Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234584 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Fenomen Biedronki

Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni (czyt. gotować) to nie możesz przejść obojętnie obok tego działu. =)

Fenomen Biedronki

Postprzez johanneskate » 22 Sty 2012, 14:51

Osobiście jestem zafascynowany tym sklepem. Ceny nieproporcjonalnie niższe, jakościowo towary dobre. Kupujecie tam?
Co sądzicie o niemożliwości płacenia kartą?
Może polecacie jakieś konkretne towary, które zrobiły na was wrażenie ceną i smakiem?
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Fenomen Biedronki

Postprzez Arsen » 22 Sty 2012, 14:57

Kupuję, jest to mój podstawowy sklep . Bardzo dobra strategia że wymusili na dostawcach towarów wysoką jakość produktów i jest o wiele taniej . Brak płatności kartą mi nie przeszkadza, jak coś zawsze jest bankomat w sklepie, podobno gdyby wprowadzili terminale musieliby opłacać jakiś dodatkowy podatek czy coś tam a to przełożyłoby się na ceny . Z produktów uwielbiam soki Pycholandia : )
TEN PODPIS ŚWIADCZY O TYM ŻE NIE JESTEM BEZINTERESOWNY W SPRAWIE POZOSTAWIENIA TEGO MIEJSCA PUSTYM

Awatar użytkownika
Arsen

• Pochwały:23

Fenomen Biedronki

Postprzez mgirl » 22 Sty 2012, 14:57

Awatar użytkownika
mgirl

Fenomen Biedronki

Postprzez Liszka » 22 Sty 2012, 15:02

johanneskate napisał:Co sądzicie o niemożliwości płacenia kartą?

bezsensu, kilka razy się na to nadziałam, konieczne zakupy na ladzie, przychodzi do płacenia i przypominałam sobie, albo informowała mnie sprzedawczyni, że karty nie przyjmują. No szlag by to!
johanneskate napisał:Może polecacie jakieś konkretne towary, które zrobiły na was wrażenie ceną i smakiem?

Czipsy z biedronki najlepsze! srio, ja nie jadam takich rzeczy, ale są najlepsze ; D
Jogurty
Batoniki
Pasztetowa, a śmiać się, kocham pasztetową z biedronki i potrafię pół godziny w sklepie jęczeć mamie, żeby kupiła, albo wrzucam do koszyka i udaję idiotkę przy kasie. Sama nie kupię, no bez przesady.
Paluszki takie w tubie, nie lubie paluszków i precelków, nienawidzę, ale te zjem.
Dopóki gra muzyka, mija cała wieczność, jak życie w powieści.

On jest facetem. Ona kobietą. Facet, kobieta, to daje pożądanie. Proste.
♥♫

Awatar użytkownika
Liszka
Moderator

• Miejscowość:Szczecin.
  • Pochwały:47

Fenomen Biedronki

Postprzez Nineku » 22 Sty 2012, 15:06

Mimo, że czasami produkty(kaszki dla dzieci, napoje, produkty spożywcze) różnią się nazwą od tych w sklepach, producent jest ten sam, różnica jest w cenie, co jest ogólnie na plus.W przeciwieństwie do innych marketów, w biedronce nie natknęłam się na produkty przeterminowane jeszcze. Czasem denerwują mnie kolejki i czekanie w nich, sklepy są dosyć wąskie i mało miejsca między regałami, a tak poza tym za trafioną uważam gazetkę, w której są pomysły na obiad i szybkie zestawienie produktów, w zależności od pory roku.

Ogólnie w biedronce polecam:
ryż i makaron, tańsze i takiej samej jakości co w sklepach
sosy chińskie i słodko-kwaśne w słoiczkach- najlepsze
soki wszelakie
jedzonko dla maluszków
czekolada magnetic
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:59

Fenomen Biedronki

Postprzez karr » 22 Sty 2012, 15:10

nie lubię tego sklepu, bo przeraża mnie ten tłok, który tam przeważnie panuje (chyba nigdy nie trafiłem na luz, ale to chyba dlatego że jest w ruchliwym miejscu, a tylko o tej jednej wiem). zawsze zapominam co miałem kupić, bo skupiam się na tym, żeby jak najszybciej wyjść. nie podoba mi się też to, że jak są te kosze z aktualnymi promocjami czy tam ofertami, to ludzie w kilka chwil robią z tego straszny bajzel, przebierają wszystko jak leci, wydzierają z pudełek... wiem, że to kwestia konkretnego sklepu, ale tam gdzie bywam jest zawsze strasznie brudno.
Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los.
Oscar Wilde

Awatar użytkownika
karr

• Pochwały:8

Fenomen Biedronki

Postprzez patryk.boobie » 22 Sty 2012, 15:31

W moim miescie, liczącym niewiele ponad 80 000 mieszkanców, jest przynajmniej 7 biedronek. To jest naprawdę fenomen. Sam tam rzadko bywam, ale zdarza mi się iśc do Biedronki po frugo i takie orzeszki z feliksa chyba.
"Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać."
Little miss perfect sitting at the train stop
Red nikey high tops listening to hip-hop
While we were waiting started conversating
Before I got her name along came a train

Awatar użytkownika
patryk.boobie

• Pochwały:2

Fenomen Biedronki

Postprzez mgirl » 22 Sty 2012, 15:31

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Fenomen Biedronki

Postprzez Ludożerka » 22 Sty 2012, 15:32

Ja ostatnio co jestem w Biedronce kupuję orzeszki ziemne w panierce paprykowej za 3,99zł Uwielbiam takie przekąski, są równie smaczne jak horrendalnie drogie Nic Nacs'y :)
Ludożerka chce cukierka!
^_^

Awatar użytkownika
Ludożerka
Przyjaciel

• Miejscowość:Bezludna Wyspa
  • Pochwały:12

Fenomen Biedronki

Postprzez Darcia K » 22 Sty 2012, 15:35

Osobiście w tym sklepie nie kupuję, ale jadłam niedawno jakieś ciastka, które były niesamowicie dobre, z Biedronki właśnie.
Wolę Lidla.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Fenomen Biedronki

Postprzez JakubJ152 » 22 Sty 2012, 15:48

Liszka napisał:Sama nie kupię, no bez przesady.

To jakiś wstyd pasztetową kupić?

Do biedronki mam z 2 minuty drogi pieszo,kupuje tam zwykle napoje i alkohol(duży większy wybór) ,sklep ma wielki pozytyw za ceny i różności towarów,ale wkurzają mnie te akcje charytatywne (wiem ,że Biedronka ich nie organizuje ,ale tam są) lubię pomagać ale zawsze jak wejdę to widzę dzieci które czekają ,aż im się coś da. Niby nic ,ale dla kogoś kto kupuje tylko takie potrzebne rzeczy jak ja (nie mówię o tych napojach i alko.) ale np. coś do chleba ,a reszta z zakupów do schowka to takie danie im 5-10zł to już problem,a głupio nie dać.

Edytnę, bo nie chcę offtopić.
Nie wstyd, ale ja jedzenia nie kupuję, proste.
Lisz
Kiedyś stanę oko w oko z wrogiem mym
Zemsta jest po latach słodka jak krew
Gdy przyjdzie czas, nie zadrży ręka mi
Śmierć za śmierć!

Awatar użytkownika
JakubJ152

• Miejscowość:Chełmno
  • Pochwały:4

Fenomen Biedronki

Postprzez smętnie » 22 Sty 2012, 16:17

Zdarza mi się kupować produkty w Biedronce. Towar rzeczywiście wcale nie jest gorszy niż z innych sklepów, a cena jest znacznie niższa. Właśnie koszty mnie przyciągają tam. Przekąski, napoje, owoce, paluszki, etc. chętnie kupuję. Jednak mięsa bym tam nie kupiła - ani w innym supermarkecie: tylko w jakimś sklepie mięsnym. Czułabym się pewniej.
A czipsy z Biedronki są dla mnie najsmaczniejsze. :lol:
Idziemy niewidomi przez ciemność, ale tą białą laską chcielibyśmy czasem zdzielić kogoś przez łeb. ~Stanisław Jerzy Lec

Awatar użytkownika
smętnie

• Pochwały:2

Fenomen Biedronki

Postprzez musak » 22 Sty 2012, 16:30

Nie zwracam w ogóle uwagi, gdzie kupuję. Byle by były dobre produkty, w miarę tanie. Idę tam, gdzie jest mi najbliżej. Niestety jeżeli chodzi o Biedronkę to mam do niej zbyt daleko, więc nie korzystam z jej oferty. Tyle co pamiętam to mają tam cudowne pączki - tanie i niewyobrażalnie dobre :wink:
Image

Awatar użytkownika
musak

• Miejscowość:Gdzieś na Śląsku

Fenomen Biedronki

Postprzez mystery » 22 Sty 2012, 16:55

Tak jak musak kupuję tam gdzie mam bliżej(oczywiście gdyby to była kwestia dodatkowych 10 minut kontra oszczędności jakiegoś kuszącego procentu ceny zakupów to wybrałabym tańszy sklep). Ponieważ nie mam żadnej Biedronki w pobliżu to tam nie kupuje i w ogóle się nad tym nie zastanawiam. Słyszałam jednak wiele o dobrych pierogach i chrupkach. :mrgreen:
Widzę, że Biedronka próbuje teraz zmienić "imidż" i dotrzeć do nowej grupy docelowej. Okej, nie mam nic przeciwko, gdybym miała Biedronkę bliżej to pewnie bym chodziła. Są jednak produkty- mięso zwłaszcza, ale i jajka czy warzywa/owoce czy pieczywo, które lubię kupować w konkretnych miejscach bo wiem, że tam są na 100% świeże, nieprzebrane, niefaszerowane chemią. Takie dyskonty kojarzą mi się z góry z kiepskiej jakości, niekoniecznie świeżym mięsem, napompowanym spulchniaczami pieczywem i oklapniętymi warzywami. A ja niestety mam zajoba, na punkcie jakości tego co pcham do paszczy. Tak wyobrażam sobie biedronkę, bo tak działa 90% marketów jak dla mnie. Może niesłusznie zakładam, ale jednak w najbliższym czasie się nie przekonam, bo mi nie po drodze- dosłownie. Więc zapewne część rzeczy kupowałabym i tak gdzieś indziej.
W ogólnym rozrachunku wolę więc jechać raz do troszkę droższego sklepu i kupić wszystko niż jechać daleko do biedronki a potem jeszcze raz do kolejnego miejsca.
wanderlust queen

svaku svoju grešku znam

Awatar użytkownika
mystery
Przyjaciel

• Miejscowość:Absurdystan
  • Pochwały:35

Fenomen Biedronki

Postprzez martuśka. » 22 Sty 2012, 22:32

Jak mieszkałam w Poznaniu to w pobliżu miałam 3 Biedronki, każda oddalona od siebie o około 5 minut drogi na piechotę - trudno było nie kupować. Teraz często i tak odwiedzam Biedronkę, dodatkowo w domu wiele produktów kupujemy właśnie tam.
Mąka jest ze Szczepanek, obok mnie praktycznie i kuzynka tam pracuje - mąka jest taka sama wsypywana do tych biedronkowych torebek, co ta w sklepach w innych torebkach z wielkim napisem, że ze Szczepanek. A ceną się różnią.
Te wszystkie bakalie są z Bakallandu tylko tu zmienili sobie nazwę - a to też dobra i droga firma jednak Biedrona ma trochę taniej takie rarytasy.
Tańsze są batony jak np. Lion, Snickers a nie różnią się smakiem/opakowaniem niż normalnie. Tak samo z czekoladami Goplany. Mają też fajną gorącą czekolady z Mokate a normalnie w sklepie takiej nie widziałam.
Chisy to fenomen oczywiście, tak samo orzeszki Akardo (?) w śmiesznie niskiej cenie, uwielbiam też paluszki słone Pub - inne już mi nie smakują:) Uwielbiam ich soki w kartonach, litrowe: pomarańczowe, bananowe, porzeczkowe, żurawinowe, limonkowe, o smaku granata czy kaktusowy. Moja mama chwali też warzywne soki (ja nie pijam).
Kupujemy też mleko i to sporo bo ja nałogowo wypijam:D A do tego kakao takie jak Puchatek, które jest tańsze i o niebo lepsze niż ten przebrzydły Puchatek.
Lubię też ich herbatniczki Peti, pakowane po 5 paczuszek. Dobre też mają dżemy i konfitury Sonagra za śmiesznie niskie ceny.
Kupujemy też kosmetyki - płatki kosmetyczne są rewelacyjne i to za jakieś 2-3zł a 120szt. jest, nawet te najdroższe drogeryjne przy tych się chowają. Zmywacz do paznokci jest też super. Pasta do zębów, szczoteczki do zębów, kosmetyki dla dzieci...
Mają też często sporo promocji na warzywa/owoce a smak po prostu super. Przed tymi świętami za 1kg pomarańczy liczyli chyba koło 2zł a u mnie w sklepie kosztowały ponad 4. Na dodatek te biedronkowe pomarańcze były cudowne w smaku.
I mają dobre sery pleśniowe (brie itp.). I masło też jakieś mama kupiła, które smakuje jak Łaciate ale cenę ma mniejszą.
Depseradosy najczęściej mają za 3,99zł, normalna wielkość :D
Chyba sporo mogłabym tego wymieniać...
Ale za co znienawidziłam Biedronkę w Poznaniu - mieli przepyszny chleb sojowy, rozpływa się w ustach, był od jakiejś miejscowej piekarni i... wycofali go:(
Czego nie lubię - ogólnie w słodyczach kiepsko się tam czuję, wolę jednak inne specjały. Nie tykam też jogurtów (tych biedronkowych oczywiście bo Jogobellę chętnie kupię) bo w ogóle nie przypadły mi do gustu. Mięs, mrożonek, jaj też nie kupujemy bo mamy inne źródła.

Na czym polega fenomen? Na ilości dyskontów. Na takich ilościach towaru jakie Biedronka zamawia a potem sprzedaje mogą dawać tak niskie ceny.
Fakt, płatność kartą byłaby wybawieniem, może kiedyś...
Czasem problemem jest słabe zaopatrzenie - wszystko zależy od kierownika danej Biedronki ale wiele Biedronek świeci pustkami albo zupełnie nie mają jakiegoś produktu.
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:87

Fenomen Biedronki

Postprzez yncydent » 23 Sty 2012, 00:56

biedronek ci u nas dostatek, natomiast ja sama nie bardo lubię tam kupować. brakuje mi pewnych produktów konkretnych producentów, których w biedronce nie kupie i dlatego wolę kaufland. droższy, ale znajdę tam wszystko czego mi potrzeba.
wybuchy rysuję, że niby bukiety. psycholożka się daje nabrać.

Awatar użytkownika
yncydent

• Pochwały:22

Fenomen Biedronki

Postprzez vetus » 23 Sty 2012, 15:34

Na fenomen tej sieci składają się 2 czynniki:
1. Otwieranie 1 sklepu dziennie (!) - ponad 300 Biedronek rocznie.
2. Niskie ceny produktów w niezłej jakości.

Niestety za niskie ceny odpowiada także tytaniczna praca obsługi na równie śmieszne pieniądze. Nie od dziś wiadomo że słowo Biedronka jest synonimem wyrażenia "Współczesny obóz pracy".

Osobiście nie kupuję w Biedronce, bo mam daleko. Kupuję w równie szybko rozwijającej się sieci DINO :)
Ludzie mnie denerwują.

Awatar użytkownika
vetus

• Pochwały:25

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry