Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234399 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Czy lubicie Red hot chili peppers??

Dla każdego kto lubi ciężkie brzmienia ;-)

Postprzez Basia96 » 05 Paź 2007, 18:46

Jak w temacie.
Ja powiem szczerze że to mój ulubiony zespół, a najlepszy jest tam Tony (wokalista) :lol:
Piszcie i czekam na wasze opinie :)

Przenoszę do Kultura --> Muzyka. //amcia

Basia96

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez Eric » 01 Maj 2010, 11:14

Oj, bardzo dobry zespół.
Muzyka, której można słuchać w każdym nastroju.
Ma klimat.
Bardziej od Tony'ego cenię sobie w RHCP Flea'e. Dla mnie jeden z lepszych basistów na świecie.
Ulubiony kawałek to Slow Cheetah.
"Niech będzie błogosławiony człowiek, który nie mając nic do powiedzenia, powstrzymuje się od ubrania tego faktu w słowa."

Awatar użytkownika
Eric

Postprzez mgirl » 01 Maj 2010, 11:14

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez Koniu » 02 Maj 2010, 13:04

Oj, bardzo dobry zespół.
Muzyka, której można słuchać w każdym nastroju.
Ma klimat.
Bardziej od Tony'ego cenię sobie w RHCP Flea'e. Dla mnie jeden z lepszych basistów na świecie.
Ulubiony kawałek to Slow Cheetah

Dokładnie, Anthony czasami taki bez humoru na koncertach (np. w Chorzowie), jedynie zawsze zadowala Flea i Chad : ) Frusciante też ma czasami swoje kredki, większość koncertów taki smutasek. Tak jak jego płyty. Ogólnie to gdyby nie dobra gra na bassie, to nie wiem czy tak długo słuchałbym RHCP. Narazie w żadnym innym zespole nie usłyszałem tak dobrej gry na bassie. Jest jak dla mnie najlepszym gitarzystą. Jedynie co zmieniłbym w zespole, to żeby Tony trochę wysilił trochę swoje struny głosowe i dał czadu;)

Jak myślicie Josh Kinghoffer będzie dobrym gitarzystą dla Papryczek ? ; )
RHCP <3

Awatar użytkownika
Koniu

• Miejscowość:Byczyna/Kluczbork
  • Pochwały:8

Postprzez Badinage » 03 Maj 2010, 18:30

to jeden z moich ulubionych. podobają mi się i stare, i nowe piosenki :mrgreen:
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu."

Awatar użytkownika
Badinage

Postprzez likearockstar » 30 Lip 2010, 21:12

lubię od czasu do czasu posłuchać. najbardziej mnie wciągają californication i otherside

Awatar użytkownika
likearockstar

Postprzez Maggie17 » 08 Sty 2011, 15:05

Uwielbiam Red Hot Chili Peppers <3
Słucham ich od dzieciństwa.
Ale wkurza mnie to, gdy ktoś mówi, że ich słucha, a tak na prawdę zna np. tylko Otherside, która jest chyba najbardziej popularna z ich piosenek.
Ja nie przepadam już za Otherside, stanowczo mi się przejadła.
Za to ostatnio wzięło mnie na ,,Charlie" i ,,Blood sugar sex magik" . (:
,, Źle mnie w złych ludzi tłumie,

Płaczę, a oni szydzą;

Mówię, nikt nie rozumie;

Widzę, oni nie widzą!"

Awatar użytkownika
Maggie17

• Miejscowość:Kraków

Postprzez mgirl » 08 Sty 2011, 15:05

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez anvsi4 » 08 Sty 2011, 19:37

Bardzo lubię ich muzykę. Najbardziej wciągają mnie "charlie", "road trippin", "snow" i "breaking the girl"
Zycie samo w sobie to świetna zabawa.

Awatar użytkownika
anvsi4

• Pochwały:2

Postprzez NoNameUser » 08 Sty 2011, 20:05

Mowcie co chcecie ale dla mnie Red Hoci to glowie Johny. To chyba nie jest przypadek ze to wlasnie on gra na najwazniejszych plytach RHCP i ze przez prawie dekade jego nieobecnosci zespol byl w kompletnym cieniu.
Trzymam niby kciuki za nowy krazek, ale wiem, ze teraz to juz nie bedzie to samo.
"The Best Thing God Has Created Is A New Day"
Viðrar Vel Til Loftárása, Sigur Rós.

Remember - all good things are wild and free.

Awatar użytkownika
NoNameUser
Kumpel

• Pochwały:11

Re: Czy lubicie Red hot chili peppers??

Postprzez Koniu » 09 Sty 2011, 00:09

NoNameUser napisał:Mowcie co chcecie ale dla mnie Red Hoci to glowie Johny. To chyba nie jest przypadek ze to wlasnie on gra na najwazniejszych plytach RHCP i ze przez prawie dekade jego nieobecnosci zespol byl w kompletnym cieniu.
Trzymam niby kciuki za nowy krazek, ale wiem, ze teraz to juz nie bedzie to samo.

Będę się z Tobą kłócił. Red Hoci będą tacy jacy byli (dopóki Flea i Antek nie odejdą, ale o tym nie mówmy bo wtedy zespołu już by nie było). Josh to odpowiednik Fru, tylko że nie jest jeszcze aż tak dobry jak on. Posłuchaj sobie Ataxii, jak współpracują razem - masakra. Wiele osób ubóstwia RHCP jeszcze za czasów Slovaka. Nie wierzę że Josh będzie gorszy od Johna. Jedynie czego może zabraknąć to improwizacji podczas koncertów - no ale przecież na tym się świat nie kończy. I teraz zacytuję koleżankę z mojego forum o RHCP: "Widziałam filmik, z resztą z naszego Chorzowa, na którym John (nie pamiętam, który to był kawałek, jak znajdę to wstawię) patrzy porozumiewawczo na Fleę i potem Flea na Anthonego potem jeszcze na Chada i wszyscy zdawali się podzielać jedno zdanie 'On (Josh) naprawdę zna się na rzeczy, jak on zasuwa na tej gitarze'. Dlatego nie mam wielkich obaw."

Pozdrawiam ;)
RHCP <3

Awatar użytkownika
Koniu

• Miejscowość:Byczyna/Kluczbork
  • Pochwały:8

Postprzez NoNameUser » 09 Sty 2011, 19:44

Ja nie twierdze ze nowy gitarzysta wieszczy jedynie klopoty, a juz z cala pewnoscia nie zamierzam sie wyklocac kto jest najlepszym red hotem ever.
Po prostu bardzo sobie cenie gre Johna i bedzie bardzo mi jej w tym zespole brakowac.
"The Best Thing God Has Created Is A New Day"
Viðrar Vel Til Loftárása, Sigur Rós.

Remember - all good things are wild and free.

Awatar użytkownika
NoNameUser
Kumpel

• Pochwały:11

Postprzez RainbowUnicorn » 10 Sty 2011, 16:19

Nigdy nie lubiłam i chyba nie polubię. Za nudne jak dla mnie

Awatar użytkownika
RainbowUnicorn

Postprzez Caraccio » 20 Mar 2011, 00:53

Baaardzo lubię. To brzmienie, muzyka, styl - wszystko jest takie jakie lubię. Wszystko na poziomie. Przede wszystkim dużo basu, czyli tego co mi zawsze brakuje w wielu zespołach muzycznych. Słuchać jakieś poszczególne piosenki słuchałam jakieś 4-5 lat temu, a tak mocniej wciągnęłam się w tamtym roku i nie żałuję ^^ Moimi ulbionymi utworami są: Hump De Bump, Get Up and Jump, Charlie, Californication, Dani Califronia, Snow, Stadium Arcadium i wiele, wiele innych :D

Caraccio

• Pochwały:1

Postprzez CarolinaRodríguez » 20 Mar 2011, 01:12

Słuchałam swojego czasu dość często - Dani California, Californication, Otherside, Can't stop, Especially In Michigan. Inne też kojarzę, ale nie po tytułach. xd

Awatar użytkownika
CarolinaRodríguez

Postprzez Acquittal » 22 Mar 2011, 00:00

Lubię ten zespół, ale bez szału.
Fajny punkowy smaczek mają :)
Kiedy kobieta się zakochuje, nie obchodzi ją jakim jest draniem... On jest dla niej wszystkim. A kiedy kogoś nienawidzi... Nieważne jaki jest wielki, nie znaczy dla niej nic.

Awatar użytkownika
Acquittal

• Pochwały:1

Postprzez żółtyptak » 23 Mar 2011, 13:38

Szanuję ten zespół, bo od niego zaczęła się moja przygoda z taką a nie inną muzyką. jednak już minął mi szał na punkcie tego zespołu.
Słuchałem Beatlesów, a oni byli wtedy uważani za wywrotowców. Pokazywali dzieciakom, że w życiu można przełamywać schematy i niekoniecznie trzeba kończyć jako robol w fabryce. -Ozzy

Awatar użytkownika
żółtyptak

Postprzez miuriel » 08 Kwi 2011, 23:38

NoNameUser napisał:Po prostu bardzo sobie cenie gre Johna i bedzie bardzo mi jej w tym zespole brakowac.

Dokładnie. Szkoda, że odszedł... ale może to i dobrze, podobają mi się jego solowe utwory np. The Past Recedes. Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.

Mimo wszystko Red Hoci są świetni, a ich muzyka wciąga. Szczególnie lubię pierwszy singiel. I ten teledysk, coś pięknego!

http://www.youtube.com/watch?v=V_9--RsaNmc
Nikt nie może być mądry z pustym żołądkiem.

Awatar użytkownika
miuriel

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry