Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234578 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Dyskusje na forum

Tu możecie pisać o wszystkim, co Was denerwuje, Wasze pomysły dotyczące forum, uwagi odnośnie Admina... etc.

Dyskusje na forum

Postprzez Mara » 02 Lis 2010, 19:59

Cytaty stąd i stąd.
To byłoby śmieszne co napisałeś, gdyby nie to że chodzi o dość poważną sprawę.

na moje to masz klapki na oczach i żyjesz w chorym , przepełnionym nienawiścią świecie Platformy Obywatelskiej.

być może widziałeś tylko to co chiałeś zobaczyć

Chyba kpisz

nie przekładają słów szamana z ambony nad zdrowy rozsądek i naukowe fakty.

jakie Ty znasz naukowe fakty? chyba masz bardzo mgliste pojęcie o nich

Człowieku (zbyt dużej) wiary, zbuduj sobie kopułę, w której będziesz żyć wg swoich wartości, przekonań ale nie zaciągaj tam na siłę innych ludzi.

To jest generalnie mało, ja wiem, bo ciężko jest wyrywać z kontekstu niektóre kwestie, co do których trzeba by było wziąć i zacytować czasem pół postu. Nie podałam też autorów - zainteresowanych zapraszam do lektury tematów, o których wspomniałam.

Nie powiem, ale takie odzywki mnie osobiście zniechęcają do dyskusji. Jeśli przykładowo wyrażę swoją opinię (podkreślę tu jednak, że nic z tego co zacytowałam nie było skierowane do mojej osoby) a ktoś mi zarzuci, że słucham szamana z ambony... czy to jest właściwa dyskusja?
Szczerze mówiąc zdaję sobie sprawę, że to taki trochę chamski kopniak z mojej strony, bo też popełniam błędy w polemikach, no i dodatkowo podawanie nazw tematów, ogólnie sprawa śmierdzi ale - na litość borską - opamiętajcie się! Bo powiem szczerze, że forum lubię ale coraz częściej rezygnuję z wysłania jakiegoś posta, choćbym i dłuższą chwilę go pisała, bo albo zostanie zignorowany (co już miało miejsce) albo ktoś coś wypomni... zasadniczo nie wiem po co. Poza tym, w pierwszym wspomnianym przeze mnie temacie offtop jaki powstał aż bolał, także dyskusja jaka się pokątnie (aby zacząć wieść prym) nawiązała stricte polityczna gdzie sprawa tyczyła się po prostu tragedii, totalnie ludzkiej... nie wiem już jak, może to nie ma sensu, ale jednak: proszę. Opamiętajcie się.
Walking down the street, carrying a baseball bat
Oh, I think I smell a rat.

Awatar użytkownika
Mara

• Miejscowość:Ziemie Odzyskane

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Dyskusje na forum

Postprzez Nineku » 02 Lis 2010, 23:11

Hem... odkąd jestem na forum, nie spotkałam się by w wyraźny sposób ktoś pojechał mnie.
Jeśli czujesz się obrażana, zgłoś post i jego nadawcę. Nagonka na ogół nic nie da, a już podrzucić osoby, które nie potrafią w dyskusji "nie pojeżdżać "innych da więcej ;).
To chyba dziura w całym , wg mnie. :lol:
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:59

Dyskusje na forum

Postprzez mgirl » 02 Lis 2010, 23:11

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Dyskusje na forum

Postprzez Grzywa » 02 Lis 2010, 23:22

Poza tym, chciałbym jedno zauważyć - oba tematy, które podesłałaś dotyczą polityki.

Mam dalej tłumaczyć? ;)
Pain is the weakness leaving the body.

You will never forget their faces. You will never forget their names. You will never forget the Drill Instructors.

Krwawa ;*

Awatar użytkownika
Grzywa

• Miejscowość:Rybnik
  • Pochwały:5

Dyskusje na forum

Postprzez Mara » 02 Lis 2010, 23:48

Nineku napisał:Jeśli czujesz się obrażana

Nie o mnie chodziło, powtórzę. _^_
Grzywa napisał: oba tematy, które podesłałaś dotyczą polityki.

Nie zaprzeczę, ale nie do końca o to mi chodziło.
A powiem szczerze, że trudno coś takiego raportować, bo zazwyczaj nie są to przekleństwa a po prostu osobiste najazdy, które same w sobie są zwyczajnie niekulturalne, no i ściągają nierzadko dyskusję na nieodpowiedni tor. W temacie pierwszym wybitnie to widać.

Awatar użytkownika
Mara

Dyskusje na forum

Postprzez Nancy » 03 Lis 2010, 09:24

a po prostu osobiste najazdy

tak, tak.. czyli wychodzi na to, że chcesz innych ludzi zmieniać.
no i ściągają nierzadko dyskusję na nieodpowiedni tor

bardzo się cieszę, że potrafisz dyskutować ale może trochę dystansu i LUZU? :]
Niech ludzie nie znający miłości szczęśliwej twierdzą, że nigdzie nie ma miłości szczęśliwej. Z tą wiarą lżej im, będzie żyć i umierać.

Awatar użytkownika
Nancy
Kumpel

• Pochwały:33

Dyskusje na forum

Postprzez johanneskate » 03 Lis 2010, 10:04

Mara ma mnóstwo racji.. Powstaje nowy temat. Znajduje się osoba, która odpisuje na każdy nowy temat jakąś docinką. Tych osób jest wiele. Są nie po to żeby pomagać, ale dogryzać w każdym miejscu, w którym tylko znajdą lukę. Włączam interesujący mnie temat, czytam, wszystko super... No i pod nim kilka komentarzy typu: "obudź się dziaciaku", "twój tok myślenia jest beznadziejny".
Marze chodzi o to, że aż nie chce się uczestniczyć w takiej dyskusji. Kiedy wiesz, że ktoś będzie wynajdował w Twojej wypowiedzi najmniejsze błędy oraz krytykował, ponieważ ma inne zdanie na ten temat. Niech mają inne zdanie, niech je wyrażają, ale nie krytykując osobę która chce pomóc. To zjawisko staje się powszechne. I trzeba je tępić, a nie prosić o LUZ. ;)
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Dyskusje na forum

Postprzez mgirl » 03 Lis 2010, 10:04

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Dyskusje na forum

Postprzez Nancy » 03 Lis 2010, 10:06

johanneskate, żeś mi pojechał. Dobrze, tępić. A wiesz co ja Ci powiem? Że szkodników się nie wytępi. Syzyfowa praca taka ;-)
Niech ludzie nie znający miłości szczęśliwej twierdzą, że nigdzie nie ma miłości szczęśliwej. Z tą wiarą lżej im, będzie żyć i umierać.

Awatar użytkownika
Nancy
Kumpel

• Pochwały:33

Dyskusje na forum

Postprzez alexia » 03 Lis 2010, 12:38

johanneskate, ma rację, co temat znajdzie się taki śmiałek, co tylko umie dojechać komuś lub poświecić swoją głupotą, bo jaki to on jest mądry.
Ale kolego, tego się nie wytępi, bo zawsze znajdzie się ktoś taki, kto będzie dogryzał każdemu gdzie się tylko da.
“You only live for tomorrow. The ones that live for tomorrow get fucked by the ones living for today. I only live for today.” — Won Bin “The Man from Nowhere”
Heart as big as the city. Heart as big as Liverpool.

Awatar użytkownika
alexia

• Miejscowość:United States Bitch
  • Pochwały:47

Dyskusje na forum

Postprzez johanneskate » 03 Lis 2010, 13:20

No dobra, ale zwracać uwagę im się powinno, bo się nam rozniesie ta zaraza. I co wtedy?
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Dyskusje na forum

Postprzez Quba » 03 Lis 2010, 13:27

Tak, ale jak dla mnie nie ma co robic tragedii. Zawsze się znajdzie ktoś, kto chce zabłysnąć i tego się nie ominie.

Awatar użytkownika
Quba
Administrator

• Miejscowość:Wrocław
  • Pochwały:7

Dyskusje na forum

Postprzez Kokieteria » 03 Lis 2010, 14:09

Mnie również niezmiernie drażnią dyskusje, którym ewidentnie brakuje poziomu, ale tak jak mówi Quba, tego się niestety nie ominie.
To forum dyskusyjne, a ludzie rozmawiają ze sobą w różny sposób.. A nie umiem nazwać tego inaczej, niż brakiem szacunku do rozmówcy. A to ciężko tolerować.
Maro, w zupełności rozumiem Twoje zażenowanie, bo wielokrotnie czuję podobnie. A już najbardziej denerwują mnie wszystkowiedzący, którzy w tematach o problemach wypowiadają się: 'dziecko, do książek', 'wróć do zabawy lalkami'... wydaje mi się, że wypowiedzi nie wymagają morałów, a pomocy. Niestety wiele osób podchodzi do problemów innych kompletnie bez szacunku. Nie ważne jak błahy wydaje się być temat [problem] to jeśli musimy się wypowiadać, zróbmy to kulturalnie. A jeśli mamy ochotę się powymądrzać i sponiewierać drugą osobą, naciśnijmy ten biały krzyżyk na czerwonym tle.

Zapomniał wół, jak cielęciem był...
Actually I try to be a Super Mom.

Awatar użytkownika
Kokieteria
Przyjaciel

• Miejscowość:Wrocław.
  • Pochwały:48

Dyskusje na forum

Postprzez Mara » 03 Lis 2010, 14:48

alexia napisał:tego się nie wytępi, bo zawsze znajdzie się ktoś taki, kto będzie dogryzał każdemu gdzie się tylko da.

I trudno na to liczyć. Chodziło o zwrócenie uwagi, a to udało się, jak widzę, osiągnąć. :]
Quba napisał:nie ma co robic tragedii

Wychodzę z założenia, że czasami lepiej bez sensu wznieść lament niż coś omijać i udawać, że tego nie ma. Bo to coś jest i będzie. Po prostu.

Może jestem trochę zacofana, ale jeszcze dwa-trzy lata temu, kiedy byłam bodaj najbardziej aktywna, zjawisko nie było aż tak powszechne. Jakkolwiek wchodzę ostatnimi czasy, dostrzegam jakieś mniej lub bardziej rażące naruszenia zwykłej kultury osobistej, a nie należę do najaktywniejszych... więcej zresztą czytam niż piszę.

Awatar użytkownika
Mara

Dyskusje na forum

Postprzez dziewczyna39 » 03 Lis 2010, 15:33

Mara, ktory to jest twoj temat dotyczacy poziomu dyskusji? masz cos do konkretnej osoby to raportuj. na razie masz utopijna wizje i chyba za bardzo nie wiesz co z nia zrobic.
I'm waiting for the rain
to wash who I am

Awatar użytkownika
dziewczyna39
Kumpel

• Miejscowość:Kraków
  • Pochwały:6

Dyskusje na forum

Postprzez Hard Candy » 03 Lis 2010, 16:08

dziewczyna39 napisał:na razie masz utopijna wizje i chyba za bardzo nie wiesz co z nia zrobic.

Zgadzam się. Ktoś chce w bzdurnych tematach wylewać mądrości życiowe, a ktoś chce się po prostu pośmiać z absurdu. Bez sensu jest dla mnie czepianie się sposobu wyrażania myśli innych użytkowników. Nie każdy musi podchodzić śmiertelnie poważnie do 'mój chłopak mówi cześć innym dziewczynom POMOCY!'
Jak mnie zapalisz wtedy zapłonę.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

• Pochwały:16

Dyskusje na forum

Postprzez Mara » 03 Lis 2010, 16:16

dziewczyna39 napisał:Mara, ktory to jest twoj temat dotyczacy poziomu dyskusji?

Drugi, pierwszy był, nieco innej natury, w nieco innym dziale. I nie mam utopijnej wizji, ach. O raportowaniu już wspomniałam.
Hard Candy napisał:Nie każdy musi podchodzić śmiertelnie poważnie do 'mój chłopak mówi cześć innym dziewczynom POMOCY!'

Nie twierdzę, że jest inaczej. Mam raczej na myśli, że nie trzeba w ramach odpowiedzi zarzucać komuś niskiego poziomu intelektualnego. Chodzi o kulturę, uważam temat za bzdurny, nie wypowiadam się.

Awatar użytkownika
Mara

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry