Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234584 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Em Jay- Listen To your Heart.

Jeśli tworzysz coś i chcesz zaprezentować swoje prace innym, poprosić o radę albo podzielić się doświadczeniem w dziedzinie sztuki, to jest to miejsce w sam raz dla Ciebie. W dziale tym umieszczamy wiersze, rysunki, rzeźby, nagrania muzyczne oraz inne dzieła.

Nieprzeczytany postprzez Mastermark69 » 24 Paź 2011, 19:42

http://www.sendspace.pl/file/5ad7eb0cfa39575b81d76dc
Kolejny kawałek, nagrany na traktorze czyt na lapku.

Mówią zycie to dziwka,racji temu nie przyznam
prawdziwe charakteery wykuwają sie na bliznach
w snach smak dzieciństwa,
obrazy za mgłą jak na starych filmach
rzeczywistość dziś inna,
błędy wyłapane przez czasu pryzmat
coś nie daje się poddać, by walczyć jak Polska
do ostatniej krwi kropli, nie licząc tu na pomnik
My jesteśmy dobrzy, choć popełniamy błędy
wypijmy więc za nie, by ostatnim był następny,
wypijmy za braci którzy są z nami w walce,
których nie złamała ciągła pogoń za hajsem
Kolejna z wojen, coraz bliżej już koniec
nie zniszczą nas powodzie, w końcu zniszczy nas człowiek
Stany walczą o pokój, Stany walczą o ropę
w imię czego ginie znów kolejny Polski żolnierz
w gazetach w kiosku,na każdym rogu,świezy spis nekrologów
Czy ty wpisałbyś w nim nazwiska swych wrogów?
Polska kraj wiary, głównie krótko przed śmercią
gdy na horyzoncie zaczyna malować się piekło
łap chwilę tu dziś, nie patrząc w przeszłość
byś poóżniej nie załował że życie przez palce Ci przeszło
dla wielu teraźniejszosć, jestestwo zamienione w piekło
więc nie poddawaj się walcz and listen to your heart

Macie teksta, by móc zrozumieć mój bełkot.
Chętnie wysłucham krytytki,rad, wszystkiego co może się przydać na przyszłość

5! :faja:
http://trybsport.wordpress.com/ -Moje chore paranoje.

"Widzę szczyt a za szczytem zaszczyt za zaszczytem"

Awatar użytkownika
Mastermark69

• Miejscowość:...
  • Pochwały:6

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez myślnik » 25 Paź 2011, 00:21

*bije brawo*
Na początku chciałbym podziękować za podzielenie się z nami swoją twórczością. Sam fakt, że jest na tym forum osoba, która wystaje ponad przeciętność i stara się spełnić przy mikrofonie jest super i zasługuje na uwagę. Wstydźcie się więc użytkownicy tego forum! Minęło kilka godzin od opublikowania tej piosenki i już dawno powinien zebrać się tutaj wiwatujący tłum. Nie ma bowiem dla początkującego artysty nic gorszego od bycia zignorowanym.

Jednak skłamałbym mówiąc, że nie mam nic do zarzucenia. Pomijając urwane w kilku miejscach końcówki słów, mam dwie uwagi. Słuchając Cię mam wrażenie wypłaszczenia tekstu - całość śpiewana jest trochę na jedno kopyto i ciężko doszukać się jakiejkolwiek modulacji głosu. Powodem zapewne jest to, że zostawiłeś sobie całkiem mało czasu na oddech (ambitnie swoją drogą). Drugą sprawą jest sam tekst. Byłbyś w stanie krótko opowiedzieć o czym on jest? Moim zdaniem porusza tak wiele zagadnień, że właściwie ciężko z niego wyłuskać jakieś ogólne przesłanie.

Mimo wszystko przesłuchałem utwór koło siedmiu razy i muszę Ci powiedzieć, że z niecierpliwością czekam na następne nagranie.

Autor postu otrzymał pochwałę
-

Awatar użytkownika
myślnik

• Miejscowość:Łódź
  • Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 25 Paź 2011, 00:21

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Mastermark69 » 25 Paź 2011, 09:51

Wielkie dzięki za opinię, każda się przyda, i każda zmusza do poprawy rzeczy które tego wymagają.

myślnik napisał:Nie ma bowiem dla początkującego artysty nic gorszego od bycia zignorowanym.

Zgadzam się.

myślnik napisał:Słuchając Cię mam wrażenie wypłaszczenia tekstu - całość śpiewana jest trochę na jedno kopyto i ciężko doszukać się jakiejkolwiek modulacji głosu

Będę nad tym pracował.

myślnik napisał: stara się spełnić przy mikrofonie

Nawet nie przy mikrofonie, bo przy rejestratorze dźwięków w laptopie,co powoduję trochę asłuchalną jakość nagrania. Mikrofon dopiero w planach kupna,
może poleciłby ktoś w granicach 100-150 zł, na którym da się uzyskać znośną jakoś :wink:

myślnik napisał:Byłbyś w stanie krótko opowiedzieć o czym on jest?

O tym że świat nieustannie goni za pieniędzmi, co powoduje odczłowieczenie świata, coraz częściej miarą tego jak Cie postrzegają jest to co masz a nie jaką osobą jesteś, tego że dla pieniędzy człowiek "Stany" są w stanie zabijać niewinnych ludzi, mamiąc ogół walką o pokój co jest według mnie całkowitą hipokryzją, tego że w tym wieku zabójstwo człowieka(Kadafi) jest czymś czym można się chlubić na cały świat, i tym że wolę w gronie "braci" spędzać wspólna chwilę, nie przesiąknięte tym wszystkim, łapać chwilę póki trwa, jednocześnie starać się walczyć z tym złem, o tym że większość moherów z kościoła to hipokryci, którzy zaczęli "wierzyć" gdy zaczęła się zbliżać śmierć, by zaspokoić swe sumienie, a tak naprawdę nie ma w nich ani krzty życia Chrześcijańskiego, wszystko jest na pokaz, a walka o krzyż to już w ogóle było przegięcie. Jednakże następnym razem będę się starał koncentrować bardziej na jednym zagadnieniu, w jednym kawałku.

myślnik napisał:Moim zdaniem porusza tak wiele zagadnień, że właściwie ciężko z niego wyłuskać jakieś ogólne przesłanie.

Pewnie jest też tak dlatego że połączyłem tu 2 teksty, jeden napisany dość dawno a drugi kilka dni temu,stąd mała ich spójność :)

Co do następnych nagrań to postaram się wrzucić nagrane już na lepszym sprzęcie, na forum pewnie się podzielę, choćby dla jednej konstruktywnej opinii. Pozdrawiam.
http://trybsport.wordpress.com/ -Moje chore paranoje.

"Widzę szczyt a za szczytem zaszczyt za zaszczytem"

Awatar użytkownika
Mastermark69

• Miejscowość:...
  • Pochwały:6

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry