Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234390 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Co polecacie po gimnazjum?

Wszystko co tyczy się nauki w szkole gimnazjalnej :]

Nieprzeczytany postprzez DaMiaN935 » 17 Sie 2010, 20:15

Cześć.

Po gimnazjum zamierzam wybrać się do Liceum - wiadomo :-)
Ale mam kwestie, które muszę przemyśleć. Otóż najbardziej interesuje mnie dziennikarstwo (w gazecie oraz na portalach internetowych) oraz komputery, a bardziej tworzenie stron internetowych.

I teraz pytanie. Jaki profil wybrać? Dziennikarski czy informatyczny? Z informatycznym jest problem, bo nienawidzę matmy.

I chyba wybiorę dziennikarstwo. No chyba, że coś lepszego polecicie, doradzicie...

DaMiaN935

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Nieprzeczytany postprzez jumisiek. » 18 Sie 2010, 06:29

Idź na dziennikarstwo. ; )
Po tym pracę może lepszą znajdziesz.
Lubimy wracać w miejsca, gdzie spotkało nas coś dobrego, gdzie spotkaliśmy kogoś ważnego dla nas. Lubimy te powroty, bo stale mamy nadzieję, że ktoś lub coś jeszcze na nas tam czeka.

Awatar użytkownika
jumisiek.
Kumpel

• Pochwały:26

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 18 Sie 2010, 06:29

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Intenssimo » 18 Sie 2010, 08:11

Jeżeli programowanie to informatyka.. bo matematyka będzie Ci niezbędna. Sam idę na to :)
DARMOWE NAGRODY !! JA WYGRAŁEM SONY PSP !! SPRAWDŹ !

http://www.thisbox.pl/rejestracja.html?zaproszenie=12314

Intenssimo

Nieprzeczytany postprzez rozczochrany » 18 Sie 2010, 08:48

Matmy zawsze można się nauczyć.
Ja bym wybrał informatykę, bardziej przyszłościowy kierunek. Po dziennikarstwie mało pracy, a jak już się znajdzie, to płacą grosze.
Patrz, piękną maskę każdy założył na swoją twarz.
Pewnie i Ty też ją masz.

Awatar użytkownika
rozczochrany
Kumpel

• Pochwały:59

Nieprzeczytany postprzez Mandy » 18 Sie 2010, 09:15

lepiej najpierw spróbuj profil informatyczny później łatwo znajdziesz prace :wink: jeśli po jakimś czasie np 2 miesiącach uznasz że jednak z matmą ci nie idzie to przenieś się na dziennikarski(jak masz możliwość) jednak radziłabym ci pouczyć się matmy i iść na informatyczny :)
Niebo uczy kochać
Ziemia uczy trwać
Ludzi nienawidzić
Ludzie uczą nas

Awatar użytkownika
Mandy

• Miejscowość:TRG
  • Pochwały:8

Nieprzeczytany postprzez DaMiaN935 » 19 Sie 2010, 12:16

Zobaczymy, jak teraz (w 3 gim.) będzie mi z matmą szło ; )

DaMiaN935

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 19 Sie 2010, 12:16

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Nieprzeczytany postprzez Hard Candy » 26 Sie 2010, 19:55

Polecam profil informatyczny. Bardzo przyszłościowy, a matmę można ogarnąć jeśli się chce.
Jak mnie zapalisz wtedy zapłonę.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

• Pochwały:16

Nieprzeczytany postprzez niepokolorowana » 08 Lis 2010, 20:47

Ja jestem na profilu dziennikarskim. Właściwie nie wiem dlaczego się na niego zdecydowałam - moje plany na przyszłość nie są skonkretyzowane. Pewnie dlatego, że nie chciałam iść do klasy typowo humanistycznej, a zachęciła mnie rozszerzona geografia. Ale tu nie o mnie.

Ja radziłabym ci ten profil informatyczny. Jeżeli masz ku temu predyspozycje. Jak radzisz sobie z informatyką to i matmę ogarniesz : )
Albo wspomnienie minionego szczęścia rozpaczą napełnia dzień dzisiejszy, albo męka, która się staje, ród swój wywodzi od uniesień, które stać się mogły.

Awatar użytkownika
niepokolorowana

• Pochwały:10

Nieprzeczytany postprzez Yunnie » 09 Lis 2010, 12:24

Jeżeli masz problem z matmą, na Twoim miejscu wybrałabym dziennikarski. Możesz jednak załapać się na korepetycje i uczyć się jej. Musisz jeszcze wiedzieć co bardziej Cię interesuje i co chciałabyś w przyszłości robić. My za Ciebie nie wybierzemy. :mrgreen:
"Czasami rodzi się we mnie jakiś głód życia, nieznana tęsknota za spełnieniem się w innych rolach, smakowanie ciała i duszy jeszcze nie poznanej. Odkrywać trzeba do końca."

Awatar użytkownika
Yunnie

Nieprzeczytany postprzez Eriven » 09 Lis 2010, 14:43

Nie przesadzałabym z tą pracą. Może to dziwnie dla niektórych zabrzmi, ale liceum, to tylko liceum.

Jeżeli nie znosi się matmy, to należy ten wybór dobrze przemyśleć. Sama przy wyborze drugiej opcji w lo zastanawiałam się nad matematyczną klasą mimo, że matematyki nie lubiłam. Po prostu stwierdziłam, że skoro nigdy nie miałam z nią wielkich problemów, poradzę sobie i tym razem. Na szczęście z tej opcji nie musiałam korzystać. Gimnazjum, a liceum to dwie inne bajki. Nauczyciele nie odpuszczają z przedmiotów wiodących, materiału jest bardzo dużo i mimo, że jestem za tym, żeby sobie nie odpuszczać, to uważam, że warto wybrać dla siebie jak najlepszą opcję.

No i nie warto tak się przejmować tą pracą, która to tak jest niby zależna od profilu w liceum. Oczywiście, trzeba iść za swoimi zainteresowaniami, ale mam w swojej szkole kilku profesorów z ogromną wiedzą. Uczą mnie przedmiotów humanistycznych, a skończyli klasy o profili matematyczno - fizycznym.

Dlatego, ten wybór mimo, że warto się nad nim zastanowić nie decyduje o całym życiu.
"Pójdziemy z torbami wypchanymi snami."

Awatar użytkownika
Eriven

• Miejscowość:źródło płd. Polski, ujście bliżej nieznane.
  • Pochwały:7

Nieprzeczytany postprzez olcia :) » 03 Lut 2012, 23:16

Po pierwsze :jak jesteś kiepski z przedmiotów ścisłych to nie wybieraj klasy informatycznej bo wyjdziesz na
idiotę
Po drugie: jeśli ci odpowiada dziennikarstwo no to je wybierz czemu nie,zresztą to ty decydujesz co będziesz robił chociaż przemysleć jeszcze możesz zresztą ja nie wiem co ci polecić bo jestem w 1 kl.gim. ;-)
Po trzecie: przemyśl jeszcze swoją decyzję ;-)

olcia :)

Nieprzeczytany postprzez Ghostforever » 08 Lut 2012, 22:13

Piszesz że tworzysz strony www, ale w czym?? Tam nie będą uczyć cię od podstaw wszystkich języków :P Ja idę na programowanie. jak wszyscy piszą idź na kierunek informatyczny.

Ghostforever

Nieprzeczytany postprzez Mrs Nobody » 08 Lut 2012, 22:26

mogę się mylić, ale myślę, że autor tematu już daaawno podjął decyzję. :P
[17 Sie 2010, 19:15]
Sumienie miała czyste. Nieużywane.
Dopóki mogę iść o własnych siłach, pójdę tam, gdzie zechcę.

Awatar użytkownika
Mrs Nobody

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:2

Nieprzeczytany postprzez BeKsee » 11 Mar 2012, 11:55

jumisiek. napisał:Idź na dziennikarstwo. ; )
Po tym pracę może lepszą znajdziesz.

Ale radzicie dziewczynie, nie ma co. Nie trzeba być Sherlockiem Holmesem żeby wiedzieć że dziaiaj po dziennikarstwie nie ma pracy. No chyba, że ma sie taki talent, że będą sie o ciebie bić. Dziennikarzów, tak samo jak politologów, socjologów i pedagogów jest nadwyżka. Uczelnie produkują bezrobotnych.
Jestem w LO na profilu dziennikarskim i nikomu nie poleciłabym wybierać sie na studia dziennikarskie bo po takich studiach ciężko o prace. Z serca nie radziłabym nikomu iść w dzisiejszej Polsce do LO. Większe szanse współcześnie będzie miała osoba po zawodówce - która będzie miała umiejętności praktyczne. To samo tyczy sie technikum. Dzisiaj brakuje specjalistów: hydraulików, krawcowych, itp. Osoby z takimi umiejętnościami mają dzisiaj najlepiej i nie ma sie co oszukiwać. Polecam patrzeć pod względem przyszłościowym a nie pod tym gdzie idą koleżanki ani to co sie teraz lubi robić bo za pare lat można sie obudzić z ręką w nocniku.
Tak się składa, że lubię czuć bliskość ładnie zbudowanego przedstawiciela płci przeciwnej. W tym celu stworzył nas Bóg. Czemu miałbym być jednym z tych, którzy się nie zgadzają z jego pomysłami?
~Woody Allen

Awatar użytkownika
BeKsee

• Miejscowość:Kraków

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry