Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234584 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Facebook ogarnia wszystkich...

Tu możecie pisać na luźne tematy zupełnie nie związane z forum.. Dyskutować, kłócić się i takie tam. Oczywiście bez przesady :)

Postprzez Arhi » 18 Wrz 2010, 18:28

Kto jeszcze nie ma konta na Facebooku? Masakra się dzieje. Wszystkie serwisy wklejają jakieś ramki fanów, jakieś konkursy, reklamy w telefonach. Nasza klasa chyba padnie przez to...
A to już bije wszystko na głowę!
http://www.facebook.com/pages/Muniek-sz ... 3059065962
Facet się założy z laską o laptopa na fejsbooku. LOL.

Awatar użytkownika
Arhi

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez ramireez » 18 Wrz 2010, 19:16

Nie rozumiem co w tym złego? Facebook przewyższa x razy poziomem nk, której poziom spadł okropnie odkąd tylko zaczęli z niego bezmyślnie kopiować, wymyślać jakieś durne prezenty i zbędne płatności. Ja sobie zdaję sprawę, że utrzymanie portalu kosztuje, ale błagam, prezenty w rodzaju "Lewcio Stefcio" są żałosne, w dodatku kupowane za eurogąbki. Nk już dawno straciła swój pierwotny cel.
You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get it and keep moving forward, how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!

Awatar użytkownika
ramireez

• Pochwały:2

Postprzez mgirl » 18 Wrz 2010, 19:16

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez martuśka. » 18 Wrz 2010, 19:22

Nie mam konta na facebooku, nie kręci mnie ten portal. Nk też mnie nie kręci ale tam jestem na bieżąco ze wszystkim. Więcej portali mi nie trzeba:) Tym bardziej, że taki portal może zaszkodzić choćby w poszukiwaniu pracy. Nie chce być "ogólnodostępna".
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:87

Postprzez ramireez » 18 Wrz 2010, 19:23

martuśka. napisał:Tym bardziej, że taki portal może zaszkodzić choćby w poszukiwaniu pracy.

W jaki sposób? Naprawdę mnie to zaciekawiło ;).
You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get it and keep moving forward, how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!

Awatar użytkownika
ramireez

Postprzez ennostiel » 18 Wrz 2010, 19:33

ramireez, wyobraź sobie chociażby, że potencjalny pracodawca znajduje Cię na Facebooku i widzi zdjęcia z pijackich imprez. Albo widzi jakieś sprośne komentarze, czy na przykład że obijasz się zamiast pracować. Cokolwiek ;]
'Sometimes it falls upon a generation to be great. You can be the great generation'
(N. Mandela)

Awatar użytkownika
ennostiel
Moderator

• Miejscowość:Szczecin/Wawa
  • Pochwały:28

Postprzez martuśka. » 18 Wrz 2010, 19:34

Czytałam artykuł kiedy ludzie wstawiali sobie zdjęcia z wakacji, na imprezach w różnych pozycjach, w różnym towarzystwie a szefowie lub przyszli pracodawcy bardzo łatwo mogą to kontrolować i np. nie przyjąć do pracy kogoś kto w internecie nie reprezentuje się zbyt dobrze...
Słyszałam, że jednej pani zabrano rentę (czy tam jakieś inne pieniądze) bo na swój profil wstawiała zdjęcia z wakacji z różnych miejsc świata i kiedy instytucja wydająca jej rentę to zobaczyła to zabrali jej rentę uznając, że za dobrze jej się powodzi czy tam coś...
To akurat coś innego niż czytałam ale proszę:
http://www.forbes.pl/artykuly/sekcje/st ... iem,5518,1

Moja kuzynka nawet ostatnio opowiedziała o podobnej sytuacji w swojej pracy bo pracodawca przeszukiwał internet w poszukiwaniu pracowników na takich portalach i sprawdzał każdego, co kto robi, gdzie wyjeżdża, szczególnie w czasie urlopów i gdy np. złoży zwolnienie lekarskie.
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:87

Postprzez mgirl » 18 Wrz 2010, 19:34

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez ramireez » 18 Wrz 2010, 20:07

Cóż, czytałem o tej aferze z prywatnością, aczkolwiek o takich przypadkach nie słyszałem. Ja osobiście nie wstawiłbym zdjęcia z pijackiej imprezy, czy czegoś w ten deseń, ani nie dałbym się na takim zdjęciu zaznaczyć, myślę, że to kwestia tego, co kto zamieszcza i co udostępnia publicznie, a co znajomym.

Awatar użytkownika
ramireez

Postprzez Incomprehensible » 18 Wrz 2010, 21:05

Arhi napisał:Kto jeszcze nie ma konta na Facebooku?

Ja, ja, ja! Ja nie mam!

ramireez napisał:Facebook przewyższa x razy poziomem nk, której poziom spadł okropnie odkąd tylko zaczęli z niego bezmyślnie kopiować, wymyślać jakieś durne prezenty i zbędne płatności.

Już pewnie niewiele brakuje, by zrobiła się taka sama wiocha, jak na n-k. Im mniej prywatności tym lepiej, im bardziej szokujące zdjęcia, tym ciekawiej. Nie kręci mnie ten portal ani inne tego typu.
le coeur, quand ça bat plus, c'est pas la peine d'aller
chercher plus loin, faut laisser faire et c'est très bien.

Awatar użytkownika
Incomprehensible
Przyjaciel

• Miejscowość:zielona kraina.
  • Pochwały:21

Postprzez cyniczna » 18 Wrz 2010, 21:52

Mam konto na facebook'u głównie po to, aby czasami wejść i "obaczaić" co dzieje się u moich znajomych zza granicy. Oni nie mają nk, gg, więc jest to (oprócz skype'a) jedyna strona gdzie mogę się z nimi komunikować. Zdjęć na nim nie posiadam, bo jak mówiłam - konto służy mi bardziej do korespondencji. Tyle.
Zauważyłam, że teraz coraz więcej ludzi rejestruje się na tej stronie, ale cóż.. to jest ich indywidualna sprawa do czego "przeznaczają" posiadanie swojego profilu na tym portalu.
Mów do mnie jeszcze... Za taką rozmową
tęskniłam lata... Każde twoje słowo
słodkie w mem sercu wywołuje dreszcze -
mów do mnie jeszcze...

Mów do mnie jeszcze.. ludzie nas nie słyszą
Słowa twe dziwnie poją i kołyszą,
Jak kwiatem, każdem słowem twem się pieszczę -
Mów do mnie jeszcze..

Awatar użytkownika
cyniczna
Przyjaciel

• Miejscowość:in your mind
  • Pochwały:11

Postprzez katoliczka666 » 19 Wrz 2010, 01:02

No ok rozumiem ze mozna miec na tym konto, bo po to zostal ten portal stworzony aby z niego korzystac ale ludzie juz sie uzalezniaja od tego..;/ To troszeczke chore..

Awatar użytkownika
katoliczka666

• Miejscowość:Łódź

Postprzez Pyro » 19 Wrz 2010, 02:33

Ludzie potrafią się od wszystkie uzależnić. Ja jednak wolę prawdziwy świat :) Na FB czasami wejdę, napiszę do jakiegoś znajomego, czasami odwiedzę stronki firm zajmujących się tym, czym się interesuję(fajne konkursy czasami mają :twisted: ). Ale nie wyobrażam sobie, że co kwadrans wchodzić i sprawdzić, czy ktoś coś napisał.

Awatar użytkownika
Pyro

Re: Facebook ogarnia wszystkich...

Postprzez Arhi » 19 Wrz 2010, 18:17

ennostiel napisał:ramireez, wyobraź sobie chociażby, że potencjalny pracodawca znajduje Cię na Facebooku i widzi zdjęcia z pijackich imprez. Albo widzi jakieś sprośne komentarze, czy na przykład że obijasz się zamiast pracować. Cokolwiek ;]

Trzeba mieć właśnie umiar... ja czytałem, że właśnie Facebook ułatwia szukanie pracy. Nawet powstał taki serwis (nie pamiętam nazwy), który działa w całości opierając się na Facebooku, i po prostu dzięki sieci znajomych (znajomy znajomego itd) docierasz do pracodawcy. To akurat dobre, zwłaszcza że większość nadal uznaje iż pracę się otrzymuje dzięki "znajomości".

btw. to ten drugi profil http://www.facebook.com/pages/Patrycja- ... 8764046521
Jak czytam jej posty to się CIESZE że jestem facetem haha.

Awatar użytkownika
Arhi

Postprzez Lenoczka » 19 Wrz 2010, 18:26

Kto jeszcze nie ma konta na Facebooku?
Ja nie mam ;)
martuśka. napisał:Nk też mnie nie kręci ale tam jestem na bieżąco ze wszystkim.

otoz to . Co do fejsa nikt ani nic nie przekonalo mnie jeszcze do tego portalu i tyle ;]
Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym
Wśród tandety lśniąc jak diament
Być zagadką , której nikt nie zdąży zgadnąć nim minie czas

Awatar użytkownika
Lenoczka

• Pochwały:10

Postprzez jumisiek. » 19 Wrz 2010, 18:27

Facebook'a mam od jakichś dwóch lat ale dopiero w zeszłym roku zaczęłam go używać. Mam dużo znajomych, są oni z całego swiata i FB pomaga mi z nimi wszystkimi utrzymac kontakt. Oglądam ich zdjęcia, filmy, rozmawiam przez wiadomości co znaczy dla mnie naprawdę wiele.
Poza tym jest tam MASA konkursów, w których uwielbiam brać udział ; )
Lubimy wracać w miejsca, gdzie spotkało nas coś dobrego, gdzie spotkaliśmy kogoś ważnego dla nas. Lubimy te powroty, bo stale mamy nadzieję, że ktoś lub coś jeszcze na nas tam czeka.

Awatar użytkownika
jumisiek.
Kumpel

• Pochwały:26

Postprzez Neosha » 19 Wrz 2010, 20:25

Kto jeszcze nie ma konta na Facebooku?

Ja nie mam ^^
I bardzo dobrze się z tym czuję. : )
Nie ciągnie mnie jakoś do zakładania tam konta. Mam nk i mi wystarczy. Nie widzę sensu, żeby jeszcze Facebooka zakładać.
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:76

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry