Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234392 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Co sądzicie o aborcji?

W tym miejscu wypowiadamy się na tematy poważne. Nie bójmy się. Przełammy swój wstyd!

Co sądzicie o aborcji?

Nieprzeczytany postprzez Jigga » 30 Gru 2006, 11:18

Poprzedni temat został zamknięty ponieważ był błąd w starym skrypcie. Prosze o kontynuowanie wątku tutaj. Jakby ktoś nie wiedział to poprzedni temat znajduje się Tutaj.

Czekam na wasze opinie na ten temat.

Awatar użytkownika
Jigga
Przyjaciel

• Miejscowość:Olesno/Opole
  • Pochwały:1

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez aveli » 07 Sty 2007, 18:19

[fquote]Tak te dzieci mają prawo żyć...ale te matki też mają prawo do normalnego życia...nigdy o tym nie zapomną...a dziecko będzie nadal przypominać...matka choć będzie starała pokochać to dziecko z całej siły będzie w nim widziała cząstke gwałciciela...taka jest prawda[/fquote]
aha, rozumiem, że jeśli matka została zgwałcona obok miejsca gdzie praktycznie codziennie przechodzi, to to miejsce należy zrównać z ziemią, bo przecież nie wolno narażać jej psychiki na takie coś...

argumenty w stylu: dziecko będzie przypominać gwałt, są dla mnie śmieszne, mając dziecko z gwałtu będzie ona mieć nienormalne życie ? niech odda do adopcji i zrzecze się praw do niego
jakby tak się dopatrywać szczegółów, to w każdym facecie bedzie też widzieć tego gwałciciela etc, z tym się trzeba nauczyć żyć i zaakceptować to, a nie uciekać od tego, aborcja w takiej sytuacji jest ucieczką, ucieczka nie jest rozwiązaniem problemu
Wiara buduje.
Nadzieja umacnia.
A miłość nadaje sens istnienia.

Awatar użytkownika
aveli

• Miejscowość:mam to wiedzieć ?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 07 Sty 2007, 18:19

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Nieprzeczytany postprzez mała czarna » 07 Sty 2007, 19:08

nie ważne z jakiego powodu kobieta zdecyduje się na aborcję. Taki krok będzie miał wpływ na całe jej życie. nie zdziwilabym się, gdyby od tego zależało, czy kobiea bedzie chciała mieć w przyszłości dziecko.
Ja chyba nie umiałabym zdecydować się na aborcję...Nie umiałabym z tym zyć. Jak mam zabić dziecko, to już wolę i siebie.
-pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że było warto.
-było.

navigare

Image

Awatar użytkownika
mała czarna
Przyjaciel

• Miejscowość:nie skąd, ale dokąd
  • Pochwały:3

Nieprzeczytany postprzez noir » 07 Sty 2007, 19:38

A pozatym to nie estetyczne

LOL, niezly argument ;-)
Strony WWW Poznań - projektowanie stron i aplikacji internetowych, optymalizacja, pozycjonowanie i marketing w sieci.

Blog o web designie, tworzeniu stron, optymalizacji stron.

Awatar użytkownika
noir

• Miejscowość:Poznań

Nieprzeczytany postprzez Wizzard » 07 Sty 2007, 20:07

Cytat:
A pozatym to nie estetyczne

LOL, niezly argument Wink

Może chodziło mu o nieetyczne :D .
..::Żałuj tylko tego czego nie zrobiłeś::..
Image

Awatar użytkownika
Wizzard

• Miejscowość:Warszawa

Nieprzeczytany postprzez onyxa » 07 Sty 2007, 20:08

ja napisze teraz cos,co na pewno sie wam nie spodoba. :? gdybym wiedziała ze moje dziecko bedzie chore to bym usuneła ciaze.po to zeby jej oszczedzic bólu i cierpienia :|.

onyxa

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 07 Sty 2007, 20:08

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez MacGyver » 07 Sty 2007, 20:13

onyxa napisał:ja napisze teraz cos,co na pewno sie wam nie spodoba.

Pewnie, że się nie spodoba! Jak mogłabyś? :(
Co je zocne, nima łocne.

Awatar użytkownika
MacGyver
Przyjaciel

• Miejscowość:Chybie/Brassel
  • Pochwały:16

Nieprzeczytany postprzez onyxa » 07 Sty 2007, 20:15

MacGyver napisał:
onyxa napisał:ja napisze teraz cos,co na pewno sie wam nie spodoba.

Pewnie, że się nie spodoba! Jak mogłabyś? :(

niewiem. :cry: przerasta mnie to,niemoge sobie wyobrazic tego jak moje dziecko bedzie cierpiało.wolałabym ja byc chora :( moze ciezko to zrozumiec.wiem ze niepowinnam sie uzalac nad soba ale ja juz niemam siły :(

onyxa

Nieprzeczytany postprzez MacGyver » 07 Sty 2007, 20:19

onyxa napisał:niewiem. :cry: przerasta mnie to,niemoge sobie wyobrazic tego jak moje dziecko bedzie cierpiało.wolałabym ja byc chora :(

Nawet nie jesteś w stanie sobie wyobrazić jak ja Ci współczuję... Nie myśl o tym. Najlepiej nie pisz w 'tych' tematach. Wiedz proszę, że nie tylko Tobie jest smutno... <pociesza>
Co je zocne, nima łocne.

Awatar użytkownika
MacGyver
Przyjaciel

• Miejscowość:Chybie/Brassel
  • Pochwały:16

Nieprzeczytany postprzez onyxa » 07 Sty 2007, 20:22

masz racje niebede pisała o tym,myslała i moze bedzie mi lzej. :| ciesze sie ze ktos mnie rozumie.wiem ze po moim poprzednim poscie wiele osob bedzie mnie oceniac.a ja tak naprawde wcale tak niemysle.niejestem bez serca :oops:

onyxa

Nieprzeczytany postprzez aveli » 07 Sty 2007, 21:19

to może być zrozumiałe... czasem nawet próbuję takich ludzi rozumieć, ale nie potrafię! znam osoby cierpiące i w ogóle... i takie osoby są najszczęśliwsze na świecie! potrafią dać o wiele więcej radości (także i płaczu) niż ktokolwiek inny, te chore dzieci są o wiele bardziej i więcej warte niż te zdrowe (tzn. nie są te zdrowe gorsze, ale zauważmy że większość ludzi teraz to tylko narzeka, użala się nad sobą, staje się cierpiętnikamizazdrośnikami, a tym czasem te chore dzieci nie znają takich uczuć) Straszny offtop, wiem

onyxa, wydaje mi się jednak że byś nie usunęła, większy ból byś jej zadała
nikt nam nie obiecywał, że życie będzie piękne i kolorowe... życie to też ból i cierpienie, a czasem warto się poświęcić... i nie usuwać dzieci
Wiara buduje.
Nadzieja umacnia.
A miłość nadaje sens istnienia.

Awatar użytkownika
aveli

• Miejscowość:mam to wiedzieć ?

Nieprzeczytany postprzez noir » 07 Sty 2007, 21:28

masz racje niebede pisała o tym,myslała i moze bedzie mi lzej. Neutral ciesze sie ze ktos mnie rozumie.wiem ze po moim poprzednim poscie wiele osob bedzie mnie oceniac.a ja tak naprawde wcale tak niemysle.niejestem bez serca

Nie masz sie za co obwiniac. Przemawia przez Ciebie milosc do tego dziecka. To naprawde dramatyczne co przezywasz w tej chwili. NIe chce uciekac do banalu mowiac, ze Ci wspolczuje, bo te slowa pewnie dla Ciebie niewiele znacza. Podziwiam Cie za sile i wytrwalosc. Juz raz udowodnilas, ze nie uciekasz od tego, co przynosi los, tylko walczysz. Nie trac sil i pokaz sobie i dziecku, ze nie zmienilas swojego nastawienia. Jak juz powiedzialas nadzieja umiera ostatnia. Niech trwa przy Tobie.
Strony WWW Poznań - projektowanie stron i aplikacji internetowych, optymalizacja, pozycjonowanie i marketing w sieci.

Blog o web designie, tworzeniu stron, optymalizacji stron.

Awatar użytkownika
noir

• Miejscowość:Poznań

Nieprzeczytany postprzez Angel_17 » 08 Sty 2007, 09:27

Nie wiem co powiedzieć na temat gałtu, ale to zawinił ojciec. Możliwe, że dziecko będzie przypominać matce o tym wydarzeniu, ale jak tego dziecka nie będzie to matka nie zapomni o tym tak czy siak. Nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji, ale wydaje mi sie że jednak bym urodziła to dziecko.
...Jestem jedną z tych złych rzeczy, która przytrafia sie dobrym ludziom...

Awatar użytkownika
Angel_17

Nieprzeczytany postprzez thinker » 09 Sty 2007, 18:58

Ja nie umiem się postawić w sytuacji kobiety, która chce usunąć, ale przecież to dziecko zostało odrzucone przed startem. Kobiety mogą wybierać, ale to dziecko akurat nie. To ono zostało pozbawione wyboru, a przecież nic złego nie zrobiło żeby je od razu skazać. Jeżeli powstało przez gwałt to czemu ma płacic za ojca? Tak jakby skazano go na śmierć zamiast taty, bo w Polsce nie ma kary śmierci na tych, którzy się urodzili. Nie lepiej zostawić w szpitalu? Może ktoś, kto nie ma dziecka je pokocha, a matka nie będzie miała na sumieniu własnego dziecka.;)
Przed siebie biec, by pozbyć się sił... Czasem tak mi wstyd!!!

Awatar użytkownika
thinker

• Miejscowość:Lubelskie

Nieprzeczytany postprzez Wulf » 09 Sty 2007, 21:38

Zastanawia mnie w jakis sposób tygodniowy płód miałby dokonywać wyboru hmm :>
Nie ma w świecie dość miłości i dobroci, aby wolno było z nich ofiarowywać coś urojonym istotom.
— Fryderyk Nietzsche

Awatar użytkownika
Wulf
Moderator

• Miejscowość:Kraków / Opole
  • Pochwały:6

Nieprzeczytany postprzez thinker » 10 Sty 2007, 19:54

Nie chodziło mi o to. Ten płud został pozbawiony jakich kolwiek wyborów. Nie zdecyduje o tym co na siebie włoży na pierwszą randkę, do jakiej szkoły pójdzie, jaką pracę wybierze, jaki samochód kupi jak będzie miało na imię jego dziecko. Matka zadecydowała o tym, że to dziecko nigdy samo nie zadecyduje. Zabrano mu wszystko choć dopiero to dostał. Rozumiesz? Został ubezwłasnowolniony choć nic nie zrobił po za tym że został poczęty(tego też nie zrobił) A gdyby Ci kazali umrzeć bo jesteś nie wygodny?
Ostatnio edytowany przez thinker, 10 Sty 2007, 19:56, edytowano w sumie 1 raz
Przed siebie biec, by pozbyć się sił... Czasem tak mi wstyd!!!

Awatar użytkownika
thinker

• Miejscowość:Lubelskie

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry