Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234395 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Crystal Castles

Czyli wszystko o muzyce techno/trance/house.

Crystal Castles

Nieprzeczytany postprzez alegoria » 12 Maj 2010, 22:06

puk puk, czy dla kogoś stąd ta nazwa brzmi znajomo i kojarzy ową parkę? może ktoś jest fanatycznym miłośnikiem tej tetrisowej muzyki albo może nawet wybiera się na koncert w Warszawie, 24 czerwca? ;)
jestem hologramem, półuśmiechem, pragnieniem, żyję w głowie

Awatar użytkownika
alegoria

• Pochwały:4

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Crystal Castles

Nieprzeczytany postprzez Thornton » 03 Maj 2011, 19:47

Crystal Castles rządzi :D Tak jak Maggie17, pierwszy raz usłyszałem ich w Skinsach. Teraz to nieodłączny element mojej playlisty. Najbardziej podoba mi się: Vanished, Courtship Dating, Celestica, Pap Smear oraz Not In Love.
„Nie narzekaj na śnieg na dachu twojego sąsiada, kiedy twoje własne schody nie są czyste"

Awatar użytkownika
Thornton

Crystal Castles

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 03 Maj 2011, 19:47

Awatar użytkownika
mgirl

Crystal Castles

Nieprzeczytany postprzez Stratocaster » 04 Maj 2011, 12:05

im więcej słucham nowej płyty tym bardziej mi się wydaje, że jest jednak lepsza od pierwszej. chociaż cięzko powiedzieć tak ostatecznie, te płyty są po prostu inne, chyba nie można jednoznacznie stwierdzić która jest lepsza.
deliver me from my enemies

Awatar użytkownika
Stratocaster

Crystal Castles

Nieprzeczytany postprzez johanneskate » 03 Wrz 2011, 18:32

Oni wydadzą w końcu coś nowego? Bo po singlu ze Smithem ja osobiście na nic nie natrafiłem;/
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Crystal Castles

Nieprzeczytany postprzez Pirat » 05 Wrz 2011, 11:12

Fan, nie-fan, lubię kilka kawałków, mimo że jakoś nigdy nie przepadałem za muzyką elektroniczną, choć ostatnio się to zmienia.
Mają charakterystyczne brzmienie, które mi się podoba.
Najbardziej: baptism, alice practice i celestica.

poza tym kto nie lubi dźwięków 8bitowców? ;d
Image

Awatar użytkownika
Pirat
Moderator

• Pochwały:8

Crystal Castles

Nieprzeczytany postprzez johanneskate » 19 Wrz 2011, 08:17

the end is so creepy. thats what i like about cc. they arent very talated in a way of composing or being genius but they definately know how to grab twist and expose a certain feeling. not really emotions but a certain feeling of parts in our lifes. and thats beatiful. thats art.

Komentarz z YT.
Faktycznie, no jakiś super wokali i wyciągań niet. Ale to co oni robią z człowiekiem, jeśli się już do ich muzyki przekonasz jest niesamowite.
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Crystal Castles

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 19 Wrz 2011, 08:17

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Crystal Castles

Nieprzeczytany postprzez bowie » 15 Lut 2012, 23:34

Bardzo lubię Crystal Castles i żałuję, że nie udało mi się być na żadnym koncercie.
Długo nie mogłam się przekonać do ich pierwszej płyty, w szczególności do "Alice Practice", ich najbardziej znanego utworu. Nadal go nie lubię, uważam, że "Crimewave" czy też "Vanished" jest milion razy lepsze.

bowie

• Miejscowość:Bydgoszcz

Crystal Castles

Nieprzeczytany postprzez Gemini » 17 Mar 2012, 22:28

Płytka z 2010 leci u mnie ostatnio kilka razy dziennie i nie zanosi się, by miało się to zmienić. Genialny krążek.
"Secret Of Life, nothing was ever achieved without it, and nothing can take its place. No matter what you face in life, if your passion is great enough, you will find the strength. Without passion, life has no meaning."

Awatar użytkownika
Gemini

• Miejscowość:z plemnika xD

Crystal Castles

Nieprzeczytany postprzez Blu » 18 Mar 2012, 15:21

Sama za tego rodzaju muzyką szczególnie nie przepadam, ale raz usłyszałam Alice Practice i od tego czasu jest to jeden z kawałków, który na prawdę albo raczej o dziwo mnie relaksuje. Z tego względu duży plusik dla tego zespołu :wink:
jestem bezradny, jestem jak organiczna definicja angielskiego słówka „pathetic", jestem jak podstarzały Donnie Darko, jestem potencjalnym samobójcą z miłości przez utopienie, jestem jak otwarta czakra, cieknący kran i krwawiący nos.

Awatar użytkownika
Blu

• Pochwały:15

Crystal Castles

Nieprzeczytany postprzez jik » 19 Mar 2012, 13:17

Poza oczywiście tym, że zawieram się w niezwykle licznym zbiorze osób, którym Alice Glass się podoba ;) Uważam, że Crystal Castles i Die Antwoord to jedne z najważniejszych powiewów świeżości na scenie muzyki elektronicznej. Z tym, że CC łączy to z punkowym pazurem, a Antwoordowie z rapem. Cholernie podoba mi się w CC nawiązywanie do właśnie punkowych koncertów (zachowanie Alice, niektóre wokale, ogólny klimat części ich beatów, choćby "Baptism"). Kiedyś byli tacy Atari Teenage Riot, którzy podeszli do łączenia punka i elektroniki znacznie "brudniej" i brutalniej, a teraz mamy CC, którzy jednak zatrzymują się po bardziej ułożonej, modnej stronie chaosu ;)
Miałem zły dzień. Tydzień. Miesiąc. Rok. Życie. Cholera jasna.
— Charles Bukowski, Szmira

Awatar użytkownika
jik

• Miejscowość:Gdynia
  • Pochwały:1

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry