Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234578 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Do matury jeszcze trochę, ale konpekt czas zaczynać.

Kto lubi szkołę? Nikt? Prawie nikt? Wiadomo :D Ale co tam - Ściąga czy wypracowanie przyda się każdemu :] A matura coraz bliżej :(

Nieprzeczytany postprzez czary » 09 Lut 2012, 18:50

Witam wszystkich. To mój pierwszy temat na tym forum. Pewnie już domyślacie się o co chodzi. Tak, chodzi o konspekt na ustną maturę z języka polskiego. Mój problem sięga dawno wstecz. Nigdy mnie nie kręcił język polski i czytanie lektur. Owszem, książki czytam, ale z natury nie lubię robić czegoś na przymus (taka moja przekorna natura ;)), a jak wszystkim dobrze wiadomo, czytanie lektur szkolnych należy do "obowiązków" uczniowskich. Dobra, nie będę owijał w bawełnę i przejdę do rzeczy.
Jako temat mojej pracy wybrałem "Jak literatura i sztuka ukazują stereotyp mężczyzny. Przeanalizuj wybrane przykłady". I już na starcie napotykam pierwszy problem. W konspekcie muszę zamieścić tytuły literatur i dzieł (obrazów, rzeźb itd.) na których będę się opierał i, z powodu wymienionego wyżej, nie bardzo wiem co wybrać. Może komuś z Was, drodzy forumowicze, przychodzi coś do głowy.
Będę wdzięczny za każdy pomysł ;)
PS. Jeśli ktoś potrzebuje pomocy z matmą, służę pomocą ;)

Pozdrawiam ;)

czary

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 09 Lut 2012, 18:58

"Wojna polsko-ruska pod flagą biało-czerwoną" Doroty Masłowskiej ;] tutaj jest stereotyp mężczyzny. Może też "Cmentarz w Pradze" Umberto Eco ?

Autor postu otrzymał pochwałę

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 09 Lut 2012, 18:58

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry