Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234388 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Co najbardziej lubisz jeść?

Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni (czyt. gotować) to nie możesz przejść obojętnie obok tego działu. =)

Postprzez Jocelyne » 15 Sie 2011, 21:27

Jest temat Czego najbardziej nie lubisz jeść?, więc zakładam temat przeciwny, bo nie znalazłam takiego, więc co najbardziej lubicie jeść, jakie są Wasze przysmaki? :)

Ja najbardziej lubię jogurty naturalne, zwłaszcza ten z zott'a, biały ser twarogowy, serek wiejski <3, jabłuszka, marchewkę, czerwoną paprykę, pomidory, w ogóle warzywka i owocki lubię... ;) To na razie tyle z tego, co mi się przypomina. Teraz Wy się wypowiadajcie... :wink:

Jest taka chwila, co trwa wiecznie.
Jest szczodrość, co wyciąga ręce.
Jest prawda, w której całej prawdy brak.

Jest taka myśl, co mrozi serce.
Jest taki strach, co wiąże ręce.
Jest taka złość, po której nie ma nic.

Awatar użytkownika
Jocelyne

• Pochwały:5

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Postprzez MissTake » 15 Sie 2011, 21:51

najbardziej lubię jeść... słodycze. Tak, niestety. Mogłabym nie jeść nic innego, tylko to... Na szczęście moja przemiana materii jest bardzo dobra więc aż tak po mnie tego nie widać (chociaż chcę trochę zrzucić, więc ostatnio ograniczam ten przysmak). Jeżeli chodzi o moją nową "dietę", to lubię sobie chrupać musli.
I don't ever want to hate U
It's not part of the plan
So keep Ur charms where I can't see it
And Ur hands where I can

Awatar użytkownika
MissTake

• Miejscowość:Rumia
  • Pochwały:12

Postprzez mgirl » 15 Sie 2011, 21:51

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez Barton » 15 Sie 2011, 22:02

Najbardziej lubię zasacznicę
Zasadzam się na lodówkę i jem co znajdę :lol:

A poważnie to spaghetti
podpis ocenzurowano
powód nieznany :D

Barton

Postprzez Darcia K » 16 Sie 2011, 17:08

No niestety, ale chipsy, no UWIELBIAM.
Kocham też delicje.
Kocham serową pizzę z Lidla.
To moja święta trójca.
Wiosna, wiosna, wiosna, ach, to Ty!
Image

Awatar użytkownika
Darcia K
Kumpel

• Miejscowość:Gdańsk
  • Pochwały:15

Re: Co najbardziej lubisz jeść?

Postprzez Wyrafinowana » 16 Sie 2011, 18:07

czy ten temat obejmuje jakiekolwiek limity? bo obawiam sie, ze bede musiala bardzo okroic, zeby nie wyszlo na 50stron :D

KNEDLE! a w szczegolnosci knedle z owocami - jablko moze troche mniej, ale za takie z truskawka dam sobie odciac np. noge. natomiast za takie ze sliwka - to dam sobie obciac wszystko poza glowa (czyms musze zjesc i odczuwac wspaniale smaki)

PIEROGI! pierogi z owocami i kapusciano-grzybowe. ale gdybym juz musiala wybrac konkretnie, ktore sa naj naj - to beda te z jagodami (i zaraz za nimi widac cien tych ze sliwka).

BAKLAZANY! pieczone, smazone, w postaci kotlecikow (smazonych), duszone w potrawce, faszerowane, z grilla, marynowane (tych jeszcze nie umiem sama zrobic, bo nie probowalam), jako pasta. rocznie to ich przynajmniej z 30kg wcinam :oops:

CIASTA OWOCOWE. sliwka, morela, maliny, jagody, jerzyny, jablka, wisnie, truskawki - mniam, mniam, mniam. moga byc drozdzowe, moga byc kruche, moga byc biszkopty - malo to wazne, wazny jest owoc!

FASOLA! biala, pinto, czarna, kidney, adzuki, mung... mozna z tego zrobic prawie wszystko. mozna z tego zrobic kotleciki, farsze, potrawki, kuleczki nadziewane maslem czosnkowym (pycha!), zupy, moja "pulpe", mnostwo dan w klimacie meksykanskim, mozna wychodowac z niektorych gatunkow kielki i uzywac jako dodatek do salatek.

SZPINAK! makaron ze szpinakiem, zapiekanki szpinakowe, pierogi ze szpinakiem, tarty, nalezniki, paszteciki i inne cuda faszerowane.

ZUPY - rozne, rozniste, chociaz nie traktuje ich jak danie glowne, a przekaske. cebulowe, czosnkowe, groszkowe, jarzynowe, barszczyki, brokulowe etc.

SALATKI! tu nie jestem w stanie zliczyc ile z nich mi smakuje, jestem tak na nie zapatrzona, ze zazwyczaj nie moge odejsc od lodowki dopoki nie zobacze dna miseczki ;)

ORZECHY! chyba nie probowalam jeszcze takich, ktore by mi nie smakowaly. a teraz jeszcze mamy wiekszy wybor, bo sa orzechy w panierkach, podpiekane, jakiestam - kolorowy zawrot glowy :D

GRZYBY! pieczarki, borowiki, maslaczki, RYYYYDZEEE (najwspanialsze!), mun, shitake, boczniaki, oh, ah...

i na razie tyle, bom zglodniala myslac o tych wszystkich wspanialosciach i ruszam do lodowki po maliny, ktore tez uwielbiam wcinac :D

jak ktos to bedzie chcial jeszcze czytac to moze tu wroce, bo przyznam, ze ze mnie lasuch straszny i przy okazji chyba nie najgorszy kuchcik (opinia znajomych i rodziny), wiec ogolnie same rarytasy jadam ;)

Awatar użytkownika
Wyrafinowana

• Pochwały:26

Postprzez Tkaczens^ » 16 Sie 2011, 18:11

Numerem jeden jest pizza *__* Uwielbiam to to! Później pierogi ruskie mojej mamy, krokiety z serem i pieczarkami z sosem czosnkowym, nie może zabraknąć spaghetti na ostro, lecza, bułeczek z serem i warzywami,mało jest rzeczy, których nie lubię. Kocham jeść haha! szkoda,że widać po mnie,ale co tam , na coś trzeba umrzeć hahaa
Put a gun to my head and paint the walls with my brains!

Awatar użytkownika
Tkaczens^

• Miejscowość:Oleszna
  • Pochwały:20

Postprzez mgirl » 16 Sie 2011, 18:11

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Postprzez babsi » 16 Sie 2011, 19:18

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym.... :jupi: i ogólnie chińszczyznę
Pierogi, sałatka grecka, czerwona papryka w każdej postaci, a pizze właśnie robię już mi ciasto rośnie :P
Stary rok się kończy
A nowy zaczyna
Panie gospodarzu nalej lampkę wina!
A Ty gospodyni zrób nam kanapeczki
Będziemy Ci śpiewać piękne kolędeczki

Awatar użytkownika
babsi

Puchar

• Pochwały:2

Postprzez Neosha » 28 Sie 2011, 15:05

Moim głównym grzechem są słodycze. Walczę z tym, ale na razie jakoś wygląda to jak walka z wiatrakami ;D [chętnie przyjmę wszelkie wskazówki jak je skutecznie ograniczyć]
Poza tym uwielbiam pierogi ruskie, grzyby (w szczególności sos grzybowy); owoce - najbardziej banany, czereśnie, jabłka, winogrona; jogurty + musli; pomidory z cebulką; ryby i ciasto cytrynowe <3
Taka lista na szybko sporządzona (;
Trzy są źródła ludzkich popędów i pragnień: dusza, rozum i ciało.
Pragnienia duszy - rodzą przyjaźń,
rozumu - szacunek,
ciała - pożądanie.
Dopiero połączenie tych trzech pragnień rodzi miłość...

Awatar użytkownika
Neosha
Kumpel

• Pochwały:76

Postprzez loulou » 29 Sie 2011, 12:41

O tak :) Słodycze sa cool :) To równiez mój grzech :)

Ostatnio jadłam przepyszny sernik, który na spodzie miał konfiture z róży.... No czad po prostu :)

Awatar użytkownika
loulou

• Miejscowość:Stolyca :)
  • Pochwały:1

Postprzez wieszdobrze » 29 Sie 2011, 14:12

Taaak, ja również uwielbiam słodycze.
(Chociaż wolałabym je ograniczać, ale bywa z tym ciężko)
Poza tym- wszelkiego rodzaju zupy (oprócz kapuśniaku)
-Pierogi z soczewicą
-Ryż z sosem słodko-kwaśnym, warzywka, pierś kurczaka i te sprawy :D
-Owoce- szczególnie truskawki, pomarańcze, nektarynki
-Brokuły i fasolka szparagowa <3
-Makarony
-Musli crunchy
i wiele, wiele innych.

Uwielbiam jeść :D
Heart-shaped box

Awatar użytkownika
wieszdobrze

Postprzez hanako60 » 30 Sie 2011, 16:10

Chipsy ostatnimi czasy mi obrzydły :?
Poza tym niezdrowe żarcie z McDonalda <3, pieczarki w każdej postaci, sushi, pizzę.
Głupich nie sieją, sami wschodzą.

Awatar użytkownika
hanako60

• Pochwały:3

Postprzez Mist » 30 Sie 2011, 17:46

ZIEMNIAKI :D Ale takie odsmażone albo w formie frytek.
Wszyscy jesteśmy nieśmiertelni, dopóki nie umrzemy.

Awatar użytkownika
Mist

Postprzez complicated » 31 Sie 2011, 10:18

Chipsy, pizza, potrawy mięsne.. niestety, od roku jadlam bez ograniczen i widac to teraz na wadze
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
complicated

• Pochwały:8
  • Ostrzeżenia:1

Postprzez EPS » 04 Wrz 2011, 13:52

Zupę pomidorową, ogórkową, zalewajką, grochówkę, kapuśniak i inne, nie chcę mi się teraz wypisywać, ale te tak bardziej lubię. Jajecznicę, jajka na twardo, jogurty owocowe. Owoce: najbardziej banany, czereśnie, wiśnie, arbuza i winogrona. Jeszcze dodam: surówka pomidor + ogórek + cebula, surówka z kapusty + marchewka + jabłko itp., kapusta słodka, bigos. Ziemniaki + jakieś mięsko (schabowy, karczek, kurczak, filet z kurczaka, wątróbka, żeberka), jakieś sosy :) Makarony z sosem i dużo więcej. Ze słodyczy, to rzadko i mało jem. Czasem tylko jakiegoś grześka się zje. Chipsy? Raz na tydzień zjem jakąś paczuszkę, ale tak bardzo za słodyczami i czipsami nie przepadam.
Edit: frytki, placki ziemniaczane i naleśniki jeszcze lubię xD

EPS

Postprzez rozczochrany » 04 Wrz 2011, 21:27

Co lubię jeść? Prawie wszystko.. ;)

Przede wszystkim słodycze.
Goframi mogę objadać się bez końca, najlepsze takie ciepłe, że bita śmietana się topi, ze świeżymi owocami. Ciasta wszelkiego rodzaju, od drożdżowych z posypką i owocami po jakieś kremówki, karpatkę, torty. Pączki z dużą ilością lukru i skórką pomarańczy. ;)

Zupy najróżniejsze, rosół, jarzynowa, szczawiowa najlepiej z jajkiem. :) Grochówka z dużą ilością cebuli, fasolowa, barszcz czerwony i biały, zacierkowa.
Poza tym bardzo lubię wszelkiego rodzaju kluski, kopytka. Lubię także pierogi z mięsem, z serem, ruskie, z owocami, z kapustą i mięsem, jakieś wymyślne mojej babci. :wink:
Lubię kotlety mielone. Schab pieczony. Różniaste pieczone mięska.
Uwielbiam smażony kalafior i fasolkę szparagową.
Smażona cebulka, z koperkiem, szynką i pieczarkami to świetne śniadanie.

Poza tym sałatki, jarzynowe, z tuńczyka, różne pasty rybne, sałatka gyros.
Lubię kaszę gryczaną w różnej postaci, czy to jakieś kotleciki, czy z sosikiem i mięsem, ewentualnie jakaś zapiekana z warzywkami.

Niezdrowym jedzieniem z Mc Donald's też nie pogardzę, najbardziej lubię cheesburgery, frytki, pizze.

Wyrafinowana, pisz co lubisz ciekawego jeszcze, myślę, że ten temat może być nasz. :lol:
Patrz, piękną maskę każdy założył na swoją twarz.
Pewnie i Ty też ją masz.

Awatar użytkownika
rozczochrany
Kumpel

• Pochwały:59

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry