Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234388 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Co o tym myślicie? Tzw lans na portalach społecznościowych..

Miłość i Przyjaźń to najpiękniejsze uczucia w życiu każdego z nas, więc należy je dbale pielęgnować. W dziale tym wypowiadamy się na temat naszych najbliższych.

Postprzez słodkakawa28 » 27 Sty 2012, 16:25

Ostanio jest "moda" na lansowaniu sie na tzw FB lub NK..Dziewczyny majace ..nascie lat 'wkladaja' na wymienione wczesniej portale swoje zdjecia,ktore czasem przerazjace<pozami,tym jak sa one ubrane tudziez garderoby nieco brakuje..> co myslicie o tym zjawisku? Czy wy pojmujecie to zjawisko jako zaistnienie <czyt.lansowanie> wsrod kolezanek/kolegow?

Awatar użytkownika
słodkakawa28

• Miejscowość:Raj
  • Ostrzeżenia:1

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez Pizzaro » 27 Sty 2012, 16:45

Jeżeli zdjęcia są z umiarem, nie prowokują etc to czemu by nie wstawić ? No niestety obecnie coraz więcej takich pseud-zdjęć, które nie wiem... mają zachęcić sponsorów ? Niektóre chcą się pochwalić, inne poderwać kogoś ?

Musisz mi pomóc
bo czuję się jak Bóg
który przez sześć dni budował
świat i powstał wielki chaos

Musisz mi pomóc
bo wczoraj śmierć pytała
szatniarza w knajpie
co się ze mną stało

Musisz mi pomóc
dziś teraz już
bo jutro może być
za późno

Awatar użytkownika
Pizzaro
Kumpel

• Miejscowość:Częstochowa.
  • Pochwały:75

Postprzez mgirl » 27 Sty 2012, 16:45

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez Neosha » 27 Sty 2012, 16:54

Nie powiedziałabym, że to nowa moda. To zjawisko jest już jakiś dłuższy czas obecne. Takie zachowanie zwykle występuje u dziewczyn w wieku nastoletnim (choć nie jest to reguła). Nie pojmuję tego i nie patrzę na to przychylnym okiem. Z drugiej strony nie wytykam, bo to sprawa tych osób, którzy to robią.
Ale dobrego zdania nie mam.
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:76

Postprzez ema » 27 Sty 2012, 17:15

Cyrk na kółkach i tyle :)
A mi to najbardziej się podobają parki co po kazdej kłótni jest oficjalne 'zerwanie przez fejsa' pocieszenia ze strony znajomych, wstawianie zdjęć z rozmazanym makijażem i butelką wódki a za dwa dni ponowna zmiana na 'w związku' i sielanka, a za tydzień od nowa... Jest się z czego pośmiać chociaż :)
Fajne są też dziewczyny marne jak noc na żywo, ale mające serię zdjęć na któych wyglądają jak modelki - bo to kadr ma pół policzka i oko, bo to pół boku tylko widac, bo to photoshopa trochę za dużo - a na żywo 10 kg nadwagi i trądzik jak kratery ^^

Skrajane przypadki zdjęć w bieliźnie czy nawet bez też spotkałam, na szczęście to już rzadsze.
Cóż mogę powiedzieć?
Ktoś musi to robić, żeby śmiać się mógł ktoś :)

Awatar użytkownika
ema

• Pochwały:20
  • Ostrzeżenia:2

Postprzez Mentiroso » 27 Sty 2012, 17:28

ema, popieram w zupełności.
Ja między innymi z tego powodu nie korzystam z portali społecznościowych. Nie wiem czy te małolaty chcą się dowartościować czy co?Udają starsze a wygląda to tragicznie.
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana." - Napoleon Bonaparte

Awatar użytkownika
Mentiroso

• Miejscowość:Radom

Postprzez Tkaczens^ » 27 Sty 2012, 17:49

Taaaak, wysyp fotomodelek!
Osobiście nie mam takich osób w znajomych,ale znam takie dziewczynki! Patrząc na zdjęcie a na tą osobę w realu - inna osoba, nie da się poznać! Nie zwalam tego zachowania na wiek, ale większość dziewczyn jest głupkowata w okresie dorastania, jak już mają te 18-19 to niektóre wyrastają z takich głupstw.
Takie dziołchy tylko na wiochę.pl się nadają.
Put a gun to my head and paint the walls with my brains!

Awatar użytkownika
Tkaczens^

• Miejscowość:Oleszna
  • Pochwały:20

Postprzez mgirl » 27 Sty 2012, 17:49

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez Darcia K » 27 Sty 2012, 17:54

Mam pełno takich dziewczyn w kontaktach, nieco mnie to żenuje, zwłaszcza fotki z tak zwanymi dzióbkami... Masakra, mam znajome, które mają po 13-14 lat, a wyglądają na dużo starsze ode mnie, lubują się w prowokujących fotkach, to jest niesmaczne.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Postprzez Hard Candy » 27 Sty 2012, 18:05

(Niech wrażliwi nie patrzą) Wypierdalam takie osoby ze znajomych aż furczy. Albo jak mam podejrzenie, że taka osoba praktykuje 'facelans' to nie ma siły żebym ją przyjęła. Ja na facebooku nie publikuję praktycznie nic, jedyne co można zobaczyć na moim profilu to zdjęcia na których mnie oznaczono. Nie mam nic przeciwko jak ktoś wstawi czasami jakąś piosenkę, cytat, podzieli się czymś śmiesznym/interesującym. Niektórzy to lubią, niech im będzie. Ale jak ktoś ma zamiar co chwilę zmieniać status związku, co chwilę wrzucać zdjęcia przepalone i totalnie przeinaczone przez jakieś programy graficzne, to nie ma dla niego miejsca w zasięgu mojego wzroku.
Dla mnie to żałosne próby podniesienia własnej wartości i aluzja dorosłości dla takich gówniar. Na szczęście z racji wieku nie mam praktycznie w ogóle do czynienia z takimi dziewczynkami, więc mam to szczęście, ze nie muszę oglądać takich bzdur denerwować się czyimś bezmózgowiem.
Jak mnie zapalisz wtedy zapłonę.

Awatar użytkownika
Hard Candy
Kumpel

• Pochwały:16

Postprzez alooohaa » 27 Sty 2012, 18:13

Nie korzystam z portali społecznościowych w ogóle, kiedyś kilka lat temu przez krótki czas miałam konto na jednym. Ogólnie była to taka żenada, że bardzo szybko się wylogowałam z świata internotowego lansu i dowartościowywania się pokazywaniem jakim to się jest wyszczekanym, imprezowym, zdjęciami z frugo, zdjęciami w sianie, zdjęciami z nogą na ścianie, kiblu, zdjęciami z krejzi ziomkami, zdjęciami 12 latek z desperadosikiem, zdjęciami ze ściśniętymi cyckami, żeby tylko wyglądało, że się takowe w ogóle posiada i całym tym szaleństwem. Nie dziękuję. Nie widzę to się nie denerwuję przynajmniej.
And if you are the ghost I'll call your name again
You, always

Awatar użytkownika
alooohaa

• Miejscowość:Zapomniana przez świat
  • Pochwały:59

Postprzez martuśka. » 27 Sty 2012, 18:18

Nie znam takiego zjawiska na facebooku/nk póki nie wejdę na wiochę:P
Znaczy na nk jeszcze znalazła by się jedna dziewczynka, która dodaje co chwila 10 zdjęć z sesji z koleżanką ale nie jest to jeszcze męczące. Na fb mam jedną kuzynkę w tymże wieku lansowania i trochę czasem poszaleje ale to sporadycznie.
Krótko mówiąc - znam to z teorii i ze zdjęć z wiochy. Co za tym idzie - nic mnie to nie obchodzi i nie próbuję nawet tego zrozumieć.
Tylko ktoś naprawdę odważny jest w stanie dociekać prawdy o sobie, zmierzyć się ze swoimi słabościami, zmienić utrwalone nawyki. Czy warto? Trzeba odwagi, by nie stchórzyć przed życiem. Ale nie ma innego sposobu, jeśli chcemy stać się jego bohaterami.

Awatar użytkownika
martuśka.
Moderator

• Pochwały:87

Postprzez hanna_anna » 27 Sty 2012, 18:53

Zwykle nie zwracam na to uwagi, wychodzi mi to bokami. Staram się unikać takich znajomych na fb czy nk. I z tego co zdążyłam zaobserwować to ta moda trwa nie od dzisiaj. I te zjawisko faktycznie jest już dłuższy czas obecne, i myślę że jeszcze długo będzie, więc najlepiej unikać, niż się irytować ;D
Οἶδα οὐδὲν εἰδώς

Awatar użytkownika
hanna_anna

• Pochwały:9

Postprzez NYC » 27 Sty 2012, 20:07

No ja rzadko jestem na FB i NK. Młodziez chce sie popisać jacy to oni fajni są. Nie przeglądam raczej takich zdjeć. No raczej takie popisywanie to nie jest najmądrzejszy sposób na pokazanie sie, ze jestem fajny/a, ale jak oni wolą byc postrzegani tak a nie inaczej to ich sprawa.

NYC

• Pochwały:8

Postprzez Calculus » 28 Sty 2012, 15:36

Myślę że robią to:
1. z nudów
2. aby pokazać rówieśnikom jaki to ich świat jest "bogaty w wydarzenia" podczas gdy w rzeczywistości jest bardzo pusty
3. aby się dowartościować przez komentarze typu: "Świetnie wyglądasz na tym zdjęciu"
4. aby manifestować swoją indywidualność

Jak dla mnie taki lans to dziecinada i tyle.
"Nie mam żadnych szczególnych uzdolnień. Cechuje mnie tylko niepohamowana ciekawość."
Albert Einstein

"Kto szuka prawdy, nie powinien liczyć głosów."
Gottfried Wilhelm Leibniz

Awatar użytkownika
Calculus

• Pochwały:2
  • Ostrzeżenia:2

Postprzez mystery » 28 Sty 2012, 15:45

Ja takie rzeczy znam tylko z wiocha. pl, dbam o to, żeby mieć w kontaktach osoby które lubię,akceptuje i znam trochę lepiej. Nie otaczam się gołymi dupkami i pokemonami ani w rzeczywistości ani w Internecie.
wanderlust queen

svaku svoju grešku znam

Awatar użytkownika
mystery
Przyjaciel

• Miejscowość:Absurdystan
  • Pochwały:35

Postprzez Nineku » 28 Sty 2012, 15:46

Myślę, że zanim powstały portale społecznościowe, mentalność siks nie wiele się zmieniła, dziś przybrała jedynie formę bardziej nagłośnioną.
Poza tym wydaje mi się, że szukają tym uwagi czyjejkolwiek, próbują poczuć się docenieni i przynajmniej w kwestii wyglądu czy wolności seksualnej dostrzeżeni.
Kiedy się już wyrośnie z aparatów na zęby,odpowiedzialność nie przemija.Tego się nie da uniknąć. Albo ktoś zmusi nas, żebyśmy stawili jej czoło albo ponosimy konsekwencje.Jednak dorosłość ma swoje zalety. Buty, seks i nieobecność rodziców mówiących nam, co mamy robić, to cholernie fajna rzecz .

Awatar użytkownika
Nineku
Moderator

• Miejscowość:Kluczbork
  • Pochwały:59

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry