Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234584 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Filmy które w jakimś stopniu wpłynęły na wasze życie.

Jeśli jesteś fanem dużego ekranu, to nie możesz przejść obojętnie obok tej kategorii.

Nieprzeczytany postprzez radagast » 27 Sie 2007, 20:47

To ja zacznę.
Dzienniki motocyklowe - bardzo mi się podobało, już sam pomysł zjechania Ameryki na motocyklu, nie mówiąc o tym co zobaczyli po drodze...
Moje życie to film - wyluzowałem trochę i zacząłem zastanawiać się nad tym co robię i jaki ma to wpływ na innych.
Film którego tytułu nie pamiętam ale myślę, że to było coś w rodzaju "Życie jest piękne" albo "Życie jest cudem" dość stary film opowiadający historię pewnego Żyda i jego syna którzy trafili do obozu zagłady w czasie wojny i o tym jak żył wcześniej ten Żyd, w niektórych momentach ryłem ze śmiechu ale więcej było takich na których chciało mi się płakać, po tym filmie postanowiłem, że będę hipisem, całkowitym pacyfistą i w ogóle... już nie chcę być hipisem ale nadal uważam że wojna to nieciekawa sprawa, ten film pomógł mi wyobrazić sobie cierpienie które niesie ze sobą wojna...
...mam jeszcze wiarę, odmieni się los,
znów kwiatek do lufy wetknie im ktoś...

Image

Awatar użytkownika
radagast

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez HelloKitty » 07 Sty 2008, 19:13

Requiem... nigdy w życiu nie dotknę narkotyków
i "Trzynastka"-podobnie
"If only"-że trzeba doceniać, to co mamy

było ich więcej, ale te najbardziej
knowledge of fear
doesn't make you brave
knowledge of love
doesn't make you perfect lover
knowledge of power
doesn't make you strong

you may know everything
and be just a dust on a highway

Awatar użytkownika
HelloKitty

• Miejscowość:Warszawa

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 07 Sty 2008, 19:13

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Irra » 07 Sty 2008, 19:15

Trainspotting, Marzyciel, Prestiż i sam już nie wiem, na pewno dużo ich było tylko prawdę mówiąc ciężko cokolwiek sobie przypomnieć.
"It's an insane world, and I'm proud to be a part of it"-Bill Hicks

"Wiem jedno. Kiedy marzenia upadają, trzeba w nie wierzyć jeszcze bardziej."-Mała Czarna

Awatar użytkownika
Irra

Nieprzeczytany postprzez Renatazxcvbnm » 07 Sty 2008, 19:23

Niemy krzyk- całkowicie zmienił moje zdanie na temat aborcji
dziennik bridget jones- uznałam, ze może ja nie jestem, aż tak beznadziejnie pechowa.... :mrgreen:
filadelfia- dopiero po tym filmie uświadomiłam sobię co to jest aids, homoseksualizm i co tacy ludzie muszą przeżywać
dirty dancing 2- nic szczególnego mi nie dał, ale zaczęłam jakoś inaczej na wszystko patrzeć, na polskę ciąglę narzekamy, a oni tam mimo tego jaka była ich ojczyzna walczyli o nią i ją kochali, może my też powinniśmy czasem zawalczyć o to , zeby nasz kraj miał lepszą przyszłośc
dzień świra- zaczęłam inaczej postrzegać nauczycieli zmęczonych życiem xD
Czekolada- uświadomiłan sobię,, zę nie można nikogo skreślać na podstawie pierwszego wrażenia i tego co mówią o tym kimś inni.
i wiele innych, lae obecnie nie pamiętam
Żyć na świecie tak długo i przeżyć tak mało – to hańba.

Awatar użytkownika
Renatazxcvbnm

Nieprzeczytany postprzez Pirat » 13 Sty 2008, 11:24

Trainspotting- film o narkomanie który chce wydostać się z nałogu. polecam każdemu kto myśli że narkotyki są ok
Lista Schindlera- o człowieku który ratował żydów w 1943r. z krakowskiego getta.
Dzień świra- pokazuje naszą marną egzystencję
Image

Awatar użytkownika
Pirat
Moderator

• Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez Salimali » 13 Sty 2008, 11:25

Marzyciel- na pewno w jakimś stopniu.

Awatar użytkownika
Salimali

• Miejscowość:BPN

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 13 Sty 2008, 11:25

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez johanneskate » 05 Wrz 2011, 16:20

The Jacket(Obłęd) - pokazał, że warto w zyciu robić to, czego się pragnie i się nie hamować tak mocno. Bo wrócić się nie uda do przyszłości.

Efekt motyla - ten sam motyw co wyżej w sumie, ale bardziej mnie osobiście przygnębił i zmusił do poukładania paru spraw.
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 05 Wrz 2011, 17:46

Zielona Mila mną wstrząsnęła mnie, kiedy miałem 10-12 lat ? Oglądałem to kilka razy i szczerze uroniłem kilka łez, przyznaję się bez bicia.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Nieprzeczytany postprzez Ylx » 06 Wrz 2011, 00:49

Inside I'm Dancing - film, który opowiada o drzemiącej w niepełnosprawnych osobach woli życia. To ludzie, którzy mimo przykrego doświadczenia ich przez los, potrafią zawzięcie walczyć o każdy skrawek godnego życia oraz akceptację. Widząc tę walkę nie da się chociażby przez chwilę nie zastanowić nad swoim życiem, by wreszcie powiedzieć sobie "ja to mam szczęście".

Cidade de Deus - środowisko, w jakim się rodzimy i jesteśmy zmuszeni przebywać wcale nie determinuje do końca tego, kim się stajemy.

Lost in Translation - aż ciśnie się na usta cytat: "samotnym jest się również wśród ludzi". W codziennej pogoni za dobrami materialnymi ludzie przestają dostrzegać siebie nawzajem, przez co czynią siebie samych nieszczęśliwymi. A do szczęścia nie trzeba przecież zbyt wiele.

Prócz tego: A Clockwork Orange, One Flew Over The Cookoo's Nest, Taxi Driver, Annie Hall, Léon, Wszystko będzie dobrze, Plac Zbawiciela, Dzień Świra, V for Vendetta, Le Grand Bleu, Requiem for a Dream.
.

Awatar użytkownika
Ylx
Moderator

• Pochwały:55

Nieprzeczytany postprzez NYC » 06 Wrz 2011, 17:43

Cyrk motyli- występuje tam Nick Vujcic, mężczyzna bez żadnych kończyn i grał on bohatera, który był wystawiany na pokaz i wyśmiewany. Nienawidził życia przez to dopóki nie spotkał wędrownego cyrku, króry nie pokazuje wad innych ludzi tylko ich talenty. Niepełnosprawny mężczyzna uczy się też radzic sobie ze swoimi problemami, pływać i w pokazuje swój nowy talent. Ludzie go kochają za to, że bez kończyn potrafi robić takie rzeczy i za jego osobowość. Film uświadomił mi to, że nie można się poddawać i, że nie powinniśmy śmiać się z czyiś wad oraz pokazuje także, że powinniśmy odnajdywać w sobie talenty i pasje i je rozwijać.

Dzień świra pokazuje to jak jest żyć z nerwicą natręctw. Jak nieraz jest to uprzykrzające życie i męczące jest to powtarzanie czynności.

Scrubs odcinek z doktorem Kevinem Caseyem też pokazuje jak osoby z nerwicą natręctw się z tym męczą i muszą dzwigać ciężar tej choroby. I też była mowa w tym odcinku o tym, że każdy ma swój jakby krzyż.

NYC

• Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez Arsen » 06 Wrz 2011, 18:26

na mnie jeszcze żaden film nie wpłynął, niektóre ciekawsze jakiś ślad zostawiły ale czy coś zmieniły, jakoś wpłynęły... nie wiem, może sam tego nie odczuwam a coś w podświadomości działa
TEN PODPIS ŚWIADCZY O TYM ŻE NIE JESTEM BEZINTERESOWNY W SPRAWIE POZOSTAWIENIA TEGO MIEJSCA PUSTYM

Awatar użytkownika
Arsen

• Pochwały:23

Nieprzeczytany postprzez Ereszkigal » 06 Wrz 2011, 20:15

Kolejność całkowicie przypadkowa
Czeka na nas świat- sprawił że poczułam się w jakimś stopniu bezradna w obliczu otaczającej mnie rzeczywistości i zmobilizował do dania z siebie więcej
My, dzieci z dworca Zoo- oglądałam jeszcze jako dziecko i skutecznie ociągną mnie od jakichkolwiek wyniszczających uzależnień
Wszystko za życie- nie potrafię jednoznacznie określić zmiany ani wpływu, po obejrzeniu czułam się strasznie bo człowiek osiągną wszystko o czym marzę a przede wszystkim miał odwagę po to sięgnąć rezygnując z tego z czego ja nigdy nie będę potrafiła zrezygnować, uświadomienie sobie tego i uznanie za własną słabość było kosztem, który warto było ponieść oglądając ten film
Podaj dalej- od tego filmu nie mogę się uwolnić od ładnych paru lat niezmiennie przypomina o ulotności życia i przywołuje bolesne wspomnienia
Dziecko Rosemary - czysta fascynacja ciemną stroną mocy :mrgreen:
Egzorcysta- wzbudził miłość do horroru
Wierny ogrodnik - jeden z niewielu filmów przez które wpadam w tygodnie rozmyślań nad swoim życiem i nad tym jakim jestem człowiekiem
Park jurajski, gwiezdne wojny, indiana jones, nieśmiertelny itp- myślę, że te filmy wpłynęły na mnie w dzieciństwie najbardziej to dzięki takim pozycjom miałam tysiące przygód dziejących się na podwórku i mojej głowie
"Obawiać się trzeba nie tych, co mają inne zdanie, lecz tych, co mają inne zdanie, lecz są zbyt tchórzliwi, by je wypowiedzieć."

Awatar użytkownika
Ereszkigal
Kumpel

• Pochwały:4

Nieprzeczytany postprzez Ylx » 06 Wrz 2011, 21:01

Zapomniałam o najważniejszym - Kill Bill. Tak, to ten film ostatecznie wkręcił mnie w kino. Niewątpliwie wpłynął więc na moje życie w ogromnym stopniu. Dziś nie wyobrażam sobie życia bez filmów w ogóle. To byłaby jakaś jedna wielka tragedia.
.

Awatar użytkownika
Ylx
Moderator

• Pochwały:55

Nieprzeczytany postprzez slow » 18 Gru 2011, 09:42

Zaklinacz koni, Niekończąca się opowieść , Podaj dalej, Titanic, Forrest Gump, Chłopiec w pasiastej piżamie, Szkoła uczuć, Za wcześnie umierać, Życie jest piękne, Leon Zawodowiec, One day, Kochankowie mojej mamy, Tato, Wielkie Nadzieje, Miasto Aniołów, Wszystko będzie dobrze, Bezsenność w Seatle, Bez mojej zgody, Król Lew, Pożegnanie z Afryką, Gniew Oceanu, Pręgi, Senność, Godziny, Casablanca, E.T, Wather for Elephants, Dzień Świra
Najbardziej niebezpieczne są emocje, ponieważ one obsesyjnie szukają jakiejkolwiek formy ekspresji, są niecierpliwe, nie mogą czekać, żeby stworzyć coś nowego, swoistego - wpadają więc z rozpędu w utarte formy.
— Olga Tokarczuk

Awatar użytkownika
slow

• Pochwały:1

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry