Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234395 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Ćwiczenia czy dieta?

Twoje ciało wysyła Ci niepokojące sygnały? A może szukasz sposobu na poprawienie jego kondycji? Nie wiesz jaką dietę wybrać? Jeśli tak, to dział ten stoi dla Ciebie otworem.

Ćwiczenia czy dieta?

Nieprzeczytany postprzez chietos112 » 22 Wrz 2010, 22:05

Cześć!
Mam "problem" ze swoim ciałem. Mam 14 lat i ważę ok. 53 kg (przy wzroście ok. 162 cm). Niestety nie wiem co robić. Starałam się zaprowadzić porządek z moim jadłospisem, ale to za trudne od razu przerzucać sie na "lekkie" jedzenie. Starałam się także ćwiczyć, lecz nie mam do tego siły chociaż lubię, wręcz kocham sport. Niestety nie mam pojęcia czy i jaki prowadzić jadłospis oraz jakie ćwiczenia i po ile razy najlepiej wykonywać przy moich "parametrach". Z góry dzieki za przeczytanie tego postu.
PS Proszę o pomoc ;)
Not look back.

Awatar użytkownika
chietos112

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Ćwiczenia czy dieta?

Nieprzeczytany postprzez poi » 18 Cze 2011, 16:38

Żeby schudnąć trzeba ćwiczyć, ale jednoczesnie trzeba pamiętać, że mimo wszystko jesteśmy tym, co jemy i to dieta jest podstawą jeżeli chodzi o odchudzanie. Ja polecam dietę paleo.

Chuda - nie napisałaś o produktach niedozwolonych na diecie paleo. Są to: chleb, produkty mączne, makarony, kasze, ryż, ziemniaki, mleko i jego przetwory, cukier, sol, słodycze. Z tych rzeczy naprawdę nie jest trudno zrezygnować, a efekt jest super. Wypróbowałam więc mogę polecić. Schudłam jak na razie 6 kilogramów,a le jeszcze troche mam do stracenia ;) Daję radę

Opórcz diety paleo na brzuszek to chyba A6W jest rzeczywiście dobrym rozwiązaniem. Kurcze... za pierwszym razem myślałam, że odlecę ;)

poi

Użytkownik zbanowany

Ćwiczenia czy dieta?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 18 Cze 2011, 16:38

Awatar użytkownika
mgirl

Re: Ćwiczenia czy dieta?

Nieprzeczytany postprzez Alicja1990 » 21 Cze 2011, 11:26

Ćwiczenia, unikanie czipsów, frytek i słodyczy - i powinno wyjść na prostą.

Alicja1990

Ćwiczenia czy dieta?

Nieprzeczytany postprzez laauraa » 21 Cze 2011, 11:37

I ja jeszcze raz napiszę: żadnych diet w tym wieku!!! Więcej ruchu i ewentualnie mniej słodyczy.
Muzyka jest dopełnieniem każdego uczucia...

Awatar użytkownika
laauraa

• Pochwały:2

Ćwiczenia czy dieta?

Nieprzeczytany postprzez poi » 22 Cze 2011, 22:02

No chyba nie do końca "żadnych diet" Trzeba po prostu wybrać zdrową dietę i odpowiednią dla wieku. W wieku 14 lat nie można przejść na dietę 1000 kcal, kapuścianą czy Dunkana, ale wydaje mi się, że dietę palo spokojnie można zastosować.
Jest to zdrowa dieta, odpowiednia dla osób w każdym wieku, które nie mają problemów zdrowotnych (wiadomo, że wtedy trzeba się kontaktować z dietetykiem) Ja stosuję dietę od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolona. Przestawiłam na nią całą rodzinkę, bo twierdzę, że nie ma przeciwwskazań by stosowały ją moje dzieci czy nawet dziadkowie. To po prostu naturalny model odżywiania, który przyczynia się do utraty masy ciała.

poi

Użytkownik zbanowany

Ćwiczenia czy dieta?

Nieprzeczytany postprzez laauraa » 23 Cze 2011, 08:12

Autorka postu nie ma nadwagi, waży prawidłowo do wzrostu, nie widzę sensu by męczyć się jakąkolwiek dietą w tym wieku, jedynie można ograniczyć słodycze i fast foody- to zawsze wyjdzie na zdrowie.
Muzyka jest dopełnieniem każdego uczucia...

Awatar użytkownika
laauraa

• Pochwały:2

Ćwiczenia czy dieta?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 23 Cze 2011, 08:12

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Ćwiczenia czy dieta?

Nieprzeczytany postprzez tiko » 28 Gru 2011, 13:57

Ja na Twoim miejscu ćwiczyłabym więcej i odstawiłabym przede wszystkim słodycze i tłuste jedzenie. Nie sądzę, aby to był duży problem.
Tym bardziej,że Twoje ciało ciągle się rozwija i na pewno schudniesz. Możesz jeszcze pić więcej wody, polecam wielką pieniawę bo wpływa korzystnie na układ trawienny.

tiko

Ćwiczenia czy dieta?

Nieprzeczytany postprzez filifjonka » 28 Gru 2011, 19:29

zdecydowanie i jedno i drugie :) staraj się jeść często niezbyt duże porcje, dużo warzyw i owoców. jeszcze dojrzewasz, więc zbilansowana dieta to podstawa :) pozdrawiam.

filifjonka

Ćwiczenia czy dieta?

Nieprzeczytany postprzez castoravie » 28 Gru 2011, 21:11

Ja po prostu jadłam normalnie, odstawiłam jedynie chipsy i słodycze. No i oczywiście ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia. Zrzuciłam 8kg w 2 miesiące . powodzenia :)
"Człowiek będzie zupełnie wolny tylko wówczas, gdy otoczy się światem całkowicie stworzonym przez siebie."

Awatar użytkownika
castoravie

Ćwiczenia czy dieta?

Nieprzeczytany postprzez marzycielka. » 30 Gru 2011, 01:54

Sama schudłam w pół roku 10kg i nie katowałam się przy tym wielkimi dietami czy wysiłkiem fizycznym. Diabeł tkwi w szczegółach więc na początek staraj się zmienić jakieś produkty, np. Zamień zwykły chleb na poełnoziarnisty, przestań smarować chleb masłem. Zamień ziemniaki na kaszę, zamiast jeść batonika zjedz jakiś owoc lub kisiel. Cieżko jest z dnia na dzień zmienić wszystkie nawyki żywieniowe, ale nawet jeśli przez tydzień czy dwa będziesz się głodzić i dużo ćwiczyć to po pewnym czasie znudzi Ci się i znowu przytyjesz. Jeśli chodzi o ćwiczenia to spróbuj czasem iść z koleżankami na lodowisko czy basen. Latem wyciągnij kogoś na rower lub rolki. Chyba łatwiej zmusić się do takiego czegoś niż samotnego biegania rankiem ;) Ćwicz też systematyczność i rób CODZIENNIE 20 brzuszków rano lub wieczorem. Więcej osiągniesz robić mniej, a dłużej niż jeśli zrobisz przez kilka dni po 300, bo to niewiele daje :) I powodzenia!
nie liczę kalorii, papierosów, godzin. liczę za to chwile. i liczę na siebie.

Iść za marzeniem i znowu iść za marzeniem,
    i tak zawsze aż do końca
    .

Awatar użytkownika
marzycielka.

Ćwiczenia czy dieta?

Nieprzeczytany postprzez puchaty » 16 Sty 2012, 13:59

Dieta, jak dieta to suplementacja. Dieta bez syntetycznej suplementacji to nie dieta. Prędzej czy później zacznie Cię ssać w żołądku - będzie Ci brakowało witamin.

Owszem można, ale trzeba mieć idealnie dopasowaną a takiej nawet dietetycy nie są w stanie napisać.

Moim zdaniem (a zrzuciłem w sumie 30 kg ;P 24 kiedyś i teraz 5):

1. Dieta
2. Ćwiczenia

Ćwiczenia dla osób z tendencją do tycia nie mają sensu bez diety. Pójdziesz na siłownie a potem na KFC ;p

Awatar użytkownika
puchaty
Administrator

• Miejscowość:0lsztyn
  • Pochwały:18

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry