Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234388 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Co myślicie o skinach?

W tym miejscu wypowiadamy się na tematy poważne. Nie bójmy się. Przełammy swój wstyd!

Co myślicie o skinach?

Postprzez candy951 » 26 Paź 2007, 09:58

Wypowiedzcie sie. :) :razz:

Następnym razem nie pisz czcionką rozmiaru 200 bo poleci ostrzeżenie. //amcia
- feel the love !
- no way...
- why?
- love causes pain.
- it also causes happines
- not this time...
not for me.

candy951

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Co myślicie o skinach?

Postprzez Neira » 26 Maj 2010, 18:29

Niedawno się dowiedziałam, że był skinem. W życiu bym nie powiedziała, bo znormalniał ;D. Ogółem mówię im nie, bo są rasistami (mi się czarni zwykle podobają;)) i są głupi. I nie rozumiem ich durnej ideologii. Bez sensu i tyle.
Czasem porażka przynosi zwycięstwo.

Neira

• Miejscowość:Nysa

Co myślicie o skinach?

Postprzez mgirl » 26 Maj 2010, 18:29

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Re: Co myślicie o skinach?

Postprzez YouAreDumbs » 26 Maj 2010, 22:14

Liszka napisał:Nie lubię skinów, boję się skinów, mam na pieńku ze skinami.
Wg mnie są to typy o ego większym od swojej golonej łysinki. Nie generalizuję, bo nie lubie tego, ale do tej pory każdy skin, który stanał na mojej drodze i na którego drodze stanełam ja, nie był zbyt przyjaźnie nastawiony do świata, poa swoim "ruchem".

a wlasnie, ze generalizujesz, ale taka jest prawda - w subkulturze, zeby sie wybic, trzeba byc jak najbardziej agresywnym, jak najdziwniej sie ubrac.

Niektorzy tutaj myla punkow z metalami ;] przypominam, ze to jest roznica ;) ale nie wszyscy skinheadzi sa zli w stosunku do punkow. np. Red Skini wlasnie sie z nimi trzymaja.
nigdy nie kloc sie z idiota - najpierw sprowadzi rozmowe na swoj poziom, a nastepnie wygra doswiadczeniem

Awatar użytkownika
YouAreDumbs

• Pochwały:2

Co myślicie o skinach?

Postprzez IgreKowiCz » 26 Maj 2010, 22:49

Neira napisał:Ogółem mówię im nie, bo są rasistami (mi się czarni zwykle podobają;)) i są głupi. I nie rozumiem ich durnej ideologii.

pffff....... weź poczytaj trochę, bo nie chce mi się tłumaczyć komuś, że pierwsi skinheadzi byli czarni, i że ten ruch ma 3 fale ..
H&M Moim Domem, Bieber Moim Bogiem
Najgenialniejsze pośladki forum
Najmądrzejszy,Najcudowniejszy,Najwspanialszy
Moja Seksowność - Bezgraniczna

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

• Miejscowość:ZRW
  • Pochwały:20

Co myślicie o skinach?

Postprzez Nalesnik » 27 Maj 2010, 13:06

pffff....... weź poczytaj trochę, bo nie chce mi się tłumaczyć komuś, że pierwsi skinheadzi byli czarni, i że ten ruch ma 3 fale ..

Tja, kto by pomyślał, że skinheadzi mogą mieć coś wspólnego z Jamajką. :mrgreen:

Ogólnie to nie lubię skinheadów, może dlatego że znam tylko jednego ''normalnego''

Awatar użytkownika
Nalesnik

• Pochwały:1

Co myślicie o skinach?

Postprzez LAND » 27 Maj 2010, 22:16

master_jedi napisał:Osobiście nic nie mam, bo się z nimi nie zadaje, gdyż zwyczajnie, nie mają ogółem dobrej opinii, a i z oczu mi źle patrzy. Moja opinia, nabici sterydami i tyle. A tak na zakończenie, wg mnie głupio w tych swoich łysinkach wyglądają ;P

Aha. Gratuluje szerokich horyzontów myślowych.
Jestem Punkiem z łysą głową lub Skinheadem z irokezem, Ty i tak nigdy nie pojmiesz co ja czuję i w co wierzę.

Awatar użytkownika
LAND

• Miejscowość:Szkoda gadać ;)

Co myślicie o skinach?

Postprzez mgirl » 27 Maj 2010, 22:16

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

• Miejscowość:M-Forum

Co myślicie o skinach?

Postprzez IgreKowiCz » 28 Maj 2010, 00:35

Nalesnik napisał:Ogólnie to nie lubię skinheadów, może dlatego że znam tylko jednego ''normalnego''
\

ale znasz skinheadów z jakiego rozłamu, z jakiej fali, o jakich poglądach. Skinhead jako subkultura dzieli się .. dzieli się na NS, NR, Oi! i na Skinów tradycyjnych .. to trzeba podkreślać na każdym kroku. To jest w tym wszystkim najistotniejsze :wink:

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Co myślicie o skinach?

Postprzez oluś » 31 Maj 2010, 18:02

ja nic nie mam do skinow,bo nigdy nawet nie mialam okazji z nimi slowa zamienic ani chocby nawet nawiazac kontakt wzrokowy.Wiadomo,kazdy ma swoje poglady czy przynalezy do jakiejs grupy i toleruje go takim jaki jest dopoki nie robi krzywdy fizycznej jak i psychicznej drugiemu czlowiekowi czy zwierzeciu

oluś

Postprzez Światłocień » 31 Maj 2010, 20:37

IgreKowiCz napisał:ale znasz skinheadów z jakiego rozłamu, z jakiej fali, o jakich poglądach.

Wydaje mi się IgreCzku, że nie ma co się tutaj puszyć o rozróżnienie skinów bo pytanie jest kierowane do szerszej publiczności, która kojarzy tylko tych tradycyjnych skinów - subkulturę charakteryzującą się konserwatywnością i sztywnymi zasadami. Nikt tu nie pyta o tych brytoli z lat 60. :wink:

Ja osobiście, jako zwolennik lewicy jestem negatywnie nastawiony do tej subkultury. Mogę szanować ich poglądy jeżeli tylko umieją je podeprzeć czymś innym niż podeszwą glana, ale prawdopodobnie zawsze będę po tej drugiej stronie barykady i bliższy mi będzie punkowy syf i turpizm aniżeli bielutkie sznuróweczki, skórki i generalna śnieżnobiała czystosć. :mrgreen:
-Stary, mówię ci..Jej usta jak czerwone wino, którym mam ochotę upić się do nieprzytomności. Jej włosy-cudny jedwab o zapachu, który według producenta szamponu powinien pewnie być truskawkowy.Cudo.
-Skończyłeś?To teraz strzel jeszcze drina i podbijaj.

Awatar użytkownika
Światłocień
Kumpel

• Miejscowość:Łódź
  • Pochwały:6

Co myślicie o skinach?

Postprzez IgreKowiCz » 31 Maj 2010, 22:23

Światłocień napisał:Wydaje mi się IgreCzku, że nie ma co się tutaj puszyć o rozróżnienie skinów bo pytanie jest kierowane do szerszej publiczności, która kojarzy tylko tych tradycyjnych skinów - subkulturę charakteryzującą się konserwatywnością i sztywnymi zasadami

Nie no, przyznaję Ci rację - ale wiesz boli mnie taka ogólnikowa gloryfikacja, bo jednak w środku Skinhead, drzemie też i przyjemny duch :wink:

Światłocień napisał:niżeli bielutkie sznuróweczki, skórki i generalna śnieżnobiała czystosć. :mrgreen:

:*

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Co myślicie o skinach?

Postprzez bloodflower_ » 01 Cze 2010, 12:58

skini? lubię ich słuchać, przynajmniej podpierają pewnymi teoriami swoje ciekawe poglądy. Tak jak przedmówcy nadmienili ruch to skomplikowany i do końca nie wiadomo, na kogo trafimy, narodowca, szarpa, może tradsa, a może zwykłego kibola, który raczej skinheadem nie jest. Znam jednego gościa, tylko tyle, że on jest dośc mocno pogmatwany w sobie... taki ciekawy typ. Najciekawsi są ci, którzy potrafią panować nad swoimi impulsami, zwłaszcza agresji, oni mają też zazwyczaj parę ciekawych rzeczy do powiedzenia. Poza tym imponuje mi ich radykalizm i właśnie owa "czystość" hehe i samozaparcie w pastowaniu glaników i budowaniu ciała.
ja ciągle wierzę w gnijący świat

Awatar użytkownika
bloodflower_

• Miejscowość:wschodnie rubieże RP

Co myślicie o skinach?

Postprzez IgreKowiCz » 01 Cze 2010, 13:01

bloodflower_ napisał:Poza tym imponuje mi ich radykalizm i właśnie owa "czystość" hehe i samozaparcie w pastowaniu glaników i budowaniu ciała.

angielska krata + buty dr. Martensa, białe sznurówki, kaszkiecik, kurteczka Harrington, i jakieś dobre piwko :mrgreen:
Żadnych win, nalewek, ćpania i burdelowania :wink:

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Co myślicie o skinach?

Postprzez bloodflower_ » 01 Cze 2010, 13:12

cóż, niewątpliwie mają styl :) ale też i nieźły chaos w środku. Z jednej strony męstwo i twardość, z drugiej wołanie "przytul mnie" heheheh... Swego czasu przyglądałam się wnikliwie zjawisku. Nie wiem jaka to część skinów (procentowo, powiedzmy), ale istnieje taka część - mocno wrażliwych gości, którym pewnych rzeczy w życiu zabrakło i intensywnie tego szukają - prawdy, siły, jasnych zasad. Interesujący jest fakt że pewnym skinom po prostu brakowało... ojca. Teraz idą w męskość, siłę i oparcie na 200%, a nie na 100% tak, jakby wystarczyło. Wiesz, o co mi chodzi?

P.S. - piwko czaami zastępują wyłącznie wodą. Nawet nie herbatą, bo teina szkodzi. ;)
ja ciągle wierzę w gnijący świat

Awatar użytkownika
bloodflower_

• Miejscowość:wschodnie rubieże RP

Postprzez madiia » 01 Cze 2010, 14:04

W sumie to nic do nich nie mam, bo trzeba pamiętać, że nie wszyscy skini to neonaziści (o czym niektórzy zapominają. Sama jestem anarchistką, więc rożnie się z nimi dogaduję (już nie raz w życiu się dostało...). Trzeba też pamiętać, że wielu skinów należy do antifty (za bójkami nie przepadam- wolę inny sposób rozwiązywania problemów, lecz jeśli już nawet policja stoi po stronie faszyzmu to wolę mieć za sobą antifę) ;)
Mówi się też o skinach jako rasistach... ekem... a skąd ruch pochodzi jak nie z Jamajki?
Prawdziwych skinheadów teraz jest nie wiele, większość przypisuje się pod tę grupę społeczną tylko dlatego by móc dać komuś bez powodu w mordę... no cóż... wszędzie się tacy znajdą.
Ich styl? Nie wiele różni się od stylu puknów... czyż to nie od nich pochodzą (punki od skinów dla ścisłości)?
Czasem lubię posłuchać ich muzyki...
i tutaj nasuwają mi się na myśl słowa boba Marleya "No man can lead man, we have to have unity." ...
"...życie utworem jest zbyt krótkim,
by w refrenach były smutki…"

.::Habakuk::.

Awatar użytkownika
madiia

• Miejscowość:misto aniołów

Co myślicie o skinach?

Postprzez IgreKowiCz » 02 Cze 2010, 14:31

bloodflower_ napisał:jednej strony męstwo i twardość, z drugiej wołanie "przytul mnie" heheheh...

każdy ma uczucia :wink:

bloodflower_ napisał:P.S. - piwko czaami zastępują wyłącznie wodą. Nawet nie herbatą, bo teina szkodzi. ;)

owszem, wielu również nie pije kawy :wink:

madiia napisał:Ich styl? Nie wiele różni się od stylu puknów... czyż to nie od nich pochodzą (punki od skinów dla ścisłości)?

tutaj bym się kłócił ilekroć obrzygany Punk śpi na ławce, tylekroć Skin go wyśmieje. Poza tym żadnych naszywek i pieprzonej polityki :mrgreen:

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Co myślicie o skinach?

Postprzez mr Tadzik » 02 Cze 2010, 16:16

Ci huligani zbili mojego kolege, bo krzyczał że sfastyka to zło.
Prawie umarł ... a oni się śmiali .. ja uciekłem, bałem się

mr Tadzik

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry