Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234578 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Dziewczyna nie chce się kochać. Nigdy.

Miłość i Przyjaźń to najpiękniejsze uczucia w życiu każdego z nas, więc należy je dbale pielęgnować. W dziale tym wypowiadamy się na temat naszych najbliższych.

Nieprzeczytany postprzez Susumu » 14 Sty 2012, 14:24

Witam.

Mam dziwny problem. Jestem ze swoją dziewczyną od 6 miesięcy i bardzo się kochamy. Mamy po 17 lat, także jeszcze nie uprawiamy miłości fizycznej, ale zdarzają nam się czasem przeróżne pieszczoty i inne zabawy, choć nigdy do przesady.

Problem w tym, że ostatnio moja dziewczyna przeżyła jakieś dziwne załamanie. Odsunęła mnie od siebie i nie chce się do mnie zbliżać. Przestaliśmy w ogóle być blisko, po prostu zachowujemy się teraz jak stara, zgorzkniała para.

W końcu porozmawialiśmy poważnie. Powiedziała, że intymne sprawy zaczęły ją przerażać i boi się, że nigdy nie będzie miała ochoty się kochać. Martwi się, że przestanę z nią być z tego powodu albo ona ze mną zerwie, bo będę na nią naciskał. Nie wiem co robić. Oczywiście zawsze zdawałem sobie sprawę, że musimy poczekać, że jest jeszcze za wcześnie - czekałem cierpliwie i nie narzucałem się. To ona jest dla mnie najważniejsza, nie nasze współżycie, aczkolwiek nie mogę powiedzieć, że nigdy na to nie będę miał ochoty.

Nie wiem co robić. Ona sama nie wie co robić. Mówi, że nie sądzi, żeby kiedykolwiek miała ochotę na seks. Ja jednak nie wyobrażam sobie dorosłego związku bez niego - chciałbym w przyszłości prowadzić z nią życie seksualne oraz mieć dzieci. Tego drugiego sama chciała, ale teraz się boi i nie jest pewna.

To jej osoba jest dla mnie najważniejsza, ale z racji iż jest to najpiękniejsza dziewczyna jaką widziałem to przy okazji niesamowicie mnie pociąga. Co mogę zrobić? Powinienem czekać czy to zakończyć?

Nie mogę czekać w nieskończoność, ale chcę z nią być cały czas.

Spotkaliście się kiedyś z taką sytuacją? Jakie macie rady?

Pozdrawiam.

Susumu

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Ściema » 03 Lut 2012, 20:26

A ja radzę Panu żeby Pan zapomniał na jakiś czas o sexie i skupił się na odbudowaniu uczucia, sex nie jest aż tak ważny, a w tym wieku chyba może poczekać, prawda?
Zero smutków, zero złości wy*ebane po całości ;7

Awatar użytkownika
Ściema

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 03 Lut 2012, 20:26

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez sexilala » 03 Lut 2012, 22:15

Szkołą się zajmij ,na seks zawsze znajdziecie czas.Nie zaśmiecaj sobie tym głowy.
Musicie do tego dojrzeć .nie zrywaj z nią znajomości.Pogadaj czy chciałaby seksu czy chcecie jeszcze poczekać (bo musisz wiedzieć na czym stoisz).
Kochaj mnie ,za rękę prowadż mnie.
Od zła uchroń mnie .
Mój smutek rozwiń jak we mgle by nie pojawiał
za często się.
Od lęków uchroń mnie .
Moja rozpacz w ciszy pojawia się jak
nie ma za często cię.
Od goryczy uchroń mnie.
Moim sercem zajmij się.
Kochaj mnie,jeśli nie kochałeś to zsotaw mnie.

Awatar użytkownika
sexilala

• Ostrzeżenia:1

Nieprzeczytany postprzez Black_Angel » 05 Lut 2012, 00:35

Wiesz co..jest jedna zasada - nigdy nie mów nigdy. Jak byłam mała nie znosiłam grzybów i twierdziłam, że nigdy mi to nie będzie smakowało - a teraz co? Zajadam ze smakiem. Może trywialny przykład, ale życie się zmienia, świat się zmienia, a ludzie wraz z nim i nigdy nie wiesz, kiedy Ci się coś zachce czy odechce..więc może lepiej nie bawić się w proroków, to po pierwsze odnośnie Twojej dziewczyny.
Co tu radzić? Porozmawiaj z nią o tym, dlaczego to ją tak odrzuca, musi być jakiś powód..może jakieś przykre doświadczenie, przeżycie, może coś poważnego miało miejsce? Nie chciałabym nic tutaj sugerować, ale czymś taka nagła zmiana musiała być podyktowana. Więc otocz swoją Ukochaną troską i dowiedz się wszystkiego.
Won't you dance with me?
In my world of fantasy..

Awatar użytkownika
Black_Angel

• Pochwały:3

Nieprzeczytany postprzez JackBlue » 09 Lut 2012, 21:21

Masz siedemnaście lat i nie możesz poczekać bez seksu w związku który tra pół roku? Weź się w garść i zrozum, że nie każda kobieta leci do łóżka od razu. Musisz jeszcze poczekać. Jeżeli by się zgodziła pod twoim naciskiem to z tego wyszłoby tylko nieszczęście. Jak poczekasz drugie pół roku nic Ci nie będzie. Skoro kochasz ją... Chyba jesteś to w stanie dla niej zrobić? Poza tym gdy ona sama podejmie decyzje to większe prawdopodobieństwo że jej się spodoba seks z tobą i potem będziecie to robić częściej.
Kto żyje bez szaleństwa mniej jest rozsądny niż mniema

Ludzie, którzy nigdy się nie śmieją, nie są poważnymi ludźmi.

Awatar użytkownika
JackBlue

• Miejscowość:KRK
  • Pochwały:4

Nieprzeczytany postprzez Oluśś^ » 09 Lut 2012, 22:02

Jest na to kilka możliwości.
Po pierwsze może na nią naciskasz? Jak co chwilę chcesz z nią rozmawiać o tym i co się stało, że tak nagle przestała się tym interesować, to się nie dziwie że to ją jeszcze bardziej zniechęca. 6 miesięcy to jednak krótki okres. Może za każdym razem, jak coś z tobą robi ma wyrzuty sumienia, nie wie czy dobrze robi, czy to nie jest za wcześnie...

Wiem z włsnego doświadczenia. Ja też tak od jakiegoś czasu się zachowuję, ja po prostu mam wyrzuty sumienia, dlatego dalej nie chce się w to bawić.

Susumu napisał:nigdy nie będzie miała ochoty się kochać.

O to bym się nie martwiła. Dziewczyna, jak każda inna boi się stracić dziewictwa. Ale o przyszłość się nie martw, jak będziecie mięli zalożyć rodzinę, to będzie to zupełnie inna sytuacja.

O i jak tak się będziesz zachowywał, dziewczyna nie przełamie się :

Susumu napisał:Powinienem czekać czy to zakończyć?

Czekać i nie zawracać jej dupy. Wspierać, mówić że jest bardzo ważna i że będziesz ją wspierał w tym. Mów, co czujesz i się nie narzucaj. I nie poruszaj tego tematu za często bo będzie jej sie wydawalo, że za bardzo ci na tym zależy.

alooohaa napisał:Uwielbiam jak ludzie w tym wieku myślą, że będą się razem starzeć ;

A ja z takich, którzy są po to, żeby zerwać ze sobą.
Po to się jest razem, żeby wiązać plany ze sobą, może coś nie wyjść, ale pracuje się na ten związek i chcę się być razem, są razem i kochają się. Oczywiście nie mówię o związkach (chodzeniu ze sobą) w wieku 13 lat. Ale 17, to są już prawie dorośli, więc mają prawą mieć wobez siebie plany, wiele związków tego typu kończy się ślubem i zakładanie rodziny :)
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Oluśś^

• Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 09 Lut 2012, 22:02

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez mwk1 » 10 Lut 2012, 01:18

Jeśli 17-letnia dziewczyna mówi Ci, że nigdy nie będzie chciała uprawiać seksu, a Ty w to wierzysz, to jesteś niepoważny... Po pierwsze, po takich słowach najpierw powinieneś się zastanowić, dlaczego tak powiedziała... Może ktoś ją skrzywdził na tle seksualnym? O tym najpierw powinieneś pomyśleć i z nią poważnie pogadać, a nie krzyczeć na forum "na Boga, nigdy nie zamoczę!". Dziewczyna nie może wiedzieć, czy będzie miała ochotę na seks z Tobą, chociażby za parę lat... Skoro byliście bliscy stosunku, a zapewne to jej pierwszy, to zapytała koleżanek, jak to jest. One ją nastraszyły, że to strasznie boli i w ogóle - takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
mwk1

• Pochwały:7
  • Ostrzeżenia:1

Nieprzeczytany postprzez Marta1991 » 14 Lut 2012, 22:46

Hey!
Jestem bardzo niesmiałą dziewczyna ( i nie chodzi tu tylko o kontakty z chłopakami) i mam takie podstawowe pytanie: Kiedys napewno sie będziemy kochac, moj facet moze poczekac 1, 5 nawet dłuuuugi czas ale wiem ze i tak kiedys bede musiala...czy jest mozliwosc ze przez ta moja niesmiałośc nigdy nie będe chciała i co najgorsze będe sie wstydziła rozebrac nawet przed nim?
Prosze o szczerze odpowiedz

Marta1991

Nieprzeczytany postprzez JackBlue » 14 Lut 2012, 22:53

Marta1991, Zależy ile masz lat. Wydaje mi się, że nie jesteś wystarczająco pewna swojego uczucia do chłopaka i samego chłopaka, to sprawia że nie możesz nawet sobie wyobrazić takiej sytuacji. A poza tym chyba dochodzi do tego młody wiek. Jeżeli jesteś z 91 to masz 20 lat, wydaje mi się, że jeszcze masz czas na seks. Sam jestem w twoim wieku i wydaje mi się, że znam wiele dziewczyn które są jeszcze nieśmiałe w tych sprawach. Ale pewny nie jestem

Awatar użytkownika
JackBlue

Nieprzeczytany postprzez Marta1991 » 14 Lut 2012, 23:03

Tak, zgadza się mam 20 lat , niedługo 21 ;) Ale niewykluczam takiej możliwosci nawet jak juz będe starsza i dojrzalsza na 'te' sprawy ;) Niewyobrażam sobie zajrzenia mu do spodni O.o a co dopiero włożenia tam ręki O.o

Marta1991

Nieprzeczytany postprzez JackBlue » 14 Lut 2012, 23:08

Marta1991, a masz już chłopaka? Może teraz go nie masz i po prostu nie potrafisz sobie wyobrazić takiej sytuacji. Wydaje mi się, że nastawienie twoje zmieni się jak go poznasz. A jeżeli go masz, to podejrzewam, że sama przyjdzie Ci ochota na seks.

Awatar użytkownika
JackBlue

Nieprzeczytany postprzez vetus » 15 Lut 2012, 14:52

Marta1991, poziom Twoich postów jest na poziomie 16-latki, myślę więc że spokojnie masz jeszcze na to czas i dojrzejesz do tego. Nic na siłę.
Ludzie mnie denerwują.

Awatar użytkownika
vetus

• Pochwały:25

Nieprzeczytany postprzez LeCatarina » 15 Lut 2012, 15:56

Marta1991 napisał:Tak, zgadza się mam 20 lat , niedługo 21 ;) Ale niewykluczam takiej możliwosci nawet jak juz będe starsza i dojrzalsza na 'te' sprawy ;) Niewyobrażam sobie zajrzenia mu do spodni O.o a co dopiero włożenia tam ręki O.o

Spokojnie, ja też sobie nie wyobrażałam, myślałam, że ciężko mi się będzie przełamać a wcale tak nie było.
Nie wstydź się swojego ciała, może to przez kompleksy trochę masz takie podejście (piszesz, że nie wiesz czy będziesz w stanie się przed nim rozebrać).

I nie myśl tyle o tym!
Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.”- A.S.Exupery „Mały Książę”

LeCatarina

Nieprzeczytany postprzez Lipwig » 15 Lut 2012, 17:59

vetus napisał:Marta1991, poziom Twoich postów jest na poziomie 16-latki, myślę więc że spokojnie masz jeszcze na to czas i dojrzejesz do tego. Nic na siłę.

A co wskazuje na jej 16tkę? :O

Marta1991, seks nie jest czymś co TRZEBA zrobić nim skończy się 18tkę, 20tkę.. itd. Tak samo jak nie jest czymś co TRZEBA zrobić z chłopakiem skoro już z nim chodzisz, ale myślę że to wiesz.
Rozmawialiście już na te tematy? Ja bym radził pogadać, tak na luzie. Nic zobowiązującego... jak sobie to wyobrażacie. Nie musicie zdradzać przy pierwszej rozmowie swoich fantazji, ale pogadać o obojętnie czym związanym z tego typu sprawami. A zrobicie to kiedy będziecie gotowi, kiedy Ty będziesz gotowa.

Lipwig

• Miejscowość:Dom;]

Nieprzeczytany postprzez ema » 15 Lut 2012, 21:39

Marta1991 napisał: Niewyobrażam sobie zajrzenia mu do spodni O.o a co dopiero włożenia tam ręki O.o

A masz w tej chwili kogoś? Jesli tak to długo?

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:2

Nieprzeczytany postprzez Marta1991 » 15 Lut 2012, 21:50

ema@: Tak, mam. 2 tygodnie

Marta1991

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry