Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234578 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Doradźcie jak mozna cwiczyc

Dział dla każdego adepta żelaznego sportu. Prowadzimy dyskusje o zdrowym odżywianiu, suplementach, odchudzaniu i wszystkim co dotyczy kulturystyki.

Nieprzeczytany postprzez Krzysiek199356 » 06 Kwi 2011, 19:59

witam. chciałbym aby mi ktoś napisał jak mam cwiczyc np: barki,plecy,biceps,triceps,klate i brzuch.. jak maja wygladac cwiczenia i ile seri i tak akzdy dzien opisac. :) do tej pory cwiczylem sobie nie regularnie i byle jak a chcialbym zaczac juz troche na powaznie i sie troche wyzezbic :) kto sie troche zna chcialbym aby ktos mi opisal cwiczenia i program tygodnia na cwiczenia :) pozdrawiam i z góry dzieki :)

Krzysiek199356

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez MacGrohen » 13 Lis 2011, 20:03

Priorytetem jest klatka piersiowa, ale jeśli jakaś inna część ciała na tym też skorzysta no to nie mam nic przeciwko :p
zbyt gorący dla mas, zbyt niegrzeczny na Fryderki

Awatar użytkownika
MacGrohen

• Miejscowość:ŁDZ

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 13 Lis 2011, 20:03

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Antykozak » 14 Lis 2011, 11:12

A czemu priorytetem jest klatka piersiowa? Nie lepiej ćwiczyć wszystkie partie mięśniowe (no może oprócz nóg), żeby wyglądać jak człowiek a nie jak pośmiewisko?
W życiu nie chodzi o to by sympatię zdobywać.

Awatar użytkownika
Antykozak

• Pochwały:6
  • Ostrzeżenia:-1
Użytkownik zbanowany

Nieprzeczytany postprzez MacGrohen » 16 Lis 2011, 21:24

No nie wiem, to mi najbardziej w sobie przeszkadza bo przez chorobę z dzieciństwa mam lekko (na szczęście ;)) tą klatkę piersiową rozbudowaną i to chciałbym spalić i przynajmniej do poziomu bez żadnych wypustek 'spalić' ;)

Awatar użytkownika
MacGrohen

Nieprzeczytany postprzez Antykozak » 17 Lis 2011, 09:32

Hmm, czyli chcesz spalić tłuszcz, tak? Jeśli tak, to treningi aerobowe się kłaniają. Czyli bieganie, rower oraz basen. Osobiście polecam bieganie, bo po 20 minutach biegu organizm spala zbędną tkankę tłuszczową. Jeśli chcesz mieć bardzo dobre i szybkie efekty, to biegaj rano na czczo, bo jak żołądek jest pusty, to wtedy jest najlepsze spalanie tkanki tłuszczowej - po prostu organizm niema co trawić przy czym niema skąd pobierać energii więc spała zbędny tłuszcz;)

Awatar użytkownika
Antykozak

Użytkownik zbanowany

Nieprzeczytany postprzez MacGrohen » 17 Lis 2011, 17:11

Myślałem o chodzeniu na basen raz w tygodniu i bieganiu rano właśnie.
Widzę, że masz pojęcie o ćwiczeniach, co myślisz o tych na filmiku który wrzuciłem wyżej?

Awatar użytkownika
MacGrohen

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 17 Lis 2011, 17:11

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Antykozak » 17 Lis 2011, 18:26

No mam pojęcie, bo troszkę się tym interesuję i chodzę na treningi;) Jeśli chodzi o te filmiki co wrzuciłeś, to takimi ćwiczeniami nie spalisz tłuszczu. To są treningi na wzmacnianie mięśni.

Awatar użytkownika
Antykozak

Użytkownik zbanowany

Nieprzeczytany postprzez MacGrohen » 18 Lis 2011, 19:45

Ok, dzięki za pomoc :) Jak coś napiszę jeszcze w temacie albo do Ciebie na priv.

