przez Incomprehensible » 03 Kwi 2007, 16:43
Mam tego całą masę... No to pobawimy się teraz w przepisywanie ;]...
Wszyscy pragniemy szczęścia i bardzo o nie zabiegamy. Ale kiedy już przyjdzie, zaczynamy rozglądać się trwożnie za rachunkiem, jaki nam przyjdzie za nie zapłacić.
Jonathan Carroll, "Na pastwę Aniołów"
I gdy tak myślę, to tak rozpaczliwie tęsknię za Tobą, że chce mi się płakać. I nie jestem pewien, czy z tego smutku, że tak tęsknię, czy z tej radości, że mogę tęsknić.
J. L. Wiśniewski, "Zespoły napięć"
Przedtem zdawało mi się, że wszystkie dni są podobne do siebie i aż do mojej śmierci takie będą. Odkąd ciebie poznałem... nie wymagaj, żebym to wyjaśnił. Wiem tylko jedno: chcę cię zatrzymać w moim życiu i od czasu do czasu przytulić, jeśli nie masz nic przeciwko temu. To, co nam się przydarza, ty traktujesz jako coś w rodzaju choroby. A jeśli to faktycznie choroba, to ja nie chcę wyzdrowieć. Świadomość, że gdzieś istniejesz i myślisz niekiedy o mnie, pomaga mi żyć.
Benoite Groult, "Słony smak miłości"
Chciałaby zrobić sobie zapas tego szczęścia na potem. Tyle że miłość jest jak słońce - niepodobna jej przechować w magazynie. Zawsze jest jedyna w swoim rodzaju.
Benoite Groult, "Słony smak miłości"
Szczęście jest optyczną iluzją. Dwa lustra, które wysyłają sobie ten sam obraz w nieskończoność. Nie próbuj dotrzeć do początkowego obrazu, nie ma go tam.
Nie mów, że szczęście jest ulotne. Ono nie jest ulotne. Uczucie odczuwane i brane za szczęście, kiedy jest się zakochanym, kiedy coś się udało, to odroczenie przed zrozumieniem pomyłki: istota kochana jest nic nie warta, to, co ci się udało, nie ma sensu.
To nie czyni cię nieszczęśliwym, lecz świadomym. Szczęście się nie kończy, ono ulega zmianom.
Lolita Pille, "Hell"
Kocham cię, to nic i wszystko zarazem.
Lolita Pille, "Hell"
Nie kocham nikogo i obijam się, nie usiłuję ganiać za rozrywkami ani ukrywać prawdy, życie to jedno wielkie bagno, a każdy przebłysk świadomości jest katorgą.
Lolita Pille, "Hell"
Szczęście to tylko garść pełna wody - wiem, jak szybko przecieka przez palce i jak trudno je zatrzymać na dłużej...
J. L. Wiśniewski, "Los powtórzony"
Na razie tyle, choć mam duuuużo więcej ;].
le coeur, quand ça bat plus, c'est pas la peine d'aller
chercher plus loin, faut laisser faire et c'est très bien.