Witamy na M-Forum.

Jesteśmy internetową społecznością, która zrzesza tysiące młodych ludzi. Jesteś nastolatkiem, szukasz porady, a może chcesz jej udzielić innym? Poznaj nowych przyjaciół i bądź z nimi w stałym kontakcie. Załóż konto i wyraź siebie na naszym forum, na którym użytkownicy napisali już 1234388 postów.

Śmieszne obrazki

Zobacz nieprzeczytane posty

co mam zrobić? czekać?

Miłość i Przyjaźń to najpiękniejsze uczucia w życiu każdego z nas, więc należy je dbale pielęgnować. W dziale tym wypowiadamy się na temat naszych najbliższych.

co mam zrobić? czekać?

Nieprzeczytany postprzez Angel19989 » 18 Sty 2012, 12:30

witam was. mam problem i nie wiem co mam z tym zrobić.
od sierpnia walczyłam o chłopaka który jest dla mnie wszystkim i czuje silne uczucie że jest tym jedynym. czuje to bo nigdy takiego czegoś nie czułam. kilka razy stawiał mnie w głupich sytuacjach. raz mówił że chce do mnie wrócić że chce to naprawić że mu zależy a później jakieś bajki wymyślał. zadzwonił do mnie 2 dni temu nie chciałam odbierać bo wiedziałam że skończy się kłótnią ale w pewnym momencie dostałam od niego smsa żebym odebrała że chce ze mną na spokojnie porozmawiać. odebrałam ale powiedziałam mu na samym początku że ma się na mnie nie wydzierać bo się rozłączę. nagle usłyszałam w jego głosie poczucie winy. powiedział że chce się ze mną spotkać i chce mi wszystko wyjaśnić. zgodziłam się. wymieniliśmy kilka smsów napisał w nich że nie chce mnie kolejny raz ranić że chce się ze mną jakoś dogadać i to wszystko co nas kiedyś łączyło chce to naprawić. byłam z nim kiedyś. wczoraj się spotkałam miał kiepski humor bo nie pozałatwiał spraw które chciał załatwić wtedy. widział że mi nadal na nim zależy bo mu okazałam mówiąc jak się czułam gdy mnie tak podle traktował. przyznał mi się do tego że chciał się zaręczyć (nie ze mną) ale coś go tknęło by tego nie robić. jak na razie jest z dziewczyną z którą się zna od dłuższego czasu i pochodzi z tej samej miejscowości co my. prosił mnie bym poczekała jakieś 2 do 3 tygodni że potrzebuje czasu by to zakończyć. chce to zakończyć bo spotkał swoją dziewczynę w dziwnej sytuacji i nie chce być po raz kolejny zraniony. dzisiaj ma do mnie zadzwonić i mamy porozmawiać szczerze. myślę czy jest sens tej rozmowy czy ja mu po raz kolejny mogę zaufać? powiedział mi że 10lutego przyjedzie (jest aktualnie u siostry) i będzie chciał ze mną porozmawiać i będzie chciał to jakoś odbudować. 2 miesiące temu na pewno bym się z tego cieszyła ale teraz mam mieszane uczucia. chodzi mi po głowie czy on się z nią nie pogodzi czy znowu nie kantuje czy mam mu na nowo zaufać i czy poczekać. zależy mi na nim ale boje się że znowu mnie zrani.
jak wy myślicie czy mówi szczerze czy nie a jak tak to jak mam to rozegrać bym miała pewność nim się na nowo zaangażuje? widziałam wczoraj łzy w jego oczach jak mówiłam o tym jak mnie boli jego zachowanie. chciałam go wtedy dotknąć i pocałować ale nie chciałam mu do końca okazywać tego co czuje.
proszę pomóżcie mi bo nie wiem jak mam się zachować teraz i czy jednak dać mu szanse. zależy mi na nim.

Angel19989

Podziel się tym tematem ze znajomymi!

Odpowiedzi

co mam zrobić? czekać?

Nieprzeczytany postprzez kwiatek_1183 » 22 Sty 2012, 18:12

Hej. :)
Myślę, że nie powinnaś go olewać, ani dawać sobie z nim teraz tak po prostu spokój, ponieważ będziesz tego żałowała i zastanawiała się czy zrobiłaś dobrze. Nie możesz też od razu do niego wrócić, myślę, że na początku powinnaś mu powiedzieć, że trudno Ci jest mu zaufać, może zaproponuj przyjaźń, a czy będziecie ze sobą to czas pokaże. Jeżeli będzie mu zależało to będzie przy Tobie i nie opuści Cię. Zobaczysz czy tak bardzo chce być z Tobą i na początku zaakceptuje tylko przyjaźń, czy nie. Myślę, że to jedyne wyjście z tej sytuacji. Zrób co uważasz za najlepsze, ale pamiętaj nie daj sobą manipulować. Pokaż, że jesteś dojrzałą kobietą, która zasługuje na szczerość, że nie ma z Tobą tak łatwo. Oczywiście nie przesadzaj z tym.
pozdrawiam ;*

Ps. Myślę, że to, że teraz już masz mieszane uczucia świadczy o tym, że nie zależy Ci na nim tak jak kiedyś i Twoje uczucie zmalało.

kwiatek_1183

co mam zrobić? czekać?

Nieprzeczytany postprzez mgirl » 22 Sty 2012, 18:12

Awatar użytkownika
mgirl

co mam zrobić? czekać?

Nieprzeczytany postprzez Calculus » 23 Sty 2012, 18:00

Nie mam pewności ale on może należeć do takich osób który lubi mieć wiele na raz.
Jeżeli będziesz "przymykać oko" na to że ma inną to być może nie zdecyduje się na jedną z was, bo będzie mu wygodnie być z wami obiema. Raczej nie doradzałbym tobie być w tym trójkącie - bo ile mogłabyś wytrzymać fakt że chodź by teraz przytula i całuje się z tamtą? No powiedz ile?. Jeżeli będziesz mu dawać wyraźne sygnały że nie akceptujesz trójkąta (albo ty albo ona - każ mu wybierać) to zdecyduje się na którąś z was (bądź przygotowana że wybierze ją).

Myślę że lepszym wyborem byłoby rozstanie się niż życie w takim "kłamstwie/zdradzaniu" jakim to opisujesz.

PS:
czuje silne uczucie że jest tym jedynym.

Nawet jak nie uda się tobie dogadać z nim, to nadal są szanse na znalezienia innego "tego jedynego" :wink:
Prawda?
"Nie mam żadnych szczególnych uzdolnień. Cechuje mnie tylko niepohamowana ciekawość."
Albert Einstein

"Kto szuka prawdy, nie powinien liczyć głosów."
Gottfried Wilhelm Leibniz

Awatar użytkownika
Calculus

• Pochwały:2
  • Ostrzeżenia:2

Wyświetlanie

Wyświetl posty z poprzednich: Sortuj według

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Do góry