Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234397 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Częste kłótnie z dziewczyną

Każdy z nas ma jakiś problem, którego nie potrafi albo nie wie jak go rozwiązać. Jeżeli coś Cię trapi, nie krępuj się pisz otwarcie... na pewno ulży Ci na sercu :)

Nieprzeczytany postprzez terry89 » 30 Sty 2012, 12:17

Witam,
Mam 22 lata, moja dziewczyna 19. Jesteśmy razem 4 miesiące. Zarówno ona jak i ja jesteśmy nerwowi, zauważyłem że ona bardziej i wydaje mi się że jest to nasilone problemami w rodzinie...Ostatnio nie ma pełnego tygodnia żebyśmy się o coś nie pokłócili (zwykłe głupoty) czasem jest tak że tydzień albo dwa jest wszystko pięknie ale po tym czasie coś się wykruszy i jest kłótnia i co najgorsze przez smsy... W realu się nie kłócimy a bynajmniej bardzo rzadko. Zależy mi na niej i wiem że jej na mnie tylko mamy problem z tymi kłótniami, wczoraj cały dzień się żarliśmy przez smsy albo gg aż pod koniec dnia mieliśmy ze sobą zakończyć to. Ale daliśmy sobie jeszcze jedną szanse, nie chciałbym jej stracić więc piszę tutaj co mógłbym zrobić abyśmy się nie kłócili, żeby było tak jak powinno być. Bez kłótni nie mam do niczego zastrzeżeń bo jest świetną dziewczyną według mnie. Proszę o pomoc Was. Dzisiaj się z nią spotykam więc będę się bardzo starał żeby było dobrze. Pomóżcie prosze ! Pozdrawiam

terry89

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Mala5 » 30 Sty 2012, 12:23

Miałam podobny problem . pewnie to zabrzmi bardzo zwyczajnie ale rozmowa rozmowa i rozmowa w realu . zastanówcie się razem o co się kłócicie . czy to ma sens . trzeba się też zmienić.. tzn skoro oboje jesteście osobami nerwowymi usicie nauczyć sobie odpuszczać i poprostu zacząć się smiać z czegoś o co się kłócicie . a jeżeli zaczniecie się kłócić przez komunikatory jakieś to napisz jej że porozmawiacie o tym jak się zobaczycie i wyjaśnicie sobie wszystko na spokoojnie . powodzenia.. mi pomogło .

Awatar użytkownika
Mala5

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Sty 2012, 12:23

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Neosha » 30 Sty 2012, 13:19

Spotkajcie się i przedyskutujcie czy takie kłótnie drogą wirtualną mają sens. W końcu wiecie jaka jest stawka i niedawno mogliście się rozstać przez głupia sprzeczkę. Warto? Na pewno nie, więc trzeba się zobaczyć w cztery oczy i rozmawiać na ten temat, dopóki nie znajdziecie rozwiązania.
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:76

Nieprzeczytany postprzez Mcsente » 30 Sty 2012, 18:03

Czy to Twoja pierwsza dziewczyna?

Widzisz, problem polega na tym, że kłótnie zazwyczaj zaczynają się na błahostkach - a kończą bezmyślnymi rozstaniami (np. przez sms'a). Jeśli widzisz że sytuacja jest napięta, że pisanie sms'ów/innych wiadomości dąży tylko do jednego - nie odpisuj. Postaraj się 'zamilknąć' na kilka godzin. To pomoże. Ochłoniecie i zrozumiecie, że czasem nie warto. Następnego dnia możesz zabrać ją do kawiarni i porozmawiać - tak zwyczajnie.

Gdy będzie nawiązywała do tematu ('my ciągle się kłócimy') - nie odpowiadaj. Zmień temat, wkrótce taki 'nawyk' kłótni o pierdoły Wam minie. Wiem to z doświadczenia.
Jedna myśl, jestem pewien znów noc każe śpiewać - może dziś zasnę w niebie jak prawdziwy poeta.

Vicente.comeze.com - blog o sztukach walki.

Awatar użytkownika
Mcsente

• Pochwały:2

Nieprzeczytany postprzez ema » 30 Sty 2012, 18:29

A zdradzisz nam jakich sytuacja najczęściej te spory dotyczą? Inne poglądy, zazdrosc, ktoś coś robi nie tak?
Kto zaczyna - Ty, ona, po równo?

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:2

Nieprzeczytany postprzez Catwoman » 30 Sty 2012, 22:17

Ja tez mam pytanie: jak daleko od siebie mieszkacie?

Kłótnie mogą być niepokojącym sygnałem, ale ważniejsze jest nie to, że się kłócicie, tylko jak dochodzicie do porozumienia.

Tylko podejrzewam, ale całkiem możliwe, że po prostu jest Wam siebie brak, stąd ta złość i wylewanie na siebie złości. Pisałeś o jej problemach z rodziną - czasami jest tak, że wyrzuca się frustracje na najbliższą nam osobę, bo wiemy, że ona nas nie odtrąci.

Z drugiej strony kłótnie mogą wykańczać psychicznie, zwłaszcza jeśli są w nich elementy zrywania ze sobą, szczególnych wyzwisk itp. Wtedy trzeba zrobić rachunek - czy warto dla kilku miłych chwil przezwać kilka niemiłych. Ten rachunek ma wiele rozwiązań.
To err is human; to purr, feline.

Awatar użytkownika
Catwoman

• Pochwały:13

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Sty 2012, 22:17

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Pira » 30 Sty 2012, 23:30

"W realu się nie kłócimy a bynajmniej bardzo rzadko." Przez smsy można się w wielu kwestiach zle zrozumieć i coś nie tak zinterpretować. ja jak miałam takie sytuacje to poprosiłam chłopaka, że jak znowu bedzie taka sytuacja to "zadzwoń i wyjaśnijmy to" jak następnym razem ja zle odebrałam smsa i mu odpisałam, to On od razu zadzwonił i wyjaśnił;) nie było żadnej sprzeczki. może po prostu nie piszcie smsów. skoro na żywo się prawie nie kłócicie to moze byłoby tak lepiej?albo przerzućcie się na rozmowy przez tel?;)tak zawsze lepiej się dogadać.

Pira

• Pochwały:2

Nieprzeczytany postprzez Bobbb » 31 Sty 2012, 00:33

terry89 napisał:Zarówno ona jak i ja jesteśmy nerwowi

Czyli związek ten musi burzliwym być.
terry89 napisał:i wydaje mi się że jest to nasilone problemami w rodzinie

Wydaje się więc, że możesz brać poprawkę na niektóre rzeczy. Jeśli ma problemy w domu, może zachowywać się bardziej nerwowo, a jeszcze kłóci się z Tobą, może to działać podwójnie źle.
terry89 napisał:Ostatnio nie ma pełnego tygodnia żebyśmy się o coś nie pokłócili (zwykłe głupoty

Skoro wiesz, że to zwykłe głupote, błahe sprawy to odpuść. Nie kłóć się o to, zmień temat.
terry89 napisał: co najgorsze przez smsy

Nic nie zastąpi prawdziwego kontaktu. W sms łatwiej o nieporozumienie, to jasne jak słońce.
terry89 napisał: w realu się nie kłócimy

Widać, że wspólne zakupy wam służą :lol: Może to dobry sposób spędzania wspólnie czasu, dobre miejsce na rozmowy.

Staraj się rozmawiać więcej w 4 oczy, mniej przez sms, maile, komunikatory i całą resztę. Nie trzeba rozmawiać 24/7. Jeśli widzisz, że powód jest głupi i kłótni da się uniknąć - odpuść.
bobbb

Awatar użytkownika
Bobbb

• Pochwały:5

Nieprzeczytany postprzez NightAnasazi » 31 Sty 2012, 03:09

Kłótnie przez gg, albo jeszcze lepiej sms.... jakie do dojrzałe...

Sms to zło. Daruj je sobie - używaj tylko jako informacji, a nie do rozmowy, to nie będzie kłótni. Jak pisze, to nie odpisuj, albo odpisz, że porozmawiacie jak będziecie się widzieć. Albo jeszcze lepiej, jak chce rozmawiać to możesz do niej przyjechać, będziecie mieć cały wieczór na rozmowy. A jak mi napiszesz, że nie za bardzo możesz, to Cię zastrzele (Masz 22 lata chłopie). I mówię tu tylko o rozmowach. Nie o kłotni. Bo jak sam piszesz, w realu prawie się nie kłócicie. Nie będzie rozmów sms/gg, nie będzie kłótni. Dziękuje. Dobranoc.
Złodziej z Bagdadu (1993) (bajka) - poszukuje tego filmu - najchetniej kupię (w sklepach, ani na necie tego nie ma) lub zasponsoruje zrobienie kopi cyfrowej. Szczegóły - http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5069245

Awatar użytkownika
NightAnasazi

• Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez terry89 » 02 Lut 2012, 23:48

Tylko że ja lubie pisać z nią, ona też ze mną i z tego nie zrezygnujemy... a widywać się widujemy w miare często...

terry89

Nieprzeczytany postprzez NightAnasazi » 03 Lut 2012, 02:49

Tylko że ja lubie pisać z nią, ona też ze mną i z tego nie zrezygnujemy... a widywać się widujemy w miare często...

Aaa pewnie, że lubi :devil:, natomiast Ty nie powinieneś. Nie umiesz z nich korzystać, więc jak chcesz utrzymać ten związek to skup się na realu, bo o ile kłótnia raz na jakiś czas w związku potrzebna, to ich nadmiar w końcu go rozwali.

Ale... jak chcesz. Ja Ci dałem radę, zrobisz jak będziesz uważał, tylko niestety, za parę miesięcy pewnie będę czytał post "Rzuciła mnie dziewczyna.... dużo się kłóciliśmy(...)".

Btw. Ja lubie łapać dziewczyny za piersi, ale wiesz co? Korzystam z tego w odpowiednim czasie, w odpowiednim miejscu i w odpowiedni sposób. Podobnie jest z smsami. To, że coś lubimy nie znaczy, że nie powiniśmy tego robić z głową.
Złodziej z Bagdadu (1993) (bajka) - poszukuje tego filmu - najchetniej kupię (w sklepach, ani na necie tego nie ma) lub zasponsoruje zrobienie kopi cyfrowej. Szczegóły - http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5069245

Awatar użytkownika
NightAnasazi

• Pochwały:1

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry