Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234395 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Ćwiczenia i rozstępy ;p

Dział dla każdego adepta żelaznego sportu. Prowadzimy dyskusje o zdrowym odżywianiu, suplementach, odchudzaniu i wszystkim co dotyczy kulturystyki.

Ćwiczenia i rozstępy ;p

Nieprzeczytany postprzez rkuku » 23 Maj 2011, 17:23

Napisze krótko ;p

Mase mam duża (odrobine za duża :P) , zmęczyć się lubię. Kiedyś chodziłem na siłownie ale zrobił sie mały rozstęp na bicepsie to skończyłem z siłownia. Jak nie siłownia to robimy prowizorke;o
Trzepak do dywanów mam to podciągać się mogę i się załatwiłem ... większy rozstęp na lewym bicepsie.
Myśle -> nawilżyć kremem -> Kupiłem wszystkie jakie były w aptece (aż 2 xD)ćwiczyłem dalej ale mizerny efekt bo rozstępy sie powiększyły.
Widać za dużo myślałem. Teraz rozstęp na lewym bicepsie : "skażone" miejsce o wielkości 2,5cm szerokości na 7 długości. Prawy biceps : 3 nitki o ługości około 3cm. Plecy 3 nitki o długości 5-7cm. Nie wygląda to estetycznie.

Naczytałem się więcej -> mocznik ;0 No okej , alee do dermatologa czekać muszę ponad miesiąc , a bez recepty nie dostane ;) ( prywatnie nie pojde bo 80zł za wypisanie recepty to przesada ... zresztą kilka razy w przeszłosci u tej pani byłem i zadowolony nie jestem ;p).

Do sedna: Co mam robić przez ten miesiac ? Przestać w ogóle ćwiczyć "siłowo"? Może jakiś krem ? Prosze o porady
Miś Uszatek to był cham! Miał pół litra wypił sam!

Awatar użytkownika
rkuku

• Pochwały:1

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Ćwiczenia i rozstępy ;p

Nieprzeczytany postprzez martuśka. » 23 Maj 2011, 18:29

Rozstępy można usunąć w sumie jedynie laserowo. No chyba, że są w fazie początkowej fioletowe, różowe), wtedy kosmetyki mają szansę podziałania, wybielą je ładnie. Trzeba je wmasowywać w rozstępy dwa razy dziennie - masaż musi być. Rozstępy to blizny więc jak nie trudno się domyślić usunięcie ich jest trudne. Kiedy rozstępy są już białe to nie masz co liczyć na ich usunięcie (no chyba, że jak wyżej napisałam - laser).

Co Ci poradzić? Przestać ćwiczyć na masę a zacząć ćwiczyć dla przyjemności, dla samego treningu i kondycji. Dobierz tak ćwiczenia i taki ich rozkład by nie zwiększać masy. Ćwicz by zachować dotąd wypracowany efekt a nie aby jeszcze go poprawić.
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:87

Ćwiczenia i rozstępy ;p

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 23 Maj 2011, 18:29

Awatar użytkownika
mgirl

Ćwiczenia i rozstępy ;p

Nieprzeczytany postprzez deathbringer » 06 Cze 2011, 11:46

Nie ma opcji na usunięcie rozstępów, możesz je jedynie uczynić mniej widocznymi, czyli bardziej bladymi. Stosuj różne kremy, najlepiej przetestuj wszystkie, które masz dostępne w aptece. Niektóre są skuteczne, inne mniej, trzeba to przetestować

deathbringer

Ćwiczenia i rozstępy ;p

Nieprzeczytany postprzez evances » 06 Cze 2011, 14:00

Ja są jeszcze różowawe, takie które dopiero się zaczynają robić, to podobno trochę pomaga jak się je podszczypuje. Poza tym, najlepiej kupić jakiś dobry krem na rozstępy i dobrze jak się go wciera takimi kolistymi ruchami. Tak jak mówili poprzednicy - rozstępów nie można usunąć, mogą po prostu bardziej zblednąć.
I przy okazji zapytam z ciekawości:
W jaki sposób działa ta metoda laserowa?
Czy tu się głowy ścina?
Czy zjedli tu murzyna?
Czy leży tu Madonna?
Czy tu jest jazda konna?

Well come on and let me know,
Should I stay or should I go?

Awatar użytkownika
evances

• Miejscowość:Somewhere over the rainbow.
  • Pochwały:4

Ćwiczenia i rozstępy ;p

Nieprzeczytany postprzez deathbringer » 05 Lip 2011, 13:17

Laser jakby dziurkuje skórę właściwą, przez co ona szybciej się regeneruje. Ale nie ma 100 % skuteczności. Podobnie jest z operacją "zaszywania" rozstępów, co prawda nie ma rozstępów, ale są widoczne blizny.

deathbringer

Ćwiczenia i rozstępy ;p

Nieprzeczytany postprzez Marcin19 » 12 Lip 2011, 00:33

poco ćwiczysz jak się o rozstępy boisz ! odpuść i podejdź do komputera

Awatar użytkownika
Marcin19

• Miejscowość:Toruń
Użytkownik zbanowany

Ćwiczenia i rozstępy ;p

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 12 Lip 2011, 00:33

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry