Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234578 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Dziewczyna nie chce się kochać. Nigdy.

Miłość i Przyjaźń to najpiękniejsze uczucia w życiu każdego z nas, więc należy je dbale pielęgnować. W dziale tym wypowiadamy się na temat naszych najbliższych.

Postprzez Susumu » 14 Sty 2012, 14:24

Witam.

Mam dziwny problem. Jestem ze swoją dziewczyną od 6 miesięcy i bardzo się kochamy. Mamy po 17 lat, także jeszcze nie uprawiamy miłości fizycznej, ale zdarzają nam się czasem przeróżne pieszczoty i inne zabawy, choć nigdy do przesady.

Problem w tym, że ostatnio moja dziewczyna przeżyła jakieś dziwne załamanie. Odsunęła mnie od siebie i nie chce się do mnie zbliżać. Przestaliśmy w ogóle być blisko, po prostu zachowujemy się teraz jak stara, zgorzkniała para.

W końcu porozmawialiśmy poważnie. Powiedziała, że intymne sprawy zaczęły ją przerażać i boi się, że nigdy nie będzie miała ochoty się kochać. Martwi się, że przestanę z nią być z tego powodu albo ona ze mną zerwie, bo będę na nią naciskał. Nie wiem co robić. Oczywiście zawsze zdawałem sobie sprawę, że musimy poczekać, że jest jeszcze za wcześnie - czekałem cierpliwie i nie narzucałem się. To ona jest dla mnie najważniejsza, nie nasze współżycie, aczkolwiek nie mogę powiedzieć, że nigdy na to nie będę miał ochoty.

Nie wiem co robić. Ona sama nie wie co robić. Mówi, że nie sądzi, żeby kiedykolwiek miała ochotę na seks. Ja jednak nie wyobrażam sobie dorosłego związku bez niego - chciałbym w przyszłości prowadzić z nią życie seksualne oraz mieć dzieci. Tego drugiego sama chciała, ale teraz się boi i nie jest pewna.

To jej osoba jest dla mnie najważniejsza, ale z racji iż jest to najpiękniejsza dziewczyna jaką widziałem to przy okazji niesamowicie mnie pociąga. Co mogę zrobić? Powinienem czekać czy to zakończyć?

Nie mogę czekać w nieskończoność, ale chcę z nią być cały czas.

Spotkaliście się kiedyś z taką sytuacją? Jakie macie rady?

Pozdrawiam.

Susumu

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez alooohaa » 14 Sty 2012, 14:31

Mówi, że nie sądzi, żeby kiedykolwiek miała ochotę na seks.

Wiesz, moja pierwsza myśl jest taka, że dziewczyna ma jakąs traumę na tym tle. I to nie chodzi o robienie zamieszania czy sianie paniki, ale pierwsza moja myśl po przeczytaniu tematu - molestowanie albo nawet gwałt. Jest to na tyle okropne, że nawet myśleć się nie chce, a jednak - przychodzi do głowy.

oraz mieć dzieci. Tego drugiego sama chciała, ale teraz się boi i nie jest pewna.

Uwielbiam jak ludzie w tym wieku myślą, że będą się razem starzeć ;) Ale to tak na boku.
And if you are the ghost I'll call your name again
You, always

Awatar użytkownika
alooohaa

• Miejscowość:Zapomniana przez świat
  • Pochwały:59

Postprzez mgirl » 14 Sty 2012, 14:31

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez Susumu » 14 Sty 2012, 15:04

pierwsza moja myśl po przeczytaniu tematu - molestowanie albo nawet gwałt. Jest to na tyle okropne, że nawet myśleć się nie chce, a jednak - przychodzi do głowy.

Fizycznie niemożliwe. Nie ma nawet takiej opcji, zbyt często rozmawiamy i się spotykamy, nie ma szans żeby się coś takiego stało. Przynajmniej ja w to nie wierzę.

Uwielbiam jak ludzie w tym wieku myślą, że będą się razem starzeć ;) Ale to tak na boku.

A jednak. ; ) Zawsze myślałem, że to nam się uda.

Susumu

Postprzez alooohaa » 14 Sty 2012, 15:08

Susumu napisał:nie ma szans żeby się coś takiego stało

No miejmy nadzieję, tak byłoby najlepiej ale weź pod uwagę, że może to być sprawa z przeszłości. Może nie gwałt, ale molestowanie np.
A jeśli to nie to to jest opcja druga:
podawała jakieś konkretne powody? Może się boi samego stosunku, czuje się niepewnie, ma kompleksy, boi się ciąży?
You, always

Awatar użytkownika
alooohaa

Postprzez Aysha » 14 Sty 2012, 15:14

Susumu, może i nie naciskasz na nią, ale i tak ona czuje, że ty chcesz, a np dla niej 6 miesięcy to za mało :P
Czytając dalej, pomyślałam że 17 lat to jeszcze okres dojrzewania, może ma jakiś intymny problem o którym boi/wstydzi się mówić. Jeśli o to chodzi, to daj jej trochę czasu, sama musi się z tym oswoić, jak będzie gotowa to Ci powie.
Podsumowując, skoro mówisz, że to coś więcej, to uważam że warto poczekać : )
Chcesz być kimś? Bądź sobą!

Awatar użytkownika
Aysha

• Miejscowość:Toronto.
  • Pochwały:1

Postprzez JakubJ152 » 14 Sty 2012, 15:19

Susumu napisał:
pierwsza moja myśl po przeczytaniu tematu - molestowanie albo nawet gwałt. Jest to na tyle okropne, że nawet myśleć się nie chce, a jednak - przychodzi do głowy.

Fizycznie niemożliwe. Nie ma nawet takiej opcji, zbyt często rozmawiamy i się spotykamy, nie ma szans żeby się coś takiego stało. Przynajmniej ja w to nie wierzę.

Znam dziewczynę która została zgwałcona będą w związku i tego nigdy chłopakowi nie powiedziała ,a zachowywała się podobnie. Ich uczucie do siebie zgasło ,zerwali ona się upiła i po pijaku mi to powiedziała. Nie mówię ,że Twoja dziewczyna była zgwałcona ,ale nie pisz ,że niema szans.

I widać ,że bardziej zależy Ci na seksie z nią ,niż na niej. Ma trudny okres ,a Ty chcesz ją jeszcze rzucić...
Kiedyś stanę oko w oko z wrogiem mym
Zemsta jest po latach słodka jak krew
Gdy przyjdzie czas, nie zadrży ręka mi
Śmierć za śmierć!

Awatar użytkownika
JakubJ152

• Miejscowość:Chełmno
  • Pochwały:4

Postprzez mgirl » 14 Sty 2012, 15:19

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez alooohaa » 14 Sty 2012, 15:21

Ma trudny okres ,a Ty chcesz ją jeszcze rzucić...

Przecież on wcale nie chce jej rzucić tylko się o nią martwi! Ogarnij.
You, always

Awatar użytkownika
alooohaa

Postprzez Susumu » 14 Sty 2012, 15:22

No miejmy nadzieję, tak byłoby najlepiej ale weź pod uwagę, że może to być sprawa z przeszłości. Może nie gwałt, ale molestowanie np.

Nie sądzę. Do tej pory wszystko było w porządku, to była raczej pogodna i miła dziewczyna. Ostatnio coś się po prostu... nie wiem co. "Pękło". Poza tym była typem domownika, wolała siedzieć w domu i nie miała wielu koleżanek. Nie wiem jakim cudem mogłoby się coś takiego przytrafić. Poza tym sądzę, iż by mi o tym powiedziała albo jakoś bym to poczuł, bo przecież my już niejednokrotnie dotykaliśmy się nawzajem.

podawała jakieś konkretne powody? Może się boi samego stosunku, czuje się niepewnie, ma kompleksy, boi się ciąży?

Boi się stosunku. Boi się utraty dziewctwa i po prostu czuje, że nie będzie miała na to ochoty i że nie będzie jej to sprawiać przyjemności. Nie naciskam na nią, ale po prostu miałem zawsze nadzieję, że kiedyś ten moment nadejdzie po prostu. Ponadto wcześniej nawet rozmawialiśmy o tym i szczerze powiedziawszy to była dośc przychylna do miłości fizycznej w dalszej przyszłości i nawet omawialiśmy metody antykoncepcji jakie chcielibyśmy stosować, więc ciąży się raczej nie bała. Po prostu ostatnio przestała mieć na to wszystko jakąkolwiek chęć i nie wiem co robić.
Susumu, może i nie naciskasz na nią, ale i tak ona czuje, że ty chcesz, a np dla niej 6 miesięcy to za mało

Ale ja nigdy nie chciałem z nią tego robić w tym wieku. Kiedy już o tym rozmawialiśmy to mówiliśmy o przyszłości. Nie wiem jakiej przyszłości, ale przyszłości. Sam nie chciałem by teraz przeżywała coś takiego - zdaję sobie sprawę jak ważna jest dla niej cnota. Ale teraz... teraz to już nie wiem czego ona chce.

Podsumowując, skoro mówisz, że to coś więcej, to uważam że warto poczekać : )

Ale kiedy kobieta mówi, że możliwe, iż nigdy tego nie będzie chciała, to jest to dla mnie po prostu smutne. Jestem facetem, kręcą mnie takie rzeczy i nic na to nie poradzę. Będę czekał, ale nie wiem ile wytrzymam z taką świadomością jeśli nie zmieni zdania.

I widać ,że bardziej zależy Ci na seksie z nią ,niż na niej. Ma trudny okres ,a Ty chcesz ją jeszcze rzucić...

Nie. Kocham ją jako osobę i zależy mi na NIEJ. Ale z racji, iż jest niesamowicie piękną dziewczyną, miałem nadzieję, że kiedyś to zrobimy. To chyba naturalne?

Susumu

Postprzez JakubJ152 » 14 Sty 2012, 15:27

alooohaa napisał:Przecież on wcale nie chce jej rzucić tylko się o nią martwi! Ogarnij.

Susumu napisał: Powinienem czekać czy to zakończyć?

Mi to na coś innego wygląda..
Śmierć za śmierć!

Awatar użytkownika
JakubJ152

Postprzez alooohaa » 14 Sty 2012, 15:29

Ale kiedy kobieta mówi, że możliwe, iż nigdy tego nie będzie chciała, to jest to dla mnie po prostu smutne. Jestem facetem, kręcą mnie takie rzeczy i nic na to nie poradzę. Będę czekał, ale nie wiem ile wytrzymam z taką świadomością jeśli nie zmieni zdania.

Myślę, że dziewczyna ma po prostu trudniejszy okres teraz (nie wiemy co prawda dlaczego), ale to uogólnienie "nigdy", do którego się posunęła nie może być traktowane poważnie. Często jeśli jest się w takim trudniejszym momencie to łatwo przychodzą wielkie słowa. Nie traktuj tego jako coś co się nie zmieni. Po prostu bądźcie blisko ze sobą. Może jeszcze nie w tym miesiącu, ale zapewniam Cię, że dojrzeje w niej myśl o miłości fizycznej i będzie tego chciała tak samo jak Ty. Podejdź konstruktywnie - dziewczyny lubią czasem przesadzać, ale bądźmy rozsądni - seks jako element życia i związku jest nieodzowny i tylko osoby aseksualne mogą funkcjonować bez tego zupełnie normalnie.
You, always

Awatar użytkownika
alooohaa

Postprzez Susumu » 14 Sty 2012, 15:33

Mi to na coś innego wygląda..

Nie zależy mi na seksie bardziej niż na niej, ale przecież w przyszłości chcę wynieść nasz związek na wyższy w poziom. Przecież miłość fizyczna to jest bardzo ważna część relacji damsko-męskiej, przecież to jest część założenia rodziny oraz pełnego zaufania do siebie. Zależy mi na niej, ale ciężko mi sobie wyobrazić, że w ciągu wieloletniego związku nadal będę prawiczkiem. Nie chcę tego kończyć, martwię się o nią - wszystko do tej pory było w porządku i nie wiem co się stało, że teraz patrzy na to zupełnie inaczej. I nie wiem ile to potrwa.

Naprawdę jestem złym człowiekiem, że marzę o tym, że w przyszłości będziemy się kochać z moją piękną dziewczyną?
Myślę, że dziewczyna ma po prostu trudniejszy okres teraz (nie wiemy co prawda dlaczego), ale to uogólnienie "nigdy", do którego się posunęła nie może być traktowane poważnie. Często jeśli jest się w takim trudniejszym momencie to łatwo przychodzą wielkie słowa. Nie traktuj tego jako coś co się nie zmieni. Po prostu bądźcie blisko ze sobą. Może jeszcze nie w tym miesiącu, ale zapewniam Cię, że dojrzeje w niej myśl o miłości fizycznej i będzie tego chciała tak samo jak Ty. Podejdź konstruktywnie - dziewczyny lubią czasem przesadzać, ale bądźmy rozsądni - seks jako element życia i związku jest nieodzowny i tylko osoby aseksualne mogą funkcjonować bez tego zupełnie normalnie.

To bardzo pocieszające. Niestety nie mam zbyt dużego doświadczenia w związkach, więc wszystko jest dla mnie nowe. Ale cieszę się, że tak po prostu bywa. Mam nadzieję, że masz rację. : )

Susumu

Postprzez Adek1358 » 14 Sty 2012, 15:36

Nie chce krakać, pfuu! Ale może ona była u lekarza bo coś ja bolało i lekarz jej powiedział że jest bez płodna a boi się to tobie powiedzieć bo myśli że ja rzucisz... Albo jej rodzice cię nie tolerują i zabraniają się jej z tobą spotykać??? To normalne że cię to kręci, chory nie jesteś;)
"Nigdy jak niewolnik, zawsze jak król"

Adek1358

• Miejscowość:Kraków

Postprzez JakubJ152 » 14 Sty 2012, 15:37

alooohaa napisał:Myślę, że dziewczyna ma po prostu trudniejszy okres teraz (nie wiemy co prawda dlaczego), ale to uogólnienie "nigdy", do którego się posunęła nie może być traktowane poważnie. Często jeśli jest się w takim trudniejszym momencie to łatwo przychodzą wielkie słowa.

Dokładnie ,często w nerwach też takie coś mówię,a wtedy sam proszę ,żeby ktoś mi pomógł/zrobił itp.

Sądzę ,że za tydzień/miesiąc/rok będzie dobrze zależy od niej.
Śmierć za śmierć!

Awatar użytkownika
JakubJ152

Postprzez alooohaa » 14 Sty 2012, 15:40

Jeśli Ci na niej naprawdę zależy to bądź przy niej i wspieraj ją. Na razie pozostaje Ci tylko czekać, ale możesz z nią czasem o tym jeszcze porozmawiać. Znaczy nie naciskać, ani nic nachalnie - ot tak porozmawiajcie o Waszej przyszłości, marzeniach, oczekiwaniach. Obejrzyjcie razem romantyczny film - może to ją nastroi bardziej, no wiesz, "emocjonalnie" ;)
Oczywiście biorę też pod uwagę, że w końcu jesteś tylko człowiekiem - może Ci się znudzić skakanie wokół niej i te wszystkie podchody, możesz czuć, że to jest niesprawiedliwie - ale moje odczucie po przeczytaniu tematu jest takie, że zależy Ci na niej. Na niej przede wszystkim. Więc trochę cierpliwości, dziewczyna ogarnie się, minie gorszy czas i wszystko wróci do normy.
You, always

Awatar użytkownika
alooohaa

Postprzez Susumu » 14 Sty 2012, 15:46

Cieszę się, że to nie brzmi wam na coś nie do rozwiązania i że po prostu samo minie niedługo. Mam taką nadzieję. : )

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Podniosły mnie one na duchu, bo naprawdę nie wiedziałem co o tym wszystkim myśleć. Cieszę się, że mnie rozumiecie. Dam radę. : )

Ale może ona była u lekarza bo coś ja bolało i lekarz jej powiedział że jest bez płodna a boi się to tobie powiedzieć bo myśli że ja rzucisz

Nie przeszkadzałoby mi to. Żałowałbym, ale nie miałoby to wpływu na moje uczucia do niej. Mimo to nie sądzę, że odwiedziła ginekologa, zdaje mi się że ona mi mówi o wszystkim co będzie robić czy robiła. Ale nie zaszkodzi porozmawiać.

Susumu

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry