repciuch napisał:googluj ksiazke pt. "co mężczyźni wiedzą o kobietach"
Też o tym pomyślałam w pierwszej chwili ale to nie o to autorowi chodzi:)
Spisałam cytaty w zeszycie A5 z Sheepworld, był to prezent dla Ukochanego więc był z miłosną okładką. Akurat była to seria "1000 kisses" i kartki o ile dobrze pamiętam nie były niczym sygnowane (sama przyklejałam naklejki) ani nie miały linijek (tego jestem pewna na 99%). Choć nie wiem czy nie wprowadzam Cię w błąd bo zeszyt ten kupowałam chyba 2 lata temu i już nie jestem pewna. Ale do zapisywania cytatów był idealny. Miał fajną, grubszą okładkę, kartek chyba 96. Oczywiście rzucał się w oczy ale myślę, że znalazłbyś spokojnie coś mniej wyrazistego w formie zeszytu. To dobre zeszyty, zszywane (znowu o ile dobrze pamiętam).
O książkę może być trudniej, masz introligatorów i mogą na pewno zrobić Ci coś na zasadzie oprawiania prac dyplomowych ale masz wtedy format A4 a ilość kartek sam sobie wybierasz skoro i tak mają być puste. Oprawienie to koszt 15-20zł (zależy gdzie). Może dałoby radę zmniejszyć format albo gdyby Ci odpowiadał to po prostu zamówić oprawę z Twoim napisem jeśli istnieje taka opcja (wtedy koszta rosną).
Jeśli chodzi o klejenie/zszywanie kartek w formę książki - też powinno być to możliwe. Mojej koleżanki rodzice prowadzą introligatornię i wiem, że zabierała ona ze szkoły stare atlasy do naprawy i albo je zszywano albo klejono, dawano czasem nową okładkę.
Poszukaj introligatora i zapytaj o taką możliwość albo znajdź zeszyt w lepszym wydaniu niż taki zwykły.