Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234578 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Dobra szkoła angielskiego w Stolicy?

Kto lubi szkołę? Nikt? Prawie nikt? Wiadomo :D Ale co tam - Ściąga czy wypracowanie przyda się każdemu :] A matura coraz bliżej :(

Nieprzeczytany postprzez zgredek1 » 13 Lis 2011, 14:37

Witajcie

Poszukuję opinii na temat szkół językowych w Warszawie. Interesują mnie kursy w których dużą część stanowi konwersacja. Wiem, że ANY, English For YOU, Angloschool , WSc, Cambridge oferują zajęcia z Nativami.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat, może macie jakieś propozycje ?
Ostatnio edytowany przez Nineku, 27 Lis 2011, 15:14, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Poprawiono nazwę tematu, poprawiono post.

zgredek1

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Dobra szkoła angielskiego w Stolicy???

Nieprzeczytany postprzez lokaj12 » 13 Lis 2011, 17:48

Polecam English For You , rzeczywiście szkoła stawia na mówienie, gdyż grupki są małe do 7 osób. Przygotowywałem się tam do C1, zajęcia gramatyczne z polskim lektorem , konwersacje z Nativem. Szkoła działa kilkanaście już lat na rynku. Polecam dodatkowe konwersacje w klubiku dyskusyjnym- miła atmosfea ciasteczka, herbatka i gadka...

Awatar użytkownika
lokaj12

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 13 Lis 2011, 17:48

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez sliski » 27 Lis 2011, 15:01

Ja zdecydowanie jestem zwolennikiem kursów w domu, prowadzonych przez dobrych korepetytorów, dzięki temu nauka może skupić się na tobie

sliski

Nieprzeczytany postprzez kleks12 » 04 Gru 2011, 15:35

Zdecydowanie jestem przeciwnikiem tzw korepetycji, nie ma nad nimi kompletnie żadnego nadzoru. Jeżeli lekcje indywidualne to także warto pomyśleć o szkole językowej. Jeżeli mówimy o wyborze szkoły, także oceniam English For You na plus, dwa lata temu trafiłem na bardzo dobrą Nativkę Mary, zarąbiście zmuszała do konwersacji. Generalnie system współpracy polskiego lektora z nativem bardzo się sprawdził. Obecnie chodzę do Sokratesa na Ursynowie oferują kursy na wysokim poziomie, a konsultacje z lektorem prowadzącym są pomocne. Ogólnie uważam tę szkołę oraz English For You za godne polecenia

Awatar użytkownika
kleks12

Nieprzeczytany postprzez lokaj12 » 28 Gru 2011, 20:26

Co do korków to mam mieszane uczucie, choć zdecydowanie lektor skupia się na Tobie, to rzeczywiście brak jest nadzoru

Awatar użytkownika
lokaj12

Nieprzeczytany postprzez kleks12 » 04 Sty 2012, 14:19

Najgorzej jak korepetytor staje się kumplem

Awatar użytkownika
kleks12

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 04 Sty 2012, 14:19

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Emancypantka » 09 Sty 2012, 17:49

Ja chodziła do Profi Linguy i TFLS. Pierwsza dno, druga naprawdę ok, lektorzy byli fajni, przygotowani i nie zanudzający.
Mężczyźni wolą kobiety ładne niż mądre, ponieważ łatwiej im przychodzi patrzenie niż myślenie.

Awatar użytkownika
Emancypantka

• Miejscowość:Warszawa

Nieprzeczytany postprzez tukanka » 11 Sty 2012, 11:06

ja teraz biorę udział w konkursie Moose tutaj - można wygrać kurs językowy. słyszałam, że to dobra szkoła i chciałabym się przekonać na własnej skórze. no i podoba mi się, że dojeżdżają do klienta. dlatego mam nadzieję, że wygram :D

tukanka

Nieprzeczytany postprzez lokaj12 » 20 Sty 2012, 13:18

kleks12 napisał:Najgorzej jak korepetytor staje się kumplem

Właśnie tak bywa niestety !!!

Awatar użytkownika
lokaj12

Nieprzeczytany postprzez szatan2 » 07 Lut 2012, 13:54

lokaj12 napisał:Polecam English For You , rzeczywiście szkoła stawia na mówienie, gdyż grupki są małe do 7 osób. Przygotowywałem się tam do C1, zajęcia gramatyczne z polskim lektorem , konwersacje z Nativem. Szkoła działa kilkanaście już lat na rynku. Polecam dodatkowe konwersacje w klubiku dyskusyjnym- miła atmosfea ciasteczka, herbatka i gadka...

Także uczęszczałem jakiś czas temu do English For You, bardzo fajne zajęcia fakultatywne z różnymi Nativami nie tylko rozwijają język, ale także uczą o kulturze, zwyczajach i ciekawostkach o różnych krajach anglojezycznych. Mają spoko ceny, choć można wyszukać zawsze czegoś tańszego. Generalnie warci spróbowania, zwłaszcza jak chcesz pociągnąć mówienie

szatan2

Nieprzeczytany postprzez kleks12 » 20 Lut 2012, 12:49

Tak, czy inaczej wybór szkół w Warszawie jest zdecydowanie największy

Awatar użytkownika
kleks12

Nieprzeczytany postprzez szatan2 » 05 Mar 2012, 12:58

Oczywiście, gdyż to największe miasto

szatan2

Nieprzeczytany postprzez kleks12 » 15 Mar 2012, 14:38

Większe miasto, większa konkurencja, większy wybór

Awatar użytkownika
kleks12

Nieprzeczytany postprzez Incomprehensible » 15 Mar 2012, 15:47

kleks12 napisał:Najgorzej jak korepetytor staje się kumplem

A czemu najgorzej? To pomaga się pewnie otworzyć, jeśli chodzi o konwersacje. Oprócz grupy, od korepetytora też zależy, czy się nauczysz, czy nie. No i oczywiście od Ciebie, ale to wszystko się ładnie łączy.
Mnie się właśnie zawsze wydawało, że korepetycje w cztery oczy to najlepszy sposób, w jaki można się nauczyć. Ponieważ native/lektor skupia się wyłącznie na Tobie, musisz z nim gadać przez tę godzinę czy więcej, i jesteś zdany tylko na siebie, bo nie ma żadnych dodatkowych osób, żeby Cię "poratować". Ale jednak nie zdecydowałam się. Chodzę do szkoły językowej (co prawda nie w Warszawie, ale jednak pozwolę sobie uogólnić ten temat ;p), takiej do bólu tradycyjnej (w sensie nie jest to SpeakUp ze swoimi lekcjami online i lektorem skupionym podobno indywidualnie na każdym), ale jestem zachwycona. Mam w grupie trzy osoby ze mną włącznie. Rozmawiamy - bo chociaż jest to w sumie kurs przygotowujący do egzaminu TOEFL, to głównie rozmawiamy - na różne ciekawe tematy. Nasz lektor jest pasjonatem świata i podróży, a są to zainteresowania, które i ja podzielam, więc nie jest nigdy nudno. Dopiero zaczęłam, poszłam tam, żeby nauczyć się mówić i rozumieć po angielsku, nie rozumiem jeszcze wszystkiego, ale jest naprawdę fajna atmosfera.
le coeur, quand ça bat plus, c'est pas la peine d'aller
chercher plus loin, faut laisser faire et c'est très bien.

Awatar użytkownika
Incomprehensible
Przyjaciel

• Miejscowość:zielona kraina.
  • Pochwały:21

Nieprzeczytany postprzez ola6 » 23 Kwi 2012, 21:12

A co powiecie o Speakup ?
Czy w ogole warto zwracac uwage na ta szkołe ?

Awatar użytkownika
ola6

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry