Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234579 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Egzamin gimnazjalny 2011

Wszystko co tyczy się nauki w szkole gimnazjalnej :]

Egzamin gimnazjalny 2011

Postprzez Yunnie » 08 Kwi 2011, 20:15

Do egzaminu zostało 5 dni. Jak Wasze przygotowania? Stresujecie się, a może podchodzicie do niego na luzie? Co przewidujecie na testach? Czy jako ostatni rocznik z programem według starej ustawy podarują nam, czy raczej czymś zaskoczą? Standardowa rozprawka czy reportaż, bądź inna długa forma pisemna? Czyli wszystko na temat tegorocznego egzaminu.
"Czasami rodzi się we mnie jakiś głód życia, nieznana tęsknota za spełnieniem się w innych rolach, smakowanie ciała i duszy jeszcze nie poznanej. Odkrywać trzeba do końca."

Awatar użytkownika
Yunnie

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Egzamin gimnazjalny 2011

Postprzez szczepcio » 08 Kwi 2011, 22:27

Nie ukrywam, że trochę się boję, aczkolwiek podchodzę do tego w miarę na luzie, nie ma co się denerwować za bardzo.
A co do form pisemnych, pewnie będzie rozprawka. Oby nie było niespodzianek w stylu radioaktywnych biedronek. ;)
Życzę powodzenia wszystkim piszącym. ;)
Ile deszczu musi spaść by brat oczyścić ziemię
Ile wersów musisz znać by raz spojrzeć na siebie
Ile grzechów kusi nas by świat spełnił marzenie
Ile szczęścia może dać jedna chmura na niebie...

Awatar użytkownika
szczepcio

• Miejscowość:Krosno
  • Pochwały:1

Egzamin gimnazjalny 2011

Postprzez mgirl » 08 Kwi 2011, 22:27

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Egzamin gimnazjalny 2011

Postprzez Nike » 09 Kwi 2011, 13:08

Gdzieś czytałam, że egzamin z ubiegłego roku był najtrudniejszy w historii, więc jest duże prawdopodobieństwo, że nasz będzie łatwiejszy. Oby.
Jak do tego podchodzę? Generalnie staram się nie panikować za bardzo. Najłatwiejsza będzie dla mnie część humanistyczna - jedno wielkie czytanie ze zrozumieniem, a cała filozofia polega na tym, by napisać wypracowanie. Jestem niemal pewna, że to będzie rozprawka, ewentualnie charakterystyka. Angielskim też nie stresuję się za bardzo - fakt, że nie będzie pytań otwartych podnosi mnie na duchu, poza tym nigdy nie miałam problemów z angielskim. Największą trudnością w tej części będzie słuchanie, ponieważ piszemy w hali sportowej (jest połączona z naszą szkołą), a tam akustyka jest do niczego. Mam nadzieję, że wylosuję miejsce gdzieś na przedzie. Najbardziej niepokoi mnie część matematyczno-przyrodnicza, zawsze miałam problemy z przedmiotami ścisłymi.
Jak już pisałam, staram się nie panikować za bardzo, uczyłam się systematycznie przez trzy lata gimnazjum i teraz wystarczyło powtórzyć sobie materiał. Jedynie mat-przyr napełnia mnie strachem, ale powtarzam sobie, że przecież jestem dobrze przygotowana.
No i życzę powodzenia reszcie trzecioklasistów. ;)
idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch

ocalałeś nie po to aby żyć
masz mało czasu trzeba dać świadectwo

bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy

Awatar użytkownika
Nike

• Pochwały:9

Egzamin gimnazjalny 2011

Postprzez Klaudynka4166 » 09 Kwi 2011, 15:11

Ja mam egzamin na 3 dni i się troszeczkę boje ale sobie tłumaczę tym że i tak lepiej nie napisze jak się będę bać więc raczej na luzie :P ale mam przyjaciółkę która się bardzo boi bo się chce dostać do innej niż wszystkie szkoły i tam jest dość trudno się dostać ale co do trudności egzaminu to mogli by nam w tym roku darować ale rozprawki i inne długie formy wypowiedzi mam w jednym palcu bo lubię polski a wy gdzie się wybieracie na jakie profile ?

Klaudynka4166

Egzamin gimnazjalny 2011

Postprzez Black_Pat » 09 Kwi 2011, 16:04

No ja się boję tak że praktycznie w ogóle o tym nie myślę i nie czuję że to będzie jakiś "stresujący dzień".Typu łomatko dzisiaj idę wcześniej spać bo jutro egzamin.Pójdę--->napiszę--->fajnie po sprawię (;
Tak wiem , powinienem dać tu piękny cytat.
Nie umiem.
Kasia fan<3

Awatar użytkownika
Black_Pat

• Pochwały:3
Użytkownik zbanowany

Egzamin gimnazjalny 2011

Postprzez abc123 » 10 Kwi 2011, 11:18

boje sie dlugiej pracy pisemnej, tzn chrakterystyki bo tam pewnie bedzie ktos z jakis lektur ? bo ani jednej lektury nie czytalem...

abc123

Egzamin gimnazjalny 2011

Postprzez mgirl » 10 Kwi 2011, 11:18

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Egzamin gimnazjalny 2011

Postprzez givemereason » 10 Kwi 2011, 13:34

również piszę, choć wielkiego strachu nie odczuwam, jestem laureatką, więc każde liceum mnie z otwartymi ramionami przyjmie :wink: myślę, że z humanem i angielskim dam radę, gorzej z mat-przyrem
powodzenia wszystkim!
[...] Ojcze Nasz, którego nie ma,
Którego imienia nawet nikt nie wzywa [...]

S. Barańczak

Awatar użytkownika
givemereason

• Pochwały:4

Re: Egzamin gimnazjalny 2011

Postprzez zdeezorientowany » 10 Kwi 2011, 19:03

givemereason napisał:również piszę, choć wielkiego strachu nie odczuwam, jestem laureatką, więc każde liceum mnie z otwartymi ramionami przyjmie :wink: myślę, że z humanem i angielskim dam radę, gorzej z mat-przyrem
powodzenia wszystkim!

Z tego co wiem to laureat jest zwalniany z części, do której zalicza się przedmiot, z którego jest się laureatem. więc czegoś tutaj nie ogarniam?
chyba, że z informatyki.

zdeezorientowany

Egzamin gimnazjalny 2011

Postprzez milkaa93 » 10 Kwi 2011, 20:01

z tego co ja wiem laureat jest przyjmowany niezależnie od liczby punktów, ma 200 automatycznie. a przyjść na egzaminy i tak musi bo jest to warunkiem ukończenia gimnazjum

ogólnie to powodzenia życzę wszystkim zdającym :)
Voici mon secret. Il est très simple: on ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

Awatar użytkownika
milkaa93

• Miejscowość:Toruń

Postprzez pszczoła » 11 Kwi 2011, 15:36

EJ!! bo to już jutro.;<

pszczoła

Egzamin gimnazjalny 2011

Postprzez pszczoła » 11 Kwi 2011, 16:09

wy to jeszcze pewnie się wszyscy uczycie ja chyba wycziluję;> co ma być to będzie ahh;)

pszczoła

Egzamin gimnazjalny 2011

Postprzez Nike » 11 Kwi 2011, 16:29

tosia95 napisał:Ja mam pytania ;D (testgimnazjalny2011.pl)

Jeśli wysłałaś prawie 13 zł na tę ściemę, to gratuluję naiwności. ;)
idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch

ocalałeś nie po to aby żyć
masz mało czasu trzeba dać świadectwo

bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy

Awatar użytkownika
Nike

• Pochwały:9

Egzamin gimnazjalny 2011

Postprzez Sok z Orzechami » 11 Kwi 2011, 16:41

tosia95 napisał:Ja mam pytania ;D (testgimnazjalny2011.pl)

a tak przy okazji zobacz tam na czas pracy ;) 180 minut, a z tego co mi wiadomo test będzie trwał 120 minut także życzę powodzenia i gratuluje naiwności.
A co do testu, to z mojej strony co będzie to będzie, nie uczę się bo tego co miałem się nauczyć to nauczyłem się przez 3 lata i tyle ;). Ogólnie to wiem że nie będzie za dobrze ale teraz już nic na to nie poradzę :D. Jest mała trema :D.
Here Comes The BOOM!
Go Hard Or Go Home
"Niech twoje plany będą ciemne i nieprzeniknione jak noc, a kiedy ruszysz, uderzaj jak błyskawica"

Awatar użytkownika
Sok z Orzechami

• Pochwały:2

Postprzez givemereason » 11 Kwi 2011, 17:38

Klaudynka4166 napisał:Ja mam egzamin na 3 dni i się troszeczkę boje ale sobie tłumaczę tym że i tak lepiej nie napisze jak się będę bać więc raczej na luzie :P ale mam przyjaciółkę która się bardzo boi bo się chce dostać do innej niż wszystkie szkoły i tam jest dość trudno się dostać ale co do trudności egzaminu to mogli by nam w tym roku darować ale rozprawki i inne długie formy wypowiedzi mam w jednym palcu bo lubię polski a wy gdzie się wybieracie na jakie profile ?

humanistyczno-prawniczy, na 99,9%

zdeezorientowany napisał:

Z tego co wiem to laureat jest zwalniany z części, do której zalicza się przedmiot, z którego jest się laureatem. więc czegoś tutaj nie ogarniam?

haha, no tak, tylko mój przedmiot się do żadnej części nie zalicza- jestem laureatką z niemieckiego, z którego to pisać egzaminu w mojej szkole nie można, jako że nie mamy wystarczającego wymiaru godzin lekcyjnych
komfort psychiczny jest nie do opisania!
[...] Ojcze Nasz, którego nie ma,
Którego imienia nawet nikt nie wzywa [...]

S. Barańczak

Awatar użytkownika
givemereason

• Pochwały:4

Egzamin gimnazjalny 2011

Postprzez Zośka » 11 Kwi 2011, 21:15

Ajjj, będzie co ma być i tyle ; D Jak na ogół staram się nie denerować tak teraz maly stresik we mnie wskoczył i nie chce mnie puścić! a idź sobie! ;p

Oby była rozprawka ;)...

Awatar użytkownika
Zośka

• Ostrzeżenia:1

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry