Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234397 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Czy dam radę z takim trenigiem ?

Twoje ciało wysyła Ci niepokojące sygnały? A może szukasz sposobu na poprawienie jego kondycji? Nie wiesz jaką dietę wybrać? Jeśli tak, to dział ten stoi dla Ciebie otworem.

Nieprzeczytany postprzez Pawel2801 » 12 Gru 2011, 22:47

Siemka mam na imie Paweł jestem gruby i chce schudnąć.
A więc tak wypisze co robie i co jem i moje pytanie jest takie CZY SCHUDNE a więc :
Chodzie na silownie 5x w tygodniu po 2 godziny i intensywnie ćwicze
Śniadanie : Nie jem
Obiad : Zupki chinskie wystarczaja mi na obiad. Kolejne dania to Piers z kurczaka/filet z kurczaka Suche ziemniaki i surówka.
Kolacja : 3 kanapki z jakąs pastella rybną lub twarogiem
Jem tez jogurt naturalny activie lub byle jaki ale naturalny
Jem do 20:00

A teraz cos ode mnie :
Nie jem wogóle slodyczy ani troche 0 tłustych rzeczy pije Nestae cherbate lub wode i tak codziennie

A więc wypiszcie mi co mam jescze zrobic lub cos zmienic oraz czy tak pozostac i schudne ??

Bardzo prosze o odpowiedzi :)
Ostatnio edytowany przez johanneskate 12 Gru 2011, 22:53, edytowano w sumie 2 razy
Powód: Poprawa nazwy tematu. Staraj się bardziej precyzować.

Pawel2801

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Czy dam rade ?

Nieprzeczytany postprzez Ser. » 12 Gru 2011, 22:52

Przede wszystkim źle się odżywiasz.
Zacznij jeść śniadania (to jest PODSTAWA!), zrezygnuj z zupek chińskich (sama chemia).
Musisz spożywać pięć posiłków dziennie. Dużo owoców i warzyw. I przede wszystkim pij dużo wody.
I może jednak udaj się do jakiegoś dietetyka, który stworzy odpowiedni dla Ciebie, Twojego wieku, wzrostu, wagi i płci jadłospis i zestaw ćwiczeń?
"Wystarczy gest, słowo, by zranić tak boleśnie, zniszczyć szansę, cienką nić porozumienia."

Awatar użytkownika
Ser.

• Pochwały:2

Czy dam rade ?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 12 Gru 2011, 22:52

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Pawel2801 » 12 Gru 2011, 23:06

Ale zupki chinskie mają mało kcal

Pawel2801

Nieprzeczytany postprzez Ser. » 12 Gru 2011, 23:20

Mają mało, ale co z tego skoro zawierają w sobie samą chemię? Chcesz wyniszczyć sobie żołądek tylko dlatego, że marzysz o tym, żeby schudnąć?
Lepiej ugotuj sobie prawdziwą zupę na bazie warzyw. Nie dość, że jest zdrowsza, od tego chińskiego badziewia to na dodatek nie zawiera w sobie również za wiele kalorii.
"Wystarczy gest, słowo, by zranić tak boleśnie, zniszczyć szansę, cienką nić porozumienia."

Awatar użytkownika
Ser.

Nieprzeczytany postprzez mroczy » 13 Gru 2011, 00:00

O matko, z taką dietą to tylko sobie zaszkodzisz!
Nie dostarczasz swojemu organizmowi podstawowych składników odżywczych co przy wzmożonym treningu w szczególności jest niebezpieczne.

Aby mieć energię na ćwiczenia i aby nasz organizm był zadowolony należy wziąć się choć za podstawowe zestawianie składników odżywczych.

3-4 porcje warzyw dziennie
2-4 porcje owoców dziennie
4-6 porcji produktów zbożowych dziennie
2-4 porcje produktów zawierających wapń dziennie
2-4 porcje produktów bogatych w białko dziennie

WAŻNE! Porcje te mają mieścić się na dłoni. Czyli jednym słowem są to małe dawki, ale dające wystarczającego kopa. Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia, i bez obrazy, głupotą jest jego nie jedzenie. Już nawet nie skomentuję zupek chińskich. Musisz dbać o to, aby w Twoim organizmie były wszystkie witaminy, minerały i składniki odżywcze. Ja ostatnio na przykład miałam za mało protein przez co łapały mnie skurcze po treningu. Samym wyciskaniem siódmych potów nic nie zdziałasz, bo to jest tylko część wysiłku, jaki trzeba włożyć aby powrócić do ładnej sylwetki.
Jeżeli chcesz jakieś dokładniejsze instrukcje to pisz. Ekspertem nie jestem, ale z tego co widzę to i tak mogę dobrze Cię ukierunkować, bo teraz jest klapa.
,,El cuerpo humano no es más que apariencia, y esconde nuestra realidad. La realidad es el alma.'' esto es la verdad...

