Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234394 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

coraz częściej bardzo długie tematy

Tu możecie pisać o wszystkim, co Was denerwuje, Wasze pomysły dotyczące forum, uwagi odnośnie Admina... etc.

Nieprzeczytany postprzez johanneskate » 30 Maj 2010, 01:58

Zauważyłem, że powstają tematy, których przeczytanie zajmuje czasem kilka dobrych minut.. To jest niezbyt dobre.. Myślicie, że da się to jakoś zahamować?
Image
1. Używaj wyszukiwarki: http://m-forum.pl/search.php
2. Zwracając się do kogoś klikaj na jego nick przy avatarze
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

• Pochwały:61

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez mystery » 30 Maj 2010, 02:05

Co to znaczy długie tematy?
Że autor wątku za długo rozwija swój problem, czy, że dyskusja ciągnie się za długo?
johanneskate napisał:Myślicie, że da się to jakoś zahamować?

Nie widzę nic złego. W związku z tym nie wiem po co trzeba by było cokolwiek hamować.

Domyślam się że "niezbyt dobre" jest podjęcie wysiłku czytania, tak?
Z tego co wiem, nie ma obowiązku odpowiadania w każdym temacie. Jeśli coś Ci się nie podoba to wychodzisz z tematu i zaglądasz do kolejnego. Są tematy mniej i bardziej rozbudowane, każdy znajdzie coś dla siebie.
Dla mnie plagą są właśnie te strasznie krótkie tematy, gdzie autor wątku nie zadaje sobie trudu opisać o co mu chodzi. I potem inni muszą dopytywać o szczegóły.
johanneskate napisał:To jest niezbyt dobre..

bo?

tak jak ja. "Niezbyt dobre" to dla mnie nie znaczy nic. Nie rozumiem argumentu.
wanderlust queen

svaku svoju grešku znam

Awatar użytkownika
mystery
Przyjaciel

• Miejscowość:Absurdystan
  • Pochwały:35

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Maj 2010, 02:05

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez johanneskate » 30 Maj 2010, 02:10

Tak, nie ma obowiązku czytania... No ale można by jakoś dać znać ludziom, że więcej osób się zainteresuje, kiedy oni będą z nimi prowadzić dialog, a nie napiszą ze 100 linijek i czekają na komentarze... :)
Image
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

Nieprzeczytany postprzez mystery » 30 Maj 2010, 02:24

Mam zdanie dokładnie przeciwne do Twojego. Dialog sobie można urządzić na czacie czy przez PW. Na forum, żądając od kogoś pomocy ( na przykład) warto przedstawić o co chodzi. Dla mnie autor tematu, który szczegółowo opisze problem daje znać, że zależy mu na pomocy i szanuje mój (czytelnika) czas o tyle, że nie każe mi czekać 2 dni, aż łaskawie odpisze, w czym konkretnie tkwi problem/czy jest dziewczynką czy chłopczykiem/czego oczekuje/etc.
Jeśli autor tematu stale obserwuje swój wątek i jest dostępny- okej, można jakoś dozować informacje. Ale jeśli trzeba z kogoś, w ramach tego dialogu o którym piszesz, "wyciskać" informacje, i robi się 10+ jednozdaniowych postów(albo nawet nie tworzących zdania) to dla mnie to jest robienie śmietnika na forum.

johanneskate napisał:No ale można by jakoś dać znać ludziom, że więcej osób się zainteresuje, kiedy oni będą z nimi prowadzić dialog, a nie napiszą ze 100 linijek i czekają na komentarze... :)

Mi się nigdy nie chce śledzi tych dialogów, kto kogo cytuje, kto o co zapytał i gdzie jest odpowiedź. Piszę to nie dlatego, żeby się pochwalić własna opinią, a po to, aby pokazać, że różni ludzie lubią różne formy przekazu, więc apelowanie o to żeby "coś z tym zrobić" jest wg mnie bez sensu. Jest masa użytkowników którzy wolą formę dialogu- i Ty przykładowo, pójdziesz sobie czytać ich posty, a reszta, pisząca długo i szczegółowo, znajdzie czytelnika w osobach takich jak ja, które nie lubią cyrtolenia się na raty, tylko raz a dobrze ;)
Moim zdaniem jest dobrze tak jak jest.

Ps. Nie za długiego posta napisałam? :mrgreen:
wanderlust queen

svaku svoju grešku znam

Awatar użytkownika
mystery
Przyjaciel

Nieprzeczytany postprzez johanneskate » 30 Maj 2010, 02:27

Nie, nie za długiego... :) To potraktujemy to w ten sposób, że tematy gdzie jest duuuużo napisane są dla takich jak Ty, a te co mniej dla takich jak ja? :) Faktycznie, chyba zwróciłem uwagę na coś niepotrzebnego.. Dziwi mnie troszkę Twoje zainteresowanie tą sprawą. Co Cię zmusiło do tak szczegółowego odpisywania mi?
Image
3. Baw się dobrze.

♪♫♪ ♪♫♪

Awatar użytkownika
johanneskate
Moderator

Nieprzeczytany postprzez mystery » 30 Maj 2010, 02:40

Bez przesady z tym zainteresowaniem, dla mnie to nie jest szczegółowe odpisywanie, tylko normalne. Odpisałam ponieważ nie lubię tendencji do upraszczania(tu w znaczeniu negatywnym),ujednolicania etc. Ja lubię jak się ktoś troszeczkę wysili, będzie ponadprzeciętną. A poza tym to jest forum dyskusyjne, co ja rozumiem jako "do rozmawiania" a nie tylko klepania "zgadzam się/nie zgadzam".
Ale też nie będę aż tak znowu zaciekle bronić tej sprawy, aż taka kopnięta nie jestem.Dobranoc.
wanderlust queen

svaku svoju grešku znam

Awatar użytkownika
mystery
Przyjaciel

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Maj 2010, 02:40

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez alexia » 30 Maj 2010, 03:36

johanneskate napisał: Myślicie, że da się to jakoś zahamować?

A co ci to przeszkadza?

Z tego co się orientuję,to forum. Więc nie spodziewaj się dwupostowych odpowiedzi na jeden temat.
“You only live for tomorrow. The ones that live for tomorrow get fucked by the ones living for today. I only live for today.” — Won Bin “The Man from Nowhere”
Heart as big as the city. Heart as big as Liverpool.

Awatar użytkownika
alexia

• Miejscowość:United States Bitch
  • Pochwały:47

Nieprzeczytany postprzez szaloonaa » 30 Maj 2010, 15:11

Po to jest forum, by pisać co się chce i ile się chce. Nie ma sensu nikogo ograniczać. A jak się komuś nie chce czytać, to nie musi i tyle.
Dance me to the end of love.

Awatar użytkownika
szaloonaa

• Pochwały:58

Nieprzeczytany postprzez martuśka. » 30 Maj 2010, 22:45

Jeden chciał zamykać takie tematy, teraz drugi chce hamować....

Jeśli zahamujemy tematy to zahamujemy forum. A przecież forum ma się rozwijać. Sama pomijam dialogi innych w niektórych tematach, no chyba, że coś ciekawego wyłapie. Zawsze odnoszę się do pierwszego postu i już...

Tym bardziej, że ludzie dochodzą na forum i chcą się wypowiedzieć w ważnych tematach więc na czym miałoby to hamowanie polegać?
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:87

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry