Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234578 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Czy powinnyśmy sprawdzać facetom telefon i czytać ich smsy?

Można tutaj pisać wszystko na temat płci pięknej (pięknej? :>) Jest to oczywiście też miejsce na "babskie pogaduchy" :P

Nieprzeczytany postprzez wiola89 » 16 Mar 2008, 18:35

Wydaje mi się, że tak :P Zaufanie tak.. ale sprawdzić nie zaszkodzi :)

Awatar użytkownika
wiola89

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez McQueen » 30 Gru 2011, 00:51

Nigdy, przenigdy.
wiola89 napisał:Zaufanie tak.. ale sprawdzić nie zaszkodzi :)
współczuję Twojemu facetowi, naprawdę.
"Na imię miała Lo, po prostu Lo, z samego rana, i metr czterdzieści siedem w jednej skarpetce. W spodniach była Lolą. W szkole – Dolly. W rubrykach – Dolores. Lecz w moich ramionach zawsze była Lolitą."

Awatar użytkownika
McQueen

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Gru 2011, 00:51

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez big_dreams » 31 Gru 2011, 19:17

Przecież, jeżeli mu ufam nie mam potrzeby sprawdzania jego smsów . Każdy ma prawo do odrobiny prywatności , sama nie lubię gdy ktoś czyta sms bez mojej zgody .
Nawet jeżeli byłoby tam coś ,to kontekst mógł być różny ,a później byłyby tylko przez to nieprzyjemne sytuacje i jedno wielkie nieporozumienie.
Co innego ,gdy ktoś mi da telefon i sam pokazuje jakieś wiadomości.
Czasem gdy wszystko wiruje
a cała szpetność oddala się
w głęboki sen
Przychodzi przebudzenie
a reszta jest prawdą.
Gdy ciało niszczeje
duch rośnie w siłę.`

-Jim Morrison

Awatar użytkownika
big_dreams

• Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez Darcia K » 31 Gru 2011, 21:24

big_dreams napisał:Nawet jeżeli byłoby tam coś ,to kontekst mógł być różny ,a później byłyby tylko przez to nieprzyjemne sytuacje i jedno wielkie nieporozumienie.

Akurat w sytuacji, kiedy coś by było, to nie wierzę, że zastanawiałabyś się nad kontekstem tego wszystkiego. Sprawdziłabyś na bank.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Nieprzeczytany postprzez Salami » 31 Gru 2011, 22:18

To złe, naganne, grzeszne i nieuczciwe!! To chyba oczywiście, ze nie powinnyśmy!!

Z tym, że uczciwi i praworządni są nieustannie kopani w d-ska, zatem... :twisted:
A jeśli Boga nie ma, a jedynym Szatanem jest ten,
który przekonał wszystkich, że on naprawdę istnieje?

Awatar użytkownika
Salami
Kumpel

• Pochwały:26

Nieprzeczytany postprzez królowa_śniegu » 05 Sty 2012, 23:40

moim zdaniem nie powinno się przeglądać telefonów ani czytać smsów, bo przepraszam, ale po co?
jeśli jest się w związku, który oparty jest na szczerości zaufaniu i szacunku do siebie to gdzie doszukiwać się kłamstw i niedomówień, po co naruszać kogoś prywatną strefę? chyba każdy na nią zasługuję, więc naprawdę nie wiem o o co kaman. Jestem z pewnością temu przeciwna.
czy miałeś szansę poczuć smak doskonałości?

Awatar użytkownika
królowa_śniegu

• Miejscowość:Poznań

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 05 Sty 2012, 23:40

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez fokusmok » 06 Sty 2012, 15:06

Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz :)
Wolę nie sprawdzać mojemu chłopakowi telefonu, ufam mu i nie odczuwam takiej potrzeby. Mogę mieć tylko nadzieję, że nie ma nic on przede mną do ukrycia.
może nie wystarczę, ale będę tuż obok. prócz Ciebie nie ma mnie dla nikogo.

Awatar użytkownika
fokusmok

• Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez ema » 06 Sty 2012, 15:21

Byłam kiedyś świadkiem takiej sceny:
Facet wziął telefon (chyba sprawdzał godzinę) - natychmiastowa reakcja dziewczyny
- do kogo pisałes?'
- do nikogo
- no przecież widzialam, daj natychmiast telefon!
- tylko patrzyłam na godzinę
- daj telefon

cóż miał robić, dał coby mu sprawdziła.
Kurtyna.

Dla mnie - patologia.
Sama jestem ciekawska i jak mój facet zawzięcie z kimś pisze w mojej obecności to po prostu pytam z 'kim tak romansuje', jak będzie chciał to odpowie, jak nie, to najwyżej się narazi, że mu zabiorę telefon żeby w końcu zajął się mną (oczywiście nie czytam tego co pisał,ani nie sprawdzam zawartości telefonu, raczej chowam do kieszeni zeby musiał mi go zabierać). Czasami dla zabawy mu zabiorę i mówię, że sama odpiszę - nie wiem w sumie czy go taka forma żartów nie złosci, nie zgłaszał zażaleń, jakby powiedział, żeby, tego nie robiła to bym przestała.
Natomiast takie potajemne przetrząsane prywatnej korespondencji no nie wiem, wydaje mi się jakieś nieodpowiednie. Tym bardziej, że on chyba nie spodziewa się po mnie czegoś takiego, bo nie raz miałam w rękach jego telefon, bawiłam się, a on nawet nie kontrolował co robię, więc czułabym sie głupio czytając w takim momencie jego smsy. Więc zazwyczaj pobawię się tapetą (bo on nigdy nie zmienia) czy obejrze fotki jak pozwoli i tyle.

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:2

Nieprzeczytany postprzez Pizzaro » 06 Sty 2012, 15:40

ema, choć wczoraj oglądałem "Dlaczego ja?" i tam była kobieta, która miała chłopaka. Urodziła im się córka, a mąż wpakował się do więzienia na 5 lat. Ona znalazła dla córki innego tatę i była z nim. Po czasie urodził im się syn. Ale jej pierwszy chłopak uciekł z więzienia, ona zaczęła się dziwnie zachowywać etc. Jej obecny chłopak przeszukał jej rzeczy osobiste i znalazł listy. Korespondowała z uciekinierem, a potem zabrała dzieci i wyjechała do niego. W takiej sytuacji owe sprawdzanie wyjaśniło sytuację, ale wiadomo że nie zawsze tak musi być.

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Nieprzeczytany postprzez Amela20 » 07 Kwi 2012, 23:02

Nie nie i jeszcze raz nie! Każdy ma prawo do prywatności! nie powinno się sprawdzać telefonów, skrzynki pocztowej itp. Co da, że sprawdzimy? będziemy mu wtedy bardziej ufać? chyba nie więc po co to robić? Jeśli mu nie ufasz to dlaczego z nim jesteś?
"Szukam gwiazdy budząc się o świcie..."

Amela20

Awatar użytkownika
Amela20

• Miejscowość:Tam gdzie rozum nie sięga... :)
  • Pochwały:2

Nieprzeczytany postprzez Basuto » 08 Kwi 2012, 16:56

Bez przesady, każdy ma prawo do prywatności. Jeśli się szuka zdrady, to znajdzie się ją i bez zaglądania w esemesy. Osobiście w ogóle nie lubię, kiedy ktoś mi grzebie w telefonie - czy to w esemesach, czy gdziekolwiek, więc sama innym też nie grzebię. A jeśli z kimś jestem, to muszę mieć powód, żeby mu nie ufać - wtedy nie wiem, czy bym przeszukała, nie potrafię powiedzieć.
- On cię zranił, prawda?
- Nie wiem, co mi zrobił.

Czasem chciałabym tak po prostu kochać życie <3

http://basuto.blog.onet.pl/

Awatar użytkownika
Basuto

Nieprzeczytany postprzez korop » 08 Kwi 2012, 20:10

Ja tam nie mam oporów. Telefon mi służy do spraw uczelnianych i do kontaktu z dziewczyną. Chciałaby przeczytać, nie ma sprawy. Ale że nie chce, to nie.

Z resztą jak mówi mądre powiedzenie "Kontrola jest najwyższą formą zaufania".
Nie, nie czytam sms-ów lubej.
Kto nie potrafi mówić jasno i prosto,
ten powinien milczeć.

-Józek, a czemu ty jesteś ateistą?
-Widzisz, my Wodniki z natury jesteśmy bardzo nieufne.

„Bez amnestii dla odchyłów w stylu homo,
o tolerancji dla zboczeńców nic mi nie wiadomo.”

Kris Pastor

Awatar użytkownika
korop

• Pochwały:5

Nieprzeczytany postprzez Aniulek » 08 Kwi 2012, 23:01

Nie mogłabym kontrolować faceta, sprawdzać jego połączeń, smsów.. Zresztą mój często sobie żartuje i np zostawia na pulpicie zdjęcie jakiejś panny, potem robi screena że niby chce mi pokazać coś innego, a ja 'przypadkiem' zauważam, że jakaś tam jest. Wiem że żartuje i mam pewnośc, że gdyby coś było to by mi powiedział, dlatego nie mam czego szukać. Ktoś powie, że jestem naiwna, bo wierzę że by nie ukrywał.. Może i jestem, ale wiem to na 100% ;)

Aniulek

Nieprzeczytany postprzez Blu » 02 Maj 2012, 11:49

Zaufanie jest podstawą związku, zarówno w mojej teoretycznej opinii i praktyce również. Nie potrzebuję znać haseł do poczt, portali i sama nie wiem gdzie jeszcze mojego mężczyzny, bo mu ufam, tak samo zresztą jest i w odwrotną stronę. Jeśli miałabym trzymać Go w klatce, lepiej by było, gdybym kupiła sobie świnkę morską i wypuszczała ją z zamknięcia tylko wtedy, gdy mam ochotę. Nie pojmuję, po prostu nie wyobrażam sobie jak w związku można przykładać rolę do tak wielkiej kontroli, toż to drugi człowiek nie jest na smyczy, a z własnej nieprzymuszonej woli przy drugiej połówce.
Przyznam, że moja wybujała wyobraźnia wiele gestów odbiera zupełnie inaczej niż powinna i momentami mam ochotę. Ale zaraz przypominam sobie o pierwszej części mojej wypowiedzi i pukam się w czoło.
jestem bezradny, jestem jak organiczna definicja angielskiego słówka „pathetic", jestem jak podstarzały Donnie Darko, jestem potencjalnym samobójcą z miłości przez utopienie, jestem jak otwarta czakra, cieknący kran i krwawiący nos.

Awatar użytkownika
Blu

Nieprzeczytany postprzez Kerosine » 02 Maj 2012, 12:41

A ja jestem za dyskretnym sprawdzaniem realizowanych przez naszą drugą połówkę połączeń i czytaniem SMSów - nie codziennie, w żadnym wypadku, nawet nie co kilka/kilkanaście dni - ale tak mniej więcej raz na miesiąc. Ludziom niestety (nawet tym uważanym za najbliższych w świecie) nigdy nie można ufać absolutnie, więcej nawet - bezgraniczne zaufanie jest dla mnie po prostu dowodem nierozwagi i braku ostrożności.
Blu napisał:Nie pojmuję, po prostu nie wyobrażam sobie jak w związku można przykładać rolę do tak wielkiej kontroli, toż to drugi człowiek nie jest na smyczy, a z własnej nieprzymuszonej woli przy drugiej połówce.
Nigdy nie wiadomo, dlaczego on tak naprawdę z nami jest - może dla szpanu przed kolegami (bo jestem szałową laską i wszystkie chłopaki na ulicy oglądają się za moimi nogami), a może wręcz przeciwnie - bo na horyzoncie nie ma akurat nikogo "lepszego". Może jest ze mną wyłącznie dla moich pieniędzy, ogromnego domu z ogrodem i luksusowego samochodu... może imponuje mu i pociąga go moja pozycja kobiety światowej i brylującej w towarzystwie i sam chciałby uszczknąć dla siebie odrobinkę tego blasku... możliwości jest doprawdy mnóstwo.

"Strzeżonego Pan Bóg strzeże".
Bądź altruistą, szanuj egoizm drugich

Awatar użytkownika
Kerosine

• Miejscowość:Toxicity
  • Pochwały:6

Nieprzeczytany postprzez Blu » 02 Maj 2012, 13:31

Kerosine napisał:Nigdy nie wiadomo, dlaczego on tak naprawdę z nami jest - może dla szpanu przed kolegami (bo jestem szałową laską i wszystkie chłopaki na ulicy oglądają się za moimi nogami), a może wręcz przeciwnie - bo na horyzoncie nie ma akurat nikogo "lepszego". Może jest ze mną wyłącznie dla moich pieniędzy, ogromnego domu z ogrodem i luksusowego samochodu... może imponuje mu i pociąga go moja pozycja kobiety światowej i brylującej w towarzystwie i sam chciałby uszczknąć dla siebie odrobinkę tego blasku... możliwości jest doprawdy mnóstwo

Zakładamy od razu najgorsze. Najgorsze scenariusze odbijają się nam na psychice, co powoduje niepotrzebne spięcia w relacjach i gdy coś pęknie, już pojawia się żarówka z' 'a nie mówiłam, nie kochał mnie nigdy'. Też wychodziłam z podobnego założenia, ale trzeba więcej wiary i spontaniczności. Ile i jak długo można żyć zamartwiając się chorymi urojeniami. Sami sobie psujemy w ten sposób chwile, które mogłyby być piękne.
jestem bezradny, jestem jak organiczna definicja angielskiego słówka „pathetic", jestem jak podstarzały Donnie Darko, jestem potencjalnym samobójcą z miłości przez utopienie, jestem jak otwarta czakra, cieknący kran i krwawiący nos.

Awatar użytkownika
Blu

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry