Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234577 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Czy mogę być w ciąży ??

Miłość i Przyjaźń to najpiękniejsze uczucia w życiu każdego z nas, więc należy je dbale pielęgnować. W dziale tym wypowiadamy się na temat naszych najbliższych.

Czy mogę być w ciąży ??

Nieprzeczytany postprzez iinvisible » 24 Sty 2012, 15:26

Witam.
Otóż mam mały problem..
Jestem z chłopakiem już 13 miesięcy. Zaczęliśmy uprawiać seks pół roku temu. Uważaliśmy, mimo że kochaliśmy/kochamy się bez zabezpieczenia. Na początku Karol nie dochodził we mnie, ale jakoś to się stało, że pozwoliłam mu dojść w środku. Liczyliśmy pilnie dni płodne.. i zawsze było dobrze... Miesiączkę miałam regularną (co 24 dni) Niestety spóźnia mi się 5 dni :/ boję się że mogę być w ciąży, a jestem dopiero w 3 kl. gimnazjum.. Porozmawiałabym z mamą, ale ona się na mnie zawiedzie, ponieważ jestem pilną uczennicą ze średnią 4.2 i wzorowym zachowaniem.. Miałam plany ze szkołą średnią.. boję się, że przez głupotę zmarnowałam sobie życie... Cały czas się czuję jak bym miała mieć okres.. Jestem prawie cały czas zmęczona i nie mam siły na nic jak tylko na dłuuugi sen... Czy mogę być w ciąży?
Mam jeszcze jedno pytanie... Czy jeżeli mam ukończone 16 lat mogę wybrać się do ginekologa bez opiekuna? I czy, jeżeli się okaże że jestem w ciąży, to lekarz poinformuje o tym moją mamę?
Dziękuję za odpowiedzi :*
Miłość niesie ze sobą wielkie szczęście,
o wiele większe od bólu, który przynosi tęsknota.

Awatar użytkownika
iinvisible

• Miejscowość:Lublin

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Czy mogę być w ciąży ??

Nieprzeczytany postprzez vetus » 01 Lut 2012, 14:42

aneczka_brie napisał:Tak, tak... każdy trzyma w domu tabletki 72h Po... wiesz tak na wszelki wypadek, zawsze trzymam w lewej kieszeni moich jeansów.

Pary poważnie podchodzące do tematu mają stały kontakt z ginekologiem, który w każdej chwili może receptę na taką tabletkę wypisać, albo i nawet mają receptę spokojnie czekającą w domu/aptece by w każdej chwili można z niej było skorzystać.
Ludzie mnie denerwują.

Awatar użytkownika
vetus

• Pochwały:25

Czy mogę być w ciąży ??

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 01 Lut 2012, 14:42

Awatar użytkownika
mgirl

Czy mogę być w ciąży ??

Nieprzeczytany postprzez Erykmilitary » 02 Lut 2012, 19:12

Niestety w wieku 16 lat można zajsć w ciąże i jest to bardzo prawdopodobne jeżeli sie ten tego z chłopakiem. Radze kupić zwykły test ciążowy dostepny w pierwszej lepszej aptece.

Erykmilitary

Czy mogę być w ciąży ??

Nieprzeczytany postprzez fooffa » 04 Lut 2012, 12:26

Boooooooooooooooooooooooooooooże, trzymaj mnie bo padne. JUŻ 13 miesięcy? Chyba tylko. I tylko masz 16 lat. Dobrą nauczką będzie ciąża. Pomyślałaś o konsekwencjach? W ciąże można zajść nawet jeden dzień po skończeniu miesiączki, a Ty lekkomyślnie pozwoliłaś chłopakowi skończyć w sobie. Co za nieodpowiedzialność. Seksu to sie chciało a ponosić wine to kto będzie?
Mężczyźni rządzą światem, a kobiety mężczyznami

fooffa

Czy mogę być w ciąży ??

Nieprzeczytany postprzez alex007 » 05 Lut 2012, 13:59

zachowaliście się nieodpowiedzialne i niestety możesz być w ciąży. nastolatki są najbardziej płodne, dlatego koniecznie trzeba mieć zabezpieczenie. najlepiej zrób test

Awatar użytkownika
alex007

Czy mogę być w ciąży ??

Nieprzeczytany postprzez Li-liana » 21 Kwi 2012, 14:43

Dlaczego wszyscy się tak rzucacie na iinvisible?
Dziewczyna potrzebuje pomocy i wsparcia. Może jak by starsze osoby, rodzice i nauczyciele rozmawiali z nastolatkami na temat seksu i antykoncepcji to nie było by tyle młodych matek ze złamanym życiem?
a dla ciebie iinvisible i twego chłopaka polecam lekturę strony wpadka .pl. dużo jest przydatnej informacji

Li-liana

Czy mogę być w ciąży ??

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 21 Kwi 2012, 14:43

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Czy mogę być w ciąży ??

Nieprzeczytany postprzez Lwica_ » 21 Kwi 2012, 14:51

Li-liana napisał:Dlaczego wszyscy się tak rzucacie na iinvisible?
Dziewczyna potrzebuje pomocy i wsparcia. Może jak by starsze osoby, rodzice i nauczyciele rozmawiali z nastolatkami na temat seksu i antykoncepcji to nie było by tyle młodych matek ze złamanym życiem?

Rzucali się. Dwa miesiące temu ostatnio, nie wiem, czy to istotne. A i powód mieli, jako że dziewczę - ŚWIADOME realnej szansy na zapłodnienie - pozwoliło sobie na współżycie bez zabezpieczenia.
Tekst o rozmowie z nastolatkami o seksie i antykoncepcji nie bardzo ma tu miejsce bytu, ponieważ dziewczyna doskonale zdawała sobie sprawę z tego, jak to wszystko funkcjonuje, o czym świadczy jej decyzja o wyliczaniu dni płodnych i niepłodnych. Jak dla mnie prościej byłoby założyć gumkę, ale co kto lubi.

Temat z lutego... ciekawa jestem, jak się to w końcu potoczyło ;)

Lwica_

• Pochwały:3

Czy mogę być w ciąży ??

Nieprzeczytany postprzez MiR » 21 Kwi 2012, 14:56

Lwica_ napisał:Rzucali się. Dwa miesiące temu ostatnio, nie wiem, czy to istotne. A i powód mieli, jako że dziewczę - ŚWIADOME realnej szansy na zapłodnienie - pozwoliło sobie na współżycie bez zabezpieczenia.
Tekst o rozmowie z nastolatkami o seksie i antykoncepcji nie bardzo ma tu miejsce bytu, ponieważ dziewczyna doskonale zdawała sobie sprawę z tego, jak to wszystko funkcjonuje, o czym świadczy jej decyzja o wyliczaniu dni płodnych i niepłodnych. Jak dla mnie prościej byłoby założyć gumkę, ale co kto lubi.

Dokładnie. Jak ktoś chce być dorosły to niech ponosi konsekwencje.

Li-liana, potrzebuje pomocy i wsparcia ? To zły wiatr miał z nią stosunek i ona jest niewinna.

Lwica_ napisał:Temat z lutego... ciekawa jestem, jak się to w końcu potoczyło

Też mnie to ciekawi.
Staram się być dobrym człowiekiem... a moje efekty pozostawiam ocenie innym...

Awatar użytkownika
MiR

• Pochwały:2

Czy mogę być w ciąży ??

Nieprzeczytany postprzez Verena » 21 Kwi 2012, 19:17

100% pewności nie mam,ale chyba dziewczyna jest w ciąży i chyba jest szczęśliwa . Wystarczy wejść na jej bloga :)

Awatar użytkownika
Verena

Czy mogę być w ciąży ??

Nieprzeczytany postprzez przesadna » 22 Kwi 2012, 00:23

Spóźnienie okresu moze powodowac stres, a nawet wczesne współżycie. Jednak wykonanie testu byloby tu najlepszym rozwiązaniem

przesadna

• Ostrzeżenia:1

Czy mogę być w ciąży ??

Nieprzeczytany postprzez Lwica_ » 22 Kwi 2012, 13:45

Verena napisał:100% pewności nie mam,ale chyba dziewczyna jest w ciąży i chyba jest szczęśliwa . Wystarczy wejść na jej bloga :)

Taaak, z bloga rzeczywiście wynika, że dziewczę jest w ciąży, ale i szczęśliwe z takiego stanu rzeczy. Tak więc nic tu po nas :)

Z mojej strony życzyć mogę tylko szczęścia i powodzenia na tej dojrzalszej drodze życia :)

Lwica_

• Pochwały:3

Czy mogę być w ciąży ??

Nieprzeczytany postprzez Li-liana » 23 Kwi 2012, 12:40

Lwica_ napisał:
Li-liana napisał:Dlaczego wszyscy się tak rzucacie na iinvisible?

Rzucali się. Dwa miesiące temu ostatnio, nie wiem, czy to istotne. A i powód mieli, jako że dziewczę - ŚWIADOME realnej szansy na zapłodnienie - pozwoliło sobie na współżycie bez zabezpieczenia.

Temat z lutego... ciekawa jestem, jak się to w końcu potoczyło ;)

no tak , masz rację. zawsze trzeba myśleć głową i zastanawiać się o antykoncepcji.
ale dobrze jest że ona się cieszy ze swojej ciąży.
zostaje tylko życzyć powodzenia i zdrowego dzidziusia)))

Li-liana

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry