przez Sylala » 17 Lis 2010, 23:43
C: Koleś, jestem Chuck Bass, nawet Europejczycy muszą wiedzieć, co to oznacza.
C: Proszę, nie wyjeżdżaj z nim.
B: Dlaczego? Daj mi powód. Prawdziwy powód, dla którego powinnam tu zostać i nie wsiadać do samochodu. Trzy słowa. Osiem liter. Powiedz to i jestem twoja.
C: Ja...
B: Dziękuję. To wszystko, co potrzebowałam usłyszeć.
B: Musisz być chłodna, żeby być królową. Anna Boleyn kierowała się tylko sercem i ścięli jej głowę. Więc jej córka Elżbieta przysięgła, że nigdy nie wyjdzie za mąż. Poślubiła kraj. Zapomnij o chłopakach. Cały czas miej przed oczami swój cel, Jenny Humphrey. Nie możesz sprawić, żeby ludzie cię pokochali, ale możesz sprawić, żeby się ciebie bali.
C: Posłuchaj, Blair...
B: Nie, ja pierwsza. Nate czeka na moją odpowiedź.
C: Słyszałem.
B: Nie chcesz wiedzieć, co mnie powstrzymuje? Nie mogę mu odpowiedzieć, bo czekam na twoją odpowiedź. Tę, o którą poprosiłam dawno temu... Co jest między nami, Chuck?
C: Blair...
B: Zeszłej jesieni powiedziałeś, że nie moglibyśmy być razem. Uwierzyłam ci.
Ale za każdym razem, gdy próbuję ułożyć sobie życie, jesteś obok. Zachowujesz się, jakby...
C: Jakby co?
B: Jakby... Jakbyś chciał tylko, żebym była tak nieszczęśliwa, jak ty.
C: Nigdy nikomu bym tego nie życzył. Chcę, żebyś była szczęśliwa.
B: Więc zajrzyj w głąb swojego serca, bo wiem, że je masz... I powiedz, czy naprawdę coś do mnie czujesz... Czy to tylko gra? Jeśli naprawdę, to coś wymyślimy, wszyscy. Ale jeśli nie, wtedy proszę cię, Chuck, po prostu mnie zostaw.
C: To tylko gra. Nie cierpię przegrywać. Jesteś wolna.
B: Dziękuję.
S: Chuck, dlaczego to zrobiłeś?
C: Bo ją kocham. A nie potrafię dać jej szczęścia.
B : Jesteś Chuck Bass.
C : Nie jestem Chuckiem Bass'em bez ciebie.
GG: Są piosenki, które porywają do tańca, piosenki, przy których mamy ochotę śpiewać... Ale najlepsze piosenki to te, które przenoszą nas do momentu, gdy pierwszy raz je słyszeliśmy i jeszcze raz łamią nam serce.
C.: Twój świat byłby łatwiejszy, gdybym nie wrócił...
B: To prawda, ale bez Ciebie to nie byłby mój świat.
"Gossip Girl".
Dodano 12 Gru 2010, 12:28:08:
"Zwariowałeś. Odbiło ci. Masz fioła. Ale powiem ci coś w sekrecie. Tylko wariaci są coś warci."
"Nosiłabyś twaróg na głowie, gdyby wszyscy nosili?"
"- Przez te rozmowy o spiskach i zgładzaniu, straciłem ochotę na herbatę.
- Niech wszystko się spali i zawali, najważniejsze, że kotek chce herbatkę."
"Kocie, ty psie!"
"- Nie, to niemożliwe.
- To tylko kwestia wiary."
"Skrócić o głowę!"
"Świnię podłożyć! Nic tak nie pomaga na obolałe stopy jak słonina ze szczeciną."
"Skazeusz: Cóż to za kochana istota?
Czerwona Królowa: Ym. Moja nowa faworytka.
Skazeusz: Jak?
Czerwona Królowa: Ym.
Skazeusz: Królowa chyba zapomniała jak się nazywasz...
Czerwona Królowa: Ona ma na imię Ym. IDIOTO!
Alicja: Z Ymska."
"Alicja w Krainie Czarów".
"Zaiste, jak mawiał król Dezmod, zaglądnąwszy po skończonej potrzebie do nocnika: „Rozum nie jest w stanie tego ogarnąć”."
Andrzej Sapkowski