Awatar użytkownika
MacGrohen

Nieprzeczytany postprzez KonradNijakowski » 18 Lis 2011, 21:05

Ja zacząłem ćwiczyć i robię 5 razy w tyg treningi, codziennie na coś innego (mam 14 lat i dopiero zaczynam treningi więc nie stosuj się do liczy serii i razy wykonywania ćwiczeń i od razu przepraszam za niefachowe nazwy ale nie znam się zbyt :D ) :D NIe opiszę dokładnie ćwiczeń ale postaram się:D Na biceps: standardowe podnoszenie hantli 4 serie po 10 na rękę... ćw. nr2 podnoszenie hantla (najlepiej jak by był na tej "minsztandze" co można przekładać ciężary ;Dhttp://ww3.unipark.de/uc/M_UniBWM_Landr ... hantel.jpg ), złap hantel za ciężarkami unieś w górę do wyprostowanych rąk, musisz siedzieć i zginając tylko łokcie podnoś i opuszczaj go za głową :D Ćw nr 3 wymyślone przez osoby przebywające w więzieniu :D Złap się biurka i rób pompki nogi złączone tak jak i ręce...łokcie zginaj do środka lub na zewnątrz :D ćw nr4 tak jak te pompki tylko głowę wciskaj pod biurko łokcie zginaj do wewnątrz:D Na nogi: NIe mam na razie warunków zbyt więc mam tyko 3 ćwiczenia ;D ćw nr1 sztangę na plecy, nie może być na karku! I rób przysiady ;D ja biorę 37 kg ale nie stosuj się do tego :D ćw nr2 sztanga na plecach stań na jakimś ciężarku czy czymkolwiek musi mieć około 5 cm stań palcami i wspinaj się tak by stać na palcach.. rób to powoli i nie spadaj gwałtownie.... ćw nr3 sztanga na plecach, wykrok jedną nogą tak na 30-40cm i rób przysiady na nodze wykrocznej :D Resztę dopiszę jutro jeśli będę miał czas :D

KonradNijakowski

Nieprzeczytany postprzez Prittstick » 18 Lis 2011, 21:11

Polecam bieganie, ja poza sezonem sportowym, żeby trzymać jako taką formę biegam codziennie przez 2,5 godziny, nigdy nie przeliczałam na stracone kilogramy i spalony tłuszcz, ale trochę mięśni mam, więc efekt jest :wink:

Awatar użytkownika
Prittstick

Nieprzeczytany postprzez Antykozak » 19 Lis 2011, 11:40

KonradNijakowski napisał:Ja zacząłem ćwiczyć i robię 5 razy w tyg treningi, codziennie na coś innego (mam 14 lat i dopiero zaczynam treningi więc nie stosuj się do liczy serii i razy wykonywania ćwiczeń i od razu przepraszam za niefachowe nazwy ale nie znam się zbyt :D ) :D NIe opiszę dokładnie ćwiczeń ale postaram się:D Na biceps: standardowe podnoszenie hantli 4 serie po 10 na rękę... ćw. nr2 podnoszenie hantla (najlepiej jak by był na tej "minsztandze" co można przekładać ciężary ;Dhttp://ww3.unipark.de/uc/M_UniBWM_Landr ... hantel.jpg ), złap hantel za ciężarkami unieś w górę do wyprostowanych rąk, musisz siedzieć i zginając tylko łokcie podnoś i opuszczaj go za głową :D Ćw nr 3 wymyślone przez osoby przebywające w więzieniu :D Złap się biurka i rób pompki nogi złączone tak jak i ręce...łokcie zginaj do środka lub na zewnątrz :D ćw nr4 tak jak te pompki tylko głowę wciskaj pod biurko łokcie zginaj do wewnątrz:D Na nogi: NIe mam na razie warunków zbyt więc mam tyko 3 ćwiczenia ;D ćw nr1 sztangę na plecy, nie może być na karku! I rób przysiady ;D ja biorę 37 kg ale nie stosuj się do tego :D ćw nr2 sztanga na plecach stań na jakimś ciężarku czy czymkolwiek musi mieć około 5 cm stań palcami i wspinaj się tak by stać na palcach.. rób to powoli i nie spadaj gwałtownie.... ćw nr3 sztanga na plecach, wykrok jedną nogą tak na 30-40cm i rób przysiady na nodze wykrocznej :D Resztę dopiszę jutro jeśli będę miał czas :D

Taki trening to sobie wiesz gdzie wsadź;) Poza tym autor tematu chce spalić tłuszcz a nie zwiększać masę mięśniową więc czytaj ze zrozumieniem.

Awatar użytkownika
Antykozak

Użytkownik zbanowany

Nieprzeczytany postprzez deathbringer » 09 Mar 2012, 15:21

Możesz spróbować tego programu na rzeźbię, dorzucając oczywiście odpowiednią liczbę aerobów i interwałów. Oprócz tego dieta na redukcję tkanki tłuszczowej i powinieneś się fajnie odchudzić, nie będąc jednocześnie flakiem ;)

deathbringer

• Pochwały:1

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry