bite, to gdy nie mamy miernika lakieru, to patrzy się, czy szpary są jednakowe. Więc auto wcale tak łatwo nie jest kupić. :) Ale gdy już kupi się parę aut, to już wie się, na co patrzeć. I oczywiście po zakupie wymiana rozrządu, oleju i wszystkich filtrów. I diesla najlepiej kupować w zimie. Gdy są minusowe temperatury, wtedy najlepiej widać, ile to auto jest warte.

Awatar użytkownika
mwk1

• Pochwały:7
  • Ostrzeżenia:1

Nieprzeczytany postprzez spartos66 » 12 Mar 2012, 12:26

otomoto.pl

spartos66

Nieprzeczytany postprzez Walczykk » 21 Mar 2012, 02:52

wszystkie 3 samochody które miałem kupowałem od osób prywatnych po długich poszukiwaniach ;)
444

Walczykk

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry