Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234395 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Ćwiczenia czy dieta?

Twoje ciało wysyła Ci niepokojące sygnały? A może szukasz sposobu na poprawienie jego kondycji? Nie wiesz jaką dietę wybrać? Jeśli tak, to dział ten stoi dla Ciebie otworem.

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez chietos112 » 22 Wrz 2010, 22:05

Cześć!
Mam "problem" ze swoim ciałem. Mam 14 lat i ważę ok. 53 kg (przy wzroście ok. 162 cm). Niestety nie wiem co robić. Starałam się zaprowadzić porządek z moim jadłospisem, ale to za trudne od razu przerzucać sie na "lekkie" jedzenie. Starałam się także ćwiczyć, lecz nie mam do tego siły chociaż lubię, wręcz kocham sport. Niestety nie mam pojęcia czy i jaki prowadzić jadłospis oraz jakie ćwiczenia i po ile razy najlepiej wykonywać przy moich "parametrach". Z góry dzieki za przeczytanie tego postu.
PS Proszę o pomoc ;)
Not look back.

Awatar użytkownika
chietos112

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez ramireez » 22 Wrz 2010, 22:10

Według wskaźnika BMI Twoja waga jest jak najbardziej w normie, więc nie rozumiem co chcesz zmieniać?

Btw. fajny avatar ;)
You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get it and keep moving forward, how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!

Awatar użytkownika
ramireez

• Pochwały:2

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez mgirl » 22 Wrz 2010, 22:10

Awatar użytkownika
mgirl

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez chietos112 » 22 Wrz 2010, 22:15

Dzięki, ale nie rozumiem jednego: osoby w moim wieku mają o wiele mniejszy brzuch ode mnie. Jak to zmienić? Przez wakacje wyszłam chyba z 5 razy pograć w kosza, to wszystko, podczas gdy w wcześniejszym roku szkolnym trenowałam intensywniej 2 razy w tygodniu po 1,5h, więc może to z tego? Albo jest jakis inny problem o którym nie wiem?

Ty też nasz spox awatar ;)
Not look back.

Awatar użytkownika
chietos112

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez Wala » 22 Wrz 2010, 22:23

chietos112, twoja waga jest ok.
chietos112 napisał:ale nie rozumiem jednego: osoby w moim wieku mają o wiele mniejszy brzuch ode mnie.

Jeśli twoim problem jest większy brzuch, to poświęć mu trochę czasu w codziennych ćwiczeniach. Mogą być te: http://mamzdrowie.pl/cwiczenia-na-plaski-brzuch/
Dobre efekty da też np. kręcienia hula hop albo pływanie. Zależy jaki rodzaj sportu preferujesz.
I pamiętaj, że na efekty trzeba trochę poczekać, cierpliwości. ;)
Wstań nim pogrzebią cię razem z wolnością,
niedogodnością jest myśleć w tych czasach,
więc myśl zamiast wierzyć w to co pisze prasa.
Wstań nim pogrzebią cię razem z godnością,
jeżeli masz ją - to wstań i pomyśl.
System jest odzwierciedleniem sodomy.

Awatar użytkownika
Wala

• Pochwały:30

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez chietos112 » 22 Wrz 2010, 22:25

Dzięki. Rozumiem, że na efektytrzeba trochę poczekać, tylko sęk w tym, że po prostu mi się nie chce. Jeszcze raz dzięki ;)
Not look back.

Awatar użytkownika
chietos112

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez ramireez » 22 Wrz 2010, 22:27

Dobrym ćwiczeniem też jest bieganie, pod wieloma względami, trzeba tylko wziąć pod uwagę teren i obuwie. Z tego co słyszałem (i ostatnio przez pomyłkę przekonałem się, że to prawda) zły dobór obuwia może mocno walnąć po stawach skokowych, a przecież nikt nie chce się kontuzjować ;). Jeśli Ci się nie chce to niczego nie osiągniesz, proste - no pain, no gain.
You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get it and keep moving forward, how much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!

Awatar użytkownika
ramireez

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez mgirl » 22 Wrz 2010, 22:27

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez chietos112 » 22 Wrz 2010, 22:33

Masz rację. Tylko chodzi o to, że tam gdzie jest idealne miejsce do biegania, niestety jest niebezpiecznie, a 14-latka biegająca sama to łatwy łup dla... no wiadomo... a koleżanki są przeraźliwie leniwie, wiadomo jak to jest w gm. Więc, cóż, nawet jakbym chciała to bym nie mogła, a lubię i chcę biegać ;)
Not look back.

Awatar użytkownika
chietos112

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez ganimedes » 28 Wrz 2010, 21:53

Jeśli nadal szukasz jakiegoś ciekawego rozwiązania, to polecam zajrzeć na ten profil na fb http://www.facebook.com/www.hellhound Myślę, że tam znajdziesz wiele fajnych porad dot. odpowiedniej diety, ćwiczeń i sposobów na pozbycie się tego wystającego brzucha. Samo oczywiście nic nie przyjdzie - musisz jeszcze te porady wprowadzić w życie.

ganimedes

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez Nikt_Ważny » 04 Paź 2010, 12:23

Po pierwsze: masz 14 lat i nie "cuduj" z dietami, bo jeszcze dorastasz.
Po drugie: Masz odpowiednią wagę.
Czasem są chwilę, gdy problem jest w każdym kroku...

Awatar użytkownika
Nikt_Ważny

• Miejscowość:Krakuf.
Użytkownik zbanowany

Re: Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez pkd88 » 04 Paź 2010, 17:36

chietos112 napisał: Tylko chodzi o to, że tam gdzie jest idealne miejsce do biegania, niestety jest niebezpiecznie, a 14-latka biegająca sama to łatwy łup dla... no wiadomo... a koleżanki są przeraźliwie leniwie, wiadomo jak to jest w gm. Więc, cóż, nawet jakbym chciała to bym nie mogła, a lubię i chcę biegać ;)

tak, tak tłumacz sobie dalej swoje lenistwo ;)

rusz się i idź pobiegać to wtedy będziesz miała mniejszy brzuch. cała filozofia.

Jeśli twoim problem jest większy brzuch, to poświęć mu trochę czasu w codziennych ćwiczeniach. Mogą być te: http://mamzdrowie.pl/cwiczenia-na-plaski-brzuch/

bzdura
Bóg Honor Ojczyzna
Image

Awatar użytkownika
pkd88

• Pochwały:3

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez James » 04 Paź 2010, 23:36

To normalne, że dorastając, nabierasz masy. Moja siostra i siostra mojej dziewczyny mają po 14 lat i również lekki brzuszek. Z wiekiem Ci się powinno wyregulować, pod warunkiem jak nie będziesz jadać fast foodów i innych śmieci.

Diety w takim wieku się nie stosuje, po prostu staraj się zdrowo odżywiać i pod żadnym pozorem się nie głódź! Głodzenie to najgorsze, co może być. No i ruszaj się, na pewno w szkole masz WF, wyciskaj z siebie siódme poty. Teraz będzie ciężko jesienią/zimą gdzieś wyjść, ale jak nadejdzie wiosna/lato to wychodź biegać, grać w kosza/siatkę itp. Jakie niebezpieczne miejsce? Bez przesady, to na dwór sama też nigdzie nie idziesz, do sklepu, do koleżanki, bo się boisz o gwałcicieli?

James

• Miejscowość:Katowice
  • Pochwały:3

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez moira » 23 Lis 2010, 10:33

Unikaj wszelakich cudownych diet. One mogą Ci więcej problemów ze zdrowiem narobić, niż pomóc. A jeżeli już koniecznie chcesz stosować jakąś dietę, to lepiej jest udać się do dietetyka, który będzie cały czas mieć kontrolę nad Twoją dietę. Dobrzy dietetycy są w Klinice Diety Medlinea, gdzie od razu będziesz miała również powiedziane co i kiedy masz ćwiczyć, także przy takich informacjach na pewno będzie Ci łatwiej uzyskać wymarzoną sylwetkę.

moira

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez Chuda » 11 Cze 2011, 20:33

Ćwiczenia i dieta :D
Każda dietę dla wzmocnienia efektu trzeba poprzeć ćwiczeniami. Dieta jest podstawą, a regularna aktywność fizyczna jej uzupełnieniem.

Ja jestem zwolennikiem diety paleolitycznej. Sama ją stosuję, wiec wiem że dziala i po prostu moge polecić. Jem codziennie mięsa i bardzo duże ilości warzyw, głównie w postaci sałatek. Na przekąski albo owoce albo jakas szyneczka ;)Chudnę w fajnym tempie i póki co moja waga nie staje. Do zdecydowanie najlepsza dieta spośród tych, które do tej pory stosowałam.

Wiem, że powinnam uzupelnić ją ćwiczeniami fizycznymi, ale............................. oczywiście nie mam czasu. Chociaż teraz zbliża się lato, więc wezmę się za rolki, rower i Nordic Walking ;)

Chuda

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez Mandy » 12 Cze 2011, 07:48

Na brzuszek najlepsza jest areobiczna 6 weidera, efekty daje tez kręcenia hula-hop no a chodzenie na basen wysmukla całą sylwetkę. Tylko nie szalej bo wagę masz naprawdę dobrą :)
Niebo uczy kochać
Ziemia uczy trwać
Ludzi nienawidzić
Ludzie uczą nas

Awatar użytkownika
Mandy

• Miejscowość:TRG
  • Pochwały:8

Ćwiczenia czy dieta?

Postprzez Paula :) » 12 Cze 2011, 09:08

Tak właśnie. Aerobiczna 6 Weidera jest najlepsza :) fakt, że ciężka ale za to jakie efekty ;) płaski brzuszek a na dodatek ładny kaloryfer jeśli będziesz sumiennie wykonywać to ćwiczenie :D polecam!

Paula :)

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry