Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234577 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Czy mogę być w ciąży ??

Miłość i Przyjaźń to najpiękniejsze uczucia w życiu każdego z nas, więc należy je dbale pielęgnować. W dziale tym wypowiadamy się na temat naszych najbliższych.

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez iinvisible » 24 Sty 2012, 15:26

Witam.
Otóż mam mały problem..
Jestem z chłopakiem już 13 miesięcy. Zaczęliśmy uprawiać seks pół roku temu. Uważaliśmy, mimo że kochaliśmy/kochamy się bez zabezpieczenia. Na początku Karol nie dochodził we mnie, ale jakoś to się stało, że pozwoliłam mu dojść w środku. Liczyliśmy pilnie dni płodne.. i zawsze było dobrze... Miesiączkę miałam regularną (co 24 dni) Niestety spóźnia mi się 5 dni :/ boję się że mogę być w ciąży, a jestem dopiero w 3 kl. gimnazjum.. Porozmawiałabym z mamą, ale ona się na mnie zawiedzie, ponieważ jestem pilną uczennicą ze średnią 4.2 i wzorowym zachowaniem.. Miałam plany ze szkołą średnią.. boję się, że przez głupotę zmarnowałam sobie życie... Cały czas się czuję jak bym miała mieć okres.. Jestem prawie cały czas zmęczona i nie mam siły na nic jak tylko na dłuuugi sen... Czy mogę być w ciąży?
Mam jeszcze jedno pytanie... Czy jeżeli mam ukończone 16 lat mogę wybrać się do ginekologa bez opiekuna? I czy, jeżeli się okaże że jestem w ciąży, to lekarz poinformuje o tym moją mamę?
Dziękuję za odpowiedzi :*
Miłość niesie ze sobą wielkie szczęście,
o wiele większe od bólu, który przynosi tęsknota.

Awatar użytkownika
iinvisible

• Miejscowość:Lublin

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez Pizzaro » 24 Sty 2012, 15:38

iinvisible, kup test ciążowy i módl się, jeżeli wierzysz w Boga. Kiedy test będzie pozytywny to pozostaje aborcja, ewentualnie powiadomienie o tym rodziców i myślenie wspólne nad problemem. I pamiętaj - w Twoim wieku bym się zabezpieczał dziewczyno :)

Autor postu otrzymał pochwałę

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez mgirl » 24 Sty 2012, 15:38

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez Antykozak » 24 Sty 2012, 15:48

Szczerze? Zachowałaś się żałośnie. Proś Boga, żeby test ciążowy wykazał, że nie jesteś w ciąży. W przeciwnym wypadku będziesz kolejną małolatą z brzuchem (żałosny widok).

Czy mogę być w ciąży?

Wiesz, teoretycznie każda płeć żeńska może zajść w ciążę;)

Biegnij do apteki po test ciążowy.
W życiu nie chodzi o to by sympatię zdobywać.

Awatar użytkownika
Antykozak

• Pochwały:6
  • Ostrzeżenia:-1
Użytkownik zbanowany

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez iinvisible » 24 Sty 2012, 16:05

Pizzaro, aborcja... nigdy się na to nie zgodzę.. wolałabym pogodzić się z myślą że wpadłam i być młodą mamą niż zabić swoje dziecko. Z każdym razem przed snem, modlę się do Boga ... mam głęboką nadzieję, że w końcu będzie taki dzień jak dostanę miesiączki.. Aktualnie bardzo się martwię ..

Zachowałaś się żałośnie. (...) W przeciwnym wypadku będziesz kolejną małolatą z brzuchem (żałosny widok).

Antykozak myślałam że na m-forum dostanę jakieś "wsparcie" i nikt nie będzie potępiał mojego zachowania .
Ostatnio edytowany przez Liszka, 24 Sty 2012, 16:51, edytowano w sumie 1 raz
Powód: edycja posta pod postem

Awatar użytkownika
iinvisible

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez Antykozak » 24 Sty 2012, 16:09

Z każdym razem przed snem, modlę się do Boga ... mam głęboką nadzieję, że w końcu będzie taki dzień jak dostanę miesiączki.. Aktualnie bardzo się martwię ..

Jak trwoga, to do Boga, co? Trzeba było wcześniej myśleć a nie teraz. Czemu Ty siedzisz na forum zamiast iść do apteki po test ciążowy? Nie wolisz wiedzieć czy jesteś w ciąży i być spokojna?

iinvisible napisał:myślałam że na m-forum dostanę jakieś "wsparcie" i nikt nie będzie potępiał mojego zachowania ..

Już dość widziałem małolat z brzuchem więc zawsze będę to potępiał, bo to jest dla mnie żałosne - wybacz.

Awatar użytkownika
Antykozak

Użytkownik zbanowany

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez iinvisible » 24 Sty 2012, 16:12

Antykozak, modlę się co wieczór.. zazwyczaj, bo czasem się zapomni.. pytasz czemu nie pójdę do apteki po test ? dlatego że pochodzę z małej wioski i do apteki mam 3 km ...

Awatar użytkownika
iinvisible

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez mgirl » 24 Sty 2012, 16:12

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez magdasSsSs » 24 Sty 2012, 16:12

Bardzo żle zrobiłasze sie nie zabespieczalas ,ale cóż każdy człowiek uczy sie na blędach.Kupsobie test ciążowy i wykonaj go rano,po przebudzeniu,wynik bedzie najbardziej wiarygodny.
Poczekaj pareminut i odczytaj wynik.Moze byc tak ze mozesz miec maly poziom tego htc czy jakos tam juz nie pamietam i wtedy wynik bedzie ujemny.Najlepiej idz do ginekologa i popros go o pomoc,zemaszpodejrzenie ze jestes w ciazy ,ale jeszcze nie chcesz mowic o tym mamie bo moze to byc falszywy alarm,a gdybys naprawde byla to i tak bedziesz musiala mamieo tym powiedziec.Trzymam kciuki za Ciebie :*

Autor postu otrzymał pochwałę

magdasSsSs

• Pochwały:1

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez Antykozak » 24 Sty 2012, 16:14

iinvisible napisał:dlatego że pochodzę z małej wioski i do apteki mam 3 km ...

A 3km to wiele? :crazy: Ludzie mają do apteki po 20km i jakoś nie marudzą jak Ty. Za ten czas co siedzisz na forum, to byś już dawno miała ten test w dłoni i byś wiedziała co Cię czeka. Dla chcącego nic trudnego. Tobie się po prostu nie chce po Niego iść, albo się po prostu boisz dlatego "modlisz" się do Boga, żebyś dostała okresu - nie tędy droga. Zmykaj do apteki, albo do ginekologa (jeżeli nie jest dalej niż 3km) - Twój wybór.
Ostatnio edytowany przez Antykozak, 24 Sty 2012, 16:16, edytowano w sumie 1 raz

Awatar użytkownika
Antykozak

Użytkownik zbanowany

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez magdasSsSs » 24 Sty 2012, 16:16

Do antykozak..
Jak masz potepiac to sie nie wypowiadaj ,Byles kiedys w takiej sytuacji?Nie wiesz jak dziewczyna sie teraz stresuje i co przezywa.Wiekszos mężczyzn to zwykle .....

offtop, ost
Lisz

magdasSsSs

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez iinvisible » 24 Sty 2012, 16:17

magdasSsSs dziękuję za wsparcie :* a nie wiesz może czy ginekolog ma prawo powiedzieć o tym rodzicowi że jego córka/syn współżyje ? Czy obowiązuje tajemnica lekarska?

Awatar użytkownika
iinvisible

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez Mrs Nobody » 24 Sty 2012, 16:20

niewykluczone, że doszło do zapłodnienia, skoro skończył w Tobie. odczekaj kilka dni (to jest chyba najgorsze), módl się nadal co wieczór i zrób test ciążowy. innego wyjścia nie ma. w przyszłości pomyślcie o antykoncepcji, bo sama widzisz, ile nerwów Cię to kosztuje.
Sumienie miała czyste. Nieużywane.
Dopóki mogę iść o własnych siłach, pójdę tam, gdzie zechcę.

Awatar użytkownika
Mrs Nobody

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:2

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez magdasSsSs » 24 Sty 2012, 16:21

Wydaje mi sie ze obowiązuje tajemnica lekarska i nie powinnien,ale moze sie myle.A twoj chlopak nie moze kupic tego testu ? Albo jakas przyjaciolka ?

magdasSsSs

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez Antykozak » 24 Sty 2012, 16:22

Każdy ginekolog jest odpowiedzialny za to co powie pacjentce oraz co pokażą badania. Jest również odpowiedzialny za to aby wszystkie informacje trafiły nie tylko do pacjentki, ale również do rodziców osoby nieletniej.

Awatar użytkownika
Antykozak

Użytkownik zbanowany

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez iinvisible » 24 Sty 2012, 16:27

magasSsSs poproszę o to mojego chłopaka, przyjaciółka pewnie będzie się wstydzić, a ja niestety nie pójdę, ponieważ farmaceutka to koleżanka mojej mamy... a aptek nie ma dużo w pobliskim miasteczku... Karol cały czas mnie wspiera, przyjaciólka też...
kiedyś mojej siostrze spóźniał się 1,5 tyg, ogłosiła nam ze swoim mężem że będą spodziewać się 2giego dziecka, a na drugi dzień dostała miesiączki..

antykozak dziękuję chodź raz za nieobraźliwą odpowiedź.

Awatar użytkownika
iinvisible

Czy mogę być w ciąży ??

Postprzez Darcia K » 24 Sty 2012, 16:48

iinvisible napisał:I czy, jeżeli się okaże że jestem w ciąży, to lekarz poinformuje o tym moją mamę?

O ile się nie mylę, to ginekolog w tym momencie miałby taki obowiązek, ze względu na Twoją niepełnoletność.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry