Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234578 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Czy w Poznaniu są fajne restauracje?

Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni (czyt. gotować) to nie możesz przejść obojętnie obok tego działu. =)

Nieprzeczytany postprzez kiszka » 28 Gru 2010, 11:18

Znam kilka dobrych restauracji w Poznaiu. Chciałam iśc do jakiejś nowej restauracji. Nie interesują mnie McDonakldy i KFC - takie sieciówki są chyba w każdym większym mieście. Co jest charakterystycznego dla Poznania?

kiszka

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez fridaaa » 28 Gru 2010, 12:50

charakterystycznego dużo :lol:
zależy, jakiego rodzaju ma być to restauracja- czy typowa, taka na romantyczną kolację i z wystawnym jedzeniem czy coś w stylu klubokawiarni
jako pierwsze poleciłabym Monidło- mają nawet swoją stronę: http://www.monidlo.com.pl/
i jeśli lubi się kuchnię japońską- sushi i yakitori- Violet Suhsi
genialna jest też restauracja Roma- reklamowana jako pizzeria, ale tak naprawdę to klasyczna restauracja z naprawdę dobrym jedzeniem i miłym, intymnym klimatem :wink:
materia jest tylko zmagazynowaną energią, zapadnią podniebienia wszechświata.

Awatar użytkownika
fridaaa

• Miejscowość:Poznań
  • Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 28 Gru 2010, 12:50

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez mandelena » 28 Gru 2010, 19:18

'Muzyka jest odpowiedzią, to pewne. Na pytania postawione i nie. Jest odpowiedzią bez treści.'

Awatar użytkownika
mandelena

• Miejscowość:Poznań
  • Pochwały:11

Nieprzeczytany postprzez kiszka » 30 Gru 2010, 13:03

Coś słyszałam o tej dark restaurant, ale nie wiem, czy się tam wybrać. Jedzenie jest dla ciebie totalnym zaskoczeniem, a możesz trafić na coś, czego totalnie nie lubisz. A ta Roma w jakim jest klimacie? Lubię polskie i włoskie jedzenie.

kiszka

Nieprzeczytany postprzez tiko » 17 Maj 2011, 10:29

Dark Restaurant jest super. Nie trafisz na to czego nie lubisz, bo na początku mówisz kelnerce czego na pewno nie chcesz jeść. Jedzenie po ciemku jest niesamowite, kazdy chociaz raz powinien sie tam wybrać i tego spróbować, bo to świetna przygoda. Oprócz DR polecam sushi w Violecie, miła obsługa i świetne jedzenie (najlepsze sushi jakie jadłem było właśnie tam) Polecam również wołowinę w japońskim słodkim sosie teriyaki.

tiko

Nieprzeczytany postprzez tiko » 17 Maj 2011, 10:39

mam jeszcze ciekawostkę dla wszystkich z Poznaniu którzy lubią sushi - odkryłem ostatnio serwis http://www.sushi-taxi.pl, poprzez który można zamawiać sushi na dowóz przez internet. Sushi jest właśnie z Violetu, który uwielbiam - także to świetne rozwiązanie dla leniuchów albo zapracowanych. Polecam:D

tiko

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 17 Maj 2011, 10:39

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez adrenallina » 20 Maj 2011, 09:08

Ja nie jestem z Poznania, ale czasami tam bywam ze względów szkolnych i zawodowych. Wtedy korzystam ze stronki, na której mogę zamówić jedzenie na telefon w Poznaniu. Świetne rozwiązanie! Nie muszę się już martwić, że nie wiem do jakiej pójść restauracji, bo wszystko mogę sobie zamówić do domu. To bardzo wygodne i nieraz uratowało mnie, kiedy umierałam z głodu:)

adrenallina

Nieprzeczytany postprzez Manx » 30 Paź 2011, 12:49

a kojarzy ktoś może jakieś fajne restauracje na spokojnie (romantyczne?) wyjście z dziewczyną? Może znacie Gościniec Sucholeski? jeszcze tam nie dotarłem ale podobno fajne miejsce na zabranie dziewczyny, może na andrzejki ją tak wyciągnąć kurcze ... poradzicie coś?

Manx

Nieprzeczytany postprzez Nodek » 13 Gru 2011, 09:36

Na wypad z dziewczyną to polecałbym też Italie na Dolnej Wilda. Z jednego prostego względu, w prawdziwie włoskiej restauracji jedzonko popija się winem, więc z miejsca masz załatwiony problem rozluźnienia atmosfery w przypadku, gdyby to była jedna z pierwszych randek :)

Nodek

Nieprzeczytany postprzez jedzeo » 02 Sty 2012, 15:59

Zapraszam do skorzystania z portalu jedzeo.pl

Jedzeo.pl to portal, dzięki któremu masz możliwość nie tylko zamówienia jedzenia przez internet, lecz także skorzystania z rabatów dostępnych tylko u nas.

Codziennie przygotowujemy zestaw dań w nowych promocjach, dzięki czemu masz możliwość zamawiania w najniższych cenach w sieci. Dbamy o to, by lista promocji zmieniała się każdego dnia, abyś codziennie mógł jeść inaczej.

Jak już zapewne zauważyłeś, u nas masz możliwość nie tylko przejrzenia całego menu wybranej przez siebie restauracji, lecz także jego porównania z pozostałymi już na głównej stronie.

Już nie musisz wchodzić na wiele stron, by porównać menu z różnych restauracji.

Już nie musisz martwić się o godziny otwarcia restauracji i o to czy dowożą one zamówienia pod Twój adres. Wpisz go na jedzeo.pl, a lista restauracji zostanie automatycznie zawężona do tych, które są w stanie w danej chwili dowieźć jedzenie do Ciebie.

Na jedzeo.pl zamówisz jedzenie szybko, sprawnie i tanio. Nie musisz ruszać się z domu ani nawet dzwonić do restauracji. Składasz zamówienie przez internet, otrzymujesz sms z orientacyjnym czasem dostawy i czekasz na dzwonek do drzwi.

Jedzeo.pl… prościej się nie da!

jedzeo

Nieprzeczytany postprzez Nodek » 07 Sty 2012, 07:58

Moja niunia już wypatrzyła, że w Italii będą przyozdabiać stół płatkami róż na walentynki. Ma fioła na punkcie jakiś rocznic, świąt, walentynek. A to dopiero za miesiąc. Ech te baby :)

Nodek

Nieprzeczytany postprzez Wladi » 29 Lut 2012, 18:16

Ja byłem z narzeczoną w Italii w walentynki. Ona nic o tym nie wiedziała porwałem ją zaraz po pracy specjalnie przeprowadziłem trochę po Wildzie żeby nie wiedziała dokąd idziemy. Jak weszliśmy do środka to omal się nie popłakała świece płatki róż wino i te spraw. Naprawdę polecam to miejsce na takie okazje i nie tylko bo jedzenie również jest wyśmienite.

Wladi

Nieprzeczytany postprzez BBlazej » 01 Mar 2012, 15:50

Dużo ludzi poleca Italię, a co tam można ciekawego i dobrego - jednocześnie - zjeść?
Zbliża nam się rocznica ślubu i chcę zabrać gdzieś żonę, ale żeby to miejsce było sprawdzone :)

BBlazej

Nieprzeczytany postprzez Ola_ » 02 Mar 2012, 16:41

Ciekawa i dobra jest ostra sałatka z owoców, genialne połączenie smaków, a i oczywiście jak to we Włoszech pizza. Nie zamówisz takiej przez telefon prędzej byś musiał wybrać się do Włoch - co nie jest głupim pomysłem na rocznicę :)

Ola_

Nieprzeczytany postprzez Wladi » 03 Mar 2012, 17:10

Płaty soli zapiekane ze szpinakiem i gorgonzolą podane z warzywami i risotto oraz białe wino to danie mnie urzekło, a narzeczona jadła makaron z zielonym pesto z rukoli i migdałów.

Wladi

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry