Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1210475 postów.

Zobacz nieprzeczytane posty

Co sądzicie o aborcji?

W tym miejscu wypowiadamy się na tematy poważne. Nie bójmy się. Przełammy swój wstyd!

Co sądzicie o aborcji?

Nieprzeczytany postprzez Jigga » 30 Gru 2006, 10:18

Poprzedni temat został zamknięty ponieważ był błąd w starym skrypcie. Prosze o kontynuowanie wątku tutaj. Jakby ktoś nie wiedział to poprzedni temat znajduje się Tutaj.

Czekam na wasze opinie na ten temat.

Awatar użytkownika
Jigga
Przyjaciel

• Miejscowość:Olesno/Opole
  • Pochwały:1

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez bravulka » 30 Gru 2006, 13:40

Hmm zdania na ten temat są podzielone. Ja osobiście nie jestem zwolenniczką aborcji, ale jezeli jakaś młoda dziewczyna zostałaby zgwałcona no i wtedy byłaby w ciąży no to wtedy tak.
Life's One Big Party When You're Still Young...

Awatar użytkownika
bravulka

• Miejscowość:b-tów

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Gru 2006, 13:40

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Wizzard » 30 Gru 2006, 13:58

[fquote]jakaś młoda dziewczyna zostałaby zgwałcona no i wtedy byłaby w ciąży no to wtedy tak.
[/fquote]

A jakby jakaś stara dziewczyna została zgwałcona to nie :wink: ?
..::Żałuj tylko tego czego nie zrobiłeś::..
Image

Awatar użytkownika
Wizzard

• Miejscowość:Warszawa

Nieprzeczytany postprzez Quba » 30 Gru 2006, 14:00

czepiasz sie. Co do gwałtu mam podobne zdanie. A co do sytuacji zagrożenia życia matki.. hmm. Tutaj już chyba powinna natura decydowac, bo zarówno dziecko jak i matka maja takie samo prawo do zycia. Sam nie wiem - to wszystko mozna traktować bardzo subiektywnie, bo np. ja nie poświęciłbym zycia własnej żony dla dziecka.. chyba.

Awatar użytkownika
Quba
Administrator

• Miejscowość:Wrocław
  • Pochwały:7

Nieprzeczytany postprzez Angel_17 » 30 Gru 2006, 14:53

A co na to matka?? Ja na pewno bym ryzykowała. Gdybym zabiła własne dziecko miałabym wyrzuty do końca życia.
...Jestem jedną z tych złych rzeczy, która przytrafia sie dobrym ludziom...

Awatar użytkownika
Angel_17

Nieprzeczytany postprzez Morgana » 30 Gru 2006, 15:03

A co na to matka?? Ja na pewno bym ryzykowała. Gdybym zabiła własne dziecko miałabym wyrzuty do końca życia.

Ja również. Aborcja nie :/
Dziecko to też człowiek
Bo czasem lepiej odejść od zmysłów by nie zwariować.
Wesołych Świąt!

Awatar użytkownika
Morgana

• Miejscowość:Katowice
  • Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 30 Gru 2006, 15:03

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez Wulf » 30 Gru 2006, 19:03

No więc kontynując poprzedni wątek.

Ja nie bronie aborcji, ja bronie prawa do wyboru. Jeśli ktoś nie chce mieć dzieci, a przypadek nieszczęście sie zdaży, zeby nie musiał z tego powodu męczyc sie itp. Co więcej uważam, że walczenie z czymkolwiek poprzez zakazywanie tego i grożenie konsekwencjami prawnymi to walka z wiatrakami. Ponadto jak pisałem wcześniej nielegalność zwiększa zagrożenie zdrowia i zycia kobiet.
Chcąc walczyć z aborcją poprzez zakazy nie pozostaje nic innego, jak wzorem nieżyjącego już rumuńskiego dyktatora Caucesku wprowadzić tgz policje ciążową, czy o to właśnie wam chodzi ?

