Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234584 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Fifa 12

Forum dla wytrwałych graczy i nie tylko :] Rozmawiamy tutaj o wszelakich grach, czy to na PC, PS2, czy GBA.

Fifa 12

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 02 Lip 2011, 13:56

Cześć.
Jak myślicie ? Czy będzie to odgrzany kotlet, a może zaskakująca nowość ?

Jedną z najważniejszych nowości tej odsłony serii jest Impact Engine - nowy silnik odpowiadający za detekcję kolizji zawodników i symulację zdarzeń wynikłych po zderzeniach. Dzięki niemu faule i kontuzje zawodników wyglądają o wiele bardziej realistycznie, a efekty nieczystych zagrań odzwierciedlają stopień brutalności ataków na nogi piłkarzy. Nowa FIFA to także ulepszony model dryblingu, koncentrujący się na 360-stopniowej kontroli nad zawodnikiem oraz moduł Personality Plus, dokładnie odzwierciedlający charakterystyczne umiejętności największych gwiazd piłki i wykorzystujący je podczas rozgrywki. Zmiany dotknęły również grę w defensywie - moduł Tactical Defending pozwala na wierniejsze ukazanie poczynań w obronie, urozmaicając je za pomocą stosowania pressingu całej formacji i precyzyjnego krycia rywali podczas ich akcji ofensywnych. FIFA 12 to także zupełnie odświeżony interfejs oraz wiele nowych animacji towarzyszących głównie stałym fragmentom gry i celebracji zdobytych bramek.

Widziałem już jakieś tam filmiki o Fifie 12, więc ciekawie się zapowiada. Kupicie ? Zagracie ?

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Fifa 12

Nieprzeczytany postprzez El Phra » 02 Lip 2011, 14:17

Ooo.. Czekałem na podobny temacik :)

Kupię na pewno na X360, na konsole nigdy nie dają żadnych odgrzewanych kotletów więc zamawiam preordera bez zastanowienia, tak jak przed rokiem z 11'stką.

Zmartwiła mnie tylko jedna informacja. Mianowicie słyszałem, że polska wersja FIFA 12 ma zostać ocenzurowana z reklam firm bukmacherskich (loga sponsorskie na koszulkach m.in. Realu Madryt, Olympique Marsylia). Jeśli to okaże się prawdą, kupię sobie wersję angielską i po kłopocie.

A na temat samego gameplay'u powiem tyle, że Impact Engine wygląda imponująco. Trochę trzeba było poczekać aż powstanie gra sportowa z takim realistycznym silnikiem fizycznym.
Ostatnio edytowany przez El Phra, 02 Lip 2011, 14:31, edytowano w sumie 1 raz

Awatar użytkownika
El Phra

Fifa 12

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 02 Lip 2011, 14:17

Awatar użytkownika
mgirl

Fifa 12

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 02 Lip 2011, 14:29

Hm, mój kuzyn ma ps3 i grałem u niego w fife 09 i 11. Z tego co zobaczyłem to fify na konsole się zmieniają i to w dobrą stronę. Być może dla laika ogarnięcie nie jest łatwe, ale średnie. Co prawda to gra ta będzie identyczna na pc jak i na ps3/xbox 360.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Fifa 12

Nieprzeczytany postprzez El Phra » 02 Lip 2011, 14:34

Wątpię że będzie identyczna. Przy Fifie 11 też tak mówili, a w praktyce FIFA 11 PC to była konsolowa FIFA 10. Dokładnie ten sam silnik, z pozmienianymi elementami graficznymi.

Awatar użytkownika
El Phra

Fifa 12

Nieprzeczytany postprzez Soldjah » 02 Lip 2011, 17:38

Fify wychodzą partiami, kilka pod rząd to praktycznie to samo ze zmienionym menu, aktualnymi składami i nową oprawą muzyczną. Sądzę że w 12 nie zobaczymy nic nowego :?
No man can lead man, we have to have unity.

Awatar użytkownika
Soldjah

Re: Fifa 12

Nieprzeczytany postprzez El Phra » 02 Lip 2011, 19:14

Soldjah napisał:Fify wychodzą partiami, kilka pod rząd to praktycznie to samo ze zmienionym menu, aktualnymi składami i nową oprawą muzyczną. Sądzę że w 12 nie zobaczymy nic nowego :?

Więc twierdzisz że te wszystkie filmiki obrazujące nowy silnik fizyczny są wyssane z palca? No jasne, to wszystko Fotoszop! Jeez, trzymajcie mnie..

Nawet jeśli, to jedno wiem na pewno. Kupiłbym Fifę 12 nawet gdyby miała się różnić od 11 samymi strojami i składami ; P

Awatar użytkownika
El Phra

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 02 Lip 2011, 19:14

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Fifa 12

Nieprzeczytany postprzez Soldjah » 02 Lip 2011, 19:19

Nie oszukujmy się, było kilka przełomowych, np. 06 w stosunku do 2005, ale są też niektóre takie które mają na celu wyssanie pieniędzy z portfela, jakieś 2 tygodnie temu w celu sprawdzenia zakupiłem FIFE 10 z Saturna za 19,90, po zainstalowaniu i zagraniu jednego meczu od razu wyleciała. Przykładowa 09 MOIM ZDANIEM, podkreślam moim bije na głowę 10.
No man can lead man, we have to have unity.

Awatar użytkownika
Soldjah

Fifa 12

Nieprzeczytany postprzez El Phra » 02 Lip 2011, 19:36

Chyba o wersji PC mówisz.. Jak dla mnie, na PC nie ma lepszej gry piłkarskiej niż PES 2009, a wszystkie pecetowe Fify mogą mu pięty lizać.

Ja od początku nawijam o konsolowej Fifie, bo z PC to różne rzeczy są możliwe, nawet taka że zostanie ona ostro okrojona a ten Impact Engine okaże się konsolowym exclusive'em.

Awatar użytkownika
El Phra

Fifa 12

Nieprzeczytany postprzez jolanp » 05 Lip 2011, 13:51

A w naszym pięknym kraju nawet wam koszulki w tej całej Fifie ocenzurują, bo nie można reklamować hazardu:) Paranoja;P Mi to ryba, bo i tak nie gram w takie gry, ale czy to nie przesada?

Awatar użytkownika
jolanp

Nieprzeczytany postprzez El Phra » 05 Lip 2011, 13:57

jolanp napisał:A w naszym pięknym kraju nawet wam koszulki w tej całej Fifie ocenzurują, bo nie można reklamować hazardu:) Paranoja;P Mi to ryba, bo i tak nie gram w takie gry, ale czy to nie przesada?

To jeszcze nic. Słyszałem nawet, że jak wyjdę na miasto w koszulce Realu z logiem bwin, to mi mogą mandat wlepić. Polskie prawo robi się coraz bardziej idiotyczne, ta ustawa z reklamą hazardu to i tak tylko jedna z wielu.

Awatar użytkownika
El Phra

Fifa 12

Nieprzeczytany postprzez mm095 » 05 Lis 2011, 17:53

Witam mam problem z uruchomieniem fify 12. Po zainstalowaniu i jak właczam to wyskakuje mi ze potrzebny jest program ORIGIN. Zainstalowalem ten program i nic? Pomoze ktos?

mm095

Fifa 12

Nieprzeczytany postprzez johanneskate » 05 Lis 2011, 17:55

mm095, a masz oryginalną wersję?
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Fifa 12

Nieprzeczytany postprzez mm095 » 05 Lis 2011, 20:42

nie kumpel sciagna ale niewiem skad.

mm095

Fifa 12

Nieprzeczytany postprzez johanneskate » 05 Lis 2011, 20:43

mm095, nie popieram piractwa, nie pomogę.
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Fifa 12

Nieprzeczytany postprzez rangol » 06 Lis 2011, 10:27

Kolego nie warto męczyć się z piratem.. ja też bardzo bardzo rzadko kupuje gry,ale jak zagrałem u kumpla to stwierdziłem że muszę ją mieć .Mozesz kupic sam cd key na allegro za 70zl i grac po necie 8)
Ostatnio edytowany przez johanneskate, 06 Lis 2011, 11:47, edytowano w sumie 1 raz
Powód: ORT

rangol

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Yahoo [Bot] oraz 0 gości

Do góry