Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234578 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

dieta z kaszy

Twoje ciało wysyła Ci niepokojące sygnały? A może szukasz sposobu na poprawienie jego kondycji? Nie wiesz jaką dietę wybrać? Jeśli tak, to dział ten stoi dla Ciebie otworem.

dieta z kaszy

Nieprzeczytany postprzez nuleczka2208 » 09 Sty 2012, 21:35

ostatnio postanowiłam zrzucić parę kilo z takiej racji iż za jakiś czas mam studniówkę i chciałam jakoś pokazać się...
zaczęłam jeść kaszę z warzywami i czułam się lepiej już po 1 dniu, niestety po 4 dniach mdliło mnie na samą myśl zjedzenia jej bo jakoś mdło się prezentowała, mimo że dodawałam jakieś surówki żeby dodać trochę smaku...
było to miesiąc temu, chciałam powtórzyć, ale nadal mnie mdli na myśl jedzenia kaszy...
czy znacie jakiś sposób, żeby ja urozmaicić i żeby przestała tak jałowo się prezentować???
proszę o pomoc, gdyż mimo że nie jestem gruba aż tak jednak nie czuję się za dobrze w swoim ciele, a ta dieta jest polecana mi przez najbliższych i na różnych forach....
Smok ma twardą łuskę, ale czerwone serce na wierzchu...

Awatar użytkownika
nuleczka2208

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

dieta z kaszy

Nieprzeczytany postprzez JakubJ152 » 09 Sty 2012, 22:22

Kasze z olejem to jadłem na przytycie oczywiście nie tylko to,możesz mnie wykląć ale ja nie rozumiem.Chcecie schudnąć to ograniczacie jedzenie ,zamiast zwiększyć ruch.Przyjemniej mi by było wyjść przebiec się co dzień po 1,5h ,niż męczyć się z jakimś dietami.
Kiedyś stanę oko w oko z wrogiem mym
Zemsta jest po latach słodka jak krew
Gdy przyjdzie czas, nie zadrży ręka mi
Śmierć za śmierć!

Awatar użytkownika
JakubJ152

• Miejscowość:Chełmno
  • Pochwały:4

dieta z kaszy

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 09 Sty 2012, 22:22

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

dieta z kaszy

Nieprzeczytany postprzez nuleczka2208 » 09 Sty 2012, 23:17

może i jest przyjemniej, ale sama biegać nie lubię a moja przyjaciółka wyjechała,
poza tym nie mam gdzie...
Smok ma twardą łuskę, ale czerwone serce na wierzchu...

Awatar użytkownika
nuleczka2208

dieta z kaszy

Nieprzeczytany postprzez JakubJ152 » 09 Sty 2012, 23:20

nuleczka2208 napisał:może i jest przyjemniej, ale sama biegać nie lubię a moja przyjaciółka wyjechała,

100 wymówek...
Kiedyś stanę oko w oko z wrogiem mym
Zemsta jest po latach słodka jak krew
Gdy przyjdzie czas, nie zadrży ręka mi
Śmierć za śmierć!

Awatar użytkownika
JakubJ152

• Miejscowość:Chełmno
  • Pochwały:4

dieta z kaszy

Nieprzeczytany postprzez Antykozak » 10 Sty 2012, 09:16

nuleczka2208 napisał:może i jest przyjemniej, ale sama biegać nie lubię a moja przyjaciółka wyjechała,

Jak zwykle co ktoś napisze Wam na tym forum, że ruch jest ważniejszy i lepszy niż głodzenie się, to Wy znajdziecie wymówkę. Jak się chce, to się potrafi. Nie lubisz sama biegać, to polub sama biegać albo znajdź sobie kogoś z kim możesz biegać a z tym, że nie masz gdzie biegać, to nie skomentuję, bo gdybyś chciała, to byś znalazła miejsce. Tobie się po prostu tyłka sprzed monitora ruszyć nie chce.

To już się robi powoli żałosne.
W życiu nie chodzi o to by sympatię zdobywać.

