Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234394 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Co zrobić kiedy lekarz narusza Twoją godność?!

Można tutaj pisać wszystko na temat płci pięknej (pięknej? :>) Jest to oczywiście też miejsce na "babskie pogaduchy" :P

Nieprzeczytany postprzez Katharsis » 22 Mar 2008, 16:09

Postanowiłam o tym napisać. Sprawa ta dotyczy głównie kobiet, które np chodzą do ginekologa, który jest mężczyzną i robi więcej niż powinnien. Znalazłam nawet instytucje, które w takich przypadkach mogą pomóc.

Jeżeli podczas badania zachowanie lekarza bedzie naruszało Twoją godność zgłoś to!

1. Mozna napisać do Okręgowego Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej Lekarzy. Znajduje się przy każdej Okręgowej Izbie Lekarskiej.
Adresy izb znajdziesz na http://www.nil.org.pl
2. Drugim rozwiązaniem jest policja.
3. Jeśli potrzebujesz pomocy psychologicznej zadzwoń do telefonu Zaufania " Stop przemocy" przy Centrum Praw Kobiet ( 0 22 621 35 37 )

Dlaczego to robią:

Dowiedziono że ponad 5% lekarzy dotyka swoich pacjentek w sposób niestosowny, albo robi sobie nizbyt wybredne żarty czy umawia sie na spotkania, które maja podtekst seksualny, choc zasady etyki lekarskiej tego zabraniają!
Zwykli ludzie ( nielekarze) tez mają do takich zachowań skłonności, ale lekarze zwłaszcza lekarze rodzinni i ginekolodzy, maja ku temu więcej sposobności.
Początkujący lekarze maja zaburzoną, narcystyczną osobowość, co powoduje, że we własnym odczuciu sa kimś wyjątkowym i dlatego moga wykorzystywan innych ludzi. Traktują swoich pacjentów przedmiotowo.

Na baczności powinny się miec młode dziewczyny bo to im grozi największe niebezpieczeństwo, ponieważ są bardziej atrakcyjne i byc może bardziej ufne.

Co dalej...

Umawiając się na kolejną wizytę do lekarza, pamiętajmy, że tytuł doktora nauk medycznych nie moze uśpic naszej czujności i że gdy stwierdzimy iz zachowanie lekarza drastycznie odbiega od przyjętych norm nie bójmy sie tego zgłosić!

Lekarze nie róznią się niczym od innych ludzi!

Jak odróznić " zły dotyk" od tego profesjonalnego?

Podczas trwania zwróć uwagę, czy lekarz:

1. wyznacza wizytę na późniejsza porę niż zwyczajowe godziny pracy.
2. Opowiada Ci o swoim zyciu.
3. Wypytuje jak wygląda twoje zycie seksualne choć przyszłaś do niego ze zwichnięta kostką.
4. Nie wystawia rachunku za wizytę, choć nie prosiłaś o znizkę. w ten sposób chce wywołac wrażenie, że masz wobec niego zobowiązanie.
5. Nie wkada gumowych rękawiczek przed badaniem ginekologicznym
"Prawdziwa miłość jest raną. I tylko tak ją można odnaleźć w sobie, gdy czyjś ból boli człowieka jako jego ból."

Awatar użytkownika
Katharsis

• Miejscowość:Kielce

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez Loly » 22 Mar 2008, 17:49

Jezu. Bez przesady. To nie poradnik, tylko forum. Może były 3, 4 najwyżej takie tematy, ale nie tyle zeby przyklejac wiadomosc o tym.
Ludzie, nie przesadzajmy.
Antykoncepcja - okej.
Objawy ciąży - okej.
Masturbacja - okej.
Ale po co więcej?
Wiele kobiet nie potrafi zrezygnować z dążenia o kariery, ale są zbyt słabe by zwyciężyć. Noszą uniform i do tego szklane pantofelki. Co można zdziałać w takich butach? Niewiele, najwygodniej się w nich wyczekuje na księcia, który podaruje królestwo.

Awatar użytkownika
Loly
Przyjaciel

• Miejscowość:Poznań
  • Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 22 Mar 2008, 17:49

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Re: Co zrobić kiedy lekarz narusza Twoją godność?!

Nieprzeczytany postprzez mała czarna » 22 Mar 2008, 17:52

Loly napisał:Jezu. Bez przesady. To nie poradnik, tylko forum. Może były 3, 4 najwyżej takie tematy, ale nie tyle zeby przyklejac wiadomosc o tym.
Ludzie, nie przesadzajmy.
Antykoncepcja - okej.
Objawy ciąży - okej.
Masturbacja - okej.
Ale po co więcej?

Nie wiem, czy ludzi kusi teraz oferta Kuby, czy chwila sławy, zeby zakładać kolejne tematy nie mające na celu dyskusji, tylko raczej formę poradnika.
Dla mnie- trochę pozbawione sensu, bo forum jest od dyskutowania, to nie broszurka informacyjna.

W pełni popieram Loly.
-pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że było warto.
-było.

navigare

Image

Awatar użytkownika
mała czarna
Przyjaciel

• Miejscowość:nie skąd, ale dokąd
  • Pochwały:3

Nieprzeczytany postprzez monikaa » 22 Mar 2008, 17:54

Racja..
Ten wyścig szczurów powoli mnie dobija. Ludzie, opanujcie się trochę. Możecie siedzieć cicho i udzielać się tam, gdzie macie coś konkretnego do powiedzenia, niż robić wielkie halo, zakładając coraz to durniejsze tematy. Tyle ode mnie.
Image

SO I LIVE MY LIFE FOR YOU

Awatar użytkownika
monikaa
Moderator

• Pochwały:2

Nieprzeczytany postprzez Eunika » 22 Mar 2008, 18:45

Popieram, niedługo wszystkie tematy będa 'przypięte' a forum jak to napisała mała czarna stanie sie po prostu miejscem informacji, gdzie bedzie brak miejsca na dyskusje.
'ale Ty nigdy nie poddasz się'

skazana.

Awatar użytkownika
Eunika

• Miejscowość:Wschód Polski

Nieprzeczytany postprzez Katharsis » 22 Mar 2008, 19:03

Nie rozumiem dlaczego robicie problem. Ja uważam, że jest to bardzo ważna sprawa i u nie ma o czym dyskutować. Forum miało się rozwijać...w internecie takich inf jest nie wiele a oo antykoncepcji i objawach ciązy jest mnóstwo! Pozatym propozycja Quby ma mało tu do znaczenia.
"Prawdziwa miłość jest raną. I tylko tak ją można odnaleźć w sobie, gdy czyjś ból boli człowieka jako jego ból."

Awatar użytkownika
Katharsis

• Miejscowość:Kielce

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 22 Mar 2008, 19:03

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Loly » 22 Mar 2008, 19:30

Katharsis napisał:Ja uważam, że jest to bardzo ważna sprawa

Ty uważasz i okej.
Zrób o tym stronę.

My uważamy, że na forum nie jest to tak częstym problemem, żeby temat przyklejać i robić wielkie poradniki. Można pomóc doraźnie, jak ktoś będzie miał taki problem.
Wiele kobiet nie potrafi zrezygnować z dążenia o kariery, ale są zbyt słabe by zwyciężyć. Noszą uniform i do tego szklane pantofelki. Co można zdziałać w takich butach? Niewiele, najwygodniej się w nich wyczekuje na księcia, który podaruje królestwo.

Awatar użytkownika
Loly
Przyjaciel

• Miejscowość:Poznań
  • Pochwały:1

Nieprzeczytany postprzez mystery » 22 Mar 2008, 20:14

Loly napisał:My uważamy, że na forum nie jest to tak częstym problemem, żeby temat przyklejać i robić wielkie poradniki.

przeciez Katharsis sama sobie nie przykleiła i nie przyklei (przynajmnie w tej chwili). W czym problem. Nie przyklejajcie albo odklejcie- ,acie taką możliwość przecież. Wy pilnujecie porządku. porozumcie sie przez PW albo nie wiem, zapytajcie kogoś jeszcze o opinie.,. nie wiem. Ale po co ta dyskusja się rozwija ? nie rozumiem. /Kurde i tym samym wzięłam udział w tym bajzlu ^^
wanderlust queen

svaku svoju grešku znam

Awatar użytkownika
mystery
Przyjaciel

• Miejscowość:Absurdystan
  • Pochwały:35

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry