Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234388 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

Co myślicie o skinach?

W tym miejscu wypowiadamy się na tematy poważne. Nie bójmy się. Przełammy swój wstyd!

Co myślicie o skinach?

Nieprzeczytany postprzez candy951 » 26 Paź 2007, 09:58

Wypowiedzcie sie. :) :razz:

Następnym razem nie pisz czcionką rozmiaru 200 bo poleci ostrzeżenie. //amcia
- feel the love !
- no way...
- why?
- love causes pain.
- it also causes happines
- not this time...
not for me.

candy951

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

Co myślicie o skinach?

Nieprzeczytany postprzez Audrey. » 02 Cze 2010, 16:35

mr Tadzik napisał:Ci huligani zbili mojego kolege, bo krzyczał że sfastyka to zło.
Prawie umarł

To zabili go, czy prawie zabili? :roll:

Każdy myśli, że skini to neonaziści, mordercy, wandale i najlepiej omijać szerokim łukiem. Do póki się nie wejdzie w sam środek środowiska, to można tak myśleć, ale jakie miłe zaskoczenie kiedy okazuje się zupełnie inaczej. :mrgreen: Oczywiście mowa o nurcie tradycyjnym.
Kobieta bez bogów. O.F.

Awatar użytkownika
Audrey.

• Pochwały:7

Co myślicie o skinach?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 02 Cze 2010, 16:35

Awatar użytkownika
mgirl

Co myślicie o skinach?

Nieprzeczytany postprzez IgreKowiCz » 03 Cze 2010, 01:34

Audrey. napisał:Oczywiście mowa o nurcie tradycyjnym.

prawdziwa jazda zaczyna się gdy poznasz oi! młodzież :mrgreen:

Audrey. napisał:Każdy myśli, że skini to neonaziści, mordercy, wandale i najlepiej omijać szerokim łukiem.

społeczna głupota wielu skazała za niewinność :wink:
H&M Moim Domem, Bieber Moim Bogiem
Najgenialniejsze pośladki forum
Najmądrzejszy,Najcudowniejszy,Najwspanialszy
Moja Seksowność - Bezgraniczna

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

• Miejscowość:ZRW
  • Pochwały:20

Co myślicie o skinach?

Nieprzeczytany postprzez Audrey. » 03 Cze 2010, 02:40

Sporo dziś poczytałam o Oi!
Podoba mi się zdanie, że Żaden Skinhead nie może być rasistą, bo musiałby zatuszować swoje czarne korzenie (to akurat powiedziane przez członka ruchu SHARP) No ale to zdanie ma teraz mało wspólnego z rzeczywistością. Nawet jakieś dwa lata temu oglądałam program dokumentalny o skinheadach w Rosji i aż mnie ciarki przechodziły. Tam żaden czarnoskóry nie może czuć się bezpiecznie. Rozmowa była z grupką młodych neonazistowskich skinów i morderstwo bodajże 11 letniej dziewczynki na tle rasowym uznali za coś dobrego, no bo trzeba ich likwidować od kołyski.. A ilu afrykańskich młodych ludzi studiujących tam straciło życie w środku dnia. :|

A tak jeśli chodzi o muzykę, to podoba mi się piosenka "Oi! Oi! Oi!" The Cockney Rejects. :D
Kobieta bez bogów. O.F.

Awatar użytkownika
Audrey.

Co myślicie o skinach?

Nieprzeczytany postprzez IgreKowiCz » 03 Cze 2010, 02:45

Audrey. napisał:Nawet jakieś dwa lata temu oglądałam program dokumentalny o skinheadach w Rosji i aż mnie ciarki przechodziły. Tam żaden czarnoskóry nie może czuć się bezpiecznie.

cóż w Rosji jest około 60.000 skinów z nurtu NS, głoszących otwarcie ideologie nazistowską. Nie ma to tamto ale mają najebane w głowach i to nie mało :wink:

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Co myślicie o skinach?

Nieprzeczytany postprzez Audrey. » 03 Cze 2010, 02:48

Uuuu no to liczba pokaźna przyznam.
Maja mają widziałam filmy z ustawek ;d rzeźnia.
Kobieta bez bogów. O.F.

Awatar użytkownika
Audrey.

Co myślicie o skinach?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 03 Cze 2010, 02:48

Eksplozja humoru na Bomba.org!

Awatar użytkownika
mgirl

Co myślicie o skinach?

Nieprzeczytany postprzez Nalesnik » 07 Cze 2010, 23:04

Każdy myśli, że skini to neonaziści, mordercy, wandale i najlepiej omijać szerokim łukiem.

Nie każdy, tylko ci co dostali wpier... za to, że krzywo spojrzeli na grupkę łysych. IgreKowiCz, odnośnie tego co wcześniej pisałem, nie oceniam całej subkultury ale niestety, jak na razie w skali skinheadów których poznałem, od których można było dostać w jape, a tych, którym można było podać rękę, wynosi jakieś 9:1 i dla ścisłości, ten 1 to Oi. Ubolewam nad tym, że teraz większość łebków goli głowę, zaczepia metali, czy punków i przykleja sobie etykietkę - skinhead, nie mając pojęcia o co w tym wszystkim chodzi, już nawet nie wspomne o korzeniach tej subkultury. I niestety takie osoby obniżają frekwencje - ''skinheadów normalnych''

Awatar użytkownika
Nalesnik

• Pochwały:1

Co myślicie o skinach?

Nieprzeczytany postprzez IgreKowiCz » 07 Cze 2010, 23:25

Nalesnik napisał:ie oceniam całej subkultury ale niestety, jak na razie w skali skinheadów których poznałem, od których można było dostać w jape, a tych, którym można było podać rękę, wynosi jakieś 9:1

z tym, że oni myślą że są skinheadami nie mając z ruchem nic wspólnego, spotkałeś widocznie pseudoskinów, zwykłych idiotów, ewentualnie podporządkowanych politycznie buraków :wink:

Nalesnik napisał:ten 1 to Oi.

Oi! - nie jest to może grupą pacyfistyczną, bo jednak głosi nienawiść do wszelkiego ruchu hippie i narkomanów, ale raczej ciężko od nich dostać, no chyba że osobnik będzie wybitnie szukał zaczepki - ale to raczej rzadka sprawa. No chyba że w Szczecinie. Owszem często widoczny jest tam kult siły - ale jest to hmm.. pokazanie tego że jest to grupa silna i honorowa :wink:

Nalesnik napisał:Ubolewam nad tym, że teraz większość łebków goli głowę, zaczepia metali, czy punków i przykleja sobie etykietkę - skinhead, nie mając pojęcia o co w tym wszystkim chodzi,

masz rację, której nawet nie śmiem podważać, pierwotnie Skinhead miał być drogą do szczęścia klasy robotniczej, zwykłych szarych ludzi pracujących fizycznie, I nikt nigdy nie przypuszczał, że ktoś go skieruję ku szerzeniu takiej agresji, jaką dzisiaj posiada ta subkultura, bynajmniej jej poszczególne odłamy. Tam miało nie być żadnych podziałów - ani na ludzi, ani na politykę. A o takich rzeczach jak rasizm, czy nacjonalizm nawet nikt nie śnił - dziś są one w pewien sposób motorem całej szopki wokół skinhead :|

Awatar użytkownika
IgreKowiCz

Co myślicie o skinach?

Nieprzeczytany postprzez Patriota88 » 01 Lut 2012, 10:44

Ruch ewoluował ze zwkykłych skinów apolitycznych,albo punków zaczeli iść słuszną drogą o obranej idei,a to gadanie,że żaden skin nie może być rasistą to gówno prawda bo są różne odłamy tak jak red skins(komuchy)
tak i są nazi skins którzy nie utożsamiają się z pierwszymi czarnymi skinami z jamajki.
Zacytuję jeden tekst piosenki zespołu Oi'owego który się nazywa Awantura który nie jest rasistowski,a i tak jego członkowie mają gdzieś te korzenie i słusznie.
"Żadnej czarno-białej dłoni na okładce my nie mamy
nie śpiewamy o pokoju bo nienawiść tylko znamy"
Tysiące dni, lata niespłaconych ran
Czerwone psy - mordercy wielkich wspomnień
Judaszy płacz, srebrniki za ojczyznę
Fałszywe łzy za zbrodnie komunizmu!

Awatar użytkownika
Patriota88

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Do góry