Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234584 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Fenomen Biedronki

Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni (czyt. gotować) to nie możesz przejść obojętnie obok tego działu. =)

Fenomen Biedronki

Nieprzeczytany postprzez johanneskate » 22 Sty 2012, 14:51

Osobiście jestem zafascynowany tym sklepem. Ceny nieproporcjonalnie niższe, jakościowo towary dobre. Kupujecie tam?
Co sądzicie o niemożliwości płacenia kartą?
Może polecacie jakieś konkretne towary, które zrobiły na was wrażenie ceną i smakiem?
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Fenomen Biedronki

Nieprzeczytany postprzez lalissa » 28 Sty 2012, 20:23

Arsen,człowiek uczy się czegoś przez całe życie, ekonomii również. Zgadza się , w niemieckich miasteczkach też jest po kilka marketów. Tylko,że w większości to Lidl, Aldi, Kaufland, itd.Co je łączy? To niemieckie sklepy. Inna rzecz to zasobność portfela .Niemca stać na 4 razy więcej,a produkty spożywcze i inne podstawowej potrzeby kosztują porównywalnie jak w Polsce. . U nas w mniejszych miejscowościach zresztą też marketów pod dostatkiem. W promieniu 40km od mojego miasta jest kilka miasteczek liczących od 8 do 15tys. mieszkańców i w każdym z nich jest od 5 do 7 marketów. Przy czym przemysł zerowy, czasem jeden lub dwa zakłady pracy. Polski rynek jest nienasycony w dyskonty??? Nie wiem,może tak jest moich rejonach( pół-zach. Polski).hmm.. Tłoki? W moim mieście przy ponad 30 marketach (w tym 4 hiper ) nawet przed swietami nie było tłoczno.
Miliard tu,miliard tam, szkoda tylko że kosztem polskiej przedsiębiorczości. Gdzie budują kolejną Biedronkę ,polski handel wymiera. Jakoś 500 stacji orlenu w Niemczech nie zatrzęsło ich rynkiem paliwowym.Kropelka w morzu.
Na koniec .Wolę nabijać kabzę polskiemu milionerowi. Jakiś procencik tych mln zostanie w Polsce w postaci podatku dochodowego, niemałego Zus-u. Minioner wybuduje willę, da pracę budowlańcom, kupi drogie meble- zarobi sprzedawca mebli, wynajmie ochraniarzy- oni mają pracę, dzieci pośle do prywatnej szkoły- szkoła na kasę za czesne itd .... i tp.... Gdzie się żyje tam się raczej wydaje pieniądze. Proste.
Aha. Wierz mi drogi Arsenie ,że lepiej jest być eksporterem niż importerem (patrz gospodarki np USA, Niemcy , i druga już gosp. swiata- Chiny:))

lalissa

Fenomen Biedronki

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 28 Sty 2012, 20:23

Awatar użytkownika
mgirl

Fenomen Biedronki

Nieprzeczytany postprzez IronischWesen » 28 Sty 2012, 20:34

Biedronkę mam dość blisko. Owszem trzeba się pofatygować pieszo przez most na sąsiednie osiedle, ale robię to często. I ze względu na ceny i na przyzwyczajenie do tych produktów. Nie wyobrażam sobie przeżyć kilku dni bez nektaru bananowego z biedronki, czasami kupię zbożowego batona, który jest naprawdę dobry, chipsy też są okej, jogurty, bułki z kawałkami czekolady, cola, mleczko zagęszczane, cappuccino. Wiele jest produktów wartych przejścia tych dodatkowych kilku kroków. Biedronka na wielki plus. ;)
" Możesz zmienić niebo, które masz nad sobą, ale duszy w sobie nie. "

Awatar użytkownika
IronischWesen

• Pochwały:11

Fenomen Biedronki

Nieprzeczytany postprzez castoravie » 28 Sty 2012, 21:06

Rzadko kupuję w tym sklepie. Jednak uważam, że jest to okazja dla wszystkich. Mają niskie ceny i nie złe jedzenie, czasami można naprawdę dużo oszczędzić :) polecam chipsy paprykowe z biedronki, bodajże 2 zł. :D
"Człowiek będzie zupełnie wolny tylko wówczas, gdy otoczy się światem całkowicie stworzonym przez siebie."

Awatar użytkownika
castoravie

Fenomen Biedronki

Nieprzeczytany postprzez Arsen » 29 Sty 2012, 13:01

lalissa, o eksporcie wypowiadałem się o pieniądzu, nie o wymianie handlowej, owszem wiem że napędem gospodarki jest eksport . Ja bym nie robił z tego wielkiego szumu że Biedronka nie należy do polskiej spółki/właściciela taki niestety już jest rynek ogólnoświatowy że ktoś zdominuje dany sektor a ktoś inny, na pewno nie ma co tragizować bo nie jest monopolistą . Jest jeszcze ogromna sieć sklepów Społem, polskich sklepów, Lewiatanów i innych . Może Orlen nie zatrząsnął sektorem paliwowym w Niemczech ale na Litwie odgrywa znaczącą rolę, polskie meble w Niemczech stanowią 20% tego sektora, polskie mięso, ogólnie produkty spożywcze, owoce, okna i wiele innych . Nie stawiajmy Biedronki jako zbawcy dla narodu w postaci dodatkowych kilkuset miejsc pracy i jakiegoś podatku (ZUS itp.) bo odcisnęło by to na naszej gospodarce nie wielki minimalny plus . Nie można wszędzie panować .
TEN PODPIS ŚWIADCZY O TYM ŻE NIE JESTEM BEZINTERESOWNY W SPRAWIE POZOSTAWIENIA TEGO MIEJSCA PUSTYM

Awatar użytkownika
Arsen

• Pochwały:23

Fenomen Biedronki

Nieprzeczytany postprzez wolnaczeczenia » 29 Sty 2012, 15:50

Najbardziej lubię biedronkowe gadżety, różne kapcie, miseczki, patelnie, gary, świeczki i tak dalej. Niestety raczej rzadko chodzę do pobliskiej Biedry, ponieważ nie ma tam alkoholu ani sosu tzatziki, który uwielbiam.

W Biedronce są super warzywa i owoce, dobre mięsa [czy zdrowe to inna sprawa].

Jednak wolę Lidl, Carrefour czy ewentualnie Lewiatan. W Lewiatanie jest mnóstwo ciekawych świeczuszek i duży wybór sosów, w Carrefourze dużo dietetycznego pieczywa, a w Lidlu uwielbiam wszystko, tam to w ogóle jest mnóstwo fajowych produktów.
...щоб порушувати правила, потрібно їх мати...

Awatar użytkownika
wolnaczeczenia
Kumpel

• Pochwały:2

Fenomen Biedronki

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 29 Sty 2012, 15:50

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Fenomen Biedronki

Nieprzeczytany postprzez juulciaa » 29 Lut 2012, 20:35

Ja też często kupuję w Biedronce, bo bardziej się opłaca. Jedyne za co ich nie lubię - wycofali Paseo, po którym wszyscy zawsze mieli korbę. I czym ma się młodzież legalnie ,,narkotyzować" :D

juulciaa

Fenomen Biedronki

Nieprzeczytany postprzez Pieceofeternity » 29 Lut 2012, 21:18

Biedronkę odwiedzam, gdy fundusze się boleśnie kończą, daleko mam niestety.
Teraz wszystko jest strasznie poprzestawiane tam, średnio mi się to podoba. Ogólnie nie wybrzydzam straszliwie, a za te ceny...
http://nivrame.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Pieceofeternity

• Miejscowość:Necropolis
  • Pochwały:7

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry