Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234394 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Co zrobić aby mnie polubili w klasie?

Każdy z nas ma jakiś problem, którego nie potrafi albo nie wie jak go rozwiązać. Jeżeli coś Cię trapi, nie krępuj się pisz otwarcie... na pewno ulży Ci na sercu :)

Nieprzeczytany postprzez olcia :) » 03 Lut 2012, 22:40

Hej,mam taki problem.Czuję że mało osób mnie lubi w klasie.Nikt mnie nie wybiera na w-fie do swojej drużyny jak w coś gramy,nikt ze mną nie gada i taki chłopak w klasie mnie wyzywa.Coż muszę przyznać że chyba jestem troszke zacofana i nie ogarniam niektórych spraw i czasami reaguje zbyt emocjonalnie.Chyba ze mną jest coś nie tak:/No ale nie jestem aż taka zła.Daje spisać ,jak coś wiem na kartkówce to pomagam niektórym jak mnie proszą a więc wredna nie jestem
Co zrobić aby mnie polubili?

pliss,doradzcie mi cos
Ostatnio edytowany przez Nineku, 03 Lut 2012, 22:44, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Połączono dwa posty.

olcia :)

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez lidia » 04 Lut 2012, 00:01

Po pierwsze - nie możesz starać się na siłę, żeby wszyscy Cię polubili, bo to widać. Jeśli będziesz starać się "za bardzo", to możesz stać się popychadłem lub ewentualnie osobą, która odrabia zadania za całą klasę. I co? Nikt tak naprawdę nie będzie Cię wtedy lubił. Bądź po prostu sobą, zagadaj czasem do jakiejś sympatycznej osoby, postaraj się zakumplować z kilkoma dziewczynami.

W skrócie:
1. Nie bądź naiwna.
2. Bądź miła.

Powodzenia :)
-A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje?
- Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan.

Woody Allen

Awatar użytkownika
lidia

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 04 Lut 2012, 00:01

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez kopciuszek164 » 04 Lut 2012, 10:24

Bądź sobą. Wydaje mi się, że jesteś gimnazjalistką ,bo tylko tam myśli się, że jak dasz spisać to już jesteś lubiana. Bądź naturalna, uśmiechnięta, miła, a nie sztuczna. Może w Twojej klasie jest ktoś podobny do Cb, tzn też poszukuje zrozumienia i przyjaźni? Rozejrzyj się;]
Powodzenia :)
Dziwny ten świat.

Nie ogarniam tego nieogarniętego świata.

kopciuszek164

• Pochwały:3

Nieprzeczytany postprzez Antykozak » 04 Lut 2012, 14:04

Bądź po prostu sobą i tyle. Nikogo nie zmusisz na siłę by Cię lubił.

p.s. przeczytaj mój podpis...
W życiu nie chodzi o to by sympatię zdobywać.

Awatar użytkownika
Antykozak

• Pochwały:6
  • Ostrzeżenia:-1
Użytkownik zbanowany

Nieprzeczytany postprzez Darcia K » 04 Lut 2012, 14:06

olcia :) napisał:Co zrobić aby mnie polubili?

Nic. Nie zmieniaj się na siłę, nie chodzi o to, żeby każdy całował ziemię, po której stąpasz. Ciesz się tym, że chociaż parę osób Cię lubi. Poza tym, czy klasa jest aż tak ważna? Znajdź znajomych poza nią.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Nieprzeczytany postprzez Mandy » 04 Lut 2012, 14:21

Darcia K napisał:Poza tym, czy klasa jest aż tak ważna?

Dla wielu(dla mnie też) ważne jest by w klasie być lubianym w końcu w towarzystwie tych osób spędzamy mnóstwo czasu.

A jak się zachowujesz? Może jesteś zbyt głośna lub chcesz by cię ktoś na siłę polubił i jesteś upierdliwa/ A może zbyt nieśmiała? Ciężko mi coś doradzić jak powiesz jak się zachowujesz na co dzień to może coś mądrego napiszę :wink:
Niebo uczy kochać
Ziemia uczy trwać
Ludzi nienawidzić
Ludzie uczą nas

Awatar użytkownika
Mandy

• Miejscowość:TRG
  • Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 04 Lut 2012, 14:21

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez JackBlue » 09 Lut 2012, 16:55

W mojej klasie w technikum była dziewczyna która na początku kupowała słodycze i chipsy ludziom z klasy. Także na własne oczy widziałem, że to nic nie dawało, bo dalej była "olewana". Uważam, że dobrze jest znaleźć co najmniej jedną osobę z którą mogłabyś rozmawiać i spędzać przerwy. Nie potrafię poradzić Ci nic więcej, bo uważam, że nie dobre byłoby gdybyś miała udawać kogoś kim nie jesteś. Złym wyjściem z opresji byłoby również gdybyś miała się komukolwiek podlizywać czy coś - to na pewno nic nie da. Ja w podstawówce też nie byłem lubiany przez większość "kolegów" z klasy. Tak ma wielu indywidualistów, którzy rozwijają się po swojemu i którzy są nonkonformistami. Ale miałem jednego kolegę który jest moim dobrym kumplem również dziś, chociaż mamy po 20 lat i po gimnazjum poszliśmy do innych szkół, teraz studiujemy na innych uczelniach, ale mieszkamy w tym samym akademiku tylko na różnych piętrach. Dlatego moją jedyną radą dla Ciebie jest byś znalazła co najmniej jedną osobę z którą miałabyś wspólne tematy i mogłabyś spędzać przerwy.
Kto żyje bez szaleństwa mniej jest rozsądny niż mniema

Ludzie, którzy nigdy się nie śmieją, nie są poważnymi ludźmi.

Awatar użytkownika
JackBlue

• Miejscowość:KRK
  • Pochwały:4

Nieprzeczytany postprzez tombass » 04 Mar 2012, 15:24

Bądź śmieszna, szalona, wygłupiaj się (jak jesteś w gimnazjum, liceum to możesz też jakieś zboczone zarty opowiadać), rób fajne gesty. U mnie działa i wszyscy mnie lubią :)
ImageImageImage

Awatar użytkownika
tombass

Nieprzeczytany postprzez Neosha » 05 Mar 2012, 21:14

tombass napisał:Bądź śmieszna, szalona, wygłupiaj się (jak jesteś w gimnazjum, liceum to możesz też jakieś zboczone zarty opowiadać), rób fajne gesty. U mnie działa i wszyscy mnie lubią :)

I wszystko na siłę? Bez sensu, żeby coś robić wbrew sobie aby tylko przypodobać się kilku osobom? Nie warto, bo pewnie jakby na głowie stanęła, to by i to nie pomogło. Niestety jeśli w gimnazjum jakaś do nas łatka przylgnie, to już chyba na stałe. Nie staraj się wzbudzić sympatii wszystkich osób z klasy. Tak się po prostu nie da. Spróbuj zakumulować się z kilkoma osobami, a na początek może z jedną bądź dwiema. Na pewno są jakieś osoby, które bardziej odpowiadają Twojemu charakterowi, spróbuj do nich właśnie się zbliżyć.
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:76

Nieprzeczytany postprzez Krisztina » 05 Mar 2012, 21:35

Wypożycz jakąś książkę Harukiego Murakami.
Główną postacią każdej chyba jego powieści jest osobnik niezwykle podobny Ci charakterem.
Do pewnego czasu także czułam, że nie należę do popularnych osób. Też nie byłam wybierana do drużyny, ale później zaczęłam trenować i przewyższyłam wszystkich umiejętnościami, a zatem to się zmieniło.

Co do 1.osobowego bohatera owych książek - jest małomówny, raczej samotnik, ale ma zazwyczaj kilku znajomych, z którymi spędza czasem czas. Na ogół jednak spędza go samemu, bo to lubi... niektórzy po prostu taką mają naturę, doskonale uświadomiłam to sobie gdy poczytałam powieści HM... bardzo pomogło mi to zmienić się, choć odkrywałam wszystko przypadkowo.

Bo nie da się pomóc 3 zdaniami. Trzeba komuś przedstawić przykład, to przedstawiam. Dzięki temu bardzo się zmieniłam, więc Ci polecam to jako terapię... książki super, nie można się oderwać... :P

It's just a simple thing from me to you
The lady that I adore
Cause there's something that you should know

Awatar użytkownika
Krisztina

• Pochwały:1
  • Ostrzeżenia:1

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry