Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234390 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Co robicie gdy czujecie się samotni?

W tym miejscu wypowiadamy się na tematy poważne. Nie bójmy się. Przełammy swój wstyd!

Postprzez roock#96> » 30 Sty 2012, 15:04

Pytanie jw.a mianowicie co robicie gdy czujecie się samotni? Każdy z nas chyba czasem tak się czuje... Próbujecie coś z tym zrobic, czy czekacie aż samo przejdzie?

Awatar użytkownika
roock#96>

• Ostrzeżenia:1

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez vetus » 30 Sty 2012, 16:30

Idę do hospicjum popatrzeć na ludzi, którzy od kilku lat tam leżą w cierpieniu i których nikt w tym czasie nie odwiedził. To jest samotność, a nie opierdzielanie się przed telewizorem nie mając z kim wyjść na ploteczki, droga dziewczynko.
Ludzie mnie denerwują.

Awatar użytkownika
vetus

• Pochwały:25

Postprzez mgirl » 30 Sty 2012, 16:30

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez NYC » 30 Sty 2012, 17:13

vetus, masz rację. Ile razy ja się natykam na takie osoby. Rzadko jestem samotna, to znaczy rzadko się tak czuję. Zajmuję się wtedy czymś przyjemnym, idę z kimś pogadać

NYC

• Pochwały:8

Postprzez roock#96> » 30 Sty 2012, 19:17

vetus napisał:Idę do hospicjum popatrzeć na ludzi, którzy od kilku lat tam leżą w cierpieniu i których nikt w tym czasie nie odwiedził. To jest samotność, a nie opierdzielanie się przed telewizorem nie mając z kim wyjść na ploteczki, droga dziewczynko.

Ja wcale nie miałam na myśli samotności jako opierdzielania się przed telewizorem drogi vetusie

Awatar użytkownika
roock#96>

Postprzez Mentiroso » 30 Sty 2012, 19:25

Nie wylewam nikomu swoich żali. Nie chcę nikomu psuć humoru, i próbuje sobie wmówić, że nie jest tak źle. Wiele osób ma gorzej jak to powiedział vetus.
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana." - Napoleon Bonaparte

Awatar użytkownika
Mentiroso

• Miejscowość:Radom

Postprzez vetus » 30 Sty 2012, 19:26

roock#96> napisał:Ja wcale nie miałam na myśli samotności jako opierdzielania się przed telewizorem drogi vetusie

Póki masz rodzinę, przyjaciół, kolegów, znajomych i codzienny kontakt z ludźmi nie masz prawa nazywać siebie samotną, bo nią nie jesteś. Samotna to jest stara babcia mieszkająca w pustym mieszkaniu a nie 15-latka.
Ludzie mnie denerwują.

Awatar użytkownika
vetus

Postprzez mgirl » 30 Sty 2012, 19:26

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Postprzez roock#96> » 31 Sty 2012, 15:50

Chyba się nie zrozumieliśmy. Zadałam pytanie co robicie, gdy czujecie się samotni, bo chciałam poznac Wasze zdanie. I tyle. Wcale nie nazywam się samotną. Dlaczego oceniasz ludzi, skoro ich nawet dobrze nie znasz?

Awatar użytkownika
roock#96>

Postprzez vetus » 31 Sty 2012, 15:58

roock#96> napisał:Dlaczego oceniasz ludzi, skoro ich nawet dobrze nie znasz?

Bo wystarczy mi kilka słów by określić podstawowe cechy osobowości danej osoby.
roock#96> napisał:Zadałam pytanie co robicie, gdy czujecie się samotni

Nie czujemy się samotni, bo my, ludzie młodzi takimi nie jesteśmy, nawet gdy się tak wydaje.
Ludzie mnie denerwują.

Awatar użytkownika
vetus

Postprzez Redeyed » 31 Sty 2012, 16:47

@vetus, no dobrze, może i nie są samotni. Ale przeczytaj jeszcze raz tytuł :wink: "czujecie się samotni", a nie "jesteście samotni". To, że się czują nie znaczy że są.

@temat
Gdy tak się czuję, po prostu robię coś, żeby się tak nie czuć - idę do kogoś, wychodzę na miasto, ewentualnie dzwonię/piszę do kogoś.

Awatar użytkownika
Redeyed

• Miejscowość:Busko-Zdrój

Postprzez Calculus » 31 Sty 2012, 17:25

Redeyed napisał:@vetus, no dobrze, może i nie są samotni. Ale przeczytaj jeszcze raz tytuł :wink: "czujecie się samotni", a nie "jesteście samotni". To, że się czują nie znaczy że są.

To samo chciałem powiedzieć.

Gdy ja czuję się samotnie, to staram się odwiedzić znajomego/znajomych.
Ale gdy to nie jest możliwe to staram się znaleźć jaką wykwintną zagadkę/zagadki, zwykle to są zadania matematyczne.
Podczas gdy myślę wszytko inne staje się mniej istotne.

Gdy mi się przejedzą, znajduję sobie inne zagadki - kryminalne lub coś związanego z życiem (filozofia).

Na koniec pozostaje mi włączyć muzykę i zatopić się jakby w innym świecie. Tam prawa fizyki są (intuicyjnie) odwzorowane, zaginane, a czasem sprzeczne z nią. Tworzę różne obiekty którymi manipuluję wraz z rytmem muzyki. Za każdym razem to jest inna podróż.

Dziwne wiem.
"Nie mam żadnych szczególnych uzdolnień. Cechuje mnie tylko niepohamowana ciekawość."
Albert Einstein

"Kto szuka prawdy, nie powinien liczyć głosów."
Gottfried Wilhelm Leibniz

Awatar użytkownika
Calculus

• Pochwały:2
  • Ostrzeżenia:2

Postprzez Rajtar » 31 Sty 2012, 20:13

Nie funkcjonuje u mnie takie pojęcie jak "samotność". Jak jestem sam w domu i nie ma nikogo chętnego do jakiegoś wspólnego zajęcia to czytam sobie książkę czy słucham muzyki, obcowanie z samym sobą potrafi być tak samo ciekawe, jak z innymi ludźmi, trzeba tylko wiedzieć jak to robić ;) Nie rozumiem osób które muszą posiedzieć 3 dni w samotności i nie potrafią tego wytrzymać
Aha.

Awatar użytkownika
Rajtar

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:1

Postprzez Nineku » 31 Sty 2012, 20:19

Gdy czuję się samotna, po prostu sięgam po telefon albo do lapka i szukam kogoś do prostej konwersacji, są to jednak bardzo marginalne chwile, cenię sobie raczej swój świat introwertyka.
W czasie, gdy nie ma nikogo w domu robię coś konstruktywnego typu porządek, przeczytanie książki czy pozałatwianie tego, na co czasu nie było prędzej.
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:59

Postprzez roock#96> » 31 Sty 2012, 22:53

vetus napisał:Bo wystarczy mi kilka słów by określić podstawowe cechy osobowości danej osoby.

Pozory mylą :) Poza tym osobowośc człowieka nie jest na tyle łatwa do zinterpretowania, żeby wystarczyło do tego kilka słów. Myślę, że młodzi ludzie mogą byc również samotni. Chyba naprawdę ludzie Cię denerwują...

Awatar użytkownika
roock#96>

Postprzez vetus » 01 Lut 2012, 00:42

roock#96> napisał:Pozory mylą

Intuicja nie.
roock#96> napisał:Poza tym osobowośc człowieka nie jest na tyle łatwa do zinterpretowania, żeby wystarczyło do tego kilka słów. Myślę, że młodzi ludzie mogą byc również samotni.

Pochodź jeszcze trochę na tym świecie, to zobaczysz.
roock#96> napisał:Chyba naprawdę ludzie Cię denerwują...

Cholernie.

EOT.
Ludzie mnie denerwują.

Awatar użytkownika
vetus

Postprzez martuśka. » 01 Lut 2012, 00:55

Samotność witam zawsze z otwartymi ramionami. Lubię spędzać sama ze sobą czas, mieć dla siebie np. cały dom. Uwielbiam to.
A poczucie samotności? Nie wiem czy takowego doświadczam, trudno mi powiedzieć. Muszę nad tym pomyśleć.
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:87

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: JackBlue oraz 1 gość

Do góry