Awatar użytkownika
Antykozak

• Pochwały:6
  • Ostrzeżenia:-1
Użytkownik zbanowany

dieta z kaszy

Nieprzeczytany postprzez Nineku » 10 Sty 2012, 10:15

Zastąp na razie kaszę ryżem i jak chłopaki piszą, więcej ruchu!
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:59

dieta z kaszy

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 10 Sty 2012, 10:15

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

dieta z kaszy

Nieprzeczytany postprzez Neosha » 10 Sty 2012, 16:02

Ale dlaczego tak się uczepiłaś tej kaszy? Jedz spokojnie ziemniaki, bo są mniej kaloryczne niż ryż. Dodatkowo ziemniaki mają 2 razy więcej potasu niż ryż, a więc przyczynia się do regulowania poziomu wody w organizmie i oczyszczania go. Zawierają także sporo wit. C, B2 i kwasu foliowego.
Nie jedz tylko ziemniaków oblanych tłuszczem, bo wtedy są już bardzo kaloryczne.
Najlepiej będzie jak zaczniesz jeść mniejsze posiłki, pięć razy dziennie, nie jeść obfitej kolacji i zacząć się ruszać. To naprawdę pomaga:)
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:76

dieta z kaszy

Nieprzeczytany postprzez Nomirien » 16 Sty 2012, 12:46

JakubJ152 napisał:Kasze z olejem to jadłem na przytycie oczywiście nie tylko to,możesz mnie wykląć ale ja nie rozumiem.Chcecie schudnąć to ograniczacie jedzenie ,zamiast zwiększyć ruch.Przyjemniej mi by było wyjść przebiec się co dzień po 1,5h ,niż męczyć się z jakimś dietami.

Antykozak napisał:Jak zwykle co ktoś napisze Wam na tym forum, że ruch jest ważniejszy i lepszy niż głodzenie się, to Wy znajdziecie wymówkę. Jak się chce, to się potrafi. Nie lubisz sama biegać, to polub sama biegać albo znajdź sobie kogoś z kim możesz biegać a z tym, że nie masz gdzie biegać, to nie skomentuję, bo gdybyś chciała, to byś znalazła miejsce. Tobie się po prostu tyłka sprzed monitora ruszyć nie chce.

To już się robi powoli żałosne.

Ojej, ojej, ależ was zabolało.
Widocznie trudno wam zrozumieć, że ilu ludzi, tyle różnych preferencji. Dziewczyna woli pracować nad jadłospisem niż wykonywać nieprzyjemne dla niej ćwiczenia - i szczerze mówiąc dobrze ją rozumiem. Chyba nie zakładacie, że w ogóle się nie rusza. Wydaje mi się, że jak jej zależy, to prędzej, czy później coś wymyśli. Na początek dieta jest ok.

A co do ciebie, autorko tematu - dieta z kaszy nie jest najlepszym pomysłem. To takie wyjaławianie organizmu, obrzydzanie sobie posiłków i ogólne męczenie się. W zmianie diety chodzi przede wszystkim o to, żeby organizm czuł się lepiej, nawet przyjmując mniejsze ilości.
Jeżeli bardzo zależy ci na jakiejś konkretnej diecie, radzę ci dietę niełączenia (inaczej dr. Haya). Bardzo dobra, sprawdzona, jeżeli trochę poczytasz, to śmiało możesz ją zacząć : ). Tylko nie zagładzaj się na śmierć, błagam!
Nie wystarczy pokochać,
trzeba jeszcze umieć wziąć tę miłość w ręce i przenieść ją przez całe życie.

Awatar użytkownika
Nomirien

• Pochwały:3

dieta z kaszy

Nieprzeczytany postprzez Antykozak » 16 Sty 2012, 13:48

Ojej, ojej, ależ was zabolało.

Nic mnie nie zabolało. Po prostu próbuję wyleczyć z lenistwa autorkę tematu .
W życiu nie chodzi o to by sympatię zdobywać.

Awatar użytkownika
Antykozak

• Pochwały:6
  • Ostrzeżenia:-1
Użytkownik zbanowany

dieta z kaszy

Nieprzeczytany postprzez puchaty » 16 Sty 2012, 13:54

kasa = węglowodany aka cukry (nie wazne jakie).

Jak ty chcesz na tym schudnąć?

Awatar użytkownika
puchaty
Administrator

• Miejscowość:0lsztyn
  • Pochwały:18

dieta z kaszy

Nieprzeczytany postprzez Twardy22 » 04 Lut 2012, 19:12

kasza jeśli już to gryczana -najbardziej odżywcza, nie jest to zły "produkt" całkiem odżywczy, dobre źródło błonnika co napewno jest korzystne...
z punktu kulinarnego- to może w postaci zapiekanej z warzywami, lub tak jak ostatnio robiłem na zajęciach "krokiety" z kaszy gryczanej :)
wiadomo owoce i warzywa, ciemne pieczywo..
warto jednak by urozmaić jadłospis :)
no a aktywność fizyczna - pod każdym względem korzysta wręcz zalecana :)

a co do kasza= węglowodany to owszem ale przede wszystkim złożone napewno lepsze takie źródło niżeli np. z białego pieczywa, ryżu białego itp :)

Awatar użytkownika
Twardy22

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry