Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234578 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Dzieci z domu dziecka na świętach w naszych domach?

W tym miejscu wypowiadamy się na tematy poważne. Nie bójmy się. Przełammy swój wstyd!

Nieprzeczytany postprzez Nancy » 22 Gru 2010, 10:43

Jak byłam młodsza (12-13 lat) zawsze namawiałam mamę aby wzięła na święta dziecko z domu dziecka. Dla mnie był to najgenialniejszy pomysł na świecie. Nikt nie mógł się wtedy równać z moją genialnością ;-)
Ale czy aby na pewno to był taki dobry pomysł?
Na dzień dzisiejszy wydaje mi się, że jest to dobry pomysł dla osób, które te dziecko wezmą. Zapewne czują wtedy, że zrobili dobry uczynek pomagając.. . Natomiast dziecko odczuje przez parę dni co tzn rodzina i może być mu potem z tym ciężko.
Czy to aby na pewno dobry pomysł?
Jakie jest Wasze zdanie?
Niech ludzie nie znający miłości szczęśliwej twierdzą, że nigdzie nie ma miłości szczęśliwej. Z tą wiarą lżej im, będzie żyć i umierać.

Awatar użytkownika
Nancy
Kumpel

• Pochwały:33

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez ema » 30 Sty 2012, 14:04

Ja bym się bała, że dziecko narobi sobie nadziei, a potem poczuje się jak rzecz wypożyczona na chwilę a nastepnie odstawiona. Zabierać na święta powinny tylko te rodziny, które planują owe dziecko zaadoptować.

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:2

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Sty 2012, 14:04

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez matrix18 » 30 Sty 2012, 14:05

Już lepiej jak byś ty pojechała do domu dziecka na święta i się nimi zajęła :)

Awatar użytkownika
matrix18

Nieprzeczytany postprzez Liszka » 30 Sty 2012, 15:08

Nie mogłabym wziąć dziecka do domu tylko na święta.
"Chodź, kochanie, spędzimy rodzinne święta, będzie cudownie, dostaniesz masę ciepła,a potem cię odwieziemy,cmokniemy w czółko i zostawimy ze wspomnieniami i prezentami. Tylko trochę ci zburzymy świat."

Serce by mi pękło, gdybym musiała oddać to dziecko do domu dziecka. Nie potrafiłabym narobić nadziei, jesli nie chciałabym zaadoptować.

Albo lepiej, moze tak poprzebierać sobie, jak w sklepie z zabawkami? Nie, ty siorbiesz, więc idź już sobie, idź tam do bidula, weźmiemy na weekend twoją koleżankę. A nie, ona ma jakieś takie krzywe nogi, idź już sobie, no idź, sprawdzimy inne. Eee, ten w sumie by się nadawał, ale wylał sok, nie chcę gapy, idź już sobie, no idź, kto następny? Chodź słoneczko, chodź, masz misia, zobacz, jaki ładny pokoik, tak, pościel nowa, poprzednią zarzygał twój kolega, więc kupiliśmy nową. Tylko czemu ona się tak ociąga na spacerze? Idź już sobie, no idź.
I tak w kółko, bo dzieci dużo, coraz więcej.
Dopóki gra muzyka, mija cała wieczność, jak życie w powieści.

On jest facetem. Ona kobietą. Facet, kobieta, to daje pożądanie. Proste.
♥♫

Awatar użytkownika
Liszka
Moderator

• Miejscowość:Szczecin.
  • Pochwały:47

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry