Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234578 postów.

mgirl

mgirl

BlackMess napisał:Czego by nie wymyślili na wiejskiej, nie mogą zrobić dwudniowych wyborów bo konstytucja nie pozwala.
Kropka, koniec tematu.

Pirat napisał:w konstytucji użyty jest zwrot "wyznaczając wybory na dzień wolny od pracy". Wybory rozumie się jako moment, w którym zaczyna się liczyć oddane głosy. Głosowanie zatem może być dwudniowe.
A kropka i koniec tematu jest wtedy gdy przemówi TK.
BlackMess napisał:Pirat napisał:w konstytucji użyty jest zwrot "wyznaczając wybory na dzień wolny od pracy". Wybory rozumie się jako moment, w którym zaczyna się liczyć oddane głosy. Głosowanie zatem może być dwudniowe.
A kropka i koniec tematu jest wtedy gdy przemówi TK.
"Dzień", nie "dni". Nie można sobie tego interpretować w dowolny sposób. Dzień = 1.

za demokrację się płaci (zresztą za inne formy też).Blud napisał:Tylko pytam się ponownie. Czy chcemy za to płacić?
Blud napisał:W tej chwili, gdzie byśmy nie byli, możemy zagłosować a oni wciskają Nam bajer, że będzie Nam lepiej.
Blud napisał: To może niech z własnej kieszeni wyłożą pieniądze dla komisji wyborczych?

Pirat napisał:to jest po prostu zostawienie pewnej furtki, na wszelki wypadek.
Pirat napisał:Chociaż nie wiem czy kiedykolwiek będzie to wykorzystane
10raz będę pisał ale dobra - nie jestem entuzjastą dwudniowych wyborów, ale nie jestem też przeciwnikiem pozostawienia takiej możliwości "jakby co". Jakby co co? nie wiem, ale zdarzają się różne, nieprzewidywalne rzeczy dlatego dobrze jest zostawić sobie pewną elastyczność. Nagle cały kraj się zakorkuje i nikt nie będzie mógł dojechać do lokalu wyborczego, niedzielny maraton przed telewizorem, kac morderca trzymający całą niedzielę, najazd kosmitów itd itd.Blud napisał:Pirat czyli jesteś za dwudniowymi wyborami,
Blud napisał:bo chcesz być w komisji i więcej zarobisz?

Pirat napisał:Nagle cały kraj się zakorkuje
Pirat napisał:kac morderca trzymający całą niedzielę
Pirat napisał:najazd kosmitów
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości