Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210475 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

czy po miesiacu wypada..?

Miłość i Przyjaźń to najpiękniejsze uczucia w życiu każdego z nas, więc należy je dbale pielęgnować. W dziale tym wypowiadamy się na temat naszych najbliższych.

Nieprzeczytany postprzez forget » 30 Sie 2010, 21:14

jestem z chłopakiem ponad miesiąc. ja mam 18 on 24. Uwielbiam go całowac, przytulać. Wiadomo, róznica wiekowa jest. Ale dogadujemy się, odkad jestesmy razem, widujemy sie codziennie, od tego czasu chyba raz sie nie widzielismy. Codziennie, nawet po 2 razy w dniu, ale to chyba mało ważne. Dziś chciał ściagnac mi bluzke, wie ze mam okres, wiec do niczego by nei doszlo, wiec tak dla 'przyjemnosci' chciał mi ściagnąc tą bluzke i poczuć 'dotyk cial', nie pozwolilam mu, on zrozumiał. Lubię gdy mnie całuje po brzuchu itd, ale na takie coś to chyba za wczesnie, jak myslicie? Widzę że mu zależy, i myśle że nie tylko na seksie. Chociaż twierdzi ze chcialby sie ze mną kochać, bo jestem dla niego wyjątkowa, ale on chce tez zeby to było cos glebszego i rozumie ze ja nie chce jeszcze, myśli też dosyć przyszlościowo o nas.
Myslicie, że takie dotykanie to coś zlego? piersi, czy tyłka? Pewnie mi napiszecie 'to zależy czy Tobie się to podoba'. Podoba mi się, owszem, ale boję się, że mnie zostawi a ja będę żalowala.

forget

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez czub » 30 Sie 2010, 21:20

lepiej nie spróbować i żałować
czy spróbować i żałować? ^^
odpowiedz sobie na to pytanie a odpowiesz na swoje ;)

Awatar użytkownika
czub

• Miejscowość:Radom

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Sie 2010, 21:20

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Koniu » 30 Sie 2010, 22:12

Mężczyzna potrzebuje dotknąć piersi kobiety czy złapać za tyłek. Niektórzy po 2 dniach znajomości uprawiają seks. Ale to zależy od Ciebie. Jeżeli masz na to ochotę to tak, jeżeli nie to nie. I tak jak kolega wyżej, lepiej spróbować i żałować niż nie spróbować i żałować ;))
RHCP <3

Awatar użytkownika
Koniu

• Miejscowość:Byczyna/Kluczbork
  • Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez ennostiel » 30 Sie 2010, 22:59

Nie wydaje mi się, zeby było w tym coś złego i niestosownego. Zwłaszcza jeśli to będzie "na dobry początek" tylko petting, czy nawet powiedzmy seks oralny, ale bez pójścia na całość. Jeżeli tylko masz na takie pieszczoty ochotę, posuńcie się dalej. Nawet JEŚLI Cię zostawi, nie sądzę żebyś miała żałować tego co robiliście, o ile darzycie siebie nawzajem uczuciami.
'Sometimes it falls upon a generation to be great. You can be the great generation'
(N. Mandela)

Awatar użytkownika
ennostiel
Moderator

• Miejscowość:Szczecin/Wawa
  • Pochwały:28

Nieprzeczytany postprzez Holly » 30 Sie 2010, 23:09

Ty musisz czuć w sobie czy jesteś już na to gotowa. Jeżeli masz chociażby jedną wątpliwość to poczekaj jeszcze trochę. Bo potem możesz żałować. Skoro mówi że kocha, to poczeka ;)
" I have spread my dreams under your feet...
Tread softly because you tread on my dreams "

Awatar użytkownika
Holly

• Pochwały:3

Nieprzeczytany postprzez Kizoku » 30 Sie 2010, 23:41

A jak Cię zostawi bez uprawiania seksu to nie będziesz żałowała?

Awatar użytkownika
Kizoku

• Pochwały:10

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Sie 2010, 23:41

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Shunra » 31 Sie 2010, 00:04

Hm... Miłość zdobywana w dzień umrze w ciągu następnego, zdobywana w tygodnie wygaśnie po tygodniach, w miesiące - po miesiącach, a w latach - przetrwa lata.
Takie głupiutkie porzekadełko : >
Kolejne z kolei mówi: kochaj, szalej, nie pytaj co dalej.
Zależy która filozofia bardziej ci odpowiada: złoty środek czy carpe diem :D Zagwozdka dla ciebie :D
Poza tym Kizoku, dobrze i błyskotliwie prawi należy mu polać.
-Co twoim zdaniem tak cię w niej przerażało, Billy?
-Ko-kochałem ją.
KK

Awatar użytkownika
Shunra

• Miejscowość:The Meeting Place
  • Pochwały:5

Nieprzeczytany postprzez Wampirka » 31 Sie 2010, 10:36

To jest juz dorosły facet, ma swoje potrzeby a uwierz znam niejedną 14latkę która już w sprawach łóżkowych ma niemałe doświadczenie, więc ty nie powinnaś
miec jakichkolwiek wątpliwości. Jeśli tego chcesz to zrób to.
Bądź cudowny w swej niedoskonałości.

Awatar użytkownika
Wampirka

• Miejscowość:Tomaszów Maz.
  • Pochwały:4

Nieprzeczytany postprzez Liszka » 31 Sie 2010, 13:22

Jeżeli nie czujesz się na to gotowa, to zwyczajnie tego nie rób.
Nie warto patrzeć na morale innych osób, bo ja Ci powiem, że to nic złego, ale Ty nie będziesz się dobrze czuła w trakcie i po fakcie, nawet jeśli to tylko pieszczoty. Do tego, jeśli zgodzisz się na cokolwiek tylko dlatego, że tak radzili Ci inni na forum, to pamiętaj, że ci "inni" nie są Tobą, więc jeśli zgodzisz się na cokolwiek to może nie sprawić Ci to przyjemności, która powinno (;
Twój łów, łowco serc, niewinnych serc
Pluszcze w potoku ciepłej
krwi
Więc moje serce uniży w głąb
Tam haczyk twój nie sięgnie

Cmok - cmok.
Łów wielebny, łów
Mlask - mlask
Łów wielebny, łów

Awatar użytkownika
Liszka
Moderator

• Miejscowość:Szczecin.
  • Pochwały:42

Nieprzeczytany postprzez rybcia » 31 Sie 2010, 13:31

ja uwazam ze jesli jestes sama gotowa na takie dotykanie to mozesz sprobowac, radzilabym Ci tylko nie dawac wszystkiego na raz i za szybko,

rybcia

Nieprzeczytany postprzez Neosha » 01 Wrz 2010, 08:19

To wszystko zależy od Ciebie. Jeśli chcesz spróbować, to to zrób. Najważniejsze jest to, żebyś Ty się czuła dobrze z tą decyzją. Nie rób czegoś pod jakąkolwiek presją. To ma być Twoja przemyślana decyzja.
Dla mnie osobiście nie ma nic niestosownego, wiek jest okay, ale ja na Twoim miejscu nie sugerowałabym się opiniami tylko posłuchała siebie co Ty czujesz i czego chcesz. ;)
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:55

Nieprzeczytany postprzez Nineku » 01 Wrz 2010, 08:39

Wampirka napisał:To jest juz dorosły facet

Dla niego całkiem naturalne będzie, że w pewnym momencie wasz związek przejdzie do fazy seksualnej.
W takich momentach często pojawia się bariera, która dla młodych dziewcząt jest naturalna. I o ile problemem jest, czy wypada?, zastanawiam się, czy jesteś po prostu gotowa do inicjacji?
forget napisał:boję się, że mnie zostawi a ja będę żałowała.

Myślę, że nie zostawi Cię ze względu na to,że jest wam razem obojgu ze sobą, spasuj po prostu, kiedy będzie zbyt natrętny,albo okaże w jakiś sposób brak szacunku.
Powiedz mu o tym, jak widzisz wasz związek i jak się w nim czujesz, jakie masz obawy.
Myślę, że jest na tyle dojrzały by rozwiać je i podbudować Ciebie ;).
"Miłość jest czymś, co przypomina mi o moim człowieczeństwie. Bez niej byłbym zimnym, cynicznym osobnikiem. Ona dodaje mi optymizmu i to w bardzo głębokim znaczeniu."
Brendan Perry

Biszkopt

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:51
  • Ostrzeżenia:1

Nieprzeczytany postprzez gadula1 » 01 Wrz 2010, 08:46

W tym co robicie teraz na pewno nie ma nic złego, pod warunkiem że nie robisz tego wbrew sobie. A jeśli chodzi o coś więcej to jak już pisali inni sama musisz wiedzieć czy tego chcesz. Najlepiej rozważ wszystkie za i przeciw (dobrą metodą, choć może wyda Ci się banalna, jest spisanie tego na kartce) i nie rób nic wbrew sobie!!! może to egoistyczne, ale myśl tylko o sobie i odpowiedz sobie na pytanie czy jesteś już gotowa :)
mojezacisze.wordpress.com - ciekawy blog o kredytach, ubezpieczeniach i budownictwie.

gadula1

Nieprzeczytany postprzez ssandra » 01 Wrz 2010, 08:57

To nic takiego że się dotykacie:) On jest starszy i bardziej doświadczony. Chce cię dotykać bo to przyjemne :) Ja z moim chłopakiem zaczęłam się kochać po pół roku chodzenia ze sobą ale dotykaliśmy się już dużo wcześniej:) ściągnięcie bluzki to nie było nic takiego :)
Nie ma się czego bać, zawsze możesz powiedzieć "nie" jak by chciał czegoś więcej :)

Awatar użytkownika
ssandra

• Miejscowość:SOP

Nieprzeczytany postprzez Tawerna » 01 Wrz 2010, 20:16

Każdy ma swój system wartości i nie ma sensu, żeby każdy po kolei wpajał Ci teraz własny. Trzeba być w zgodzie przed wszystkim ze sobą. Jeśli zastanawiasz się nad tym, czy coś "wypada", to najlepszy znak, że powinnaś z tym poczekać. Nawet jeśli wszyscy chóralnie powiemy Ci, że to i to jest w porządku, a to już nie, Ty i tak masz swój wewnętrzny świat i przemyślenia. Najgorsze, to analizować ciągle to, co się zrobiło, czy może nie lepiej było poczekać. Dlatego uważam, ze w razie wątpliwości należy czekać, aż same znikną.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

A. Einstein

Awatar użytkownika
Tawerna

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Do góry