Zalegalizowanie, nie tylko daje nam wiedze o faktycznej skali zjawiska, ale również daje kontakt z kobietami które chcą pozbyć się ciąży.
Kontakt ten daje nam szanse realnego wpływu na taka decyzje. Być może wystarczy rozmowa z psychologiem, skierowanie do odpowiedniego ośrodka pomocowego, rozmowa o różnych możliwościach rozwiązania problemu, może to wystarczyłoby, żeby przynajmniej część przypadków zapobiec.
Nie ma w świecie dość miłości i dobroci, aby wolno było z nich ofiarowywać coś urojonym istotom.
— Fryderyk Nietzsche

Awatar użytkownika
Wulf
Moderator

• Miejscowość:Kraków / Opole
  • Pochwały:6

Nieprzeczytany postprzez My¶l... » 30 Gru 2006, 19:24

Nie, aborcja to coś strasznego.Nie pozwoliłabym ludziom na taki krok. Jednak coś zmusza ich do tego. Kto lub co? Myślę, że zamiast aborcji, można po prostu urodzić dziecko i albo oddać je do adopcji (choć to też jest straszne), albo po prostu pokochać to dziecko. Ja tak myślę, i nic mego zdania nie zmieni.
Kieruj się sercem, nie kolegami...

Awatar użytkownika
My¶l...

• Miejscowość:Okolice Bydgoszczy

Nieprzeczytany postprzez Wizzard » 30 Gru 2006, 20:21

Wulf, rzuciłeś mi trochę nowego światłą na tą sprawę i chyba muszę przyznać ci rację.
..::Żałuj tylko tego czego nie zrobiłeś::..
Image

Awatar użytkownika
Wizzard

• Miejscowość:Warszawa

Nieprzeczytany postprzez klakier » 30 Gru 2006, 20:25

Co za róznica czy zabijasz nie narodzonie dziecko, czy przykładasz swojemu 5 letniemu dziecku kulkę w łeb? Niewielka...

Kiedy kobieta zostaje zgwałcona? To nie wiem. Ciężko mi mieć zdanie na ten temat.

Awatar użytkownika
klakier

• Miejscowość:Białystok

Nieprzeczytany postprzez kasiuniaaa » 30 Gru 2006, 20:45

Aborcja-obsolutne zlo.Jedynie uwazam ze dopuszczalna gdy ziwczyna zostanie zgwalcona bo wtedy patrzac caly zycie na swoje dziecko bedzie widziala tamto straszne zdarzenie.W innych przypadkach absolutnie nie!

kasiuniaaa

Nieprzeczytany postprzez asia_25_07 » 30 Gru 2006, 21:00

Jestem przeciwniczką aborcji. Jedynie powinna być dopuszczona gdy życiu matki grozi niebezpieczeństwo. A co do gwałtu, to mam podzielone zdanie. Kobieta po porodzie może oddać dziecko, lecz jeśli donoszenie ciąży sprawiłoby jej zbyt wielki ból, to powinna poddać się aborcji.

asia_25_07

• Miejscowość:Tam gdzie wszystko ma swój koniec...

Nieprzeczytany postprzez Morgana » 30 Gru 2006, 21:04

Przecież dziecko powstałe poprzez gwałt to tez człwiek. Nie jego wina, że jest kim jest, i ze powstało jak powstało
Bo czasem lepiej odejść od zmysłów by nie zwariować.
Wesołych Świąt!

Awatar użytkownika
Morgana

• Miejscowość:Katowice
  • Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez asia_25_07 » 30 Gru 2006, 21:08

Też tak sądze. Dziecko nie jest winne, tego co się stało. Ale napewno kobietom trudno jest urodzic takie dziecko.
Nigdy nie przsetawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może zakochać się w twoim uśmiechu.

asia_25_07

• Miejscowość:Tam gdzie wszystko ma swój koniec...

Nieprzeczytany postprzez ProExe » 30 Gru 2006, 22:33

Ja jestem przeciwny aborcji... chyba że ciąża zagraża życiu matki.
Przecież ten płód kiedyś urośnie, będzie taki jak my... niektórzy myślą że jak zabiją go w stanie nie świadomości(pobytu w brzuchu matki) to nie popełniają morderstwa. Ale to tak samo jakbyśmy zabili śpiącego człowieka.. też jest wtedy nie świadom co się dzieje wokół niego...

Dlatego nie jestem za aborcją i nigdy nie będę - powtórze jeszcze raz - kiedyś będzie świadomym życia człowiekiem a czy zabijemy je podczas nie świadomości to zupełnie to samo ;/

Awatar użytkownika
ProExe

• Miejscowość:NotUrBusines

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry