przez Eriven » 09 Lis 2010, 14:43
Nie przesadzałabym z tą pracą. Może to dziwnie dla niektórych zabrzmi, ale liceum, to tylko liceum.
Jeżeli nie znosi się matmy, to należy ten wybór dobrze przemyśleć. Sama przy wyborze drugiej opcji w lo zastanawiałam się nad matematyczną klasą mimo, że matematyki nie lubiłam. Po prostu stwierdziłam, że skoro nigdy nie miałam z nią wielkich problemów, poradzę sobie i tym razem. Na szczęście z tej opcji nie musiałam korzystać. Gimnazjum, a liceum to dwie inne bajki. Nauczyciele nie odpuszczają z przedmiotów wiodących, materiału jest bardzo dużo i mimo, że jestem za tym, żeby sobie nie odpuszczać, to uważam, że warto wybrać dla siebie jak najlepszą opcję.
No i nie warto tak się przejmować tą pracą, która to tak jest niby zależna od profilu w liceum. Oczywiście, trzeba iść za swoimi zainteresowaniami, ale mam w swojej szkole kilku profesorów z ogromną wiedzą. Uczą mnie przedmiotów humanistycznych, a skończyli klasy o profili matematyczno - fizycznym.
Dlatego, ten wybór mimo, że warto się nad nim zastanowić nie decyduje o całym życiu.
"Pójdziemy z torbami wypchanymi snami."