Awatar użytkownika
mroczy

Nieprzeczytany postprzez mtrix » 13 Gru 2011, 04:21

Taka dieta to błąd i to bardzo duży. Jedz normalnie, ewentualnie zmniejsz nieco ilość. Odnośnie chudnięcia: chudniesz gdy suma kalorii spalonych podczas ćwiczeń przekracza sumę kalorii zjedzonych. Jak będziesz ćwiczył na siłowni to po pół roku zauważysz znaczną różnicę- tylko sumiennie to robić! Jak będziesz ćwiczyć dłużej to nawet trochę mięśnia Ci przybędzie :). Sam ćwiczyłem przez 5 lat, choć problemów z wagą nie mam to jednak kiedyś byłem nieco grubszy :)

mtrix

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 13 Gru 2011, 04:21

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez stokrotek » 13 Gru 2011, 09:37

Sugerowałbym ci odpuścić 2 dni ćwiczeń na siłowni i zmianę ich na ćwiczenia aerobowe, a dodatkowo ustalenie odpowiedniej diety, którą powinien zająć się profesjonalista.
http://komp-ilacje.blogspot.com/

stokrotek

Nieprzeczytany postprzez korop » 31 Sty 2012, 22:17

5 razy w tygodniu trening to przegięcie. Chyba że na siłce te 2 godziny to 30 minut rozgrzewka, 1h duża partia mięśni(np. klata, nogi), lub 2 małe(biceps, triceps), 30 minut aerobów lub brzucha. Albo robisz treningi obwodowe, ale to też przegięcie 5 razy w tygodniu. Niszczysz mięśnie, brak regeneracji i zysk bardzo mały będzie.

Jak chcesz schudnąć to siłownia odpada. Na siłowni się masy nabiera. Chudnie się robiąc aeroby. Chyba że masz za sobą plan masowy, i definicja wchodzi w grę. Ale po poście widać że nie.

Wejdź na fora kulturystyczne, albo o dietach. Tam znajdziesz plany i informacje co robić. Poczytaj, potem zacznij ćwiczyć. Bo ruch bez przemyślenia jest stratą pieniędzy, czasu a nawet zdrowia.
Kto nie potrafi mówić jasno i prosto,
ten powinien milczeć.

-Józek, a czemu ty jesteś ateistą?
-Widzisz, my Wodniki z natury jesteśmy bardzo nieufne.

„Bez amnestii dla odchyłów w stylu homo,
o tolerancji dla zboczeńców nic mi nie wiadomo.”

Kris Pastor

Awatar użytkownika
korop

• Pochwały:5

Nieprzeczytany postprzez Mentiroso » 31 Sty 2012, 22:53

Pawel2801 napisał:Śniadanie : Nie jem

Ogromny błąd! Śniadanie to posiłek dający energie na cały dzień. Możesz sobie zafundować lekki obiad, ale nie brak śniadania.
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana." - Napoleon Bonaparte

Awatar użytkownika
Mentiroso

• Miejscowość:Radom

Nieprzeczytany postprzez Twardy22 » 04 Lut 2012, 18:54

przede wszystkim tak jak wyżej najlepiej 5 posiłków- omijanie posiłków lub ich nie regularne spożywanie tylko sprzyja odkładaniu się tkanki tłuszczowej!
śniadanie to podstawa! na normalne funkcjonowanie
dużo owoców i warzyw--> witaminy,skł. mineralne no i błonnik, który sprzyja m.in zmniejszeniu uczucia głodu
aktywność fizyczna owszem- ale 5 razy w tyg. na siłce to trochę sporo...
ważny też są twoje parametry antropometryczne(masa ciała,wzrost... itd.) wiek tez jest istotny bo być może nie musisz aż tak redukować swojej masy ciała

Awatar użytkownika
Twardy22

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry