Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234578 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Disco polo kiedyś, a dziś. Kicz?

Dział dla osób lubiących typowo taneczną muzykę.

Nieprzeczytany postprzez Yvonne » 26 Mar 2011, 02:35

Witajcie.
Natrafiłam właśnie na kilka super piosenek disco polo, które kojarzą mi się z moim dzieciństwem. Pamiętacie, jak kiedyś w Polsacie leciało Disco Relax? I słuchano "kolorowych snów" Bartka Wrony lub "Pomaluj mój świat" Venus? To były soczyste hiciory :) A jak jest dziś? Według mnie dzisiejsze disco polo nie tylko kojarzy się z kiczem ale i krzywym spojrzeniem ludzi. Co więcej, w polskich "teledyskach" lat 90 ciężko było dojrzeć tancerkę, która miałaby na sobie tylko bieliznę. A teraz sami wiemy jak jest...
Wiadomo, ze czasy się zmieniają, aczkolwiek ja chciałabym jeszcze kiedyś choć na chwilę wrócić do lat 90 :)
Chciałabym także poznać waszą opinię co do muzyki disco polo. Czy dzisiejsze disco polo to rzeczywiście kicz, powodujący jednoznaczne uśmieszki pod adresem osoby, która to lubi? Ostatnio jest jakieś nawiązanie do tych utworów we współczesnej muzyce, ale to zazwyczaj covery, piosenki zmiksowane, przerobione. Ja mam na myśli te prawdziwe disco polo lat 90. Aczkolwiek do tych współczesnych przeróbek typu "straciłaś cnote", "jesteś szalona" czy "pocałuj mnie" także możecie się odnieść :)
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Yvonne

• Pochwały:2

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Tkaczens^ » 26 Mar 2011, 11:30

Powiem taak, nigdy nie byłam zagorzałą fanką disco polo, nie przypominam sobie żebym kiedyś szalała za hitami disco, podobnie jak teraz.
Ta muzyka jest mi na tyle obojętna, że nie znam tych wszystkich hitów, jakoś nie ciągnie mnie do ich poznania. Znam parę osób słuchających disco, nikt ich z tego powodu nie wyśmiewa, jedni słuchają metalu, inni disco.
Put a gun to my head and paint the walls with my brains!

Awatar użytkownika
Tkaczens^

• Miejscowość:Oleszna
  • Pochwały:20

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 26 Mar 2011, 11:30

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez givemereason » 26 Mar 2011, 11:42

"Kolorowe sny" są faktycznie w porządku kawałkiem, jeśli chodzi nam o ten sam :D
nie lubię disco polo, dla mnie to dno i tyle, ale jak inaczej odnieść się do takich za przeproszeniem debilnych tekstów jak Niech cały świat poczuje, gdzie jest Polski raj! Graaaaajewo, graj!, czy Cztery ooosiemnastki tylko w moim samochodzie, to jest teraz trendy, toooo jest teraz w modzie!, nie mówiąc już o tych "hitach" typu Straciłaś cnotę :roll: Mało znam starych kawałków disco, na co dzień słucham ciężkiej muzyki, a te hity lat 90-tych jawią mi się tylko przebłyskami z dzieciństwa. W każdym razie, dzisiejsze disco to w większości żenada.
[...] Ojcze Nasz, którego nie ma,
Którego imienia nawet nikt nie wzywa [...]

S. Barańczak

Awatar użytkownika
givemereason

• Pochwały:4

Nieprzeczytany postprzez Daara » 26 Mar 2011, 12:10

disco polo to muzyka dobra na zabawy. nie wyobrażam sobie żadnego wesela bez hitu typu "jesteś szalona".
Królewicz nie przybędzie i wszyscy o tym wiedzą,
a Śpiąca Królewna chyba już umarła.

Awatar użytkownika
Daara

• Pochwały:14

Nieprzeczytany postprzez Liszka » 26 Mar 2011, 12:47

givemereason napisał: Cztery ooosiemnastki tylko w moim samochodzie, to jest teraz trendy, toooo jest teraz w modzie!,
Tomasz Niecik, zioooooooom ; ddddddd
givemereason napisał: Straciłaś cnotę
ha, to jest mój HIT liceum, śpiewAłam to od sierpniowego obozu integracyjnego do ostatniego dnia. Nawet jak się spotykamy to zawsze jest "No cweliś, dawaj straciłaś cnotę" ; DDD

Wychowałam się na disco polo, sobotnie i niedzielne poranki to było przyklejenie oczu do telewizora i nie ma mowy, by były ważniejsze sprawy. I wyczekiwanie na... BOYS! Byłam po uszy moje małe zakochana w wokaliście Boysów, spałam z ich kasetami. Taaaaak, to były czasy <3 Śpiewałam, tańczyłam i wyobrażałam sobie jak gram w jego teledyskach, aha i marzyłam, że mnie znajdzie i się hajtniemy. Jako kilkuletni berbeć, to dość interesujące^^

Teraz też lubię posłuchać, góry pokonałem rzeki przepłynąłem, dla mnei róże dla ciebie bez tralalalalal

Disco polo jest dobre, każdy zna i każda imprezę się dobrze tym rozkręca.

Żono moja serce moje
Na TV Silesia leci disco polo^^ i na itv chyba, ale to chyba, na silesi na bank ; d
Dopóki gra muzyka, mija cała wieczność, jak życie w powieści.

On jest facetem. Ona kobietą. Facet, kobieta, to daje pożądanie. Proste.
♥♫

Awatar użytkownika
Liszka
Moderator

• Miejscowość:Szczecin.
  • Pochwały:47

Nieprzeczytany postprzez NYC » 26 Mar 2011, 15:15

W dzieciństwie to lubiłam, a teraz sadzę, że ta muzyka jest trochę obciachowa. To jest moje zdanie. Czasem lubię tak się z tego pośmiać i powygłupiać.

NYC

• Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 26 Mar 2011, 15:15

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Yvonne » 26 Mar 2011, 15:57

givemereason, Również sądzę, że te dzisiejsze disco polo ma teksty niezbyt ambitne. Bywały jednak też te "normalne" :P
Daara, Liszka, Tak, zabawa bez disco polo to nie zabawa :P Ja uwielbiam też takie przeboje jak Liszka, nie wyobrażałam sobie sobotniego czy niedzielnego poranka bez Disco Relax :D Ogólnie mam sentyment do niektórych utworów, bo kojarzą mi się właśnie z dzieciństwem, a także z moimi wakacyjnymi wyjazdami w pewne miejsce, gdzie zabawa nigdy się nie kończy :)

Awatar użytkownika
Yvonne

• Pochwały:2

Nieprzeczytany postprzez LuUiza » 26 Mar 2011, 16:29

Oj w dzieciństwie disco polo '90 to był Hit ;-) Wtedy zespoły tej muzyki jakoś różniły się od siebie,były bardziej specyficzne,a teraz wszystko na jedno kopyto,techno,remix,same covery.Ale na wiejskich potupajach oczywiście baaardzo milee widziane. :twisted:
I'm just a dreamer,who dreams of better days.

LuUiza

• Miejscowość:Daleki Wschód....Polski ;)
  • Pochwały:1

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry