Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234578 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Dyskusje na forum

Tu możecie pisać o wszystkim, co Was denerwuje, Wasze pomysły dotyczące forum, uwagi odnośnie Admina... etc.

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez Mara » 02 Lis 2010, 19:59

Cytaty stąd i stąd.
To byłoby śmieszne co napisałeś, gdyby nie to że chodzi o dość poważną sprawę.

na moje to masz klapki na oczach i żyjesz w chorym , przepełnionym nienawiścią świecie Platformy Obywatelskiej.

być może widziałeś tylko to co chiałeś zobaczyć

Chyba kpisz

nie przekładają słów szamana z ambony nad zdrowy rozsądek i naukowe fakty.

jakie Ty znasz naukowe fakty? chyba masz bardzo mgliste pojęcie o nich

Człowieku (zbyt dużej) wiary, zbuduj sobie kopułę, w której będziesz żyć wg swoich wartości, przekonań ale nie zaciągaj tam na siłę innych ludzi.

To jest generalnie mało, ja wiem, bo ciężko jest wyrywać z kontekstu niektóre kwestie, co do których trzeba by było wziąć i zacytować czasem pół postu. Nie podałam też autorów - zainteresowanych zapraszam do lektury tematów, o których wspomniałam.

Nie powiem, ale takie odzywki mnie osobiście zniechęcają do dyskusji. Jeśli przykładowo wyrażę swoją opinię (podkreślę tu jednak, że nic z tego co zacytowałam nie było skierowane do mojej osoby) a ktoś mi zarzuci, że słucham szamana z ambony... czy to jest właściwa dyskusja?
Szczerze mówiąc zdaję sobie sprawę, że to taki trochę chamski kopniak z mojej strony, bo też popełniam błędy w polemikach, no i dodatkowo podawanie nazw tematów, ogólnie sprawa śmierdzi ale - na litość borską - opamiętajcie się! Bo powiem szczerze, że forum lubię ale coraz częściej rezygnuję z wysłania jakiegoś posta, choćbym i dłuższą chwilę go pisała, bo albo zostanie zignorowany (co już miało miejsce) albo ktoś coś wypomni... zasadniczo nie wiem po co. Poza tym, w pierwszym wspomnianym przeze mnie temacie offtop jaki powstał aż bolał, także dyskusja jaka się pokątnie (aby zacząć wieść prym) nawiązała stricte polityczna gdzie sprawa tyczyła się po prostu tragedii, totalnie ludzkiej... nie wiem już jak, może to nie ma sensu, ale jednak: proszę. Opamiętajcie się.
Walking down the street, carrying a baseball bat
Oh, I think I smell a rat.

Awatar użytkownika
Mara

• Miejscowość:Ziemie Odzyskane

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez dziewczyna39 » 03 Lis 2010, 16:39

Chodzi o kulturę

no widzisz, ale nie wszyscy musza postrzegac kulture w ten sam sposob w jaki ty ja widzisz. ja te wypowiedzi uwazam za wyraz emocjonalnego zaangazowania w dyskusje. serio, moglibysmy miec tutaj intelektualistow- racjonalistow ozieblych, podchodzacych z dystansem do kazdej glupoty. ale po co komu taka rozmowa? jasne, ze obrazanie kogos nie jest przyjemne dla jednej ze stron, ale kto powiedzial, ze taka zawsze bedzie wymiana pogladow? akurat proby wykazania komus niskiego poziomu sa... ludzkie. a ty chcesz zwyczajnie tepic te rywalizacje, pewnosc siebie, odrobine arogancji. wszystko to, choc w rozsadnych dawkach nadaje barw dyskusji.

uważam temat za bzdurny, nie wypowiadam się.

aha... ja ci moge na to odpowiedziec: uwazasz kogos za agresywnego, nie rozmawiaj z nim. nikt cie nie zmusza. to tak w ramach twojego toku rozumowania. bo widzisz, dla ciebie poziom dyskusji to kultura wypowiedzi, dla innych solidna argumentacja, rozsadne tezy.
I'm waiting for the rain
to wash who I am

Awatar użytkownika
dziewczyna39
Kumpel

• Miejscowość:Kraków
  • Pochwały:6

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 03 Lis 2010, 16:39

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez Hard Candy » 03 Lis 2010, 16:48

Mara napisał:Nie twierdzę, że jest inaczej. Mam raczej na myśli, że nie trzeba w ramach odpowiedzi zarzucać komuś niskiego poziomu intelektualnego.

Nie trzeba ,ale można. Jeśli to jest w granicach rozsądku to nie przesadzałabym z ustawianiem użytkowników.
Mara napisał:uważam temat za bzdurny, nie wypowiadam się.

To, że ty sie zachowujesz tak taktownie, to nie znaczy, że wszyscy mają postępować według twojej wizji.
Jak mnie zapalisz wtedy zapłonę.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

• Pochwały:16

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez Mara » 03 Lis 2010, 17:32

dziewczyna39 napisał: jasne, ze obrazanie kogos nie jest przyjemne dla jednej ze stron, ale kto powiedzial, ze taka zawsze bedzie wymiana pogladow?

Nie chodzi o to, żeby zaniechać sarkazmu, ale postrzegać granice między nim a jawnym, że tak to ujmę, bucowaniem. _^_" Bo nazywanie kogoś debilem nie ma celu samego w sobie, jak i niczego często nie daje - osoba obrażana nie pomyśli nad swoim zachowaniem bo na forum nazwano ją głupią. A wymiana poglądów to nie flame, to raczej wymiana poglądów. Nie czepiam się tych tematów gdzie wałkuje się to samo, czy dyskutuje na temat tego czy ab niebo jest niebieskie ale nie trzeba mówić "głupi jesteś" w celu udowodnienia komuś, że się myli.
dziewczyna39 napisał:ja ci moge na to odpowiedziec: uwazasz kogos za agresywnego, nie rozmawiaj z nim. nikt cie nie zmusza.

W pierwszym poście napisałam, że żaden z zarzutów nie poszedł w kierunku mojej osoby a tematyka mnie interesowała więc miałam konflikt interesów w pewnym sensie.
dziewczyna39 napisał:dla ciebie poziom dyskusji to kultura wypowiedzi

Powinnam być czepliwa i zaprzeczyć ale nie zrobię tego, bo nie o to w tym temacie chodziło. Zresztą, jak już wspominałam, swoje osiągnęłam.
Hard Candy napisał:Jeśli to jest w granicach rozsądku to nie przesadzałabym z ustawianiem użytkowników.

No i, kurczę blaszka, zgadzam się z tobą. Po prostu twierdzę, że są jakieś granice a, że należę do osób które lubią zwracać uwagę na to, co im się nie podoba, założyłam o tym temat. Ohoho, jestem zła.
Hard Candy napisał:To, że ty sie zachowujesz tak taktownie, to nie znaczy, że wszyscy mają postępować według twojej wizji.

Netykieta? _^_ Zresztą, gdyby była sytuacja odwrotna i zachowywałabym się nietaktownie, nie miałabym prawa oczekiwać od wszystkich aby im się podobało, bo dyskusja może się obejść bez tego "głupi jesteś". Tak sądzę. Mogę się mylić, ale po co, skoro można żyć w świecie utopii, kultury i wszechobecnego szczęścia. :3

Awatar użytkownika
Mara

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez dziewczyna39 » 03 Lis 2010, 17:45

Bo nazywanie kogoś debilem nie ma celu samego w sobie

tak samo jak powiedzenie, ze czuje sie swietnie? to jest emocjonalne podejscie do sprawy. nie napisze ci tutaj, ze to jest fajne i potrzebne, ale zauwaz, ze ty narzucasz nam swoja netykiete. nikt poza toba w tym temacie nie ma nic przeciwko "chyba kpisz" itp. moze sie zastanowisz jednak i uznasz, ze jesli wiekszosc czuje sie dobrze to troche przesadzasz i twoj apel pojdzie w las nie dlatego, ze ludzie sa zli i uparci, a dlatego, ze nie ma racji bytu akurat na tym forum?
I'm waiting for the rain
to wash who I am

Awatar użytkownika
dziewczyna39
Kumpel

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez Nineku » 03 Lis 2010, 17:59

johanneskate napisał:Tych osób jest wiele.

Na przykład?;)

Eh, dyskusja zaczęła wrzeć,podczas gdy problem wystarczy czasem nawet na privie rozwiązać, pisząc do delikwenta, czy coś ma do Ciebie, że stosuje najazdy.
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:59

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 03 Lis 2010, 17:59

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez alexia » 04 Lis 2010, 10:22

dziewczyna39 napisał:aha... ja ci moge na to odpowiedziec: uwazasz kogos za agresywnego, nie rozmawiaj z nim.

Powiedział to ktoś, kto w każdym temacie ma naiwięcej do powiedzenia i jest najmądrzejszy. ; )
dziewczyna39 napisał:ale zauwaz, ze ty narzucasz nam swoja netykiete

Swoją nie swoją, ale wydaje mi się, że niezaleznie od tematu szacunek nalezy się drugiej osobie, prawda?
“You only live for tomorrow. The ones that live for tomorrow get fucked by the ones living for today. I only live for today.” — Won Bin “The Man from Nowhere”
Heart as big as the city. Heart as big as Liverpool.

Awatar użytkownika
alexia

• Miejscowość:United States Bitch
  • Pochwały:47

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez dziewczyna39 » 04 Lis 2010, 10:39

hm, pierwsze: nie mam pojecia jak to sie ma do mojej wypowiedzi. ale po co zaszczycac druga osobe logika, przeciez mozna napisac cokolwiek, byle kulturalnie.
jesli chodzi o szacunek, nie zgadzam sie. na szacunek trzeba zapracowac. ale odniose sie do tego co najwidoczniej chcialas wyrazic. nie powinno sie obrazac rozmowcy, po prostu uwazam, ze kazdy moze co innego wrzucac do tego worka. i chyba wlasnie mara ma te kategorie bardziej pojemna niz wiekszosc.

dobra, ja koncze dyskusje tutaj, bo autorka chyba dala sobie spokoj.
I'm waiting for the rain
to wash who I am

Awatar użytkownika
dziewczyna39
Kumpel

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez Pirat » 04 Lis 2010, 10:47

nie popadajmy w przesadę i jakąś ultra poprawność. są różne osoby, różnie piszą i to co piszą bywa różnie odbierane. jak w życiu i tyle.
Image

Awatar użytkownika
Pirat
Moderator

• Pochwały:8

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez Ereszkigal » 04 Lis 2010, 13:30

Mara, trochę dystansu, nikt Cie na siłę nie wciąga do takich dyskusji. Jeśli forma Ci nie odpowiada to omiń temat i już. Fajnie, że zauważasz takie rzeczy bo to zmusza do zastanowienia się nad problemem, ale czy to rzeczywiście jest aż taki problem? Moim skromnym zdaniem to cała uroda tego forum tkwi w różnorodności użytkowników, ich poglądów i wywodów jakie by one nie były. Czasami poruszy Cię temat, a czasami jakaś wypowiedź, ale to wszystko dostarcza różnych emocji i to jest cenne.
"Obawiać się trzeba nie tych, co mają inne zdanie, lecz tych, co mają inne zdanie, lecz są zbyt tchórzliwi, by je wypowiedzieć."

Awatar użytkownika
Ereszkigal
Kumpel

• Pochwały:4

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez cukinka :) » 04 Lis 2010, 16:22

Droga Maro, widzisz , życie jest brutalne i uwierz mi , że nikogo nie będzie oszczędzać, nawet Ciebię ;)
Powinnaś przestać być tak wrażliwą osobą na to co mówią inni, tymbardziej, że żaden z tych cytatów nie jest obraźliwy, gdyż nie ma wg mnie tu żadnych pocisków, nawet to 'Chyba kpisz' ktore było jak bodajże pamiętam, użyte w stosunku do mnie, ale jakoś nie mam wielkiego focha na autora tego tekstu, ani ten zwrot nie sprawił, że odechciało mi się wypowiadać na forum.
Moim zdaniem przesadzasz, żadne z tych wypowiedzi nie są niekulturalne, może jedynie lekko uszczypliwe, ale to dobrze w dzisiejszych czasach trzeba byc chamsko-kulturalnym , inaczej daleko się nie zajdzie, bo ludzie potrafią być 'jadowitymi żmijami' i połknąć drugiego człowieka w całości.
Poza tym gdy raz wyrazi się swoje poglądy, a ktoś próbuje udowodnić, że nie masz racji, trzeba zawzięcie bronić swoich argumentów, poza tym nikt nie zabronił ujawniania swojej subiektywnej opinii, której często towarzyszą emocje.
Oczywiście nie mowie że mamy się obrzucać mięsem, ale nutka temperamentu w wypowiedzi nie zaszkodzi, poza tym nie oceniaj tylko innych użytkowników, ale spójrz także na siebię i na swoje posty. Nikt nie jest idealny.

p.s ohh ;D przez cytat mojego autorstwa w tym temacie czuję się taką wredną suką :D
Nie prowokuj mych ust czerwieni,
nie sobie jesteśmy przeznaczeni.

Awatar użytkownika
cukinka :)

• Miejscowość:Tołuń :)
  • Pochwały:7

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez Mara » 04 Lis 2010, 16:53

dziewczyna39 napisał:to jest emocjonalne podejscie do sprawy.

Kiedy podchodzisz do czyjegoś problemu, nie jest to teoretycznie twój problem.
dziewczyna39 napisał:twoj apel pojdzie w las nie dlatego, ze ludzie sa zli i uparci, a dlatego, ze nie ma racji bytu akurat na tym forum?

Czy to go czyni kompletnie pozbawionym sensu? Mamy różne poglądy. Po prostu sądzę, że nie ma nic złego w "bądźcie cicho" kiedy wszyscy wokół hałasują. I możemy być hałasującą generacją, ale hałas jest zły - tak dla porównania.
dziewczyna39 napisał: na szacunek trzeba zapracowac.

Ale nie odpowiadasz nikomu "spierpapier" tylko dlatego, że tej osoby nie znasz. _^_ Na przykład. Nikomu do głowy nie zajrzysz.
Ereszkigal, odniosłam się już do twoich argumentów w moich poprzednich wypowiedziach.
Jeśli chodzi o mnie i moje podejście - żeby to było jasne - nie porusza mnie to, że ktoś stosuje się do inwektyw podczas dyskusji czy też narusza zasady kultury. Nie umrę od tego, dyskusje na forum to dyskusje na forum i na żywo się słyszało gorsze rzeczy - to naturalne. Tym tematem, wychodząc z założenia, że mogę sobie być naiwną i głupią ale takie mam poglądy, zwracam jedynie uwagę na fakt, że to nie jest potrzebne do dyskusji. Cukinko, czy "chyba kpisz" podniosło wartość merytoryczną posta, który czytałaś? Nie. Każdy ma swoje poglądy, wyraża je na swój sposób i po prostu twierdzę, że osobiste wycieczki, jak i stosowanie zwyczajnie obraźliwych zwrotów, nie budują dobrej dyskusji bo niczego do niej nie wnoszą a osoby o węższym zakresie tolerancji na takie rzeczy (w tym mnie) wręcz zniechęcają. I nie uznaję argumentu "life is brutal" - to coś jak "wszyscy wokół mają pryszcze to co ja będę swoje leczyć". W realnym życiu pluje się kwasem, ale przydałoby się zacząć, że tego się nie popiera, bo to też niczego nie buduje.
No, chyba, że buduje.
Nie przeczę jednak, że trochę przesadziłam w paru kwestiach i może powinnam była szukać... innych metod, żeby zrobić z siebie głupią. :3

Awatar użytkownika
Mara

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez dziewczyna39 » 04 Lis 2010, 17:15

Ale nie odpowiadasz nikomu "spierpapier" tylko dlatego, że tej osoby nie znasz. _^_ Na przykład. Nikomu do głowy nie zajrzysz.

milo, ze zwrocilas uwage na cala wypowiedz

Tym tematem, wychodząc z założenia, że mogę sobie być naiwną i głupią

jedyne co uslyszalas w tym temacie to to, ze jestes przewrazliwiona. i moze twoj apel "badzcie cicho" nie jest zly, ale jest bezcelowy i mozliwe, ze (to wlasnie chcialam ci zakomunikowac) chybiony. i powaznie, nie czuj sie atakowana, pomijana i wszystko co najgorsze bo ludzie ci zwyczajnie odpisali. nikt nie powiedzial, ze robisz z siebie glupia, watpie zeby ktos tak nawet pomyslal;]
I'm waiting for the rain
to wash who I am

Awatar użytkownika
dziewczyna39
Kumpel

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez Kicek0 » 04 Lis 2010, 17:17

Debili trzeba ignorować, w najlepszym wypadku skończą tak jak jeden niepamiętny użytkownik, który został dwa razy zbanowany za wulgarne i chamskie odzywki pod moim (i nie tylko) adresem.

Poza tym jak widzę, że czyjaś sprawność intelektualna wymaga lat treningu to pisze co myślę, skomentuje jednym postem to co myśli on - i staram się odpuścić, chociaż czasami mnie ponosiło, nie powiem.
I fakt, dużo lepiej się pisze z kimś kto zachowuje kulturę niż z kimś kto udowadnia swoje racje za pomocą "a ty jesteś chuj i się nie znasz na tym" a takich userów na tym forum jest multum. Multum.
Są też inni, którzy napiszą to samo ale bez "chuj" - takich też nie lubię.
Zima.
A latem zapominam.

Awatar użytkownika
Kicek0

• Pochwały:10

Dyskusje na forum

Nieprzeczytany postprzez Mara » 04 Lis 2010, 20:00

dziewczyna39 napisał:milo, ze zwrocilas uwage na cala wypowiedz

Wbrew pozorom...
dziewczyna39 napisał:jedyne co uslyszalas w tym temacie to to, ze jestes przewrazliwiona. i moze twoj apel "badzcie cicho" nie jest zly, ale jest bezcelowy i mozliwe, ze (to wlasnie chcialam ci zakomunikowac) chybiony. i powaznie, nie czuj sie atakowana, pomijana i wszystko co najgorsze bo ludzie ci zwyczajnie odpisali. nikt nie powiedzial, ze robisz z siebie glupia, watpie zeby ktos tak nawet pomyslal;]

Nie, droga 39, źle to odebrałaś. To jest mój wniosek, który wysnułam nim jeszcze napisałam temat. Nie chcę gór przesuwać, już wskazywałam o co mi chodzi, szczególnie w pierwszych odpowiedziach.
To już jest bezcelowe. Chybiony jest twoim zdaniem. Nie moim. Mamy dyskusję poglądową, która skończy się na "a ja sądzę tak" bo obie jesteśmy uparte. Ja w tym, przynajmniej na razie, nie widzę sensu bo do niczego produktywnego nie dojdziemy. Więc jestem głupia. Zresztą, nie lubię ciągnąć czegoś, co do niczego nie doprowadzi, bo ten temat to tylko apel. Nie pisałam do administracji czy moderacji aby zacisnęli pasa, tylko do użytkowników, aby pomyśleli czy czasem w dyskusjach nie przekraczają jakiejś granicy - moim zdaniem tak i przez założenie tematu nikomu tego nie wmuszę. Gdybym brała pod uwagę, że pod wpływem tego czytający pomyślą na trzy-cztery, że ojeju, za ostrych zwrotów uważają i zgadzają się ze wszystkim co piszę - to byłoby szalenie naiwne z mojej strony, prawda? Ale nie chcę się już powtarzać. Dziękuję państwu serdecznie za uwagę i cieszę się, że tyle osób przeczytało temat. Zwróciłam uwagę. :]

Awatar użytkownika
Mara

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry