Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234582 postów.
Bourne napisał:Coś co ma dopiero potencjał bycia człowiekiem, ponieważ nie zaczęło się jeszcze rozwijać i nie występują w nim funkcje życiowe, jeszcze nim nie jest i przez to nie może być uśmiercone.
Bourne napisał:Zauważ, że celem kościoła jest zmuszenie do przestrzegania jego nakazów i punktu widzenia osoby, które mają to głęboko w poważaniu. Kościół może nakazywać swoim wiernym, żeby nie podejmowali się tej metody, ale niech na tym poprzestanie. Straszenie ekskomuniką posłów i mówienie jak maja wyglądać prawo świadczy o tym, że sama dyskusja i prezentowanie swojego zdania im nie wystarcza, ale też chcą je innym narzucić na siłę.
Bourne napisał:To teraz zacznij szukać w literaturze opisane przypadki śmierci kobiet, które zmarły w wyniku komplikacji naturalnego zapłodnienia i porodu.
Bourne napisał:Patrząc na to z tak wnikliwej perspektywy powinnaś się czuć cholernie źle. W końcu też masz życie dzieci naprawdę ostrej selekcji będąc najsilniejszym plemnikiem, a przez to miliony twoich braci i sióstr zostało pozbawionych możliwości życia...
Daara napisał:a nie sprawiałoby ci to satysfakcji, że byłaś naprawdę chcianym, kochanym od samego początku dzieckiem? że rodzice z całych sił starali się o ciebie, próbując przekraczać wszelkie granice ?
wolnaczeczenia napisał:W naturalnym rozrodzie także następuje selekcja zarodków.

mgirl

Nie, następuje selekcja zarodków. Przeczytałaś, co ci napisałam wcześniej? -> "w naturalnym rozrodzie tylko 25-30 procent wszystkich zarodków zagnieżdża się i rozwija dalej. Reszta obumiera. Żaden lekarz ani biolog tego nie kwestionuje" za: Marian Szamatowicz. I mówi dalej: "Podobny proces zachodzi w procedurze pozaustrojowego zapłodnienia."następuje selekcja plemników, a nie zarodków - tyle bynajmniej wiem z biologii.
ennostiel napisał:Jak dla mnie zabranianie przez Kościół in vitro i w dodatku grożenie za to eskomuniką jest jednym z większych okrucieństw tej instytucji wobec ludzi wierzących.
Z tym życiem w celibacie to różnie bywa, ale pomijając te dygresje to wszędzie katoliccy duchowni skladają odpowiednie śluby, czy to tu (w Polsce) czy gdzieś w Afryce.ennostiel napisał: W dodatku chyba nie każdy kościół zabrania tej metody, prawda? Podobnie jak nie we wszystkich odmianach chrześcijaństwa (że o innych religiach nie wspomnę) kapłani żyją w celibacie, a u nas z jakichś powodów tak.
ennostiel napisał:Nie jestem orędowniczką USA i Amerykanów w ogóle, ale w sprawach traktowania wiary i stosunku wiary do nauki zdecydowanie się z nimi zgadzam. Tam pastorzy mogą mieć rodzinę, a za in vitro nikt nikogo nie potępia.
ennostiel napisał:Przykład z niedawna i w dodatku mi bliski. Celine Dion ostatnio urodziła bliźnięta, które poczęły się metodą in vitro, podobnie jak wcześniej jej 7-letni synek. Dodam, że ona i jej mąż z wielu powodów - między innymi dawnej poważnej choroby nowotworowej jej męża - byli skazani na tę metodę. Wszyscy jej życzliwi w USA i Kanadzie, i nie tylko, są
ennostiel napisał: Okazuje się więc, że w krajach chrześcijańskich tudzież wielokulturowych można jednocześnie korzystać z nowoczesnych metod medycyny i nauki oraz być dobrym chrześcijaninem. Czemu u nas nie?
ennostiel napisał: Nie wydaje mi się, żeby Bóg naprawdę chciał odebrania komuś tej możliwości.
ennostiel napisał:Porównywać "marnowanie" niewykorzystanych zarodków z zabijaniem dzieci?? Paranoja, paranoja moi państwo,

mgirl

wolnaczeczenia napisał:doprowadza mnie do ciężkiej irytacji całowanie duchownych butów przez POLITYKÓW
Wikuś napisał:Po drugie Polscy duchowni mogą ekskomuniką nałożyć jedynie siebie nawzajem o tym decyduje papież.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości